Report Strukla's Profile

Statistics

All Anime Stats Anime Stats
Days: 120.6
Mean Score: 7.69
  • Total Entries954
  • Rewatched164
  • Episodes7,256
Anime History Last Anime Updates
Bible Black Gaiden
Bible Black Gaiden
Feb 26, 7:28 AM
Watching -/2 · Scored -
Bible Black
Bible Black
Feb 25, 3:51 PM
Completed 6/6 · Scored 7
Psychic Academy
Psychic Academy
Feb 25, 2:12 PM
Completed 24/24 · Scored 6
All Manga Stats Manga Stats
Days: 93.1
Mean Score: 7.39
  • Total Entries642
  • Reread17
  • Chapters10,772
  • Volumes1,465
Manga History Last Manga Updates
Psychic Academy Oura Bansho
Psychic Academy Oura Bansho
10 hours ago
Reading 12/38 · Scored -
Kuro
Kuro
Yesterday, 7:54 AM
Reading 2/22 · Scored 9
3.3.7 Byooshi!!
3.3.7 Byooshi!!
Yesterday, 12:21 AM
Completed 86/86 · Scored 8

All Favorites Favorites

Anime (8)
Manga (8)
Character (10)

All Comments (692) Comments

Would you like to post a comment? Please login or sign up first!
SailorVeki Jan 15, 4:56 PM
Poruka #2 jer bi bilo predugo. XD

Čitaš i PIŠEŠ fanfictione? O_o WOW, to je tako cool! Kakve fanfictione pišeš? BL? Hetero? Romanse koje se ne dogode u animejima ili neke druge stvari? Ja nisam baš nešto za čitanje fanfictiona ili doujinshija. Imala sam nekad davno fazu čitanja doujinshija ali nisam baš naišla na dobre, pa me pustilo. A fanfictioni me nisu nikad primili. Ja sam zato u osnovnoj i srednjoj školi jako puno crtala anime stvari, ali nisam bila baš neki talent jer iako sam mogla gledati u crtež i napraviti točno takvu kopiju, nije mi baš išlo crtanje iz glave. ^^; Nekad davno kad sam si snimala animeje s TV-a na VHS kazete, potrgala sam 2 video rekordera tako da sam imala satima neku scenu na pauzi dok sam ju ja crtala na papir. XD LOL, good old times. Dosta SMoon crteža sam poklonila mlađim sestrama ili prijateljima, što mi je sad žao jer ono, volim si pogledati tu mapu crteža da se podsjetim kaj sam bila crtala. Najviše je bilo SMoon ofc. XD <3

I kako je sad kad si opet na poslu, jesi uspjela skinuti kaj kila? :D Nemam redovnu stručnu pomoć, nisam bila 3 godine kod psihijatrice, nisam stigla, LOL. Evo sad bila nedavno, jer mi moja doktorica već dugo neće pisati tablete "jer je prestari zadnji nalaz" a i rekoh moram ono imati kontinuitet, pa sam se natjerala da odem. Kod zubarke isto nisam bila jedno 2 godine, to bi se isto trebala natjerati, sigurno ima štošta novo za popravljati, ahaha. Inače meni su ti psihoterapija animeji i figure. <3 I evo sad počela igrati PC igre. <3 Plus volim jako surfati i tražiti merchandise na netu. :D Moji doma se zgražaju da "gledam bebice i kupujem bebice i sad još i igram bebice" ali eto, kaj možeš, do smrti budu mi to hobiji, ehehe. <3 Kaj se tiče pijenja lijekova, imam iste lijekove zadnjih jedno 8? godina, pa ono pijem tu terapiju jer smo otkrili da mi ta kombinacija odgovara. (Napravila sam si stash lijekova za crne dane pa ih i dalje pijem, iako mi ih doktorica nije neko vrijeme pisala, pssst. XD Zato sam valjda više-manje ok, uz te sve stresove oko sestrine situacije.)

Koju muziku slušam? Naravno OST-ove iz animeja i azijskih filmova i serija i igara. XD I K-pop i J-pop i J-rock. Nekad prije sam bila slušala i zapadnjačke stvari, uf kaj je ono bilo popularno... Rammstein, Evanescence, T.A.T.U. i tak neke stvari. Nisam nikad slušala MTV i te TV programe s pjesmama niti sam slušala radio i nisam znala koje pjesme su dobre. Ali sam nekad davno jako puno AMV-ova skidala i onda su mi se neke od tih pjesama svidjele, pa sam si ih skinula. Vidiš, to mi isto fali, gledanje AMV-ova. I filmova i serija. I slušanje K-popa. Nemam pojma koje su sad grupe popularne, ispala sam iz štosa. XD

E da, napisat ću ti tu preporuke za Azijske hororce da se ne zagube u moru SMS-ova.

Znači od scary stvari su mi dobri ovi japanski serijali od po nekoliko filmova: The Ring, Ju-On: The Grudge, One Missed Call. (Ne gledati američke remakeove.)

(Od američkih mi je bio dobar A Quiet Place 1 i 2, više je atmosferičan nego scary. Sa čudovištima koja su slijepa ali imaju super sluh, pa 1 obitelj pokušava preživjeti i izmišljaju razne načine kako.)

Korejski The Host je isto atmosferičan, s čudovištem koje jede ljude i kad otme curicu, njena obitelj ju pokušava spasiti. (Bili su planirali američki remake ali mislim da ga nisu napravili - ako jesu, ne gledati.)

Japanski Puls (Kairo) je isto jako dobar. Više u usamljenosti nego u duhovima. (Ne gledati američki remake.) Također japanski Dark Water je jako ljudski i dosta tužan, ono pripremi maramice - iako ima scary scena. (Ne gledati američki remake).

Korejski A Tale of 2 Sisters je jako dobar, više je psihološki i drama nego scary. Revelation na kraju je wow, totalno neočekivano. (Ne gledati američki remake.)

Korejski Hansel and Gretel je jako weird ali mi je bio zanimljiv jako. Ne sjećam se više priče, samo da je bio zanimljiv i weird. XD (Mislim da nema američki remake, ako ima, ne gledati.)

Eto toliko za sad, ako će te zanimati još Azijskog horrora, bacit ću ti još preporuka. :D Ja sam gledala puno hororaca sa zlim duhovima, više volim njih nego čudovišta, zombije, psihopate itd. Više mi je strašno. Plus azijski hororci stvaraju strah sa zvukovima i svijetlom (atmosfera) a američki remakeovi ubacuju crve ili kukce koji ti pleze pod kožom ili krepane životinje u frižideru i takve random gadne stvari koje su fuj a ne scary. I imaju sex scene u puno remakeova. Ono come on to je horor, hoćemo priču i strašne scene a ne glupe sex scene. SIGH.

