Report Zack312's Profile

Statistics

Anime Stats
Days: 207.4
Mean Score: 6.65
  • Total Entries726
  • Rewatched1
  • Episodes12,289
Anime History Last Anime Updates
Boku no Hero Academia 3rd Season
Boku no Hero Academia 3rd Season
Jul 10, 12:53 AM
Completed 25/25 · Scored 7
Shingeki no Kyojin Season 3 Part 2
Shingeki no Kyojin Season 3 Part 2
Jul 10, 12:53 AM
Completed 10/10 · Scored 7
JoJo no Kimyou na Bouken Part 5: Ougon no Kaze
JoJo no Kimyou na Bouken Part 5: Ougon no Kaze
Jul 10, 12:53 AM
Watching 37/39 · Scored -
Manga Stats
Days: 59.0
Mean Score: 7.41
  • Total Entries156
  • Reread0
  • Chapters10,616
  • Volumes572
Manga History Last Manga Updates
Gintama
Gintama
Jun 23, 8:31 AM
Completed -/709 · Scored 10
JoJo no Kimyou na Bouken Part 8: JoJolion
JoJo no Kimyou na Bouken Part 8: JoJolion
May 12, 10:07 AM
Reading 1/? · Scored -
JoJo no Kimyou na Bouken Part 7: Steel Ball Run
JoJo no Kimyou na Bouken Part 7: Steel Ball Run
May 5, 8:14 AM
Completed 96/96 · Scored 9

Favorites

All Comments (620) Comments

Would you like to post a comment? Please login or sign up first!
bergdoll Jul 10, 3:25 PM
För Attack on Titan så blev jag förtjust i att mysterie-box berättandet faktiskt följdes upp ordentligt och till synes tänktes igenom sedan seriens start för omväxlingens skull, så många verk som använder denna narrativa form misslyckas brutalt på att ge tillfredsställande och vettiga svar på alla mysterier de bygger på. Sen var striden denna säsong handlade om betydligt mer väl-skriven och spännande än i tidigare säsonger. En hög-punkt i en serie som lutar mer åt en sexa överlag.

Dororo hade inga speciella minus som drog ner betyget, men den har överlag inga speciella plus att ge den ett högre betyg för heller. Okej karaktärer, okej presentation och okej enskilda berättelser. Den har ju dock konkurrens från de mer stilistiska och väl-skrivna Samurai Champoo och Katanagatari, samt Vagabond, Lone Wolf & Cub och Usagi Yojimbo om man räknar manga och tidningar.

Själv då? Vad tyckte du om dessa två samt Your Name?
bergdoll Jun 16, 1:58 PM
Den ser ju bra ut men den mediokra storyn (flummigt och ogenomtänkt användande av tidsresande/minnesförlust/övernaturlighet osv samt anti-klimatisk lösning på konflikten) och karaktärerna (rätt typiska/icke minnesvärda och dåligt rättfärdigade romantiska undertoner) håller den tillbaka. Den ska ju vara känslomässigt laddad men fungerar bara på ett visuellt plan vilket inte räckte för mig. Sen så är alla Shinkais verk fyllda med bakgrunds-porr och hans teman om avlägsna relationer hanterade han bättre i sina tidigare verk, så med det i åtanke såg jag ingen anledning att vara snäll mot denna film, Shinkai kan bättre helt enkelt.
Li_Syaoran Jun 16, 12:40 PM
Setsuna är bara för skön XD Inte min Waifu kanske, men jag gillar henne. Favorit Fire Emblem waifu säger du? Vad hände med Tharja?

Min waifu i Fate är Sakura. Tog henne som fru i både Birthright och Revelation. Hade egentligen planer att ta någon annan i Revelation, men jag kunde inte vara otrogen mot Sakura. Eftersom jag döpte min avatar till Syaoran så kände jag nästan tvungen att ta henne. XD
Li_Syaoran Jun 16, 11:58 AM
Faktiskt spelar jag också Fates nu. Har vägrat att spela Fates tills nu på grund av det usla engelska rösterna, onödiga namnbyten och alla censur.
Men jag skaffade den japanska versionen nyligen och lyckades också patcha den med engelsk text. Jag har klarat Birthright och Conquest och spelar nu Revelation, men det går segt eftersom jag försöker skaffa full support med alla hundratals karaktärer. XD

Så vad tycker om Fates så länge? Vad tycker du om dem engelska rösterna?
Li_Syaoran Jun 16, 11:41 AM
Faktiskt har jag har läst Berserk i många år. XD Men det var bara nyligen som jag la till Guts.
Av någon anledning har Berserk varit i mina tankar på senaste tiden så jag har kollade lite på Berserk videon på Youtube och läst om vissa delar i mangan.
Blev då påmind om vilken fantastisk karaktär Guts är, så därför blev han tillagt till mina favoriter nu.
Vet dock inte om han kommer vara kvar där länge, eftersom jag ständigt byter mina favoriter. XD

På tal om annat, spelat något intressant på sistone?
bergdoll May 29, 1:46 PM
Jajjemensan. Fantastisk krigs-serie det där. Passar bra att se parallellt med Saving Private Ryan, framförallt D-dagen, och se vidare serien därifrån. Missa inte The Pacific och Generation Kill från samma skapare som täcker Stilla Havet-fronten i WWII respektive USAs invasion av Irak efter 9/11.
kaushik17 May 3, 10:20 AM
Nice list and fav :)
LoneWolf Apr 17, 7:40 AM
Hi! Nice to see another BotI fan on here. Hiroaki is really underrated I wish he would make more stuff.

