Report End's Profile

Statistics

Anime Stats
Days: 175.7
Mean Score: 6.15
  • Total Entries1,313
  • Rewatched7
  • Episodes11,594
Anime History Last Anime Updates
Dive!!
Dive!!
Feb 1, 8:25 PM
Completed 12/12 · Scored 2
Tensei shitara Slime Datta Ken
Tensei shitara Slime Datta Ken
Feb 1, 8:23 PM
Watching 1/24 · Scored -
Kaguya-sama wa Kokurasetai: Tensai-tachi no Renai Zunousen
Kaguya-sama wa Kokurasetai: Tensai-tachi no Renai Zunousen
Feb 1, 8:21 PM
Watching 1/12 · Scored -
Manga Stats
Days: 54.5
Mean Score: 6.05
  • Total Entries285
  • Reread0
  • Chapters9,807
  • Volumes814
Manga History Last Manga Updates
Yondome wa Iya na Shizokusei Majutsushi
Yondome wa Iya na Shizokusei Majutsushi
Jan 31, 7:16 AM
Reading 6/? · Scored -
Kouritsuchuu Madoushi, Daini no Jinsei de Madou wo Kiwameru
Kouritsuchuu Madoushi, Daini no Jinsei de Madou wo Kiwameru
Jan 31, 7:16 AM
Reading 33/? · Scored -
Oniisan no Hikkoshi no Katazuke ga Susumanai
Oniisan no Hikkoshi no Katazuke ga Susumanai
Jan 31, 7:15 AM
Reading 3/? · Scored -

Favorites

All Comments (960) Comments

Would you like to post a comment? Please login or sign up first!
leonalee Feb 16, 12:16 AM
hehe yeah!!! XD

haha!! it is what all my older relatives say^^"

So sorry for the late reply!!!!!!!!!!!!!
Zidanenvy Feb 6, 2:59 PM
Mostly MAL user memang dah banyak dead, Dude
AngelHana Feb 4, 6:57 AM
Deep en. Keyakizaka punya lagu memang semua meaningful. Diorang pumya lagu memang banyak cakap pasal social, politic (berani siak aki p haha), self-esteem, bully, mass idol production dan byk lagi. Mcm isu semasa la gp diorang ni tackle. Cth lagu getsuyoubi no asa (tajuk dia panjang. Kalau translate tajuk lagu tu, "In Monday's Morning, My Skirt Got Cut"). Ada satu kes ni keluar surat khabar kat Jepun, ada sorang middle schooler ni hari Isnin pagi, sexual harasser gi gunting skirt skolah dia. Bila org tu kena tangkap, polis tanya kenapa buat mcm tu, dia jawab budak tu comel sangat so why not I cut her skirt a little. Ugh... disgusting gila laki tu). So keyaki keluar ngan lagu tu based on that issue. Lagu tu perli adult gila2 ah πŸ˜‚ honestly major lagu diorang perli adult haha.Aki-p cakap, nogizaka46 mcm elegant sisters, meanwhile keyakizaka46 rebellious sisters haha.


Haha xde la. Taste aku biasa2 je. Cuma aku ni jenis suka artis yg buat lagu diorang sendiri . Tak lagu pun, at least lirik diorang buat sendiri. Sebab bila artis tu buat lagu sendiri, vibe dia lain mcm au. Mcm Faizal Tahir dan Yuna. Yg yuna ni mmg aku salute. Yg dia featured dgn Usher utk lagu Crush, Yuna yg tulis lagu tu. Usher interested tu yg dia agree on featuring with Yuna. western songs pun aku prefer artist yg tulis lagu diorang sendiri mcm melanie martinez, harley, linkin park. Feel diorang lain and ada characteristic sendiri.