BTW! Moram ti se pohvaliti da sam uspjela nabaviti 7 Digimon plišanaca. <3 Htjela sam ih još 8 ali cijene su im jako skočile od kad su izašli (2019-2021). To su ovi: https://myfigurecollection.net/?_tb=item&orEntries%5B%5D=166734&rootId=1 Prvih 8 (najdonji) bi htjela i mooožda još 2 kasnija, a zadnjih 8 (najgornji) me ne zanimaju, to su im baby form i bezveze su mi. :P Možeš vidjeti na mom profilu kojih 7 sam uspjela nabaviti. :D Znam da sam rekla da nebum nabavljala plišance jer nemam kamo s njima, ali moram ove Digimone dok nisu još više poskupili, iovako ih jako malo dućana ima. Morala bi i još Sailor Moon plišanaca nabaviti (od ljudi, ne od mačaka). I htjela bi ona 3 Final Fantasy čovjeka koje sam prodala jer sam bila glupa i mislila da nisu dobri jer su mali, a bili su jako kvalitetni. Eto, ipak skupljam plišance (ali kontroliram se, nebum svih 10 sailorica nabavila + ostale SMoon likove, nego samo par ostalih SMoon likova XD - npr. jako patim na couples, pa bi htjela Serenity i Endymion i onda Helios i Small Lady - i onda one koji imaju malo mercha kao Human Luna, Black Lady, Sailor Cosmos - a ako ikad naprave Princess Kakyuu, vrištat ću da ćeš me čuti do sebe doma XD).
SailorVeki Jan 15, 4:23 PM
Čestitam na konačno završenom Naruto animeu! *baca konfete* Yay! \o/ Koliko godina ti je trebalo? :D

I jel nam dobar postotak dijeljenih animea? BTW čemu to služi? Nisam to nikad gledala za nikoga od frendova ili "frendova". XD Koga ti to Fejs predlaže za prijatelja? Ivu Sučić možda? Ona zna svakakve slike stavljati na profil. Ne znam tko ima osebujne profilne, jer skoro nikad ne idem ljudima po profilima, uglavnom kad sam na Fejsu samo pročitam neke poruke i odem, rijetko napišem na svoj profil nešto. Najviše provjeravam kaj je moj Proxy iz Japana napisao na svom profilu da ima novoga za kupiti, ahaha. I neku Sailor Moon News stranicu pogledam nekad. I to je to. Nisam puno na Fejsu.

Molim ne uspoređivati Skip Beat (=Masterpiece) sa Dengeki Daisy (=Dosadno). :D Ja sam nešto malo čitala Dengeki Daisy, nisam baš daleko došla jer mi je bilo dosadno. Nebum droppala vjerojatno jer ono možda se popravi, ali sam se u životu načitala i nagledala toliko shoujoa da sam postala jako izbirljiva. XD Pa ono tko zna kad bum to nastavila, LOL.

Skip Beat je još ongoing, mislim da izlazi 1 mjesečno sa ponekad pauzama ili tak neki shit, ali priča i likovi su super. <3 To kaže osoba koja ne voli slice of life, ali joj je Skip Beat u Top 3 mange (Fruits Basket, Skip Beat, Akatsuki no Yona). Ja sam prestala pratiti većinu tih dugih mangi koje još izlaze, pa ono kad se sjetim jednom u pola godine onda poskidam nove chaptere, onak da imam za čitati ako mi dođe (ali nikad vremena). Skip Beat sam bila nekoliko puta počinjala ispočetka, pa prvi dio znam dosta dobro, onda ono nakon toga se nešto sjećam a nešto ne, a nakon toga ne znam niti gdje sam stala, LOL.

Ak ti se da, pogledaj animeje od Skip Beat i Akatsuki no Yona (oba su kratka, oko 24-26 epki) i onda ak bu ti se jednom dalo, čitaj mangu? Obje još izlaze. XD Ali sam kao nešto načula da bi trebale se bližiti kraju, prema tome koliko se priče otpetljalo i koliko je još toga ostalo za otpetljati. Ne želim se spojlati, pa ne čitam baš puno o njima, haha. Ali oba animeja sam pogledala nekoliko puta. Super su mi. <3 Iako pokriju mali dio mange. Ali ono da dobiješ feeling kakve su mange?

Skip Beat je comedy-drama-romance, o show biznisu. Cura se hoće osvetiti childhood frendu koji ju je iskorištavao i onda odbacio, a on je popularni pjevač, pa ona ode u show biznis da postane popularnija od njega, pa da mu bude žao što se tako ponio prema njoj (hoće postati popularnija od njega, tak da on bude sav jadan XD - ali ona ode u glumu a ne u pjevanje). Postoje osim tog kretena još 2 love interests, 1 glumac i 1 isto pjevač, ali je ono totalno jasno koji je od njih troje jedini mogući par s njom. BTW, ona kad sazna u ep 01 ili ch 01 da ju on gleda samo kao sluškinju onda joj pukne film i promijeni joj se osobnost za 180 stupnjeva i postane smiješna, ima neke male zle duhove koje koristi za plašiti ljude itd, zato je komedija. Inače je tužno što prestane željeti da ju ljudi vole i da ona voli ljude, što ti treba ako si u show businessu, ali eto ona je to izgubila jer ju je jako povrijedio taj childhood friend u kojeg je bila zaljubljena. Manga se više koncentrira na njen razvoj kao lika i napredovanje kao glumice nego s romansom, romansa je užasno spora, ARGH.

Akatsuki no Yona je fantasy-drama-romance-action, u svijetu koji sliči na staru Koreju (i imaju Korejska imena). Princezi na 16.? rođendan rođak u kojeg je zaljubljena ubije oca i hoće ubiti nju i ona pobjegne iz dvorca sa svojim childhood frendom koji joj je kao osobni čuvar i onda nastavi bježati dok ju ovi iz dvorca progone. I usput naiđe na nekog proroka koji joj kaže da mora naći 4 zmaja koji će joj biti mač i štit i onda ona krene u potragu za njima (ali to nisu pravi zmajevi nego ljudi koji su popili krv zmajeva ili tak neki shit, pa imaju posebne sposobnosti). A ona je kao neka reinkarnacija petog zmaja kojem su ta 4 zmaja služila ili tak neki shit. I onda kad ih nađe, s njima putuje i pokušava popraviti stanje u kraljevstvu (corrupt lords ili bandite itd.). Love interests su taj kreten od rođaka i taj osobni čuvar, ja navijam za čuvara, kreten od rođaka je kreten. Ali ono romansa je užasno spora, ARGH. Zmajevi su zgodni, i ostala 3 muška lika isto. XD

Eto, to su 2 preporuke za gledanje osim Furuba reboot i SMoon reboot. Pa ak bu ti se dalo, bilo bi mi jako drago. <3
(I Attack on Titan je završio konačno, možeš ići gledati, ahaha. XD)

I ne prisiljavam te da što prije ideš gledati bilo što od toga, samo bacam prijedloge. :D Nemoj se osjećati prisiljenom. :D Možeš pogledati za 5 godina, LOL. :D Nek ti ode na dno liste, glavno da je uopće na listi, tj. da si uopće čula za to. :D I ti slobodno meni isto bacaj prijedloge, ja nemam problema s time da se osjećam prisiljenom gledati pa okrenem na BAŠ NEĆU. Mislim da sam to imala samo u osnovnoj/srednjoj školi kad je bio jako popularan Harry Potter i svi su to gledali i čitali i pričali o tome a ja sam bila "E baš neću to probati samo zato kaj je popularno" i onda kad sam probala sam progutala sve knjige i filmove koji su do tada izašli i nakon toga više nisam nikad rekla "E baš neću nešto jer je popularno". XD

