Report Catrin's Profile

Statistics

Anime Stats
Days: 265.3
Mean Score: 4.96
  • Total Entries1,682
  • Rewatched129
  • Episodes16,649
Anime History Last Anime Updates
Kaze ga Tsuyoku Fuiteiru
Kaze ga Tsuyoku Fuiteiru
7 hours ago
Watching 13/23 · Scored -
Rinshi!! Ekoda-chan
Rinshi!! Ekoda-chan
7 hours ago
Watching 2/12 · Scored -
Junjou Romantica
Junjou Romantica
8 hours ago
Watching 8/12 · Scored -
Manga Stats
Days: 27.8
Mean Score: 5.53
  • Total Entries127
  • Reread2
  • Chapters3,908
  • Volumes548
Manga History Last Manga Updates
Shingeki no Kyojin
Shingeki no Kyojin
Jan 4, 6:33 AM
Reading 113/? · Scored -
Nana
Nana
Jan 1, 2:57 AM
Reading 15/84 · Scored -
Dragon Ball Super
Dragon Ball Super
Dec 31, 2018 7:06 AM
Reading 43/? · Scored -

Favorites

All Comments (202) Comments

Would you like to post a comment? Please login or sign up first!
Junchi Dec 22, 2018 12:32 AM
PK-nál engem válogatott mód borított ki az ÖSSZES karakter, de főleg a férfiszereplők, különös tekintettel George. Mintha Yazawa a Nana előtt életében nem látott volna férfit, vagy került volna bármilyen kapcsolatba akár egyel is.

A Mononokében mondjuk bőven nem a japán folklóros dolgon volt a legfőbb hangsúly, szal ezt a sorozatot nálam vígan elvitték a jól megkomponált emberi drámák, az egész kivitelezés (grafika+zene vegyesen), meg ahogy sikerült mélyebbre és mélyebbre lemászni az egyes sztorikban, ahogy sorra derülnek ki dolgok, vagy értelmeződnek át karakterek és szituációk. A horroros beütés is inkább csak ilyen mellékes plusz.

A Banánt azért kezdtem el, mert hozott már gyümölcsöző eredményt egy-egy komfort-zónából kimozdulás (lásd Houseki no Kuni nem oly' rég), szal fenntartottam annak lehetőségét, hogy ha le is kell nyelni ezt az egész BL-gyanús felállást, még akkor is lehet belőle egy Baccano-Gungrave-szintű cucc. Hát, nem lett. Egyébként igen, a 200 dolog közül, ami zavart, ez a véget nem érő "az ifjú Ashter szenvedései" eposz irritált legjobban, szal tipikusan az a fajta OMGPOORSWEETY karaktertípus, aki pluszban csak azért bishi, hogy lehessen érte még jobban sajnálni. Állítom, ha designban egy tök átlagos csávó lett volna Ash, de ugyanezzel a háttérrel, meg mindennel, fele annyira sem érdekelte volna az embereket.
Leara Dec 21, 2018 5:20 AM
Csak 6 pont a Mononoke? Kár :((((
Junchi Dec 21, 2018 12:13 AM
Yey! :3

ParaKissről amúgy tervezek majd írni pár sort, ahogy pölö a 3-gatsuról is, csak épp nem volt még időm rá, meg kedvem, de főleg előbbim. Van a PK-hoz azért gondolatom egyébként, de jah, overall nagyon nem jött be. Főleg a karakterektől vert a víz szinte non-stop.

Hoozukival az a helyzet, amit már említettem egy párszor, ezért sem érdekel például a Natsume sem: ez az egész japán folklórosdi valahogy sosem tudott kellően lázba hozni + ez még vígjáték is, és valahogy azt veszem észre, hogy ahogy öregszem, úgy veszi be egyre kevésbé a gyomrom a japán humort. (Ami tolerálóképesség alapból sem volt soha túlságosan magasra pozicionálva. Lehet a Gintama feleannyira sem szórakoztatna, ha újráznám, mint mikor először néztem.)

A Micsi-Berzi meg jah, még áll, majd jelzek, mikor állok rá készen. :D Btw látom, senkinél nem aratott osztatlan sikereket a Banánhal, szóval nincs lelkiismeret furdalásom, hogy dobtam igencsak hamar.
MistButterfly Oct 20, 2018 11:49 AM
Szerintem tudnám értékelni azt is, ha felcserélődne néha a felállás. 😄
Annyira nem volt egyértelmű anno, de egy drunk Lan Zhan nem rejti véka alá a szándékait. 🤣 😍
2 évad inkább a jelenre fókuszál majd, mert annyi mindent kiadták a múltról, h nincs is annyi story. Ennyi kellett is, h érthető legyen.
MistButterfly Oct 19, 2018 3:23 PM
Nagyon eltalálták az egészét, több ilyen minőségi adaptációt kell elénk dobniuk! Baj, h magasra raktam a mércét ezzel. 😁

