Report Junchi's Profile

Statistics

Anime Stats
Days: 272.0
Mean Score: 4.14
  • Total Entries1,068
  • Rewatched38
  • Episodes15,631
Anime History Last Anime Updates
Vinland Saga Season 2
Vinland Saga Season 2
Jan 25, 10:38 AM
Watching 3/24 · Scored -
NieR:Automata Ver1.1a
NieR:Automata Ver1.1a
Jan 23, 10:54 AM
Dropped 3/? · Scored -
Bocchi the Rock!
Bocchi the Rock!
Jan 7, 12:53 PM
Completed 12/12 · Scored 7
Manga Stats
Days: 43.8
Mean Score: 5.21
  • Total Entries79
  • Reread2
  • Chapters6,194
  • Volumes478
Manga History Last Manga Updates
Chainsaw Man
Chainsaw Man
Jan 23, 10:56 AM
Reading 118/? · Scored 9
Sayonara Eri
Sayonara Eri
Jan 2, 2:26 AM
Completed - · Scored 8
Oyasumi Punpun
Oyasumi Punpun
Jul 1, 2020 5:00 AM
Completed 147/147 · Scored 10

All Favorites Favorites

Anime (6)
Manga (6)
Character (6)

All Comments (1107) Comments

Would you like to post a comment? Please login or sign up first!
DreadfulControl Jan 26, 8:00 PM
Az akkori community-nek lehetett a rossz szokása (meg talán a mostaninak is), hogy azzal azonosítják az érett műveket, hogy ha valamiben csöcsvillantás van meg térdig gázolunk a belekben, mert azokkal könnyebb bizonygatni ilyesmivel, hogy az anime nem gyerekeknek való (miközben ezzel mutatják meg igazán, hogy mennyire gyerekesek valójában), nem pedig valami olyasmivel, amihez kell egy bizonyos fokú nyitottság és az adott alkotás kifejezetten szeretné, hogy a néző gondolkodjon, mondjuk egy Evangelion (Az Eva-t speciel továbbra sem szeretem), egy Ghost in the Shell, de mondjuk egy Yuasa által rendezett animét is nyugodtan mondhatnék, az úgyis van nálam a kedvencek között. Egyébként vannak animék, amiket az előbbi csoportból is kedvelek, nemrég fejeztem be pl. a Shiguruit, ami tetszett de szeretem a Fate/Zero-t is (de pl. a Madokaval ki lehet engem kergetni a világból, ha Urobutcherről van szó)
DreadfulControl Jan 25, 11:21 PM
Mivel én a 2000-es években kisgyerek voltam, nem nagyon tapasztalhattam meg az akkori hazai (meg valószínűleg külföldi közösség) vitakultúráját, amikor meg beléptem az indás korszakomba és önállóan kezdtem el animéket nézni és nem az animaxon pusztítottam az agysejtjeimet Bleach nézés közben, akkor is csak pár ismertetőt olvastam el AnimeAddictson, utána meg inkább a magyar animés blogszféra azon részét követtem valamennyire, amik meg pont inkább az ellenkultúrát testesítették meg ezzel szemben. A jelenlegi Discordos közegben, ahol két szerveren vagyok fent aktívan, egyik sem túl nagy és elég nagy átfedésben van a tagság, ott nem nagyon volt még flame-háború, kivétel egy alkalmat, de az speciel meg pont nem animés témában volt.