Kaj si zadnje pogledala a da ti se fangirla o tome? Evangelion? Higurashi? Ja volim Evangelion (TV seriju, reboot filmovi su mi UGH), a Higurashi nisam nikad dovršila, sramota za horor fana. :') Planiram ga jaaaako dugo ali ono nekak stalno gledam novije animeje pa ovi stari koji su godinama na PTW listi nikak da dođu na red. :') Ako hoćeš fangirlati o Higurashiju, budem bar 1. sezonu pogledala. XD Jer sam ono pogledala samo 8 epizoda i moram ispočetka, pozaboravljala većinu toga.
Suzuka27 May 24, 2023 6:32 AM
Da li gledaš američke ili azijske serije/filmove ?
Ja malo od svačega lol , sinoć sam baš završila kdramu The Glory a kod anime gledam Maid-Sama i par seasonal anime.
Suzuka27 May 14, 2023 2:06 AM
Hej , dugo ti nisam ostavila poruku !
Kako si ?
SailorVeki May 1, 2023 10:24 AM
Mda, on voli puno pričati o nečemu kaj mu se trenutno sviđa. Zna mi napisati nekoliko dugih kobasica od SMS poruka, ja to sve pročitam i odgovorim kratko na to, ali ono za pol sata nemam pojma kaj sam pročitala jer me ne zanima taj anime/manga, ahaha. ^^; Ali ono, ja se njemu znam požaliti na šogora koji nam radi sranja, pa onda i ja njegovo čitam, ako ga veseli pisati romane o nečemu, nek piše, možda mu je to ispušni ventil. Samo nemam često vremena odgovoriti odmah kad mi pošalje poruku, zbog nećaka, pa onda odgovorim pola dana kasnije. A na Facebook poruke mu odgovorim nakon tjedan-dva-tri. ^^; Za Fejs nemam vremena, samo dođem pogledat dal je proxy kaj napisal i odem, ne čitam sve poruke koje su došle. ^^;

Danas puno animea ima kobasicu od imena. Ne znam dal mi je to gore ili kad je neki ultra glupi naslov kao "I My Me Strawberry Eggs" ili "Sugar Apple Fairy Tale" ili "I Want To Eat Your Pancreas". XD

Mda, i ja mislim da se super držim sa svim tim stresovima zadnjih 3.5 godina (2 god živjela kod njih i onda 1.5 god od kad je pobjegla) - a ono ne hodam ni psihijatrici ni na psihoterapiju. XD Animeji i mange su mi psihoterapija. I merchandise. <3 Najviše vremena na netu potrošim na gledanje kaj ima od merchandisea. XD Plus naravno tablete pomažu, antidepresiv + 1 lijek protiv tjeskobe iliti paničnih napadaja + 1 lijek za nesanicu (ustvari taj zadnji ne pomaže, jer kad se legnem u krevet onda mi se samo sve najgore misli vrte po glavi i nemrem zaspati po sat - sat i pol).

Ja imam Notepad popis gdje si pišem gdje sam stala s kojim animeom/mangom. :3 Prije sam za sve imala liste, koje animeje/mange/igre imam, koje likove/openinge/voice actore volim, kaj sam od čega pogledala, koje volumeje kojih mangi trebam kupiti, kaj mi dolazi iz kojeg dućana itd. Sad je lakše s MFC databaseom i s MAL i MDL databaseom (Bože nedaj da nestanu te 3 stranice T__T) ali si i dalje zapisujem neke stvari u liste. Tak da moje MFC i MAL liste nisu ful updateane jer nemam cajta za to, a i imam u svojim listama. :P

Naravno da se lampe ne mogu usporediti s plišancima, ali nemam kamo s lampama. Tata nebi dao da ih držim drugdje po stanu (iovako mi stalno prigovara za to nešto mojih stvari kaj je drugdje po stanu), a u svoju sobicu jednostavno nemam kamo s time. Sva 3 FF plišanca sam zgurala u 1 kutju srednje veličine i još ima mjesta za 1 plišanac unutra. Onda u 1 kutiji imam 4 muška lika iz dating sim igara plus 4 SMoon lika. I kupila 4 Digimona koji su u 2 male kutije - možda ih zguram u 1 malo veću. Odlučila prodat 3 Pokemona koja imam (i 1 sam dala Jakovu) i možda i 2 Digimona koja imam, jer bi htjela imat origigi japanske, a ne tu neke američke ili kineske verzije (koje sam kupila kod nas na placu brijem, davnih dana). I prodala 3 FF plišanca (Cloud, Squall, Lightning) za koje sad lupam glavom u zid zakaj sam ih prodala - bili su jako mali i jako skupi za svoju veličinu, pa sam popizdila kad su došli i prodala ih, a sad mi je žao jer su bili jako kvalitetni i lijepi, od FF ljudi IMO inače nema lijepih plišanaca. A ono, nisu svi plišanci veliki, ima malih koji su slatki, ja imala tu glupu ideju da moraju biti veliki. Sad mi je žao za ta 3 FF ali jebiga. Inače nastojim ne skupljat plišance jer nemam kamo s njima, ali ovi FF monsteri su bili must buy i ova 4 Digimona kaj sam kupila sam odlučila da moram dok nisu out of print ili kak se to zove za plišance, još moram 2 svakako (a onda onih 8 originalnih iz prvog Digimon animeja bum jednog dana, njih češće rade nego iz drugih Digimon animeja).

Kako nalaziš šta buš čitala ili gledala? Ja ti se ne usudim skoro ništa preporučiti, pošto moraš sve do kraja pogledat/pročitat, pa ono kaj ak ti se nebude svidjelo, umrla bi od grižnje savjesti jer bi ti to oduzelo hrpu vremena, a ono imaš 2 male djece. ^^; Mogu ti samo ful kratke stvari preporučiti (kao Romantic Killer ili Sugar Apple Fairy Tale) ili ako znam da nekaj voliš (pa Furuba i SMoon rebootovi) ili ak sam sigurna da je nekaj dobro (pa Kimetsu no Yaiba - koji nebude imao milijun epki kao Naruto ili One Piece jer je manga već odavno gotova - anime nema niš fillera i s ovom S4 sezonom bude negdje na pola priče, prve 3 sezone = 44 epki, nemam pojma koliko bu S4 imala jer sad izlazi, brijem oko 11 epki kao i S3).
SailorVeki May 1, 2023 9:17 AM
Ahaha, hvala? XD Pa kad skupljam figure opsesivno od 2010, pa se nakupilo toga. Prije toga sam ih kupila par u More Comics dućanu koji je tada bio kod Jelačić trga, ali to je bilo ono brijem 3 velike i jedno 5 malih, nije baš puno. (I u Austriji sam kupila par gumenih privjesaka, ono 3-4.) Onda u 2010. kad je Paypal dodao Hrvatsku smo Božo i ja počeli jako kupovati, prvo u Hobby Link Japan dućanu, i onda sam tamo nakupovala sve i svašta, impulzivno, bilo je ono "gle kaj sve ima, OMG, treba mi ovo i ovo i ovo". Tak sam radila s mangama kad ih je Algoritam počeo prodavati, nakupovala impulzivno hrpu toga kaj mi se sviđalo po coveru ili opisu, a onda kad sam išla čitati sam bila "wtf is this shit, neću to". I onda sam kasnije prodavala i te mange i te stvari iz HLJ dućana -> imala sam 1 jastuk iz Higurashija, 1 šalicu s nekim nepoznatim bishijem, 2 plišanca (Rurouni Kenshin i Pretty Cure) i hrpe malih figura (cijelu kutiju Dragon Ball Z likova, cijelu kutiju Death Note likova - a uopće ne volim DN anime niti pola DBZ likova, don't ask) i još neke velike figure i ne sjećam se više kaj sam sve kupila u HLJ dućanu.