Izgalmas volt az elején kitalálni, hogy mi is a felállás, uke-seme téren. Csak ránèzèsre fordítva is tippelhettem volna, de pár ep után kètelkedni se tudtam 😃

Èrdemes belekezdeni, sokkal részletesebb, pár jelenet máshogy törtènik mint az animében (pl. az utolsó részben).
Több a múltbéli történés, viszont néha oda kell figyelni, mert random ugràlnak az időben, aztán kapkodod a fejed, h mi van. Nem érdemes éjjel olvasni. 😅
Persze, mindenképp megnézem 😊
MistButterfly Oct 19, 2018 9:46 AM
Betalált, és elsüllyedtem... fangörcsben telnek a napok a 2.évadig. :D Animáció, zene, story és karakterek, mindegyik annyira az én ízlésem, nagyon rég volt már ekkora kedvenc. <3
Novellát most kezdem újra, remélem minél hamarabb jönnek az új fejezetek!
annarancs Aug 8, 2018 3:26 AM
Köszönöm szépen! :)
Jucuky Feb 20, 2018 11:16 PM
Boldog születésnapot! (Nahát, egy napon születtél a már nem is olyan kicsi öcsémmel, de jó *o*)
Jucuky Dec 10, 2017 11:47 PM
A Free! nyáron lesz, szóval, ha csak nem 11 részesre tervezik Notamina szokás szerint a Banana Fish-t - márpedig így hallomás alapján 11 rész semmi lenne neki - akkor mindenképpen ütné egymást a két sorozat. Azt meg nem hiszem, hogy egyszerre két ilyen nagyszabású projektet egyszerre vinne. A High Speed moviet meg még nem láttam, szóval nem tudom, milyen, ha másik rendező csinálja, de egyelőre olyan kíváncsi nem is vagyok rá. Nekem nagyon primitív igényeim vannak a Free!-vel szemben. Legyen benne Rei-chan, Hirarin hangjával, értékelhető mennyiségben. Sajna a High Speed ezt pont nem ugrotta meg, úgyhogy egyelőre kihagyhatónak gondolom az életemből.

De majd a harmadik évad remélhetőleg orvosolja ezt a hibát. Nekem annyira kánon a ReiGisa, hogy nyugodtan azzá is tehetnék. Szóval a ReiGisa ship kapcsán soha nincs semmi vita, azt mindenki elismeri, persze kivéve azokat, akik még most is tagadják, hogy a Free!-ben helye van a malexmale shipnek.

Hát, elvileg igen, de valójában nem, mert vannak benne új jelenetek is. Többek között a High Speed-beli fiúk is beugranak cameóra, szóval érdemes lehet megnézni a Take Your Marks előtt, ha nem láttad a High Speed-et, mert különben lehet nem fogod hova tudni tenni az abban bejövő új karaktereket. :3
Szalamandra Dec 10, 2017 3:58 PM
Ugyan, a No.6-ben konkrétan két csók is elcsattant, mindkettőt látni lehetett és még utána is voltak, akik szerint Nezumi és Shion pusztán haverok voltak. Ezek után miért várunk olyanokat, hogy az ilyen finom utalások átjöjjenek egyeseknek? XD
Hát a mozi egy érdekes dolog lesz. Jelenleg én még csak odáig jutottam el, hogy remélhetőleg a rövidsége miatt több pénz lesz az animációra és Welcome to the Madness-nél is durvább, bődületes előadásokat fogunk látni. Nagyon nem reménykedek, hogy több konkretizálás lesz victuuri fronton, az esküvőbe se merem beleélni magam, pedig nagyon király lenne, ha az lenne a finálé XD

Igaz, a normális hetero románcot is keresgélni kell. Azokkal is olyan peches vagyok, mert akiket shippelek, azokat vagy nem lehet hivatalosan összehozni, mert van még X másik jelölt és nem szabad felmérgelni a rajongókat, vagy canon, csak 1) végül mégse jönnek össze 2) megy a maszatolás és nincs kissu vagy ilyesmi, vagy esetleg nem canon és azért nem lesz belőle semmi. T_T

