Report Ykoz's Profile

Welcome to my profile!

Welcome to my profile!

Last completed anime

Statistics

All Anime Stats Anime Stats
Days: 171.5
Mean Score: 7.01
  • Total Entries1,105
  • Rewatched2
  • Episodes10,533
Anime History Last Anime Updates
Orange
Orange
Yesterday, 1:30 PM
Watching 11/13 · Scored -
Kaze ga Tsuyoku Fuiteiru
Kaze ga Tsuyoku Fuiteiru
Jul 18, 2:15 PM
Completed 23/23 · Scored 9
Interlude
Interlude
Jul 15, 1:31 PM
Completed 3/3 · Scored 6
All Manga Stats Manga Stats
Days: 0.0
Mean Score: 0.00
  • Total Entries0
  • Reread0
  • Chapters0
  • Volumes0
Manga History Last Manga Updates

No updates yet.

All Favorites Favorites

Anime (10)
Character (10)
People (9)

All Comments (17) Comments

Would you like to post a comment? Please login or sign up first!
mayaxiii Jun 30, 4:46 AM
Bri Jun 19, 4:21 PM


Rinarin Jun 9, 8:41 AM

Houonin_Kyouma Feb 28, 12:51 PM
Thank you <3
Rionsta Feb 27, 7:02 AM
hehe thank you for accepting!
Bri Jan 4, 12:53 PM


CsillaLoli Aug 11, 2023 6:10 AM


Let me know if there's an issue with your card.
Rinarin May 1, 2023 7:53 AM

SailorVeki Apr 17, 2023 6:19 AM
Heya, opet sorry na kasnom odgovoru. Ludnica IRL još uvijek traje, pa nemam baš vremena odgovarati ljudima na raznim socijalnim stranicama, a pošto uvijek pišem duge komentare, to traje dugo dok većini ljudi stignem odgovoriti. ^^;

Hehe, meni je isto prvi anime bio Sailor Moon na televiziji, ali u osnovnoj školi (prije 25 godina) i to na njemačkoj televiziji. Nisam ga apsolutno ništa kužila ali mi je bio tako lijep i zanimljiv da sam ga gledala svaki dan (i snimala na VHS kazete i onda pregledavala) i nakon 2 godine gledanja sam znala savršeno njemački, lol. Jer sam si bila kupila riječnik i tražila po njemu riječi, a kupila sam si u Austriji u Gracu SMoon mangu i časopise (SMoon i druge, o raznim animejima) i tak sam uz puuuno slušanja i čitanja naučila njemački, lol. Na njemačkom RTL2 su isto prvi animeji bili brijem Sailor Moon, Dragon Ball, Pokemon, Digimon. Meni su se sviđali samo SMoon i Digimon, njih sam snimala i pregledavala, a ova druga 2 sam znala nekad pogledati ako mi je bilo dosadno a nije bilo ničeg pametnijeg na televiziji.

SMoon je bio užasno popularan u Njemačkoj pa su ga prikazivali nekoliko puta za redom (svih 200 epizoda, pa opet ispočetka svih 200 epizoda pa opet ispočetka itd. - prikazali su i 3 filma nekoliko puta na televiziji kao "specialse" tipa za Božić ili tak). Kasnije su prikazivali i druge magical girl animeje (Wedding Peach, Kamikaze Kaitou Jeanne, Ojamajo Doremi itd.) Plus naravno i ostale žanrove, bilo je sportskih (Captain Tsubasa i Mila Superstar brijem) i bilo je ostalih tipa Ranma 1/2, Detective Conan, Nadia The Secret of Blue Water itd., bilo ih je hrpetina na RTL2, a bilo ih je i na drugim njemačkim programima kasnije, tipa Pro7, Sat1, VOX itd. Ak se dobro sjećam, VOX je prikazivao na japanskom s titlovima (i to animeje za odrasliju publiku i to kasnije na večer), a drugi programi su prikazivali na njemačkom i kroz cijeli dan. VOX je kasnije krenuo s prikazivanjem, prvo sam pogledala hrpu animeja na njemačkom, a onda je VOX krenuo na japanskom, sjećam se kako mi je odurno zvučao japanski, lol, a sad ga obožavam. <3

Ja nisam nikad prestala gledat animeje, od kad me zgrabio Sailor Moon, to je bilo to, više nema povratka. XD Sad su mi ružni zapadnjački crtići i stripovi, više to ne gledam niti čitam (pogledam možda koji Disneyev i to je to). Video igre isto ne igram zapadnjačke, samo japanske. <3 Serije i filmove gledam puno više azijske nego zapadnjačke, tj gledala sam prije, sad zadnjih 6 godina kako intenzivno čuvam 2 nećaka imam jako malo vremena za hobije, pa sam prestala igrat video igre i gledat filmove i serije, samo animeje gledam i poneku mangu pročitam tu i tamo.