Jedno godinu-dvije sam od tamo kupovala a onda sam krenula na druge dućane, AmiAmi itd., gdje sam isto bila "gle kaj sve ima, trebam ovo i ovo i ovo" i onda sam kasnije to prodavala, npr. A4 clear files (mape za papire) i mini towels i mini cushions i bookmarks i mousepads itd. Na početku sam kupovala sve i svašta, onda kad je kolekcija narasla sam se morala ograničiti kaj bum skupljala a kaj ne. Pa sam se odlučila za figure i privjeske (i nešto malo plišanaca i magneta). Šalice me jako privlače ali nemam kamo s njima, pa to ne skupljam za sad. Figura i privjesaka imam previše pa svake godine prije Pandakona prolazim kroz kolekciju i odvajam kaj mi nije neophodno za život (a ostavljam ono bez čega ne mogu). Npr prošle godine sam se teška srca odvojila od hrpice maids i waitresses i witches i fairies a ove godine moram prodati mermaids. Jako su mi kjut te vrste likova ali imam od njih puno malih figura, bolje da njih prodam i samo se na velike koncentriram jer ono, jednog dana kad bum imala police s figurama, kamo ću s tim malima? @__@

Vidim kod raznih kolekcionara na MFC-u da se muče kako posložiti velike figure, a kamo bum ja s malima kojih imam 2 puta više nego velikih. Tako da se teška srca odvajam od njih svake godine kad dođe Pandakon. I velike figure smanjujem isto jer ono nemam mjesta za njih. Samo kaj malih imam puuuno više za prodaju nego velikih. I privjesaka imam puno, jer sam znala na Ebayu kupovat batcheve od tipa 10-15 privjesaka (a ono zanimaju me 2-3 od toga). To je bilo prije nego je EU uvela PDV na sve izvan EU, sad više skoro uopće ne koristim Ebay, ali zato derem po Mandarakeu jer mi većina njihovih paketa prođe bez PDV-a i/ili carine. Drugi svi dućani su uveli neki sustav da se vidi na paketu točno cijena + poštarina (pa ti samo pošta opiči PDV), a Mandarake to nema, yay, pa derem po Mandarakeu. :P

I naravno kupujem po japanskim aukcijama i market places gdje mi treba proxy, pa onaj Amer u Japanu ima već 2 kutije za mene, nije mi slao više od godinu dana, sad je rekao da mora se riješiti svih kutija jer mu je puna kuća, pa čekam kad bu spakirao moje i poslao mi račun za poštarnu. Prije nego sam njega počela koristiti za japanske dućane koji ne šalju izvan Japana sam sudjelovala na MFC na Group Orders i Box Splits - to je kad netko kupi kutiju nečega (ili 2 ili 3) i onda podijeli na hrpu ljudi koji sudjeluju u tome (samo to nije baš bilo fora jer je obično bio dugi red za popularne likove, pa onda imaš prednost ako uzmeš i nepopularne likove a ne samo onog kojeg želiš - ali to je opet bolje nego da moraš kupit na AmiAmi kutiju od 8 ili 10 figura/privjesaka, a zanima te pola toga). Znala sam i na HLJ kupit kutiju nečega i onda ne dobiješ sve likove, a od nekih dobiješ dupliće - i onda sam na Ebayu tražila one koje nisam dobila (ili na MFC sam znala od ljudi kupit onog koji mi fali - to je često bilo jeftinije nego Evilbay). Anyway, to sve ne radim sad više od kad lijepo odem na Surugaya dućan koji ima veeeeliki stock svega i svačega (samo kaj im se stock jako mijenja, pa ono sad imaš a za 3 sata nemaš, sniff) i onda javim proxyju da mi kupi. I onda Mercari i Yahoo Auctions Japan. Ponekad Rakuten i Amazon Japan. I tak, proxy je zakon, samo kaj on ima svoj fee, ali bar mi nakupuje hrpu stvari kroz godinu dana i onda sve pošalje u 1 kutiji - bolje nego da se zajebavam s Group Orders i Box Splits i onda tražim na MFC ili Evilbayu one koje nisam uspjela nabaviti. A kutije više ne kupujem na HLJ ili AmiAmi, koma su mi bili svi ti silni duplići i viškovi.

Ak te zanima kaj sam prodala: https://myfigurecollection.net/list/23465 (nije sve dodano, nisam updateala od prošlog Pandakona liste Za prodaju i Prodano). Nemam vremena ni otpakiravati figure (samo se kutije gomilaju u sobi), niti ih dodavati na MFC niti prolaziti kroz liste da maknem kaj je prodano, a trebala bi uskoro početi doma tražiti kaj bum prodavala ove godine na Pandakonu koji je u 9. mjesecu ali tko zna kad bum i na koliko dugo morala sa sestrom i nećacima na more, pa bi morala početi s time, ali nemam vremenaaaa za sve to. T___T

Kaj se tiče onoga da ne radim i ne zarađujem svoje novce, prije sam trošila džeparac koji sam dobivala od tate dok sam studirala, plus sam radila preko student servisa, a kasnije kad sam odustala od faksa i više nisam dobivala džeparac sam prvo prodala većinu zlatnog nakita kaj sam imala, a onda sam počela k sestri dolaziti od kad je bila trudna s Jakovom (nakon kaj je pobacila prvo dijete onda joj je druga trudnoća se smatrala rizičnom - pa sam ja počela dolaziti da pomažem oko kućanskih poslova da se ona što manje napreže) i onda od kad je rodila sam čuvala Jakova i pomagala oko kućanskih poslova, pa onda kad je došla Pandemija Korone i lock down i to, onda sam se preselila tamo k njima na 2 godine (jer je ona zatrudnila s Florijanom tak negdje kad je bio veliki potres u ZG i počela Pandemija, ono sve troje je bilo negdje u isto vrijeme), opet da joj pomažem što više jer je 3. trudnoća bila najrizičnija (morala se pikati svaki dan s injekcijama za razređivanje krvi) i uz to je držala online predavanja i pisala je udžbenik i imala je Jakova itd, pa sam bila stalno tamo umjesto da dolazim 2-3x u tjednu.