Anyway I think Manji would be the easy answer, I'm a big fan of Makie too.
bergdoll Mar 8, 7:15 AM
Jasså det var rekommendationer som efterfrågades. Trodde du ville veta några exempel som jag finner nämnvärda.

Pröva Brigadoon i så fall, den innehåller varje genre under himmel och jord, däribland komedi och drama.
bergdoll Mar 6, 6:45 AM
Tjenare Zack.

Full Metal Panic har ett bra upplägg som funkar både som ren komedi och ren drama. Den serien funkar bäst när de hålls separata dock. För något som faktiskt blandar drama och komedi bra så skulle jag säga att Welcome to the NHK och Great Teacher Onizuka är två bra exempel. One Piece har även många bra exempel men även många dåliga.
Li_Syaoran Jan 20, 12:04 PM
Trevligt! Så du har Nintendo Switch ändå? Vilka spel har du på det?
Li_Syaoran Jan 19, 2:55 AM
Det intressanta är dem faktiskt la till kyss scener mellan Shirou och Sakura. Japp, dem kysste aldrig varandra i originella visual novellen (dem gjorde inte det förrän i Hollow Ataraxia faktiskt).

Men Rin får en kyss? Nepp, inte ens en kram och allt hon får är en handskakning... :/ Enda förhoppning är att dem gör en Hollow Ataraxia anime för där kysser faktiskt Shirou och Rin varandra... Men jag är rätt så säker det kommer tids nog med tanke på alla hundratals Fate anime som har kommit nu för tiden. XD

På tal om annat, jag inser att det är 2019 och vi har fortfarande inte hört något om Tsukhime remaken... :(
Vad tror du, kommer den någonsin komma eller har den blivit det nya Half-Life 3?
Li_Syaoran Jan 18, 1:40 PM
Tjena, Zack. Tänkte bara säga att andra Heaven´s Feel filmen har släpps i japan och vi har äntligen fått svar på vad Ufotable gjorde med dem "speciella scenerna".

Här ett klipp om du vill se själv:
https://my.mixtape.moe/mxlsek.mp4

TACK GODE GUD vi inte fick någon konstig CG drakar eller delfiner denna gång! Dem kanske inte visar så mycket, men jag är bara nöjd att Ufotable lät dem göra det.
bergdoll Dec 6, 2018 1:00 PM
Visst kan man grotta ner sig i alla möjligheter stallen har att erbjuda och designa sina vapen med flertalet olika ammunitions-typer, vilket välkomnas såklart då det finns folk som gillar sådant. Dessa två detaljer är dock inte obligatoriska till skillnad från de detaljer jag nämnde som alla spelare måste handskas med, hästen börjar ju förlora liv snabbare om man inte borstar den och vapnen blir sämre om man inte sköter dem. Det blir ju en avvägning för huruvida realistiska element är värt besväret eller ej, märk till exempel att man inte behöver manuellt böja sig ner och plocka upp ammo från döda fiender, dessa plockas automatiskt bara man går över kropparna, vilket inte är realistiskt alls men ser till att action-sektionerna fortskrider med ett vettigt tempo. Likaväl så får det plats med orealistiskt mycket innehåll i ens väska då det bara hade blivit störande att enbart ha plats med ett par köttbitar, lite ammo, kikaren, en död ekorre och några flaskor whisky genom hela spelets gång. Visst är det realistiskt att behöva byta kläder efter väder men att förlora liv för att man glömt det under något story-uppdrag agerar ju mer som ett störningsmoment än en ordentlig gameplay-utmaning. I min mening skulle de ha gjort häst-borstandet, klädbytet och liknande detaljer något man kan göra snarare än något man måste göra.
bergdoll Dec 5, 2018 3:38 PM
Båda spelen är ju riktigt bra, men det som höll ner tvåan för min del är att den gått mer åt simulations-hållet med en massa meckande med triviala detaljer (måste äta, borsta hästen, byta kläder efter väder, rengöra vapen, manuellt bära djur-skinn till försäljare osv.) samt mer detaljerade animationer för många aktiviteter (skinna djur, plocka örter, rannsaka döda kroppar, köpa saker ur katalog, grilla kött osv.) som har gjort spelet betydligt långsammare utan att bli mycket mer inlevelsefullt för det, den mer detaljerade världen och karaktärsnärvaron tar redan med råge hand om den biten så dessa detaljer blir ju bara onödigt tidsdödande. Sen så var ettan mycket bättre med att sprida ut uppdrag över världen istället för att ständigt dra spelaren tillbaka till en och samma punkt som i tvåan, det straffar sig ju bara att ge sig ut och utforska när det blir så långa transportsträckor hem till basen igen. Spelvärlden är dessutom betydligt större, vilket innebär mer transport där inte mycket av intresse händer, framförallt efter att man har avklarat flertalet sidouppdrag och stranger-mötena börjar upprepa sig.