Prvo sam gledala samo na televiziji animeje i to je bilo koma (npr. bude napeta epizoda a nestane struje ili slike zbog nekog problema njihovog ili nešto). Onda sam negdje prije 20 godina saznala za anime projekcije u Zagrebu pa sam tamo išla svaku subotu gledati anime na platnu s projektorom i tamo se okupljalo puno otakua i dilali su se CD-i s animejima, pa sam tako dolazila do njih i gledala ih onda na kompjuteru. (Kasnije su došli DVD-i, prije ono kad si imao 7-8 CD-a za 1 serijal od 25-26 epizoda, lol - a na DVD je kasnije obično stao cijeli serijal ili npr 24 epizode od 26). Bilo mi je super na tim projekcijama, saznaš za nove animeje ili azijske serije ili filmove, pa ih onda nabaviš od ljudi tamo, pa se družiš s ljudima koji imaju isti hobby kao i ti itd. Baš mi fali to druženje uživo, ali prestale su projekcije prije jedno 15 godina jer su se brijem osnivači poženili i dobili djecu i nisu više imali vremena za to.

A i internet se bio pobrzao, pa sam si mogla sama skidati doma (ajme kad se sjetim onog prvog dial up interneta kad mi je trebalo pol sata da skinem 1 mali mp3, a mange sam gledala tako da sam čekala da se svaka stranica polako učita i onda sam si spremila taj jpg, koma, lol.) Onda kasnije sam sama nabavljala animeje i mange i družila se s ljudima po forumima (hrvatski, engleskim, njemačkim). To je bilo fora doba, kad su postojali forumi. Sad kad su socijalne mreže i te stranice, to mi je bez veze, nije mi isto dopisivati se u Facebook grupi kao što je bilo na forumima, sniff.) Zgodno je kaj tu na MAL-u ima foruma, ali nije mi to to, jer se razgovaraš o novim epizodama nekog animea s ljudima koje ne poznaš, a tamo su bili forumi gdje su bile razne teme stalno s istim ljudima s kojima si se sprijateljio (neke sam i uživo upoznala kasnije).

Ak ti je među najdražim animejima Yakusoku no Neverland, trebao bi pročitati mangu, čula sam da su drugu sezonu užasno promijenili od mange i da je bila jaaako lošija od mange. Meni je prva sezona bila savršena, a druga mi je bila onak, ok ali niš posebno. Planiram pročitati cijelu mangu da vidim kako je trebalo izgledati a ne ovo kaj su butcherali u animeju.

Kako to da ne čitaš mange? Nije ti se nikad dogodilo da pogledaš anime koji je jako drugačiji od mange (kao npr Sailor Moon ili Evangelion) ili prati mangu ali ima anime-only kraj a manga je puuuno duža (kao npr Pandora Hearts) ili anime uopće nema kraj (kao npr Noragami)? I nisi poželio onda čitati mangu da vidiš kako završava priča ili u slučaju da su manga i anime jako drugačiji, da vidiš kako je trebalo izgledati, kako je originalno autor zamislio (a ne ovi u animejima koji butcheraju često mangu i onda si ne sliči uopće i bude često puno lošije nego original tj. manga)? Jako puno animeja se razlikuje od mange, neki manje a neki jako, neki samo svoj kraj naprave u zadnje 2-3 epizode, a neki promijene priču, radnju, likove itd. Pa onda od nekih animea dobijemo reboot koji se drži mange, ali za puno njih ne dobijemo nažalost reboot, nego kak su napravili, tak imamo. "Kome se ne sviđa, nek ide čitat mangu", to je poruka koju ja vidim.

Ja volim animeje puno više nego mange, jer ono, u boji, u pokretu, sa zvukom, sa super voice actorima i često super OST-ovima... Ali moram čitat mange od animeja koji nisu dovršili priču ili su ju promijenili. Jer su u tim slučajevima najčešće mange puno bolje. Kažem najčešće jer imaš slučajeve kao Sailor Moon gdje ne mogu odlučiti kaj mi je bolje, anime ili manga, jer u animeu ima hrpa fillera plus priča i radnja su puno gluplje, ali zato ima super karakterizaciju likova, i dobrih likova i negativaca, a u mangi skoro nema karakterizacije dobrih likova (osim Moon, Chibimoon i Tuxedo Mask), tj. ima nešto malecko, a negativci se samo pojave i umru, sve se jako brzo događa, pa nema vremena za karakterizaciju, ali su mi zato priča i radnja savršeni.