Anyway, ona mi je davala nekaj malo za čuvanje djece i pomaganje u kućanstvu, kao 60 kn po danu sam dobivala od kad sam počela dolaziti k njoj, svejedno dal sam bila kod nje 4h ili 12h (najčešće je bilo između 8h i 12h - a onda kad sam se preselila k njima na 2 god je bilo i više nego 12h po danu). Samo, od kad je pobjegla od tamo su joj porasli troškovi jer je sad praktički samohrana mater (alimentacija 1250 kn za svakoga, smijurija), pa mi sad daje smanjeno jer nema, već mi je dužna oko 8000 za zadnjih 1.5 godina. Ali kaj možeš, ona nemre bez mene i mame, a meni je to jedini izvor prihoda, tak da ono, sretna sam da bilo kaj dobijem. Nemrem ići raditi jer ono socijalna fobija i fobija od posla, a osim toga ona nemre bez mene. Sretna sam ak dobijem 1 free dan u 10 dana. :') Jedino kad sam ful jako bolesna onda dobijem 2-3 dana za oporavak, a inače čuvam djecu i kad sam bolesna (ili kad umirem od menge), jer nema tko, oni su obojica svako malo bolesni, plus treba se pisati sve te dopise za institucije kaj oni ne smiju slušati. Tak da eto stalno visim kod nje.

Kaj se tiče ostalih troškova, plaćam si najjeftinju opciju na bonove za mobitel, dopunsko osiguranje i lijekove, odjeću kupujem na ultra akcijama, obuću nosim staru nekoliko godina (imam npr 2 tenisice kaj mi je tata kupio još dok sam išla u gimnaziju) i tako to. Jako šparam na svemu ostalome, da bi imala za merchandise. S time da jako slabo kupujem mange i artbooks i light novels jer nemam i za to i za figure i privjeske. Koma mi je svaki mjesec odlučivati ćemu dati prednost, jer ono, mange odu out of print, figure poskupe, privjesci postanu hard to find itd. :')
SailorVeki Apr 30, 2023 2:52 PM
ČESTITAM NA ZAVRŠENOJ NARUTO MANGI!!! *baca konfete* Još 80 epki od Shipuudena, yay! Onda možeš (konačno) ići gledati Fruits Basket reboot ili Sailor Moon reboot. ;-D

Kaj gledaš samo ova 3 animea koji su mi dodani na profilu, gledaj u Anime History ak te zanima kaj gledam lately. XD Makar puno toga ne dodajem kako gledam/čitam (ono svaku epku ili chapter), obično samo dodam kad sam gotova s nečim ili ako je dugačko, onda kad pogledam/pročitam više epki/chaptera. Jedini koje dodajem kako ih gledam su seasonal animeji koje gledam u svakoj sezoni, pa ih ono dodam svaki tjedan kad ih pogledam. Ne dodajem nikad stvari koje rewatcham. (Preporučam Kimetsu no Yaiba - IMO jedini dobar battle shounen od "novije generacije". ;D)

Čekaj da se sjetim kaj sam zadnje pogledala, uf. Platinum End (počne zanimljivo, postane dosadnjikavo oko polovice i tak ostane do kraja). Haikara-san ga Tooru 2 filma (jer su manga i TV prastari, ne volim takav art style - anyway filmovi su ok ali niš posebno). Otonari no Tenshi-sama ni Itsunomanika Dame Ningen ni Sareteita Ken (Tonijeva preporuka, umrla od dosade once again). Onda sam rewatchala Otome Youkai Zakuro i sad rewatcham Kamisama no Inai Nichiyoubi. <3

Trebala bi pogledat Free! 2 zadnja filma jer mi zauzimaju dosta mjesta na hardu ali mi se nedaaa. Trebala bi pogleat kineski crtić Psychic Princess koji mi isto zauzima mjesto na hardu, isto mi se nedaaa. I imam već jako dugo u planu hrpu novijih animeja tipa 86, Spy x Family, IDOLISH7, Shadows House, Kyoukai Senki, reboot od Tokyo Mew Mew, RWBY (i zapadnjačku verziju i anime) itd itd itd. Plus hrpa starijih animea koje već dugo planiram. ARGH, nemam cajta za gledati, kad sam stalno kod sestre, ono radno vrijeme često 12h na dan i 10 dana za redom. :') Tata se ljuti kaj po doma ne pospremam i ne čistim dovoljno, a ja ono ne stignem niti kutije s figurama otpakirati, jer kad sam doma onda ili spavam ko mrtvac ili gledam animeje da se psihički odmorim. ^^; Plus surfam u potrazi za novim merchom. :P

BTW, mislim da nebudem kupila one 3 FF lampe jer sam uspjela ugrabiti ih sva 3 kao plišance na AmiAmi (Cactuar, Moogle, Tonberry), nemam kamo s lampama, pošto su fragile, plišance ću još nekamo zgurati. Jako mi se sviđaju lampe (Tonberry mi je najbolji, izgleda totalno creepy), ali jednostavno nemam kamo s njima. Tata hoće da sve svoje stvari držim u svojoj mini sobici, sestra #3 neće maknuti svoje stvari iz te sobice, a ja imam previše stvari i nemam kamo s time svime, jednostavno ne stanu u sobicu. Budem jednog dana te lampe nabavila, kao i anime jastuke i više plišanaca i šalice itd, stvari koje sada nemam kamo staviti. I trebam mali TV da mogu igrat PlayStation, nisam igrala već 6 godina. :') Iako nemam kamo staviti ni TV ni PlayStation.

I na kraju, pitanje kaj si ti zadnje pogledala osim kaj već dugo dereš po Shippuudenu? I kaj si zadnje pročitala? Ono nabroji bar 5 zadnjih. Jer ne pratim ljudima po profilima kaj gledaju/čitaju, nemam cajta za stalkanje tuđih profila. XD
SailorVeki Apr 30, 2023 2:35 PM
OMG, nisam ti odgovorila na komentar od 26.02., gomen nasai! T___T

Tvoji vjerojatno ne komentiraju figure jer ih nemate koliko ja, ahaha. :') Brijem da ih imam oko 300 velikih i oko 700 malih, ne znam sad napamet, neda mi se gledat na MFC (a nije ih niti puno dodano još). Plus mangi oko 800 plus privjesaka oko 400 plus plišanaca itd. Ono, stalno dolaze paketi, stari me hoće zadaviti. :')

Tebi se sviđa Snape? O_o Meni je on fuj i po ponašanju i po izgledu (mislim na izgled opisan u romanima, u filmovima još izgleda pristojno, lol). Shippam ga s Lily, ali mi je i dalje fuj. :P

Ja isto rewatcham animeje koje sam davno gledala i koji su mi bili super ali se više ne sjećam svega. Ja sam Air gledala jedno 3 puta brijem, dobar mi je, bolji od Clannada (Kanon nisam pogleala još).

