Report Surci's Profile

Statistics

Anime Stats
Days: 178.0
Mean Score: 5.60
  • Total Entries833
  • Rewatched23
  • Episodes10,674
Anime History Last Anime Updates
Mousou Dairinin
Mousou Dairinin
Sep 20, 12:43 PM
Watching 5/13 · Scored -
Shingeki no Kyojin Season 3
Shingeki no Kyojin Season 3
Sep 20, 12:34 AM
Watching 9/? · Scored -
Hanasaku Iroha: Home Sweet Home
Hanasaku Iroha: Home Sweet Home
Aug 9, 12:06 PM
Completed 1/1 · Scored 6
Manga Stats
Days: 39.3
Mean Score: 6.48
  • Total Entries114
  • Reread0
  • Chapters5,071
  • Volumes786
Manga History Last Manga Updates
Fate/kaleid liner Prisma☆Illya 3rei!!
Fate/kaleid liner Prisma☆Illya 3rei!!
Mar 15, 3:06 AM
Reading 58/? · Scored 7
Fukushuu Kyoushitsu
Fukushuu Kyoushitsu
Jan 15, 5:48 AM
Completed - · Scored 5
Tenjou Tenge
Tenjou Tenge
Jan 14, 11:34 PM
Completed 136/136 · Scored 5

Favorites

All Comments (36) Comments

Would you like to post a comment? Please login or sign up first!
Junchi Dec 4, 2017 8:08 AM
Te jóságos ég, ezek a formák... xD Az ultimét verzió még egész oké, de ez a nekogrill valahogy nagyon furcsa és idétlen.

Meglátjuk, hogy mi lesz az LO-val, szal, ha esetleg még sem jönne be a natúr változat, akkor azért nem folytatnám, ha meg - épp ellenkezőleg - nagyon betalálna, akkor meg azért nem, mert nem akarnám lerombolni a képet. Egyelőre mondjuk tecc, ez a Hugós szakasz még jobb is volt, mint az előző. (És folyamatosan Ishida Akira hangja zengett a fülemben, valahányszor "megszólalt" a csávó.)
Junchi Dec 3, 2017 3:03 AM
Egy teljes értékű Alita adaptációnak akkor lenne értelme, ha a P.I.G. kapná, méghozzá a GitS-es banda. Bár a franc se tudja, hogy manapság milyen lenne, szóval egy az, hogy tele lenne CG-vel az egész (már látom is lelki szemeim előtt Alita fejét, ami hagyományos 2D-s rajz, de a teste már full CG), másrészt milyen plusz "kontentet" tennének bele pluszba, hogy egyáltalán fogyjon a cucc. A fullmoe Alita meg nem is lenne kizárt. :D

A Battle Orderről meg jól olvasom, kvázi az egész ilyen battle tournament arc? LOL, ha ez igaz.
Junchi Dec 2, 2017 2:12 AM
Te, egész jó ez a Gunnm eddig (kivéve, hogy az olvasási irány a nyugati képregényekből jön, vagy 8 oldalt elolvastam, mire leesett, hogy ezt nem is így kéne olvasni lol :D). Az art mondjuk nem lesz a kedvencem, de a világa valahogy nagyon magával ragadó (főleg a roncsváros fölötti "misztikus" utópia jelenléte tetszik, kíváncsi vagyok, ennek milyen metaforikus vagy valós zöngéi lesznek még később), az érintett témák sem szájbarágósak, Alita érdekes és szimpatikus, sőt még az is külön tetszik, ahogy a legnagyobb mocskokat is próbálja azért árnyalni, például az első kötetben Makakut.

Egyébként néztem, hogy van belőle anime is, de csak egy két részes OVA... Mi a fos? A YKK-nál is pont most prüszköltem magamban, hogy anno miért csak négy résznyi OVA-ra futotta, erre ebből is csak egy ilyen random reklámanyag van? Látom, ez azért régen sem volt másképp, a jobb mangákat valahogy luxus volt ignorálni, ha adaptálásról volt szó.
Junchi Jul 11, 2017 9:17 AM
Jah, már egy hete csapatom, bár a LoGH és a CCS mellett nem megy olyan gyorsan, mint szeretném.

Impressziók? Az első két rész rettenetes volt, aztán utána javult, most egész fogyasztható, mióta Lacus is felbukkant a White Base... izé, az Arkangyalon. A régi 79-es sorozat hatása mondjuk nagyon érződik rajta (az a Char-klón ipse külön szánalom), így a writing erősen lazy, meg csapongó, ráadásul jóvalta fanservice-esebb, mint a korai Gundamek. A karadesign és a színhasználat nagyon nem jönnek be, ráadásul miért szinkronizál Kuwashima Houkou két főszerepbe pakolt csajt is (Flay, Natarle)? Ezen nem tudom túltenni magam.