Látom Jucuky már válaszolt de igen, a mozikat már nem Utsumi csinálta és Banana Fish ide meg oda, szerintem úgyse az övé lett volna ezek után a harmadik évad, így meg pláne nem. Minden esetre remélem sokat csuklik mostanában és érzi, mennyire szeretném, ha jóra csinálná a Banana Fish adaptációját. Ez az első és utolsó lehetősége a mangának, hogy kapjon egy jó feldolgozást, nem cseszheti el!
Ami meg a Free! filmeket illeti, igazából fogalmam sincs, hogy vannak a dolgok, de talán vannak extra jelenetek a recap filmekben (talán Rin apukája kap egy kis cameo-t egy flashback erejéig), a Take Your Marks meg olyan so-so folytatás. Talán négy rövid történet, ami az Eternal Summer után történik, de nem függnek egybe és mindegyik más szereplőre koncentrál. Tényleg nem tudom. Igazából ami az Eternal Summer után jött ki Free!-ből, az nekem nem létezik, szóval nem is foglalkozok velük XD Még a harmadik évadban se vagyok biztos, hogy azt követni akarom.
Jucuky Dec 10, 2017 12:49 PM
A filmeket már egyáltalán nem Utsumi rendezte Free! fronton. Ha jól tudom, a második évad után lelépett a KyoAnitól és független rendező lett, aztán a MAPPÁ-nál már a DAYS-ben is bedolgozott. Persze ez nem zárja ki, hogy visszatérjen a harmadik évadra, de lehet nem fog, sőt én ennek látom nagyobb esélyét. Amit nagyon sajnálnék, mert Utsumi rendezésén látszott, hogy szívvel-lélekkel csinálja és szereti ezt a projektet. Persze nem volt hibátlan, de a népszerűségét szerintem totál megérdemli, mert letett egy olyan minőséget az asztalra.

Most persze túl azon, hogy Rei-chan személyében kaptam egy örök szerelmet és a ReiGisaval megszületett a No.1 OTP-m. Ha valamiért várom a harmadik évadot, az annak a reménye, hogy a ReiGisa páros tovább cukiskodik együtt (és kánonná válnak.... édes álom :P)
Szalamandra Dec 6, 2017 1:50 PM
Na igen, mert mi csak a nyugati fandom-ot látjuk, miközben nem tudjuk, hogy a japánok mit gondolnak a témáról. Meg az a baj, hogy jelenleg majdnem tök mind1, hogy canon-e egy gay pár vagy sem, így is úgy is fanservice-nek kezelik páran. Ha nem canon, akkor idióták a shipperek, mert elméleteket gyártanak és rajonganak egy párosért, akik sose lesznek együtt, ha meg canon, akkor meg biztos az anime szar önmagában és csak a melegekkel próbálják eladatni. Nem nyerhetsz :( Utóbbit szerintem pont a YoI ellen hozták fel, és nem mintha nem lenne benne némi igazság (valószínűleg a victuuri nélkül kevesebb rajongója lenne), de őszintén nem tudom ennél magasabban letojni, hogy esetleg profitszerzés céljából (is) tettek be egy meleg párt, mert az a lényeg, hogy tettek! Kérünk LGBTQ karaktereket nem BL/Yuri animékbe is, na! XD

Nem tudom mi lesz a Banana Fish sorsa kritikai szempontból. Meg a MAPPA láthatóan nem retten vissza vissza a gay témától, szóval talán nem fogják Ash és Eiji jeleneteit megnyirbálni (nem mintha lenne olyan hú de sok "problémás" pillanatuk), Utsumi meg mesterien kényeztette (ergo hergelte) a shippereket a két Free! évaddal, szóval talán valami jó fog kisülni.
Szalamandra Dec 6, 2017 10:35 AM
Az áradozások után jönnek a "hát, én nem tudom, miért dicsérik ennyire ezt a cuccot"-féle kommentek (hajlamos vagyok én is élni vele XD), szóval jobbnak látom előre védekezni.

Igen, így utólag belegondolva a Banana Fish hajlamos a túlzásokra és ez Ash-nél a legszembetűnőbb. Olvasás közben nem tűnt fel, annyira beszippantott a történet. Meg hát na, Ash annyira karizmatikus szereplő, hogy elhomályosítja a manga gyengébb részeit és most is csak megvonni tudom a vállam az ilyen hülyeségeken. Egyedül lever 50 másik embert? Igen-igen, túlzás, de annnnnyira királyul csinálja! *.* Na meg azért a belső vívódásai szerintem elég alaposan körbe lettek járva, úgyhogy szerintem nem egy szimpla badass HMCs, de nem is egy önsajnáltató, sírópityogó lúzer. Persze, sokszor fog sírni, de azoknak mind nyomós okuk van.
Eiji meg Eiji. A férfinézők tutira utálni fogják, mert mindenki sokkal okosabb lesz, hogy mikor mit kellett volna csinálnia, holott hasonló esetben a legtöbb ugyanúgy lefagyna vagy haszontalan lenne. Meg azért próbálja néha szegény Eiji hasznosítani magát (meg nem is egy hisztigép), de se Ash, se a mangaka nem engedi, hogy igazán kibontsa a szárnyait, ami részben kár, részben logikus.