E da, na Tonija sam mislila kad sam rekla da me frend gnjavio da pogledam Domestic Girlfriend. Pogledala sam puno njegovih preporučenih animea i na svima sam umrla od dosade (ok, lažem, 1 je bio ok ali niš posebno). A on nikako da pogleda ili pročita ono kaj mu ja preporučam, totalno unfair. :') I da, on voli puno pričati o onome kaj gleda ili čita, pa mi stalno piše spojlere za stvari koje sam rekla da neću gledati. XD

Meni je NGE TV super, filmovi su WTF, i EoE i onda reboot filmovi. Reboot mi je suckao (pogotovo zadnja 2 filma), ono Mari je annoying, Shinji je malo u tolikoj depri da ne može hodati ni jesti a malo je maničan u smislu "pustite mene, sad ću ja to sve srediti i spasiti svijet". Kaworuov haircut mi se ne sviđa u reboot filmovima. Asuka je manje annoying nego u TV-u, to mi se jedino svidjelo. Crna Rei je WTF, ono uopće me ne zanima njezin character development (onaj shit s farmom i bebom itd), vratite mi bijelu Rei, ljuta sam kaj su ju ubili. Svidjelo mi se kaj su Touji i Hikari se oženili jer sam ih shippala u TV-u. Weird mi je kaj su Asuki gurnuli Kensukea u zadnjem filmu. Ono meni su shippovi Kaworu-Rei i Shinji-Asuka i Touji-Hikari i Kaji-Misato. Kensuke mi je nezanimljiv kao i Mari, mogli su njih spojiti. XD

Naravno da su "dugokosa Rei" i "Asuka u razderanom plugsuitu" ubačene samo kao bait za prodaju merchandisea. XD Ima hrpa figura s njih 2 u tim verzijama. XD
SailorVeki Feb 26, 2023 2:50 PM
Pa nismo se čule od kolovoza 2021. Ovdje, jel. I nismo pričale o animeima. To je puno vremena za pogledati hrpu kratkih animea (od 12-13 ili 24-26 epki). A gledam ih kao psihoterapiju i bijeg od stvarnosti, što znači da ih puno gledam. XD Mange npr jako slabo čitam. Filmove i serije skoro uopće više ne gledam. Playstation ne igram već 6 godina od kad se rodio Jakov (a PC igre nisam igrala od osnovne škole). Samo animeje gledam stalno i puno. I figure pregledavam i preslagujem, i na internetu puno gledam o figurama i privjescima itd. Znači gledanje bebica i skupljanje bebica su mi jedina radost u životu. (Uz prijatelje.) Moj stari to zove "bebice". XD

Sad zadnjih godinu i pol kak traje velika drama IRL mi se nije dalo družiti s ljudima na internetu, imam hrpu friend requestova na MAL-u i MFC-u, a pošto ja moram pisati romane i gledati kaj je svatko od tih ljudi gledao/skupljao pa da vidim o čemu ćemo pričati i kaj im mogu preporučiti - nije mi se to dalo (to je puno vremena, nisam imala snage za to). Pa sam samo gledala bebice i merch i dopisivala se s frendovima SMS-om.

Ove dugačke sam davno prije gledala. Znači, re-watcheve Bleacha, Narutoa, Inuyashe i Sailor Moon sam gledala prije jedno 2 godine brijem. Onda sam došla na Naruto do brijem 106, na Bleach do 109, na Inuyashi do 67 (Sailor Moon još duže re-watcham, onak kak su izlazile nove reboot sezone, onda sam re-watchala sezone starog animea, da usporedim - a reboot sezone su izlazile jako duuugo s velikim razmacima između). Onda sam se negdje prije brijem pola godine natjerala da dovršim Naruto od 107 do kraja (135). I evo sad prije jedno 2? tjedna se natjerala da pogledam Bleach 110-150. Sailor Moon mislim re-watchat sezonu 5 prije ljeta kad izlaze reboot filmovi od S5. Inuyashu neznam kad bum se natjerala. Niti Shippuuden.

Naravno, preskačem fillere jer su dozlaboga dosadni + ne priznam ništa što nije canon. Izguglam popise fillera u Narutou/Bleachu/Inuyashi i preskočim te epizode. E sad, Bleach je imao filler arcs pa je tam lakše preskakati, Naruto ima nekad canon stuff u filler epizodi, to me živcira jer je teže preskakati fillere (moraš čitati na netu od koje do koje minute je canon). Ali nema šanse da gubim vrijeme na dosadne fillere, iovako mi ne bi bila dovoljna 2 života za pogledati sve kaj bi htjela pogledati. U Sailor Moon mi je teže preskakati fillere jer jako volim taj anime, pa onda gledam sve ali preskačem dosadne dijelove fillera, a simpa dijelove pogledam.

Znam da ne gledaš svaki dan Shippuuden, ali ono, gledaš ga već koliko godina? Naruto i Shippuuden. Kak ti se da. Ja se npr zaželila re-watchat, pa pogledala do 100 ep Narutoa i Bleacha i do 67 Inuyashe (uz preskakanje fillera!!) i onda mi je dojadilo i onda sam imala pauzu od 2 godine. XD Onda sam sad malo opet gledala Naruto i Bleach, pa moram još malo Inuyashe. Pa onda opet pauza. Nema šanse da gledam stalno jedan ultra dugački anime (pogotovo ako je rewatch), ono svaki tjedan. Poludila bi. I još čitaš i mangu od Narutoa, dvostruko argh. Ja ne čitam mange od battle shounen animea, animei su mi puno dojmljiviji, ti dugi fajtovi u mangama me izluđuju, djeluju mi duže u mangama i često mi se desi da ne skužim nešto u akcijskim scenama.

ARGH, Higurashi, moram to pogledati! Počinjala sam jedno 3 puta i prvi put pogledala 5 epizoda, 2. i 3. put pogledala 1-8. Nikako da završim bar prvu sezonu (a kao volim horror). T___T Moram se to natjerati. Imam hrpu tih starijih animea koje već jaaako dugo planiram pogledati (kao npr Wolf's Rain, Witch Hunter Robin, Utenu itd), ali nikako, uvijek nekako novije gledam.

Joj da, i ja sam davno skidala anime slike s raznih stranica i sortirala ih po folderima. Imala sam i "ovo hoću nacrtati" folder i "ovo si hoću isprintati i nalijepiti na zid" folder itd. XD Na Fejsu sam krenula raditi foldere naj animea da možda kod drugih ljudi pobudim interes u njih, ali ono, napravila za UraBoku samo i onda mi se dalje nije dalo, LOL. Jer sam rijetko na Fejsu.

Ja sam probala Yashahime 2 epizode i bilo mi je dosadnjikavo, pa sam droppala. Boruto mi je isto bio bezveze. Ne volim nastavke animea/mangi gdje gledamo njihovu djecu. Ne sviđa mi se to. Ako je bio super anime/manga, radije njega re-watcham/re-readam nego da gledam neki osrednji nastavak o njihovoj djeci. Jedino sam pročitala Fruits Basket Another, ali on je isto bio osrednji. Tj. moram još vol 4 pročitati jer je trebao biti kraj s vol 3 ali onda je nakon puno vremena se pojavio vol 4.

Ne trebaš rewatch starog Fruits Basketa prije nego počneš novi, jer je 1. sezona novog skoro ista ko stari anime. Ima malih razlika, jer u starom nisu baš vjerno pratili mangu, pa su izbacili neke plot related stvari i promijenili boju kose i/ili očiju nekim likovima, a 2 lika čak spol. Jedino kaj mi je bolje u starom animeu je OST i to da su ga napravili smiješnijeg. Ali kaj se tiče plota, reboot je puno bolji jer se jako drži mange.