Yep. Every countries have their own dark side. Kita pun byk je dark side. Tho yg buat Jepun negara kedua banyak suicide sebab stress. Aku baca pasal culture Jepun ni, culture diorang kalau ada masalah diorang akan simpan. Kalau diorang ada depression, diorang akan senyap. Sebab bila diorang tunjuk kelemahan, komuniti diorang akan pinggirkan diorang. Like people said disgrace to community. But lately it seems the teenagers started to voice out what they feel. Cth mcm fashion yami kawaii. (You can search it up) keyakizaka46 ni pun antara salah satu yg start voiced out kan apa yg org2 ni rasa. That is why ramai org muda minat diorang. Fans umo 30+ jarang minat diorang ni. Idk triggered kot sbb lagu diorang byk perli diorang hahaha

Kembar? πŸ˜‚ kembar acano tu? Kau keluar dari mak kau setahun awal haha.
Power en. Dah biasa taip pakai fon camni ar :p

Lagu ni menang AJL semalam kan? XD tapi mmg nice pun lagu ni.
WEYH HAHAHAHA sumpah nostalgic gila lagu ni. Slalu masa skolah rendah ar petang2. Kalau demam, tak gi skolah agama layan citer mitos lagenda semua ar.

Owh kau sampai skrang duk dalam ar? Ke rumah sewa?
Bagus tok ni. Reda je hahaha

Boleh gak ar. Aku mmg rapat ngan adik aku. Dari kecik sampai besar hadap muka dia je. Gaduh pun ngan dia, main mainan pun ngan dia, hang out pun ngan dia πŸ˜‚ mana tak rapat.
Ooooooo org berpengalaman πŸ‘€
Hahaha teringat aritu member ada pernah ckp, "Orang bila dah couple ni memang dari tak bodoh tiba2 jadi bodoh. So yg single tak bodoh lagi ni la jadi rujukan." I was like lmao. Win gila statement.

Takde ar. Kau pernah citer org dia mcm mana je. Tak pernah lak citer mcm mana kau ngan dia. And aku pun tak tahu kau dah confess. Time tu kau kata kau tak confess lagi haha.
I see. Honestly, that was an asshole move from you (sorry). But I guess that is how we learnt from something. There will be time we made the wrong choice but that doesn't mean we will always made the wrong choice. Seeing you regretted what you did already proved that you matured a bit. Kau doa baik2 je. Kau pun, boleh jadikan ni pengajaran.
Aku pun sebenarnya baru je lps putus hahahaha. Dalam 4 bulan yg lepas? Aku pun boleh tahan gak ar bodoh tu xD cuma yg putus ni aku rasa ni pilihan terbaik aku la. Dari permainkan perasaan mamat tu baik end kan je. At least takde la dia buang masa and get a girl that he deserves more.
Lets just say we both were assholes hahaha.

Eh kau. Kalau kau tua, abih yg pakcik legend tu apa? Kerepot? XD
AngelHana Feb 3, 12:37 AM
Oooo nice gak lagu ni. Best2.
Band tu famous gak utk siapa yg minat Jrock. Slalunya otai2 je la kenal sbb band lama haha.

Ikr! Mcm Che'Nelle. (Mesti tak pernah dgr dia en?) Dia ni artist malaysia yg famous kat Jepun. Lagu dia yg pernah famous kat radio malaysia "Im in love with the DJ". Lama dah lagu tu. Lagu latest dia "Liquor Story".

Pastu lagi satu Beat The System, band malaysia yg sign record dekat u.s. Tak berapa nak famous tetapi best lagu diorang.

Lappy rosaaaak ;_; aku rasa mungkin sebab aku all out guna Laptop masa final aritu sbb laptop rosak2 betul2 lepas hantar assignment haha. Org kedai kata hard disk rosak. Hahaha sampai jahanam hard disk. GG. Lagipun tu laptop lama. Aku igt nak beli laptop baru.

Hahahaha female2. Terjebak pun sebab produce48. Dia combine akb48 ngan trainee korea.