Szóval ilyen up and down eddig, egy-két jobb ötlettel.
KoizumiRisa Jun 12, 2017 6:52 AM
Jól van, elszánom magam lassan. :'D
KoizumiRisa Jun 12, 2017 5:58 AM
Ne gúnyolódj. XD
KoizumiRisa Jun 12, 2017 4:53 AM
Ohh, értem.

Lehet, hogy már előbb is lesz hozzám szerencsétek, mert ahogy most haladok, még beletelik egy pár hónapba, mire végzek a cuccal, és annál korábbi határidőt kaptam. :'D
KoizumiRisa Jun 9, 2017 1:37 PM
Tíz-tizenkettőt?? How? Még egy könnyebben emészthető cuccból se nagyon tudok megnézni egy nap ennyit, nem hogy pont a LoGH-ból. XD

Nem tudom, mivel érdemeltem ki, hogy ennyire szeretnétek Aoin látni, de meghat a törődésetek. XD
Junchi Jun 9, 2017 10:32 AM
Ja, azt néztem, hogy az első sorozatot revaccsban toltad, inkább az overall összkép érdekel. Pölö hogy hogyan élted meg, hogy végre kapott egy NORMÁLIS zárást, alias S2 vége. (Fú, emléxem, mennyit prüszköltem, mikor és ahogy az első sorozat véget ért. Oké, végül is azt kapta Kaiji, amit megérdemelt és "kiharcolt" magának, ergo a saját hülyesége levét itta meg, de nekem valahogy akkor is hiányérzetem volt anno.)

Saji-kun meg jah, mondanám, hogy megérne a fickó egy önálló írásos értekezést, de annyi nincs benne, mert végső soron elintézhető egyetlen mondattal, sőt szóval: önellentmondás. Ebben profi, nah.
Junchi Jun 9, 2017 1:03 AM
Karcsiról ugye böksz majd pár sort Aoira? :3
Akosss Mar 21, 2017 5:46 PM
Eredetileg nem terveztem a recap filmeket is megnézni, csak újra akartam nézni néhány kedvenc jelenetet, gondoltam akkor miért ne nézzek bele a filmekbe? mire azon kaptam magam, hogy teljesen beszippantott újra az egész és mindjárt vége a filmnek. XD Most így második alkalommal jobban is tetszett az első fele, úgyhogy totálisan megérte. A második filmet is le tudom minél hamarabb és jön végre a véleményem, bocsi, hogy ennyire megvárattalak vele. Már a háromnegyedét megírtam a film után, úgyhogy jön lassan. Hétvégén pedig, ha minden jól megy megnézem a Rebelliont is és utána jöhet a KnK (már leszedtem).
KoizumiRisa Mar 20, 2017 12:52 PM
Sajnos a kommunikációs hajlandóságom egyenesen aránylik a mentális állapotomhoz, szóval ismét csak bocsi a nagyon késői válasz miatt. OTL

SnK: jajj, ez egyre rosszabb. :'D Eszembe se jutott, hogy az ott van a profilomon, és veszélyes lehet. Annyira megrázott anno a dolog, hogy biztos első felindulásomban írtam ki, aztán ott maradt. OTL

Lolik: én ebben a témában zéró toleranciát fogadtam, de lowkey azt is megfogadtam, hogy többet nem szállok efölött senkivel se vitába, épp elég volt néhányszor Sanzeninnel. :'D Azok a figurák amúgy felöltöztetve tök cukik lennének, azt hiszem, valaki rakott is fel mfc-re olyan fotókat, amin van rajtuk ruha. :D

A CLAMP-ajánlásokat és útmutatót nagyon köszi! Nem ígérek semmit, mert eleve nem vagyok nagy mangás, de ha mégis eljutnék oda, hogy elolvassak egyet-kettőt, biztosan fogom majd véleményezni. :D
KoizumiRisa Mar 5, 2017 1:48 AM
*insert apologizing*

Már nem akartam visszatérni erre a témára, de tök véletlenül (a Mindenki kapcsán) nézelődtem filmes fórumokon, és találtam egy embert, aki gyakorlatilag ugyanazt megfogalmazta, amit én, úgyhogy ezt már mindenféle vitaszándék nélkül másolom be, csak annak bizonyításául, hogy nem csak én gondolom így:

"Ahhoz, hogy egy kritika valóban kritika legyen, szvsz egyetlen szó is elég: "szerintem". Esetleg "úgy gondolom". Innentől ez egy vélemény, ami szabad és tiszteletben tartandó. Minél távolabb áll valaki egy adott témától/szakmától, annál óvatosabb és szerényebb fogalmazás teszi a kritikát tisztelendő véleménnyé. És ekkor mindenki ízlés szerint eldöntheti, hogy azt mekkora helyiértéken kezeli.