I onda je super kad naprave reboot, jer onda ljudi nemoraju ići čitati mangu, ali manga je opet bolja (u slučaju npr Sailor Moon ili Fruits Basket gdje su opet rezali neke stvari ili mijenjali neke stvari - iako se jako drže mangi ali opet ne 100%).

Ja jako volim azijske horror filmove, najviše japanske, korejske i tajlandske. Volim kad me baš bude strah zbog atmosfere i zvuka, a ne većina zapadnjačkih horrora koji nisu uopće strašni nego su odurni (zbog previše krvi ili odurnih kukaca i crva koje Ameri jako vole stavljati u filmove). Pogledala sam hrpu američkih remakeova azijskih hororaca i svi suckaju jer nisu mogli se držati originala nego su morali mijenjati i izmišljavati svoje neke gluposti i dodavati te glupe crve i odurne stvari. Naravno, ima i nekih ok zapadnjačkih hororaca, kao npr A Quiet Place, ali većina mi se ne sviđa. Od onih koje sam gledala, a nisam ih baš puno gledala jer su mi puno bolji azijski.

Ne volim gledati real life adaptacije animea/mangi ako su supernatural ili fantasy, jer često bude koma. Volim pogledati ako je neki comedy-drama-romance pa naprave seriju onda pa onda to gledam za svoj romance fix (jer mi se gade meksičke i turske itd sapunice).

Kaj se tiče merchandisea, nemam nigdje izložene figure ili privjeske, sve je u kutijama jer imam malu sobicu koju sam dijelila sa 3 sestre (ne odjednom, nego sam prvo živjela s jednom, pa se ta udala, pa je došla druga dok je bila na faksu, pa kad je završila faks je otišla a došla je treća dok je bila na faksu). Uglavnom, jako mala soba i jako natrpana i s mojim stvarima i sa stvarima od zadnje sestre koja je tamo živjela.

Držim mange u kutijama na ormaru u mojoj sobici (imam 7 velikih kutija) i kod tate u sobi imam 2 police s mangama koje trenutno skupljam, pa kad se napune te 2 police onda stavim u slijedeću kutiju mange i onda opet skupljam na te 2 police i tak to ide. Male figure držim isto na ormaru u kutijama u mojoj sobici, privjeske i plišance isto. I DVD-e s animejima/mangama/serijama/itd. E sad, mange koje su za prodaju držim u bakinoj kući u Krapini plus puno velikih figura, jer nemam kamo s njima u svojoj maloj sobici.

Uglavnom velike figure otpakiravam iz originalne kutije (jer su im kutije puno prevelike), zamotam ih u foliju s mjehurićima i zaštitim im oružja, dijelove tijela koji bi se mogli otrgnuti (prsti ili kosa itd) i onda ih potrpam puno u obične smeđe kutije, tako ih puno stane, nemam kamo s njima kad bi ih držala u ogromnim originalnim kutijama, koje su često bezveze i ne pružaju nikakvu zaštitu. Samo, to je proces koji dugo traje, otpakirati figuru, sastaviti i pregledati ju dal je sve u redu, pa ju zamotati u mjehuriće i u karton te dijelove koje me strah da ne puknu. Tako da s većinom velikih figura to nisam napravila nego ih držim u originalnim kutijama neke u svojoj sobici, a puno više u bakinoj kući u Krapini. Totalno mi se to neda raditi, ali imam previše figura da bi ih držala u originalnim kutijama.

Evo, to je to, sorry na romanu, lol. ^^;
SailorVeki Jan 16, 2023 11:51 AM
Helou, nice to meet you. :3

Sorry kaj kasnim s prihvaćanjem friend requesta, imam ludnicu IRL u zadnje vrijeme (neki obiteljski problemi), pa niš ne radim na MAL-u osim kaj ponekad dođem dodati neke pogledane animeje i opet odem. Pročitala sam sad tvoju poruku, pa rekoh idem tebe dodati, a drugih 8 bum kad bum stigla. :P

Volim obično prije nego odobrim ljude pogledati koji su im interesi i koje su animeje/mange pogledali/pročitali, pa onda nešto u vezi s time napisati u komentaru, ali kako dugo nisam imala vremena za pisati komentare (moji su jako dugi, pišem romane stalno), onda nisam niti prihvaćala friend requests. :P

Anyway, drago mi je također upoznati nekoga mojih godina tko voli animeje/mange, većinom me na MAL-u dodaju puno mlađi ljudi. Niš ne gnjaviš, samo ti piši kad ti se piše, a ja ću odgovoriti kad bum stigla. Već jedno godinu dana je ludnica.