Tooru je imala krivu boju očiju, onda ona glavna iz Prince Yuki fancluba (Motoko?) je imala krivu boju kose i očiju. Jel još netko? Nemrem se sad sjetiti. Od Tooru homeroom teacher je postao muški (u mangi je ženska) i Akito je bio muški. Izbacili su bili cijelu stvar s kapom iz starog animea, uopće se ne pojavljuje kapa. I nemrem se sad sjetiti dal su još kaj izbacili. Imali su nekih dodanih stvari, tipa ono kad idu u Onsen i onda Momiji pjeva neku weird pjesmicu u kadi, LOL. I ne sjećam se više dal je bilo još ubačenih anime-only stvari. Osim kraja, naravno koji je anime-only jer je manga još izlazila.

Kaj će ti re-watch Sailor Moona? Pogledaj samo reboot. Koliko si puta gledala stari anime, koliko se toga sjećaš? Ja sam ga pogledala jedno 5 puta svaku sezonu, LOL. Ali ja sam freak kad je u pitanju Sailor Moon. <3 Alternativno možeš prvo pogledat reboot koji ima 39 epki + 4 filma, a onda jednom nabacit re-watch starog animea koji ima 200 epki + 3 filma + 3 speciala.

Od mangi me zanimaju svi žanrovi osim historical, detective, harem, gender bender, slice of life, ecchi, hentai, girls love. Iako znam ponekad nešto od toga gledati ako je mix s nekim drugim žanrom, npr Furuba je slice of life ali je supernatural. Inuyasha je historical ali je fantasy. I tako to. Ne volim starije likove, ono 30-te godine. I ne volim djecu (ali ima iznimaka, kao Digimon ili Promised Neverland). Volim tinejdžere i do 20-tih. Tipa do 25 recimo. U animeima/mangama one starije od 25 prikazuju kao da imaju 40, to mi je jako odbojno. Valjda se ne mogu pomiriti s tim da sam ja blizu 40, pa gledam samo mlađariju u animeima/mangama. XD (Ja zauvijek ostala na 18 u glavi.) Ionako volim shoujo i shounen, nešto seinena mi bude ok, ali josei ne volim, a ono ja sam target public za josei. XD

Ja bi radije fantasy, supernatural, sci-fi, horror, mystery, comedy, romance, drama, action, adventure. Ovo s preispitivanjima samog sebe i te psihološke stvari mi se ne sviđaju (valjda jer sam ja sva sjebana u glavi, pa neću čitati/gledati druge sjebane likove). Isto kao slice of life, ne volim gledati kako protiće nečiji dan jer ono, imam toga kod sebe. Hoću gledati nekaj kaj nema kod mene u životu. XD Sport mi se isto ne čita, radije bi gledala.

Više me zanima kakav ti je bio NGE TV, jer reboot filmove ne volim. (Volim samo dugokosu Rei koja je PREKJUT, kyaaa). U rebootu su se likovi dosta promijenili i prva 2 filma su još bila ok, a zadnja 2 su mi bila previše wtf. Plus Mari mi isto ide na živce, više volim Toujija kao pilota. Kaji mi je isto bio simpa. I ta crna Rei mi je išla na živce, hoću onu bijelu Rei, nju volim. Makar sa svim tim klonovima Rei, nemam pojma koju od njih volim, valjda 2. i 3. klona iz TV serije (prva Rei je ona koju je zadavila mama od Ritsuko jer ju je nazvala "old hag"). Jedino Asuka mi je bila manje annoying u reboot filmovima, u TV seriji je bila užasno annoying.

Dakle, meni najdraži likovi Rei i Kaworu. Shinjija nemrem smisliti jer je cmizdravac, Asuku jer je annoying, Ritsuko je crazy bitch isto ko njena mama, Gendou je isto luđak. Misato mi je bila ni vrit ni mimo - malo je simpa a malo je annoying. Kaji mi je bio ok. Touji i Hikari su mi bili simpa i shippala sam ih u TV seriji. Ja shippam Shinjija s Kaworuom i s Asukom, a Rei s Kaworuom. Shinji i Rei su FUJ, ono ona je klon njegove mame, to je još gore nego da mu je sestra, ono FUJ. U reboot filmovima mi se nije sviđalo kak je Shinji bio opsjednut s Rei, dobila sam ljubavne vibre od njega (FUJ), a na kraju završi s Mari (WTF).

Ajmo se vratiti na long hair Rei koja je KAWAII, imam za sad ovu figuru https://myfigurecollection.net/picture/3323351 Pop Up Parade i mislim još kupiti ovu https://myfigurecollection.net/picture/3243903 SEGA Prize i htjela bi i ovu https://myfigurecollection.net/picture/3144433 Banpresto Prize (ali ta je lottery item, pa mi je preskupa za sad). Sve druge Rei s dugom kosom su Scale figure i nema šanse da dam hrpetinu love za njih. Iako su im dojmljivije poze i baze.
SailorVeki Feb 25, 2023 6:44 PM
Evo, da ti se konačno i ovdje javim. :Đ

Pitala si me bila kaj sam gledala u zadnje vrijeme, samo kaj se tak dugo nismo čule u vezi s animejima da nemam pojma koliko je to vremena... pa baš se i ne sjećam svega kaj sam gledala, ali da nabrojim kaj se sjetim. Osim kaj se pokušavam natjerati da završim re-watchanje (Inuyashe, Narutoa, Bleacha, starog Sailor Moona), a to mi baš i ne ide... Uspjela dovršiti Naruto, ali još imam cijeli Shippuuden, ugh. Uspjela Sailor Moon prve 4 sezone rewatchat, još trebam zadnju + filmovi + specialsi. To je oboje već bilo dosta davno. Bleach sam se baš sad nedavno natjerala da pogledam od 110 do 150. Jedino Inuyasha još nije došao na red, to sjedi na 67 epki re-watchanih (ali jesam sve filmove pogledala od Inuyashe, Bleacha i Narutoa i Shippuudena).

Od ostalih, let's see čega ću se sve sjetiti. Uglavnom gledam kraće (znači 12-13 ep češće nego 24-26 ep, iako i te znam), s time da oni koji su dobili slijedeću sezonu nakon dugo vremena, moram re-watchat prijašnju sezonu/-e da se podsjetim. Tako sam npr re-watchala S1 od Re:Zero Kara Hajimeru Isekai Seikatsu ali još nisam prešla na S2 (1 od boljih novijih isekaija) i re-watchala S1 od Magia Record plus pogledala onda S2 i S3 (dark magical girl, nije niš posebno). I Attack on Titan sam re-watchala S1 i S2, još moram S3 (ali ionako S4 još nije završila izlaziti, pa stignem još XD). Re-watchala Kimetsu no Yaiba S1 i onda pogledala S2 i S3 (taj mi je od novijih battle shounena najbolji), pa re-watchala S1 od The Rising of the Shield Hero i onda pogleala S2 (taj mi je 1 od boljih novijih isekaija, većina novijih mi je smeće).

E sad, oni bez re-watchanja. Pogledala reboot od Digimon Adventure 01 - NEMOJ GLEDATI, KOMA JE!!! Ak te primi nostalgija, gledaj staru S1, ovo je S.M.E.Ć.E. Pogledala Fafner The Beyond filmove, dobri su mi bili iako su mi draže 2 TV sezone od Fafnera (to mi je 1 od naj mecha animea, preporučam ak će ti se gledati neki mecha - a još više preporučam Gundam SEED koji mi je naj Gundam anime - on i Fafner imaju slučajno istog character designera). Onda pogledala S1 od Gundam: Witch from Mercury - niš posebno, dosadnjikavo, plus previše yuri baita. Možda će S2 biti bolja jer je u zadnje 2 ep S1 krenulo mrvicu zanimljivije.