Ahhoz, hogy egy kritika/kritikus hólyaggá váljon, két dolog kombinációja kell: az abszolút kinyilatkoztatásként előadott szánakozó lesajnálás, illetve a viszonylag szerény szakmai múlt. Ha ez a két dolog együtt áll, onnantól az nem kritika, hanem egy önmaga tökélyében fürdőző ego kinyilatkoztatása, ami - szerintem - hólyagság."


Valahogy annyira jól jött ki, hogy pont most futottam ebbe bele. XD (Esküszöm, nem én írtam. XD)

SnK: omg, ne haragudj! Σ(°ロ°) Azt hittem, nem lesz az, Levit már nagyon sok helyen emlegetik Levi Ackermanként, esküdni mertem volna, hogy már belefutottál. OTL Én amúgy így a 90. fejezetet elolvasva azt mondanám, hogy közeleg a vége. Legalábbis most történt meg egy olyan dolog, aminek a lehetősége a történet kezdete óta jelen van, és azóta rajzolják a fanartosok. :D (Remélem, ez most kellően sejtelmes lett. XD)

Madoka: lehet, hogy újra kéne néznem, hátha több mindent felfedezek benne, de úgy, hogy elsőre nem nagyon tetszett, nehezen venném rá magam egy revaccsra.

Loli-dolog: igen, szerintem is minden létező szempontból káros, az animét mint műfajt magát is rombolja, arról meg már nem is beszélve, hogy kifelé milyen képet fest a fandom egészéről. Elképesztő az a pedo-apologetic attitűd, ami az anime-"kultúrának" ezt a szeletét körbelengi. Külön kiakasztanak a pucér lolifigurák, ez valami hihetetlen beteg dolog.

CLAMP: hű, hát az a helyzet, hogy háromszor próbálkoztam CLAMP-animével (CC Sakura, Tsubasa Chronicle, Blood-C), ebből kettőt végig se bírtam nézni, a harmadikat meg halálosan untam, úgyhogy eszembe se jutott, hogy a mangáikkal kísérletezzek. :'D Van esetleg valami, amit ajánlanál?
KoizumiRisa Feb 23, 2017 12:57 PM
Megint csak bocsi a rémes lassúságom miatt, és amiatt is, hogy előreláthatólag rövidre fogom zárni ezt a kritikus-aoi-vélemény dolgot, mert már én is szeretném elengedni. XD

Amúgy picit úgy érzem, hogy elbeszélünk egymás mellett, I mean
Ezen az alapon csak dícsérő kommentek érkezhetnének kvázi mindenre, mert ha valami 1 darab eNbernek már teccik, akkor rögtön "fennáll a veszélye" (LOL) hogy besértődik az ellenvéleményen.
nem erről van szó. Mindig is a fogalmazásmódra gondoltam, illetve arra, hogy lehet úgy is kritizálni valamit, hogy közben nem minősíted azt, aki netán szereti. És itt nem a személyeskedésről beszélek, mert az nálatok nyilván nem játszik, hanem hogy mondjuk az adott anime közönségére nem teszünk gúnyos megjegyzéseket. Pl. (nem idézek, csak hasra ütöttem): "a fujoshik úgyis zabálni fogják" -- itt szigorúan véve a szavakban semmi sértő nincs, de ebben a félmondatban mégis benne van az az üzenet, hogy a fujoshiknak nincs ízlésük, és csak az érdekli őket, hogy bishik meg gay fanservice legyen az -- amúgy ultra szar -- animében. Simán lehet, hogy aki ezt mondja, nem is érzi, hogy ezzel enyhén belerúgott egy egész közösségbe, de a másik oldalról meg igenis bántó. Vagy régebben AA-n volt valami gyerek, aki szívesen írogatott ilyeneket animebejelentések alá, hogy "LOL. Lányoknak jó lesz." Öhh... kösz. :'D Ugyanez a jelentésárnyalat.