Ne piše ti niš na profilu, koji ti je bio prvi anime, gdje si gledao prije kad nije bilo (brzog) interneta, koje žanrove i demografije voliš? Mange ne čitaš ili ti se neda dodavati? Ako ne čitaš, kako to? Ako čitaš, od kada, koja ti je bila prva, gdje si ih nabavljao prije dok nije bilo kupovanja preko interneta? Jel voliš azijske igre, ako da, koje naslove ili vrstu igara voliš, na kojim konzolama igraš? Koje još animeje jako voliš osim ovih 9 koje imaš u top 10 na MAL-u? Jel gledaš možda azijske filmove i/ili serije, jel voliš J-pop/J-rock, K-pop, C-pop itd? Od kud si, ako se smije znati? Ja Zagreb.

Jel skupljaš možda kaj, animeje, mange ili merchandise? Ja animeje ne kupujem, preskupi su i premalo epizoda ima na svakom DVD-u/BD-u. Mange kupujem od srednje škole, imam ih oko 800 brijem (prestala odavno brojati, pa neke prodala, pa neke kupila...). Od 2010. godine većinu love trošim na merchandise (najviše figure i privjesci, tu i tamo nešto drugo, npr. magneti, plišanci itd). Imam oko 1000 figura (više malih nego velikih) i oko 400 privjesaka (gumenih, plastičnih, akrilnih), plus još ponešto od drugih stvari. Mange jako smanjeno kupujem od 2010. godine jer nemam love i za njih i za merchandise. :') Ponekad kupim neki artbook ili light novel, ali mangi imam puno više. Igre za Playstation3 isto ne kupujem baš često.

Ako te zanima koje azijske filmove/serije sam gledala i koje figure/privjeske imam, baci pogled na linkove na mom profilu. ;) Prodajem svake godine na Pandakonu na štandu svoje viškove i dupliće, ali znam i ovako preko interneta ili u živo nešto prodati tijekom godine (Pandakon je samo 2 dana u 9. mjesecu). Ako tebe ili nekoga od tvojih poznanika zanima merchandise ili mange, uputi ih na mene slobodno. Javit ću im se kad stignem. :P Od merchandisea prodajem većinom viškove i dupliće, jer često moraš kupiti cijeli set od 6/8/10 likova, a ili te svi ne zanimaju ili dobiješ neke duple. Također kad nabavim velike figure onda od tih likova prodam male. Također ako me neke figure/privjesci više ne zanimaju ili sam nabavila druge od tih likova ili nešto, onda prodajem. Imam previše toga, pa svake godine prolazim kroz kolekciju i pokušavam odvojiti za prodaju, da napravim mjesta za nove (i zaradim nešto za kupit nove XD).

Evo, to je sve za sad, ti odgovori kad ćeš moći i ne sekiraj se oko mojih romana, ne moraš mi odgovarati s romanima. ;) Ja ću ti također odgovoriti kad nađem vremena. Ponovno, nice to meet you i hvala ti za friend request. :3 Ciao~
Houonin_Kyouma Jan 14, 2023 11:37 AM
Okay, that was helpful, I think that in near future I will check it out, thanks!
Houonin_Kyouma Jan 14, 2023 8:32 AM
Hey, btw do you recommend anime Mononoke? I saw that you completed it and I wanted to hear your review, because I saw it multiple times, but I don't know what to think about it.
Houonin_Kyouma Jan 9, 2023 6:54 AM
Hi! Thanks for recomendations! I didn't expect you to write two, I'm really thankful!
I've already heard of those anime, but didn't have enough motivation to watch them. now I'll definitlety check them out!
mazuchi Jan 14, 2022 4:08 AM
Hey, just wanted to get back to you about Secret Santa. I felt bad that I couldn't give you positive feedback in the reveal thread, but I started New Game now and I'm liking it a lot!
flobadobadoo Dec 30, 2021 11:46 AM
It’s time to ditch the text file.
Keep track of your anime easily by creating your own list.
Sign Up Login