Onda gledala Jujutsu Kaisen S1 (noviji battle shounen, nije niš posebno), Black Clover do ep 50 (noviji battle shounen, nije niš posebno), Dr.Stone (zanimljiva ideja ali meni dosadnjikavo), Domestic Girlfriend (umrla od dosade, ali frend me gnjavio da pogledam), onda 3 sportska: Bakuten!! (muška ritmička gimnastika - svidjelo mi se prilično), Ryman's Club (badminton, niš posebno), SK8 The Infinity (skateboardanje, malo luckasto ali simpa mi je bilo), Dance Dance Danseur (balet, prilično ok, iako mi je puuuno bolji bio Welcome to the Ballroom s klasičnim plesovima). Onda još S1 od Made in Abyss (prvo nisam htjela gledat jer je character design koma, ali puno ljudi preporučalo pa ajde - prilično je ok, s vremenom postane bolje ali nije ništa wow).

Onda dalje... Romantic Killer (SUPER parodija na reverse harem animeje koji su adaptacija dating simulation igara za cure - bio mi je jako smiješan, likovi su super, a ima i nešto romantike i nešto drame, nadam se sezoni 2 - PREPORUČAM). Visual Prison koji je musical anime s ikemen vampirima koji se nadmeću međusobno u pjevanju J-rock i J-pop pjesama (onaj tim koji pobjedi može kreirati 1 novo pravilo u vampirskom svijetu). Pjesme su bile prilično ok i likovi su bili simpa, ali priča skoro non-existent, iako ima backstory od tih svih vampira. Sličan mi je bio kao Dance With Devils koji je isto musical anime s ikemen demonima koji pjevaju J-pop pjesme (i gl. cura isto pjeva), ali taj je bio reverse harem, a ovaj s vampirima je male harem, nema skoro uopće ženskih likova (ali zato PUNO shipping mogućnosti među muškima, yaoi bait, LOL).

Onda još... My Next Life as a Villainess: All Routes Lead to Doom! (villainess žanr, simpa, iako mi ide na živce što su apsolutno SVI likovi zaljubljeni u gl. žensku), pa onda: I'm the Villainess, So I'm Taming the Final Boss (villainess žanr, ovaj mi je puno bolji, iako nije art baš nešto), pa Mushikaburi-hime (romance shoujo, jako lijepi art, ali umrla od dosade, i gl. ženska je annoying užasno), The Saint's Magic Power is Omnipotent (isekai, s gl. likom ženskom!! - super mi je bio, PREPORUČAM, slice of life, fantasy, romantike ima malo premalo, ima hrpa muških likova ali od početka je jasno koji je love interest, ima i cura ofc).

Trenutno gledam od onih koji izlaze: Blue Lock (o nogometu, zanimljiv mi je prilično, totalno je uvrnut), Nier Automata (adaptacija neke igre, malo dosadnjikav za sada), Tsundere Villainess Lieselotte (villainess žanr, prilično zabavan, ima 3 para za shippanje, yay), Sugar Apple Fairy Tale (shoujo, fantasy, romance, o vilama, JAKO MI SE SVIĐA!!! - Epizoda 1 me se tako dojmila da sam išla odmah čitat stariju mangu koja je shoujo i ima samo 2 volumea - bila mi je super pa sam išla onda čitat light novel koji ima 17 volumea ali su samo 2 prevedena - bilo mi je još bolje - pa sam išla čitat noviju seinen mangu koja mi nije legla jer ima skroz drugačiji character design od animea, stare mange i light novela. Uglavnom, sa jučerašnjom epizodom smo pokrili prva 2 volumea light novela, tako da zadnje 4 epizode budu mi nepoznate, yay, baš se veselim (a onda volume 3 od light novela izlazi u travnju). ---> PREPORUČAM!

I na kraju, pitanje kaj si ti zadnje pogledala osim kaj već duuugo dereš po Shippuudenu (kak ti ne dojadi) i znam da si bila gledala Evangelion TV - kak ti se taj svidio, jesi i reboot pogledala? Koji likovi su ti naj, koji glupi?

Kaj si zadnje čitala od mangi, imaš kaj za preporučiti? Ja mange puno manje čitam od animea sad kad ih čitam na kompu - nekad kad sam kupovala u Austriji fizičke kopije sam ih čitala jako puno, ali nekad sam imala jako puno slobodnog vremena. :')

I kad misliš krenuti gledati reboot od Fruits Basket i Sailor Moon? :') Furuba je odavno završio reboot, ima 3 sezone + film, a SMoon ima 3 sezone + 2 filma koji su S4 + u lipnju izlaze 2 filma koji su S5 i onda bude gotov reboot. Oba rebota su mi super i JAKO PREPORUČAM!!! Od SMoon gledaj Blu-Ray verziju jer su prve 2 sezone bile ONA i animacija je znala biti čudna u prvih nekoliko epizoda (brijem prvih 7-8?) ali su navodno to popravili u Blu-Ray verziji. Ja se baš spremam re-watchat reboot od SMoon. <3 Mangu čitala jako davno, a reboot ju navodno dobro prati (iako neku sitnicu promijene), pa radije gledam anime, a mangu budem jednom re-readala.
jingo123 Jan 15, 2023 7:03 AM
Thank you for your kind words. I'm happy someone actually read the review lol.

You should check out the top rated manga on my manga list if you want some interesting titles. My taste is kinda weird tho, so tread lightly.
Daucus Jan 9, 2023 8:30 PM
Heyy Strukla!
Firstly, thank you so much for the recommendations in the Secret Santa event!
We also do have really good affinity, considering we seem to score differently~
From what you said, I can't believe Akira hasn't been on my radar! While, I've heard of Akira I guess I never looked into what it was about. Because I do enjoy apocalypse style stories. The art is gorgeous too! And I’ve finished reading Believers, and I liked it quite a lot! It was definitely interesting to say the least.
Thanks again for thought and effort behind the recommendations, I really appreciate it. Happy 2023!
stand Sep 12, 2022 11:01 PM
Congrats on your baby!

I really do love One Piece especially the huge cast of characters which are generally so great and memorable.

I haven't read the manga in a while but i'm catching up with the anime (which has big issues especially a few years ago- it was ROUGH) but I want to hear voice acting because you can tell the actors love and have so much fun their characters.

Suddenly im 100 years old because i've always appreciated Japanese VA's but now i'm all like "oooh voice acting brings me joy!" lol
Tsunami Sep 11, 2022 2:00 PM
Barely :\
I hop once in a while when I feel like watching anime.
How have you been?
stand Sep 3, 2022 5:56 PM
I'll try to come around. I've gone back to school to learn some new skills and I haven't gone to school in a WHILE so i'm trying to get used to that lifestyle again. My health had improved though so that's good. I also hope you're doing well. If you find some interesting manga or something don't mind sharing!
It’s time to ditch the text file.
Keep track of your anime easily by creating your own list.
Sign Up Login