Report Leara's Profile

Statistics

Anime Stats
Days: 241.1
Mean Score: 7.08
  • Total Entries1,168
  • Rewatched28
  • Episodes14,316
Anime History Last Anime Updates
Mnemosyne: Mnemosyne no Musume-tachi
Mnemosyne: Mnemosyne no Musume-tachi
3 hours ago
Watching 2/6 · Scored -
Karakuri Circus
Karakuri Circus
Yesterday, 3:38 PM
Watching 20/36 · Scored -
Fukigen na Mononokean Tsuzuki
Fukigen na Mononokean Tsuzuki
Yesterday, 3:11 PM
Watching 11/13 · Scored -
Manga Stats
Days: 36.2
Mean Score: 8.20
  • Total Entries252
  • Reread0
  • Chapters6,521
  • Volumes319
Manga History Last Manga Updates
Yakusoku no Neverland
Yakusoku no Neverland
Mar 15, 11:39 AM
Reading 127/? · Scored -
One Piece
One Piece
Mar 15, 11:20 AM
Reading 936/? · Scored 9
Marie no Kanaderu Ongaku
Marie no Kanaderu Ongaku
Mar 11, 10:57 AM
Completed 17/17 · Scored 8

Favorites

All Comments (673) Comments

Would you like to post a comment? Please login or sign up first!
Junchi Jan 13, 10:35 AM
Eleinte mondjuk nekem kissé furcsa volt az amerikai mintára vett panelezés, és a sorrend, de aztán hamar beleszoktam. Máskülönben meg a Gunnm nálam a távol-keleti cyberpunk egyik fényes ékköve lett, az akciójeleneteket meg én is nagyon csíptem, ami ráadásul még változatos is, szal ide (is) mindig kitalált valamit a mangaka, amivel megtudott újulni.
A filmet amúgy én is tervezem megnézni, de biztos nem moziban. Félek, bánnám a mozijegy árát. :D Majd ha jön belőle BD-rip, vagy max meghív valaki, lehet egyik helyi ismerősömet pont érdekli is.

Nanatsu: Eegen, kisebbik húgom elkezdett tavaly animézni, és már vagy fél éve szekál ezzel, hiába szolgáltattam vissza nem egy ellenérvet, hogy hát annyira nincs ínyemre a dolog. Most mégis belevágtam... hát... nézhető, láttam már rosszabbat is, de azért nem győz sűrűn emlékeztetni, miért hagytam fel évekkel ezelőtt az egész shounen-fight biznisszel, szal semmi olyat nem tud ez, amit a másik 35 ne tudott volna korábbról, bár az animáció legalább nem rossz, de a karakterek (Bant kivéve) engem is mocsok mód irritálnak, főleg az a malac.
Junchi Jan 13, 9:39 AM
Hogy tetszik eddig a Gunnm? : )
Osguinaro Dec 24, 2018 3:03 PM
Catrin Dec 21, 2018 6:23 AM
:( Bár szerintem nem olyan kevés az a 6, más 6 pontosaimat nézegetve.XD
Egyébként igen, nagyon nem talált most be ez a fajta színpadiasság és túljátszás, a vizualitás kreatív, de a történetek és a karakterek nem fogtak meg annyira, hogy bármelyiket is kifejezetten kedveljem.
Kellemesen összerakott és epizodikus, kb. mint az Ayakashi, de pl. az Aoi Bungaku ebben a kategóriában jobban tetszett (még ha más is az alap).
Yuukinnes Aug 14, 2018 12:32 PM
:o I haven't watched this anime but i heard its good
Junchi Aug 13, 2018 2:09 AM
"Na, az a Jaqen is csak a sorozatban van"

It all makes sense in that regard. Pedig az odakeveredéséig ő volt a kedvenc mellékszereplőm. Sandort meg nem to'om, de én nekem valahogy az elejétől kezdve szimpatikus, amolyan ízig-vérig harcos férfiállat, teljesen elhiszem, hogy ő tényleg ebben a korban él, és a napi kenyeréért teszi kockára a bőrét. Persze ott ugrott még nagyobbat, mikor jött az ominózus FUCK THE KING jelenet. :D