Ezekkel csak annyit akarok mondani, hogy néha át kell jönni a másik nézőpontjába. :D Mert addig tényleg csak túlérzékenységnek fog tűnni, amikor én ilyeneken nyávogok. :D Úgy gondolom, hogy erre igenis az adónak kellene figyelnie, és nem a befogadótól kellene elvárni, hogy ne bántódjon meg.

Ellenben az, hogy leforrázva érzem magam, amikor nálatok valaki hosszasan, pontokba fejtve leszedi a keresztvizet egy általam kedvelt animéről, már valóban egyéni probléma, és ezt el is fogadom.

Madoka: szerintem túl sokat vártam tőle. Szezonosként anno nem néztem, csak később, a hírneve miatt lestem meg, és ahhoz képest, hogy mennyire korszakalkotónak mondták mások, én semmi különöset nem találtam benne. Egyedül a boszorkák ábrázolása tetszett nagyon + a Kalafina-féle ending. Talán az is benne van, hogy én ezekből a habos-babos-happy-go-lucky mahou shoujókból kimaradtam, így a kontraszt sem jött át igazán. Azok, amiket láttam, pont azok, amik valami miatt szintén ikonikusak és darkosabbak: Sailor Moon, Princess Tutu, illetve Utena (már ha mahou shoujónak vesszük). Ezek után a Madoka nekem nem adott semmiféle katartikus élményt. És van egy másik dolog, ami diszkomfortot okozott számomra: a karakterdizájn. Nem is feltétlenül azért, mert ennél valami komolyabbat várnék egy komolyabb animéhez (bár ez is benne van), hanem azért is, mert annyira azt érzem, hogy szándékosan becélozták vele a lolicon réteget, akik majd megveszik az összes sfw és nsfw merchandise-t, és még csak szégyenérzetük se kell, hogy legyen miatta, mert hát ez egy deep, seinen cucc. (És igen, ezzel most én is belerúgtam egy célközönségbe, de ez az egyetlen célközönség, amelyiknek támogatom a rugdosását. XD)

SnK: most megint nem tudom, hová halad a sztori, és hogy jó lesz-e ez nekünk, de mindig meg tud lepni valamivel Isayama. :D Néha nehéz eldönteni, hogy a bad ending lehetőségét plot- vagy quality-wise értelemben értette-e. XD
Eruri: ha már szerinted is nyilvánvaló az Eren×Mikasa, akkor ennyit még hozzátennék a wikiáról:
"The Ackermans are said to be traditionally a bloodline of warriors who acted as the right-hand men of the monarchs, and curiously enough, the known "awakened" Ackermans have always ended up acting as the loyal right-hand men and bodyguards of someone: Mikasa follows Eren everywhere and is constantly trying to protect him, Levi follows Erwin and he is the only person Levi blindly trusts and obeys." Csak így a párhuzam kedvéért. >.<
KoizumiRisa Feb 15, 2017 2:53 PM
Először is bocsi a csiga reakcióidőmért. m(.__.)m

Nem is a negatív kritika zavar, inkább... a stílus. Többen fogalmaznak úgy nálatok is, hogy közben beleszúrnak abba, akinek netán tetszik a cucc. "Ez egy ilyen-olyan szar, de majd a sok fanboi/fujoshi/akárki úgyis felhájpolja, mert nincs ízlése/nincs agya/stb." (Most nyilván nem szó szerint idézek.) Katanára pl. kiakadtatok (amúgy tök jogosan), hogy az érzelmi életeteket vonta kétségbe a Kuzu no Honkai kapcsán, de néha ti is ugyanezt csináljátok, csak más előjellel. Én is csúnyán nézek otthon a monitor előtt, amikor valaki leremekművezi a Guilty Crownt, de szépen csendben maradok, és nem mondom neki, hogy szalma van az agya helyén. Biztos most überszenzitívnek tűnök, biztos túl is analizálom ezt az egészet, meg nyilván nem látok bele annyira, szóval azzal, hogy egyszer-kétszer felnéztem, csak egy homályos képet tudok alkotni a fórumról, úgyhogy simán lehet, hogy eltúlozom a problémát.