Nyilván máig megvannak azok a címek, amiknél ezt ki lehet váltani, hogy napokig lángokban álljon utána az internet, régen EF, meg DN (esetleg Code Geass), az előző évtizedben ott volt a Tokyo Ghoul meg az AoT (sőt utóbbi most is megy és egy kibaszott népirtót menteget a kritikátlan edgy fanok szekciója annak a cuccnak), ezeket nem is voltam hajlandó sokáig megnézni, sőt az AoT-t máig nem láttam, kivétel azt az esetet, amikor az első évad, miután lefutott, akkor megnéztem az 1. részt és azóta se folytattam. Így kvázi AoT-szűzen ért engem a hír, hogy milyen köpedelmes lezárást kapott a mangája, erről sem nem magamtól értesültem, hanem Haseo-tól tudtam meg, hogy piszkosul ki van bukva miatta. Én mivel rühelltem mindig is az anime körülötti felhajtást, főleg ahogyan Atis ömlengett róla, ha a hazai közegről van szó, én csak hátradőltem és annyit mondtam:
"Kurvára megérdemlitek faszszopók :D"
A mostani címeknél ott a Chainsaw Man, aminek rohadt toxik a fanbázisa, de az előbbiekkel ellentétben a CSM legalább jó.
DreadfulControl Jan 25, 11:34 AM
A disznyót? Igen
DreadfulControl Dec 31, 2022 3:25 PM
Boldog Újévet!
DreadfulControl Dec 29, 2022 4:25 AM
Velem a mémek jöttek szembe folyton, meg hogy a főszereplő mennyire "literálisan én" karakter és ez a kettő repítette a magasba, összességében meg tudom érteni, miért lett ilyen magas az értékelése, de mint élmény nekem átlagos volt (a második fele jobban tetszett, emiatt kapott plusz 1 pontot). Szóval nem okozott meglepetést, mint mondjuk tavaly az Odd Taxi, amiről konkrétan csak akkor kezdtek el beszélni, amikor lefutott és vettük észre haverokkal, hogy ennek miért van ekkora értékelése? Aztán végignéztük és megértettük, hogy miért, az valóban egy ütős sztori volt. Ami mondjuk ahhoz hasonlítható módon okozott meglepetést, mert abszolút radar alatt volt és idei cucc, az a Kotarou wa Hitorigurashi, ami közös az Odd Taxival, hogy szintén szarul nézett ki, ráadásul netflixes, amiről azt hinné az ember, hogy már megint egy gyereknevelős anime, aztán kiderült, hogy pont a 4 éves srác játsza a felnőttet és "neveli" a felnőtteket, aminek akármilyen fura koncepciója is lehetett, egy kifejezetten emberi drámát kapott az ember, ami remélem kap folytatást, mert még nem ért véget a sztori.
DreadfulControl Dec 28, 2022 11:16 AM
Nem rossz abból a szempontból, hogy az introvertáltságot meglepeően jól mutatja be (konkrétan azt vettem magamon észre, felkapom a fejem hogy jé, ez rám is igaz), meg a látványa nem rossz, viszont a CGDCT vonal nem az én világom meg a humorát is szoknom kell, de szerintem egy próbát megér.
DreadfulControl Nov 21, 2022 2:37 AM
Amikor a budapesti MAL-profilokat nézegettem a Community fül alatt, az nekem is feltűnt, hogy kb csak shounenek vannak kedvencek között az embereknél, női nézőknél 1-2 fujoshi-bait. Egyébként ez az "elitista vagy" duma legelcsépeltebb valaha. Amikor már valaki azért lesz elitista, mert Ghibli filmek meg az Evangelion van a kedvencek között. Amúgy minden műfajban megvan az adott elitista fanbázis. Egyébként én sose voltam nagy shounenes, amióta tudatosan nézek animét és tisztában is vagyok a műfajjal, hogy így hívják, addigra én lejöttem a shounenekről, gimnazistaként inkább seineneket néztem, meg legnagyobb hatással rám Péter blogja volt (mondjuk az Evangeliont és a TTGL-t nem szeretem), aztán tartottam 3-4 év szünetet, ami alatt megnéztem vagy 1000 filmet (de abból tényleg mindenfélét néztem), aztán tavaly óta nézek szezonálisan animéket, meg Ricz hatására meg régi cuccokat is nagyon szívesen nézek (nem feltétlenül olyanokat, amiket ő ajánl). Az isekai műfajról meg annyit, hogy én akkor jöttem vissza, amikor már 1 szezonban vagy 10 isekai jelent meg. Maradjunk annyiban, hogy nem vagyok kibékülve a műfajjal.
DreadfulControl Nov 20, 2022 2:19 PM
Nem hittem, hogy rám írsz, főleg nem fórumbejegyzésben, amúgy ki a másik, akinek jó ízlést tulajdonítasz? Természetesen magadon kívül :D,
KoizumiRisa Oct 21, 2022 8:52 AM
Igen, szerintem is elbírt volna még pár fejezetet az az utolsó ív. Bár ki tudja, lehet, hogy még visszatér rá valahogy később...?

Női karakterek: ja, abszolút rendben vannak. Mondjuk az utóbbi időben máshol is ilyen típusú női karaktereket láttam ebben a műfajban (pl. Jujutsu Kaisen, vagy akár Tokyo Ghoul), szóval nem gondolom annyira formabontónak a dolgot. :D Különösebben nem nőttek a szívemhez (talán Powert leszámítva, ami engem is meglep, mert az a csaj már majdhogynem paródia XD), de tény, hogy béna trope-ok miatt nem kellett húznom a szám nekem se.
KoizumiRisa Oct 20, 2022 7:05 AM
Igen, nagyon viszi az embert, ez tény. :D

Véleményt egyelőre nehéz formálnom, mert alapvetően ez azért nem az én műfajom. :D
Ami egyértelműen tetszik: Denji karaktere. Szerethető, de nincs túlidealizálva sem, és olyan mélyről indul, hogy bőven van hová fejleszteni, ami tök jó. A másik dolog, ami tetszik, hogy a cucc látványosan nem veszi magát túl komolyan.
Az előző nagy ív zárásával kapcsolatban vegyes érzéseim vannak, kicsit töredezettnek és abrupt-nak találtam, de azért összefüggéstelenbe nem ment át, úgyhogy egye fene. És úgy érzem, hogy a karakterek nagy részében több potenciál lenne, mint amennyire a mangaka kihasználja őket. Szóval hogy én még várnám az ígéretesnek tűnő háttérsztori kibontakozását, de már jön az akció, és az illető meghal, mielőtt érdemben foglalkozhattunk volna vele. :'D

Egyébként úgy gondolom, hogy ha jó lesz az adaptáció, animében (hangokkal, hatásszünetekkel, zenével) ütősebb lesz a történet, mint mangában (abból kiindulva, hogy eddig az anime mindkét részét megkönnyeztem egy ponton, a mangát olvasva viszont közel sem voltam hozzá XD).
KoizumiRisa Oct 19, 2022 11:29 AM
Hát... bele akartam olvasni, aztán ottragadtam előtte. :'D Munka helyett jó móka volt. XD
Satirical_Mike Jul 18, 2022 11:54 AM
Awesome favorites. I'm looking forward to watching Utena soon. Glad to make your acquaintance!
Senden Apr 9, 2022 6:29 AM
Damn.. nice bro !


Also, what do you think about Die Neue These?
Senden Apr 8, 2022 4:35 AM
Nov 7, 2012 10:04 PM


"Yang Wenli is my fav. The most three-dimensional animu-character evar.

Honorable mentions: Reinhard, Oberstein, Reuenthal and Mittermeyer."

:D!
Catrin Mar 31, 2022 12:05 PM
<333 :DDD de csak óvatosan, majdnem elszóltam magam én is a kocsmában!!!! X"DDD