Aaaaaaa i get you ;_; aku pun x suka photobook diorang yg byk seksi gak. Tapi keyakizaka46 mmg tak banyak photobook yg seksi2. Sebab tema gp diorang en cool so lebih kearah cool. Tajuk dia "Kuroi Hitsuji", maksud dia "Black Sheep". Black sheep kan idiom english yg bermaksud seseorang yang dianggap memalukan masyarakat. Kiranya lagu ni pasal outcast or misfit person in society. Kau boleh tgok lirik translate dia kat video yg aku letak kat profile aku. Sedih beb lirik dia ;_; aku nangis masa first tengok. Sekarang kat jepun tgh hot topic pasal lagu ni.

Owh nice. Nanti aku try dgr.
Btw, aku dah dengar save me by ismail izzani ngan sempurna by naim dsniel. Best gak. Ala2 justin bieber pun ada.

Hahahaha jadi cucu yg baik cliche la tok xD
Kau je kot pemalu hahahaha aku okey je. Agak ar. Tiga2 kampus besar oi. Lain fakulti lagi payah nak jumpa.
Tok, dekatkan diri pada Tuhan Yang Maha Esa. Confirm Tok rasa tidak kesunyian lagi xD

Owh kakak kau the only girl la ni dalam adik beradik. aku ni berdua je. Aku ngan adik laki aku. Cakap ngan dia pun dah macam member sebab umo tak jauh haha. Ramai confuse tak tau mana sulong mana bongsu.
HAHAHAHA KAAAN. bagi aku Makura no Danshi tu better lagi dari Room Mate. At least ada la decent epi makura no danshi tu. Room Mate... hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm tak mampu nak bagi komen.
Hahahahaa boleh tok. Utk atok semua boleh
Mana nak penat. Dah bahagia tak penat ar.
Pengalaman jadi tempat luah kawan2 perempuan aku weyh hahaha. Orang single camni ar. Org yg couple mintak nasihat relationship dari yg single. ;_; so aku serba serbi tahu gak kenapa org yg date budak art ni kalau bukan budak art gak senang kena putus πŸ˜‚
EEEEHHH YG CRUSH KAU CITER ARITU KE? KAU DA PERNAH COUPLE NGAN DIA LA NI? Haaaa... ni nak start jadi bawangranger ni. Asal break? If you dont mind, telling me, that is.

Fuyoooo.... legend pakcik tu. Mesti ari2 jog tu.
Kau bila nak jadi legend mcm dia? umo muda lagi xD
Berapa round kau jog?
leonalee Feb 2, 12:11 AM
me too!!!! i love being lazy:>

ahhh yeah,,,, i should enjoy time while im still young right XD
i hope things go well for you too!!!^^
Zidanenvy Feb 1, 10:27 PM
alhamdulillah sihat, kali terakhir kita bersembang pun pada tahun 2017. pergh dah lama tak chat
Zidanenvy Feb 1, 8:07 PM
STYLO SIOT picture profile MAL kau
AngelHana Feb 1, 12:17 AM
Haa. Zizi kirana. Kaaan lagu lama mmg best. Dulu minat gak lagu Tam Spider. Kecik Hyper Act (vokalis dia) mmg ada muka sebijik sorang penyanyi jrock ni. And kecik pun minat dia. Apa eh nama gp tu. Larc en Ciel x silap. Entah betul ke tak eja ni ( aku ada kawan yg minay gila hyper act and larc en ciel ni. Aritu dia buat perbandingan muka, mmg lebih kurang haha)

Haah. Kat sini tak ramai tahu lagu dia. Tetapi memang ramai org kat luar negara suka lagu dia. Paling latest lagu dia aku dgr tajuk "Leaving". Ada gak lagu yg dia collab ngan G-Eazy, Owl City, jhene aiko and byk lagi la. Penat nak taip kat fon ni. XD
Faizal tahir punye lagu mmg best! Plus, lagu dia variety of topic so tak bosan.
Nice! Thanks weyh! Nanti aku dgr.

Lagu hot iz*one La vien en rose. Diorang debut kat jepun gak dgn lagu wont you kiss. Gp diorang ada 3 org jepun, 9 org korea.

