Report supermario4ever's Profile

Statistics

Anime Stats
Days: 206.9
Mean Score: 7.14
  • Total Entries664
  • Rewatched52
  • Episodes12,580
Anime History Last Anime Updates
Area no Kishi
Area no Kishi
6 hours ago
Watching 28/37 · Scored 7
Kuroko no Basket 2nd Season
Kuroko no Basket 2nd Season
6 hours ago
Re-watching 22/25 · Scored 9
Nanatsu no Taizai: Kamigami no Gekirin
Nanatsu no Taizai: Kamigami no Gekirin
6 hours ago
Watching 2/24 · Scored 4
Manga Stats
Days: 4.3
Mean Score: 8.22
  • Total Entries53
  • Reread0
  • Chapters496
  • Volumes85
Manga History Last Manga Updates
Haikyuu!!
Haikyuu!!
May 27, 8:49 AM
Reading 107/407 · Scored 10
Uramichi Oniisan
Uramichi Oniisan
May 18, 9:55 AM
Reading 2/? · Scored 8
Hidamari ga Kikoeru: Limit
Hidamari ga Kikoeru: Limit
May 4, 3:08 PM
Reading 3/19 · Scored 10

Favorites

All Comments (128) Comments

Would you like to post a comment? Please login or sign up first!
-Sailor- May 11, 9:40 AM
Nem, sajnos Spotify-t nem használok, de ahogy látom fent van YouTube-on a teljes album szóval majd egy rajzolás keretén belül elhallgatom:)
-Sailor- May 11, 8:19 AM
Az Ali Project nekem is nemes helyet foglal el a a szívemben, nekem anno amikor rendesen animés lettem 2014 tavasszal akkor a Rozen Maiden-nel kezdtem és már csak emiatt is nagyon durván szeretem őket (ugye ők éneklik az összes Openingjét).

Hú hát gratula hozzá, én ennyire még nem ástam bele magam a munkásságukba pedig unalmamban gyakran csinálom azt hogy különböző szórakoztatóipari személyek életét olvasgatom.
-Sailor- May 10, 9:21 PM
Nahát látom megnézted a Madhouse Wish rövidfilmjét! Az értékelésedből leszűrve örülök hogy tetszett, jó kis zenét rittyentett hozzá az Ali Project szerintem :D
Rascaz May 4, 10:52 PM
hehe
-Sailor- May 4, 3:48 PM
Ó nem gondoltam volna hogy így felkeltem az érdeklődésedet rájuk, szóval hajrá:)
-Sailor- May 2, 11:19 AM
Yes, ezzel teljesen egyet tudok érteni hogy megpróbáltatások ellenére hű marad az adott szereplő az elveihez, ezt nem fejtettem ki jól hogy én pont az ilyen gyerekszereplőkre gondoltam, mert azért valljuk be a klasszikus ifjúsági irodalomtól nem áll távol a brutalitás, a tragédiák és a kicsik számára is komoly élethelyzetekbe kerülés. Két kedvenc karakterem ilyen téren a Romeo no Aoi Sora főszereplői akik mindketten durván hányattatott sorsúak, ráadásul az a mű egy komoly tragédiával végződik szóval érzelmileg nagyon erős animének tartom. Vagy például ott van a Shoukoujo Sara amiben pont két véglet bontakozik ki hogy megmutatja hogy a korosztálya is milyen kegyetlenül bánik a főszereplővel, tehát a gyermek karakterek sem mindig a megdönthetelen jóságot képviselik.

Na örülök hogy tetszik a Golden Boy, kíváncsian várom az írásodat róla :)
-Sailor- May 1, 3:59 PM
Igen ennek az érzelmes dolognak örülök mert én sem szeretem ha valaki magába folyt teljesen alapvető dolgokat, szóval a mindennapi életben is szerintem fontos hogy egészségesen megéljük hogy emberből vagyunk.
A seiyuu-s témához meg értem mire gondolsz főszereplőknél én is tapsztalom hogy a férfi karaktereknél egy minimálisan szélesebb a skála mert ott vannak a tipikusan nagyon mély hangú csávók meg akiknek ilyen soft-abb hangjuk van. Lányoknál meg ezt hogy egy karakternek ne ilyen vinnyogó hangja legyen azt csak mellékszereplőknél tapasztalom, akiknél az a gázabb hogy több vadiúj animénél azt veszem észre hogy érdekesebbek mint a főszereplők. Hanazawa Kana-t én sem értem, mármint tehetségesnek tartom de közel sem érzem annyira kiemelkedőnek a hangját hogy ekkora over-figyelmet kapjon.

Az én kedvenc karaktereim nagyrésze mondjuk gyerek szereplő szintén a WMT animékből van a jórészük mert ezekben az animékben mindig olyan értékrenddel rendelkeznek ezek a karakterek amivel én is tudok azonosulni. És egyikük se az a tipik shota/loli (amúgy ennyire pure animékhez ezeket a fétis töltetű szavakat még leírni is rossz XD) akik mondjuk az újabb proxy csatázós kártyajátékos stb animékben vannak hogy ugyanolyan main character syndrome-ban szenvednek mint mondjuka gimis társaik, hogy kőegyszerű a személyiségük és semmi különleges nincs bennük.