Ekkora "szakmai" vagy sznobelit-tekintélyünk van vagy mi? :D

IGEN. XD AA-n azért merünk inkább vitába szállni az emberekkel, mert ott sokszor süt a kommentből, hogy az íróját a butaság és/vagy a rosszindulat vezérli. Olyankor az az első reakcióm, hogy dühös leszek, és a "te jó ég, micsoda hülye" felkiáltással billentyűzetet ragadok. Ellenben nálatok, amikor valaki negyvenöt pontban kivesézi, hogy ez és ez az általam kedvelt anime miért szar, akkor leforrázva konstatálom, hogy "te jó ég, hát én hülye vagyok, ez az ember ért hozzá, nekem meg nyilván nincs ízlésem, jobb is, ha nem mondok semmit OTL". Itt mondjuk bizonyára az önértékelési problémák is bejönnek a képbe, de én pont ezért támogatom az egy-két fokkal finomabb fogalmazásmódot. Ti ezt felesleges udvariaskodásnak látjátok, én meg egy fontos arcvédő mechanizmusnak.

De még egyszer leszögezem, hogy megértettem, hogy nálatok ez miért nem játszik, és ha netán úgy döntök, hogy beregizek, nem fogok emiatt balhézni, megígérem. :D

Shippelés: na jó, ilyen "OMG CANON" felkiáltásokkal én nem szoktam dobálózni (vagy max a megfelelő platformon, ld. tumblr vagy shipes topik, és akkor se feltétlenül gondolom komolyan :'D). Ilyen szempontból megértem az ellenérzést. De azt meg én nem szeretem, amikor valaki kategorikusan kijelenti egy shipre, hogy totálisan és abszolút ki van zárva, csak azért, mert ő nem látja. (Persze vannak kivételek, szóval ha kategorikusan kijelented a Levi×Erenre, hogy impossiburu, akkor még a nyakadba is borulok. XD Ettől a shiptől dührohamot kapok.)

Erwin×Levi: vigyázz, mert felébreszted az alvó oroszlánt -- ez a kedvenc témám. XD Az SnK nyilván nem az a műfaj, amelyikben nagyon expliciten ki lehetne fejezni az ilyesmit, de Erwinnek és Levi-nak (különösen a 70-es, 80-as fejezetek környékén) hasonló hangvételű jeleneteik vannak, mint Erennek és Mikasának (na meg gazdagabbak lettünk az Ackerman-kötelék fogalmával is). Szerintem ha látod a Keith×Matsukát meg a Roy×Rizát, akkor valószínűleg ezt is látni fogod. (Bár a legfontosabb és "legshippelhetőbb" jeleneteik szerintem még a második évadban sem lesznek benne.) Ez a poszt a megfogalmazásában túl fujo, és vannak benne spoilerek (bár meglepne, ha meglepődnél rajtuk, meg így out of context annyira nem is mondanak semmit a cselekményről), de igazából elég jól összeszedi az eruri momenteket. Meg ugye vannak ilyen official interjúmorzsák, amikből kiderült, hogy Erwin a Survey Corps pénzéből félrerak Levi teájára (ami elvileg ugye luxuscikk), ő adta neki az ünneplő öltönyét, hogy Levi nem engedi be a nem elég tiszta embereket Erwin szobájába, hogy Levi rangja eredetileg nem létezett, hanem Erwin találta ki, hogy elő tudja léptetni, na meg a kedvencem, amikor Isayamát megkérdezték, hogy milyen nők jönnek be Levi-nak, ő meg visszakérdezett, hogy "vajon szereti a nőket egyáltalán?", majd hozzátette, hogy "a magas emberek tetszenek neki". Olvastam az interjút japánul is, és nincs félrefordítva. :D

A Lulu×CC eszmefuttatásoddal igazából egyetértek.

Ezzel arra akartam kilyukadni, hogy még fiú-lány különleges kapcsolatoknál sem mindig lehet kijelenteni egyértelműen, hogy "na ezek szerelmesek", mert kisezer más kötődés létezik, hát még egy egynemű párosnál, főleg olyankor ahol csak az egyik érez többet a másik felé, és még az sem egyértelműen olyan módon, mint a szerelmesek.

Ez is igaz, de... a shippelés pont arról szól, hogy nemcsak azt látjuk, amit maga a mű bemutat, hanem olvasunk a sorok között. XD Ettől még persze nem fogom egyértelműen kijelenteni, hogy canon, de akkor más se jelentse ki egyértelműen, hogy ez nem lehet szerelem (is).

Hehe, Junchi is mondta már, hogy szerette az UtaPüré topikot. XDD Sajnos a negyedik szezonra meguntuk a cuccot, úgyhogy a kontent is megfogyatkozott. :"D

szerk.: ja és még annyi, hogy Jucuky SGRS és Kumota Haruko témájú kommentje itt a falamon szerintem neked is szólt.