Laaaa hahahaha. Tak pelik pun honestly. Aritu ada keluar majalah mana ntah ckp majority fanbase keyaki adalah perempuan meanwhile fanbase nogi kebanyakannya lelaki. Oh! Hari ni keluar 8th single keyaki. BEST WEYH πŸ˜­πŸ’• emotional gila

Aku suka gak yuki kajiura ngan KOKIA. Ala2 instrumental gak diorang ni. Tapi mmg betul, lagu2 piano/instrumental jepun mmg best.

Hahaha asal lagu yg broken πŸ˜‚ jiwang gak eh kau ni.

Hahahahaha boleh je jadi budak2. Aku pun bukannya serius sgt pun. Kuat nganjing je aku ni :p
Woaaaah πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€ kiranya ada possibility dpt satu uni ngan kau. Huhu.
Kemain atok ye tak sedar dah tua berani nak cari nenek baru lol.

LOL kau rembat kakak kau punye? RIP man, good luck. Tetapi honestly kalau dlm family aku x kisah sgt pun bab share make up, lotion apa semua tu. Kau ada berapa adik beradik?
Hahahaha xpe la... muka character tu bukan taste aku πŸ˜‚ perangai pun bukan. Owh tapi ada satu series ni Makura no Danshi.. haaaa... yg tu ada taste aku. Boleh tahan ar. Berbunga sikit lol
Sebab kitorang tak berkesempatan. Kerja byk en.
Siapa yg baling kasut tu? Meh aku baling kasut kau kat dia xD
HAHAHAHAHAHA boleh bro. Ramai single. Tips nak tackle senang je. Kau tunjuk kau appreciate work dia. Walaupun kau tak faham apa pun, kau ambil tahu and tunjuk yg kau suka work dia. Haaaa... kalau yg tu kau boleh buat, next step senang sikit.

Lek2. Aku dah byk org komen mcm buat karangan so dah biasa haha. Plus aku suka je komen panjang2 ni. Best nak cerita.
Alah takde apa la. Aku pun byk je hahaha ha... chill.
AngelHana Jan 31, 5:08 AM
Hahahaha sorry again >_<"
Alhamdulillah, sihat.
Pernah dgr lagu fynn jamal - levitasi ? Lagu tu dia nyanyi dgn lagi 2 org lagi penyanyi. Kaka azraff ngan siapa entah.
Hyper act pun nice gak. Some of their songs sound so anime op/ed but in malay xD

Kalau lagu melayu; Fynn Jamal, Yuna (more of like her english songs actually), Malique, de fam, Faizal Tahir dan Meet Uncle Hussain. Penyanyi baru aku tak kenal sangat xD ada recommendation tak?

Kpop - yg ni tak banyak hahaha sebab aku tak kenal sgt. Aku more to song exposure than the group itself. Tetapi big bang masih tetap dihati lol. Bts ngan exo lagu latest diorang nice gak. And lately terjebak dgn iz*one haha.

Jpop - sekarang tengah gila Keyakizaka46. Yang lain; Flowers, THE RAMPAGE, Flowback, Bullet Train, Madkid, nano dan one ok rock. As for Reol, aku ada lovehate sikit ngan dia hahahah. Tak tahu aku ni suka dia ke benci dia lol.

Kalau mat salleh - Halsey, Marina and The Diamonds ngan Melanie Martinez.

Buku free eh πŸ‘€ wokey. Thanks for the advice!

Hahahahaha mende kau mature xD aku cakap biasa je lah. Overeact lak kau ni hahahaha. But thanks, I guess?
Tak tahu lagiiii. 18 feb baru keluar result penerapan. Tetapi aku rasa dapat kat kl considering diorang tgok alamat rumah.
Mesti la igt!! XD kalau tak igt, derhaka la cucu tok ni hahahaha. Cucu tak nak kena sumpah jadi batu, dapat choki choki cucu nak :p