Szerk.: Amúgy látom nézed a Golden Boy-t eddig hogy tetszik? :D
-Sailor- Apr 30, 3:36 PM
Igen, igen ezzel egyetértek a zenét illetően is még ha valóban az éneklés kötöttebb is volt. Örülök hogy nem tartod nyálasnak, ezt az érzelemközpontúságot át tudom érezni, ez nálam így kicsit örökletes hogy az egész család hajlamos néha túlérzékeny is lenni :D

Ami amúgy még ilyen észrevételem a régi és új animéket illetően az az hogy az újonnan debütáló seiyuu-k között kevesebb olyat találok akinek számomra kítűnne a hangja. Ezzel ellentétben rengeteg 80+os legendás hangú nénit és bácsit tudnék felsorolni akiknek nagyon durván bennem van a játéka. Ez amúgy szerintem nem annak tudható be hogy kevés igazán tehetséges ember van újabban mert ilyet állítani nagyon abszurdum, itt szerintem inkább arról van szó hogy olyan színészeket válogatnak be akik képesek hozni ezt a tipik néha moe gimis fiú lány hangot amit minden animében hallok már egy jó ideje, és be tudnak állni a mostani mainstream sorba
-Sailor- Apr 29, 3:45 PM
Szia hát ez egy igen nehéz kérdés :D pontos definíciót nem tudok adni arra hogy miért tartom jobbnak a letűnt korok műveit de megpróbálom. Amihez elsősorban köze lehet hogy velem apukámék kiskoromban eleve klasszikus rajzfilmeket és filmeket nézettek VHS-ről szóval ezekhez köthetőek az első szép mozgóképes emlékeim. Ezek között volt az első anime is amit láttam, a Toei 1978-as Hüvelykpanna filmje aminek amúgy érdekesség hogy pont Tezuka volt a karakterdizájnere :DD Amit amúgy exclusively úgy érzek hogy csak a régebbi animék között találok meg, azok a nagy gyengéim, a klasszikus éretelemben vett kalandregényből készült animék pl a Takarajima meg a Conan. Na ezeknek számomra olyan varázslatos atmoszférájuk van amihez még hasonlót se találok pl 2010 után készült animékben. Ami még nagyon közel áll hozzám így azok a World Masterpiece Theater animék amik klasszikus irodalmi műveket dolgoznak fel és ennek a sorozatnak még egy tagjában sem kellett csalódnom, tehát mindegyik minimum 8/10-es értékelést kapott tőlem. Na pl ilyen animéket se látok már mint ezek, amik ennyire jól át tudnák adni a család fontosságát, a gyermekkor ártatlanságát vagy a tiszta szívből jövő szeretetet. Ez valami rohadt nyálasan hangzik de tényleg így gondolom :D Szóval amúgy nézek én sok új animét is, a legutóbbi szezonból is láttam vagy hármat végig de valahogy nekem ezek nem az igaziak. Persze ez most úgy hangzott mintha az összes régi anime olyan utánozhatatlan remekmű lenne ami nem igaz mert ott van a sok B-kategóriás akciófilm szinten lévő OVA és társai, de még ezeket is jobban tudom élvezni mint az újabbakat a műfajban ahol a fegyverek és autók nagyrészt mindig CG-vel vannak megoldva, ami engem teljesen kikészít mert abszolút a kézzel rajzolt dolgokért rajongok, bár ez a panaszkodás picit tárgytalan mert japánban még így is jórészt 2D-ben készül minden nem úgy mint az USA-ból távozó rajzfilmek nagyrésze hogy full 3D vagy valami gagyi Flash animáció. Ami még szintén a régi animék erénye azok a klasszikus mecha animék, nagyrészt amiket a Sunrise csinált, itt szintén arról van szó hogy kézzel van rajzolva minden és számomra lenyűgöző élmény mindig látni hogy basszus ezeket emberek rajzolták és kézzel, bármi program segítsége nélkül. És ami a legfontosabb hogy még a hetvenes évek eleji animékben is több kreativitást látok mint az újabbakban hogy tucatjával gyártják az önismétlőbbnél önismétlőbb címeket ahonnan már lassan minden eredeti ötlet kezd kiveszni, legalábbis és ezt tapasztalom. És most ivós játék vagy idk hogy hányszor írtam le a klasszikus szót XD
Leara Apr 14, 10:52 AM
Ja, hát Hoozuki rulez :D.
Leara Apr 14, 10:16 AM
Nem,én még sosem írtam cikket az AniMagazinnak :). Pedig Catrin biztos örülne neki XD.
Leara Apr 14, 9:55 AM
Boldog szülinapot :)!
Levie_Moon Apr 14, 7:37 AM
Happy birthday ^^
annarancs Apr 14, 12:16 AM
Boldog születésnapot! :)
VaneGran Apr 14, 12:04 AM
I hope so))