Én a '80-as éveket hibáztatom. Most meg nem mondom, mikor kezdődött a nagy BL-bumm, de szerintem ez az időszak még pont az volt, amikor a BL még viszonylag újdonságnak számított és amolyan "bűnös" dolognak tekintették a homoszexualitással együtt, ezért nem akartak a mangakák, hogy azonosítsák őket a műfajjal. Vagy nem tudom. Az a baj, hogy túlságosan modern felfogás szerint vizsgálom a kapcsolatukat, miközben fogalmam sincs, hogy a '80-as években mi volt a módi, erre pedig még rátesz a hülye japán mentalitás is. Szenvedélyesen utalgatnak a kapcsolatra, de nem hajlandóak nevén nevezni a gyereket. Felépítenek egy meleg kapcsolatot, aztán hagyják, hadd gondoljon mindenki azt, amit akar, ezzel teret adva a vitáknak és a fujo-utálatnak. A mangaka adja alád a lovat az extra illusztrációkkal, ahol Eiji hátulról átöleli Ash-t, vagy megborotválja, vagy Ash finoman megpuszilja Eiji nyakát, de hát még ezekbe is bele lehet kötni -.-

Na mind1, szóval, úgy nem canon, hogy nem jönnek össze és nincs szerelmet vallás, de úgy elég canon, hogy mennyire szeretik egymást. Gonosz vagyok, de remélem, hogy az animében picit rájátszanak a közös jeleneteikre. Igen, fújni fognak rendesen a fanservice miatt, de nem érdekel, Ash-nek (meg nekem is XD) kell az Eijivel közös cukiskodás. Azt mondjuk remélem, hogy megtartják valamennyire a retro dizájnt (az előzetes kép alapján nem kizárt, hogy így is tesznek) és hűek lesznek a történethez, max a végét változtatják meg egy pöppet.
Szalamandra Dec 5, 2017 4:08 PM
Banyek ez a manga... szóval hú! Jó, nem merek áradozni, mert annyira nem bízok a saját ízlésemben, hogy meg vagyok róla győződve, hogyha nekem tetszik valami, akkor az tuti szar lehet és ez csak akkor nem igaz, ha valamelyik ismerősömnek előbb tetszett, mint nekem XD

Ez a ship elég bonyolult. Igazából pont azon a kényes határvonalon van, hogy simán lehet canon, de simán lehet fujoshi-bait is. Oké, az tény, hogy Ash és Eiji nagyon szeretik egymást. Mármint nagyon! Ash kb. bármit bevállal csak azért, hogy Eijinek soha semmi bántódása ne essen, ahogy Eijinek is minden gondolata akörül forog, hogy Ash rendben legyen. Viszonylag gyakran volt testi érintkezés is (ergo ölelkezés) + egy csók is csattant, de nem romantikus értelemben, hanem sztori szempontjából volt szükséges (na, majd látod, ha beteszik az animébe). Ezen kívül tolják a kicsit sem gay szövegeket ("Maradj velem, megvédelek!" "A lelkem örökké veled lesz" stb.), néha olyanok, mint a vén házasok, és a manga alatt nagyon szépen fejlődik a kapcsolatuk a nulláról, ami a végére úgy tetőzik be, hogy Ash a másodperc tört része alatt átmegy RAGE üzemmódba, ha Eijinek egy haja szála is meggörbül. Ugyanakkor itt sincs konkrét szerelmet vallás, nincs tisztázva a fiúk szexualitása sem, végig csak baráttokként utalnak egymásra és Ash szexuális élete elég rossz ahhoz, hogy az ellenzők felhozzák ezt érvként, hogy miért nem lehetséges Ash és Eiji párosa.
Úgyhogy ja, így passz. Igazából még mindig ott tartunk, hogyha egy szereplő felmutatna egy papírt arról, hogy meleg és hivatalosan szerelmes xy, vele azonos nemű karakterbe, akkor is csak az emberek felét győzte meg, a másik fele továbbra is azt gondolja majd, hogy hetero és csak a fujoshikat hülyítik. Szerintem Ash és Eiji ez a kategória és téphetem a szám, hogy hiába produkálnak annyi "olyan" pillanatot, hogy simán canon pár lehetnének (férfi-nő felállásban pl. senkinek se lenne ellenvetése), nem fognak hinni nekem. Úgyhogy maradjunk annyiban, hogy biztosan lelki társak a srácok. Ezt nem veheti el tőlük senki :)
Szalamandra Dec 5, 2017 3:35 PM
Igen, a Hurka becenevet kapta tőlünk XD Lényegében úgyis pont annyi a szerepe, mint egy darab húsnak, amit felakasztottak pár kiéhezett kutya fölé, akik szegények próbálnák elkapni és ugrabugrálnak érte, de végül csak a nyálcsorgatás marad nekik.

A kérdés az, hogy mennyire canon gay a két srác? XD