Fuh buat face therapy? Aku yg perempuan pun tak buat. Mampu pakai mask je :') mesti kulit kau flawless xD
HAHAHAHA statement kau win xD rasa disayangi eh? Asalkan kau bahagia hahaha
sebab cringe doe. Tak nak diri rasa awkward, gelak je la.
Aku pun nak download gak. Utk jadi bahan tawa lps tgok cerita serius xD
Owh ye ke? Mungkin sbb aku budak art, ramai je minat anime tak kira laki perempuan so diorang pun tak heran sgt. Tabah la bro.
Eh, bukan perempuan ramai lagi senang cuci mata ke utk kau? >:3c
Tiba2 teringat masa lect aku lepak makan ngan aku n kawan2. Dia tanya siapa single and majority kitorang single. Dia pelik asal kitorang single, so aku bitau dia "Dah hari2 asyik terperap dekat studio siapkan kerja, mana tak single encik. Takde life". Berdekah dia gelakkan aku. Kuang ajo xD

Owhhh.... haaa sorry2 haha. If only aku reply awal mungkin boleh la tolong.
AngelHana Jan 30, 2:23 AM
Aaaaaa sorry lambat reply >_< sihat?
And I see Fynn Jamal πŸ‘€. Aku suka gila lagu dia especially Suatu yang Pernah. Lagu yg menusuk kalbu gitu. Great taste btw. Kau suka penyanyi mana lagi? (Tak kisah malay pop ke kpop ke jpop, just spill it out. Who knows we might share some fav considering Fynn Jamal is already there xD)

Ikr! Skrang kau tgh cuti gak la kan?
Hahaha bagus betul uitm ni selaraskan kemasukan degree ngan dip. Senang nak tau student uitm yg tgh cuti.

Naaah. You will be doing fine. All the best! Jangan putus asa. Biar habiskan degree tu. Jangan nyesal. At least you have gained more knowledge, more views about something and more experiences. Be proud instead.
Huhu dah habis dah dip sekarang. Alhamdulillah. Ni nak masuk degree bulan feb ni sumpah nervous xD
Hahaha aku jadi junior kau lagi la ya, Tok Zulhelmi.

Since kau suka anti-hero, aku rasa kau akan suka 91 Days ni. Cerita zaman pemberontakan America (zaman mafia, drugs, alcohol berleluasa). Watak utama dia licik. Nak balas dendam punya pasal. Meanwhile the antagonist pun jenis berhati2, so watak utama pun ada masa dia susah jugak nak jalankan plan dia. Aku recommend cerita tu kalau kau tak tengok lagi.
LMAO aku time tengok Room Mate tu berdekah je aku setiap epi.
Hahaha i guess boleh la kot. Cuma aku prefer dengar voice drama je kot. Character design aku nak bayang sendiri lol (berlambak kat youtube 😈)
Kalau tengok ngan member tak kena bahan satu tahun πŸ˜‚ sorok sikit forever alone tu haha.

Ig? Ig aku ke?
Thank you! Kau pun semoga success selalu.
Kuriyami Jan 28, 12:32 PM
Belated "Thank youuu!" for your message c:
Henna_tai Jan 28, 3:00 AM
It's alright! Not a problem at all.


Well yeah I feel you on that, it's nerdy, and dirty hahaha. But I wouldn't have it any other way.


They are cute I agree.


I plan on going to Korea next April, it's all planned out! I can't wait. For 3 whole weeks too.


I'll have to add them all to my list. There's so much I need to watch. Honestly, I feel like I'm going to do without doing everything I want to do and it's going to be the worst thing ever haha.


PS, I added you on discord, I hope you don't mind :)
leonalee Jan 26, 11:32 PM
Its alright!! I am happy that you still replied^^

haha yes thats true XD
ah yes!! i wish you luck!!!

i am alright:> nothing much has happened but school starts in 4 days T^T how are you?
Reiaika Jan 19, 7:06 PM
this week's been a lot ;x;
i'm recovering from a cold but i'm doing well..!
how about you? c:
leonalee Jan 16, 3:16 PM
Haha!! Thank you!! I hope so too~^^
Yes...T^T I reaaaaallllllllly want to go back!!
AHhhhh ><>< I really want to eat it tooT^T^T^T^T^T

Hahaha XD I hope you can go too!!! It really is amazing!!!^o^
Alright!! Awesome!!!^^