Akkor a játék DLC-s része lehet, hogy full original, mert ott a vámpírok (meg a többi vérszívó) bizony igencsak komoly szerephez jutottak, ahogy maga Regis is, az ő útmutatása és jelenléte nélkül nem is lett volna ugyanaz ez a sztoriív.
Yuukinnes Aug 12, 2018 10:57 AM
i see :/ not having time sucks for ppl that watch anime lol
i don't watch seasonal anime cuz i prefer to watch completed anime tho
what is this Gokinjo Monogatari about? never heard about it
*---* yeah HxH is great
Yuukinnes Aug 12, 2018 9:52 AM
xD so how are you?
watching any good anime?~
Junchi Aug 12, 2018 9:13 AM
Nálam Jaquen ott vesztette el a varázsát, mikor a hullamosdatókhoz került, és egyszerűen megállt teljesen a karaktere, ráadásul a cool-faktorából is brutálisan nagyot veszített. Egy ponton még annak is szurkoltam, hogy Arya nyírja ki.
Nálam amúgy még mindig, ennyi évad után is Tyrion a nr.1, aztán valahol szorosan mögötte a két alfa lonewolf fighting machine, azaz Sandor és BROnn, illetve az elmúlt évadokban Davos is erősen feljött melléjük. Annak meg örülök, hogy egyelőre mindannyian életben vannak, sőt remélem, megtartják a legvégéig ezt a jó szokásukat. :D

Regis a harmadik részben csak a második DLC-ben kap fontosabb szerepet és több airtime-ot, de az amúgy is egy olyan sztori (nem tudom a Toussaint-os, sister conflictos, vámpíros szakasz mennyire van meg a könyvben, de ez a DLC önmagában volt olyan terebélyes, mint más teljes értékű játékok), ahová kellett Regis jelenléte, tanácsa, és fajismerete, szal bármennyire jártas is Geralt a világ dolgaiban, mindenhez sajnos ő sem ért. Könyvet majd meglátom akkor, egy-két dologra például kíváncsi is vagyok, hogy a game után hogyan "oldották meg" regényben.
Junchi Aug 9, 2018 1:46 AM
Nem to'om, de én a GoT első évadától még annyira nem voltam elájulva, inkább a másodikkal győzött meg, a harmadik megint nem jött be túlságosan (szerintem az CSAK a red wedding miatt maradt meg az emberekben, semmi másra nem emlékszek abból az évadból), aztán a negyedik megint nagyon jó volt... és utána valahogy összefolynak a dolgok, bár mintha a hatodikat még pont elhalmoztam volna pozitívan csengő, simogató szavaimmal. Egyszer tervezem amúgy, hogy lenyomom egybe az egészet, bár ez sem mostanában lesz.
Egyébként nekem az nem tetszett, ahogy Stanis-szel elbántak, szal így kihúzni egy ilyen fontos, karizmatikus karaktert, mint ahogy azt láttuk, az több, mint megbocsáthatatlan.

Ami a Vajákot illeti: Ugye ezt kifejtettem már Aoin, hogy nekem mi bajom lenne a könyvvel, viszont csak a harmadik Witcherrel játszottam, ráadásul az is teljesen véletlenül került hozzám, mikor megvettem másodkézből a PS4-et. Az más kérdés, hogy az egyik kedvencemmé lépett elő, és szerencsére úgy is értettem mindent (max a rejtett visszautalásokat nem), hogy előtte nem játszottam az első két résszel. Az mondjuk kétségtelen, hogy momentán ez a világ és sztori a fantasy magnum opusom, szal örülök, hogy ha már filmben, meg animében évek óta nem készül semmi értékelhető fantasy, legalább játékban jött egy ilyen óriás.
Junchi Aug 7, 2018 10:48 PM
Valóban szerepelt a Király visszatér az egykori blogos toplistámon, bár főleg az epikus-monumentális, emlékeimben akkor frissen élő csatajelenet miatt. Azóta nyilván sokat változott az ízlésem/standardeim/miegymásom, például nem is egy olyan film szerepelt rajta, amit ma egy 100-as listába sem raknék már be. A Hobbitkákért meg kár amúgy, olyan szép, igényes BD-kiadásai vannak, hogy szinte már csak az esztétikai látványosság miatt megérNÉ beszerezni őket. Egy rákukkot azért megejtek majd (valamikor a távoli jövőben), bár elvárásom a nulla környékén.
Én inkább Trónok harca párti vagyok, mert bár az sem az a nagyon kiemelkedő cucc, de valahogy szinte minden jobban működik ebben, mint a GyU-ban. (Legalábbis eddig, az utolsó évaddal még elcseszhetnek mindent, bár engem most jobban érdekel az az állítólagos előzmény széria - mindig is hiányoltam a vizuális flashbackeket ebből a sorozatból, az Őrült királyos, Baratheonos szál meg simán kiad egy moderáltan terebélyes sztorit.)

Akkor jól gondoltam, hogy OKJ, és, hogy tömbösített órákban fogják szórni az áldást, így kényelmesen lehet legalább meló mellett is csinálni. Kitartást akkor hozzá 'n have fun! :D
Junchi Aug 6, 2018 9:50 AM
A werkfilmeket, meg a kimaradt jeleneteket én sem szoktam nagyon visszautasítani, de ezek szinte mindig fent vannak a neten valamilyen formában, szóval annyira nem igénylem, hogy még a DVD-re is felkerüljenek. A film legyen rajta jobb kép- és hangminőségben, illetve legalább két választható hangsávval.

A GyU-s megakiadáshoz gratula - nem vagyok valami nagy fanja ennek a szériának (A Hobbitkákat például nem is láttam még), de ez egészen impozáns, igényes kiadás.

"szeptembertől elkezdek egy filmes sulit"

Ó, nocsak. :D Rendes főiskolai/egyetemi film és média szak, vagy OKJ-s cucc, vagy mi? Az külön szerencsés tud lenni, ha összetudja kapcsolni az ember a hobbiját a tanulmányaival, vagy akár a munkájával, úgyhogy szerintem jól jársz vele. Majd a legközelebbi conon (előreláthatólag az őszin, ha jössz) kifaggatlak akkor, egy filmtörténelem vagy dramaturgia és forgatókönyvírás előadást simán végighallgatnék.

"Talán itt is le kéne szoknom arról, hogy szezonosban nézzek egy csomót, aztán ráérnék akkor, amikor már végig kint van valami "

Nekem már ééévek óta ugye ilyen 2-3, max 4 anime/szezon az arányom, ami azért is jó, mert ily' módon szerencsére mindig jutott időm a régebbi cuccokra, amik mondjuk alapból nagyobb prioritást is élveztek, mint az ipar kurrens vergődéseinek végtermékei. A sorozatok meg akkor tudnának igazán beférni a szabadidőt jelentő hobbi-keretbe, ha a main hármasból az egyik csúnya lefaragás áldozatává válna. Na mindegy, hátha egyszer 35 órás lesz egy nap. :D
Junchi Aug 4, 2018 10:45 PM
Az Ördöggerinc nekem sem jött túlságosan be, szal ez is valami olyasmi film akart lenni, hogy elsősorban dráma, ami horror-elemeket is tartalmaz, de végül valahogy egyiknek sem szuperált igazán jól. A Faun ellenben egy mestermunka a szememben.

Az extrák engem mondjuk annyira nem érdekelnek a DVD-ken, hogy ez feltétlen motiválóhatású legyen - a film kerüljön rá korrekt minőségben, aztán kábé ennyi. :D A BD, mint olyan, Magyarországon meg eleve halott ügy, egyszerűen nem a magyar pénztárcákhoz vannak optimalizálva az áraikkal, szal behozhatják az akármilyen steelbookokat (amik tényleg nagyon jól néznek ki, múltkor láttam a Media Marktban Híd a Kwai folyón Popartos kiadást, de nem engedtem a csábításnak), meg ilyen-olyan kiadásokat, ha a magyar embernek egyszerűen nem futja rá. Valahol én is így vagyok kicsit vele, hogy minek adjak ki 7-8000 forintokat egy filmért, mikor 1-2 környékén is megvehetem, max nem 1080p-ben kapom, illetve az extrákról is lemaradok, ami nekem mondom, annyira nem ad nagy pluszt. (Arról már nem is beszélve, hogy BD-n [pár kósza kivételtől eltekintve] egyik nagyobb kedvencemet sem adták ki... :/)

Édentől keletre könyv felvéve a gondolati "plan to read - books edition" listámra, a film tetszett, meg múltkor felcsigáztál a részletekkel, úgyhogy nem marad ki, bár mindenképpen fizikális formában szeretném elolvasni.

A Bergman filmeket csak ajánlani tudom, mert bár nekem sem tetszik tőle minden (lásd az előző kommentem Fannyját, de a Persona című kínos művészkedés-feszt is ilyen), de kevés olyan rendezővel találkoztam eddig, aki ilyen mélyen beletud menni témákba, karakterekbe. A Hetedik pecsét meg kiváló választás kezdőpontnak, ugye ez (meg a Nap vége, angolul Wild Strawberries) lett végül is az a filmje, amivel külföldön és Amerikában is bedurrant a köztudatba, a parton sakkozó lovag a halállal jelenet meg gondolom, neked is megvan, mert az annyira alap. :D

Ami a sorozatokat illeti: Na, ez az a halmaz, amire egyszerűen már nem jut sehogy idő, és keret, mert így is három hobbimnak hódolok már hosszúúú évek óta (filmek, videojátékok, animék), szóval ezek mellé képtelenség lenne beilleszteni még a sorozatokat is, amik ugye rendszerint min 3-4 évaddal kezdődnek, 40-50 perc hosszú egy rész, szóval egy napnak min. 35 órásnak kéne lennie ahhoz, hogy ez a művelet sikeres legyen. A Black Mirrornak azért majd próbálok helyet szorítani, mert az érdekel, ugye conon is beszéltünk róla, de több egyszerűen nem megy, pedig a Fargót is már időtlen-idők óta tervezem.
Junchi Aug 3, 2018 11:48 PM
A Víz érintését én is tervezem megnézni, bár őszintén szólva nem várok tőle túl sokat, azzal meg nagyon egyetértek, hogy del Toro valsz ilyen one-hit wonder marad a Faunnal. (Bár még annyit megadok neki, hogy producere volt egy másik egészen kiváló filmnek, az Árvaháznak, de úgy ennyi.)

A külföldi beszerzés megoldható lenne, csak azzal meg az a baj, hogy 1) túl nagy macera, 2) a magyar kiadásokat kezdtem el gyűjteni. Sajnos az elveim nálam nagy urak, pedig néztem, van a Mechanikus Nariból évfordulós, 5.1-es, 1080p-s BD, egy gyengébb pillanatomban majdnem le is csaptam rá, csak aztán eszembe jutott, mennyire hiányozna az a végtelenül zseniális magyar felirat, ami a DVD-re is került. Ami meg igazán szomorú és valahol égő, hogy például az Ötödik pecséthez nem lehet hozzájutni idehaza, mert nincs kurrens kiadása, pedig nekem nagyon kéne az a film a DVD-im közé. Media Marktban is néztem, minden kretén magyar film beszerezhető DVD-n, de ez pont nem...

Egyébként a Sinisterhez van szinkron? Ezt nem is tudtam, azt viszont igen, hogy DVD-n egyszerűen nem jelent meg nálunk, pedig terjeng a neten, hogy még magyar címe is van (Vészjósló, anyám borogass...).

A Jelenetek egy házasságból sorozatot néztem most egyébként legutóbb meg, ami most előlépett a jelenlegi favoritommá (persze ennek a megállapításnak nincs túl sok súlya, szal amennyi sorozatot én láttam... :D). Nem hiszem, hogy találni fogok még egy olyan filmet, vagy akármit, amiben ennyire erősek lennének a dialógusok, és a kizárólag dialógokkal történő karakter-elmélyítések, mint itt. Bergman meg egy zseni, még akkor is, ha nem mindegyik filmjét szeretem, a Fanny és Alexanderben valsz soha nem fogok túljutni a 45. percen, pedig már kétszer is megkíséreltem ezt a nemes feladatot magamra vállalni. :3
Junchi Aug 2, 2018 5:14 AM
"nem nézed meg a Három óriásplakát Ebbing határábant :D?"

De bizony, tervezem, rendkívül érdekes az alapszituáció, meg a visszhangja sem rossz, szóval mindenképpen sorra fog kerülni.

Egyébként az a legnagyobb probléma ezzel az egész filmgyűjtős biznisszel, hogy egy csomó jó filmet vagy nem is adtak ki egyáltalán DVD-n (például a Sinister nálunk miért nem jelent meg? Mechanikus Nariból meg miért nincs BD, vagy legalább 16:9-es DVD-változat?), vagy igen, de mivel későn kapcsoltam/néztem meg/stuff, ezért joglejárt lett, így vagy reménykedhetsz, hogy újra kiadják, vagy fent lesz jófogáson vagy vaterán egy normál használt változat.