Forum Settings
Forums
New
Reply Disabled for Non-Club Members
Pages (14) « 1 [2] 3 4 » ... Last »
Dec 15, 2012 3:09 PM

Offline
Aug 2008
901
Akkor a téma a Karakteres topicból:

viharphoenix said:
(nem, nincs az az unalom, hogy még egy oldalra felvezessem a látott listámat...)
Maximum 10 perc.
Export MAL lista
Regisztráció AP-n
Import MAL lista AP-n.
AP-n egyszerübb az értékelési rendszer, viszont nincs hentai.

Nekem nagyobb szívás volt, mert először voltam AP-n és valamikor 2 éve jöttem át MAL-ra. (A regisztrációm régebbi, csak nem volt kedvem a listával szórakozni). AP-n nincs export lehetőség, úgyhogy mind a 450+ bejegyzésemet manuálisan kellett áthoznom, ráadásul a címek sokszor különböznek. Ez igazából azért volt szívás, mert AP-n az ember rákeres arra, hogy -mittomén- Code Geass, akkor mindent kidob egy oldalon, ami Code Geass, ezen az oldalon beállíthatod mindegyiknek, a státuszát és az értékelését. MAL-on viszont ha rákeresel uyganerre, akkor vagy részletes értékelést adsz mindegyikhez, vagy megnyitod mindegyiknek az adatlapját külön-külön.

Egyébként mindent összevetve szerintem ennek és annak az oldalnak is vannak hiányosságai és előnyei. A legjobb az lenne, ha valahogy össze lehetne gyúrni a két oldalt eggyé, de ez persze esélytelen. Az egyedi lehetőségeket meg egyik oldal sem akarja lemásolni a másikról, még ha jó kiegészítés is lenne, mert nem akarnak összekapni. (Vagy inkább nem akarnak ürügyet adni a felhasználóbázisaiknak, hogy elkezdjék ócsárolni egymást)
Dec 16, 2012 2:03 AM

Offline
Nov 2012
509
Kár érte. mikor nem találtam meg a kedvenc mangámat itt akkor nagyon kinyílott a bicska a zsebemben, de hogy a kedvenc animém se legyen jegyezve az már nem játszik....

Azt senki nem kérdezze meg, hogy egy yuri hogy előzhet be olyan nagy neveket mint ami a top5 többi tagja, igen tudom fura ízlésem van :)

Pedig egy acsivment rendszer tényleg vicces lenne. Bár megérthető, hogy az oldalak nem szívesen másznak át a másik területére, tényleg jobb a békesség.
Good Luck ; Have Fun
Dec 16, 2012 2:09 AM

Offline
Oct 2009
124
viharphoenix said:
No igen paprikás hangulatban rossz ötlet megnyilatkozni (boldogan meg ígérgetni).

Amúgy FT-vel kapcsolatban azt mondom, hogy jóról de legfőképpen jól másolni nem szégyen. Sőt nem egy precedens példa van a történelemben mikor a "másolat" jobb mint az eredeti.

Ezzel egy gond van, ha ezt a nézők eredetinek állítják be. Mangaka interjúkat nem olvastam, hogy ő mennyire vallja be ezeket a plagizálásokat, de ha nem olyan, mint Oshii mester, akkor egy dickhead. :D Ghost in the Shellben legalább tudatták az emberekkel, h sok elemet az irodalomhoz- és filmművészethez fűződő tisztelet jegyében emeltek át. FT esetében kevés ilyet olvastam, de meg merem kockáztatni, hogy ebben az esetben szó sincs erről. Ötlettelen momentumaiban a másolás szerintem az egyetlen út, amivel képes a mangaka a határidőkre leadni a fejezeteket. Bleach is hasonló, csak ott az emberek ezt észre is veszik... Persze amit szeretünk, abban nehezebben találjuk a hibát. :)

Gorzius said:
Lol, amíg szerkesztettem a hozzászólásomat, reagáltál a szerkesztetlenre XD

Szokásom a rossz időzítés... :'D
Dec 16, 2012 3:36 AM

Offline
Aug 2008
901
viharphoenix said:
Kár érte. mikor nem találtam meg a kedvenc mangámat itt akkor nagyon kinyílott a bicska a zsebemben, de hogy a kedvenc animém se legyen jegyezve az már nem játszik....

Manga terén elég hiányos AP, nem olyan rég lett bevezetve az a része az oldalnak. Azt meg írtam, hogy hentai nincs ;)

Az acsívmentek közül van jópár poénos, odaát, érdemes megnézegetni őket (Itt kell keresgélni azért a bizonyos badge-ért is, amit a karkateres topicban említettem ;) )
Személyes kedvencem a sajátjaim közül a ...Huh?! Badge, amely (asszem) 10 mindf*ck stílusú anime megnézéséért jár. (MAL-on, ha nem tévedek Dementia néven fut az a kategória, de szerintem a mindf*ck jobb szó rá)
Dec 20, 2012 11:49 AM

Offline
Aug 2012
1858
Adás szünet van a topicban, szóval gondoltam kapok a lehetőségen és megkérdezlek titeket:

Nektek ki a kedvenc anime karakteretek és miért érdemelte ki, hogy az legyen?


Nem tudom miért olyan érdekes téma ez a számomra... Mindenkit más fog meg egy-egy karakterbe. Van akit a karakter kedvessége, a kitartása, vagy a humora, másokat pedig a titokzatossága, a gonoszsága, esetleg a bosszú vagy iránti éhség vonzóbb egy karakterben. Kíváncsi vagyok, hogy ti rátok melyik "személyiség" gyakorol a legnagyobb hatást.
Dec 20, 2012 6:42 PM

Offline
Aug 2008
901
Hmm... jó kérdés, talán Kon a Bleachből, mert egy kissebségi komplexusos idióta, mint én.
Vagy talán Mokona az xxxHolic-ból, mert egy kib*szott alkoholista (fárasztó) poéngyár, mint én :D
Dec 21, 2012 7:43 AM

Offline
Feb 2012
3851
Gorzius, ez elég öszinte volt :D én igazából nehezen tudnék választani mivel elég sok karakterben van olyan ami tetszik.. legföbb szempont talán h egy adott karakterhez passzol-e a személyiség amit adtak neki.. persze azért vannak előnyök pl fanservice ha illik a karakterhez és jókat röhögök rajta az már egy + pont :D tény azért h vannak kiemelkedö karakterek akik néha "megmagyarázhatatlan" okból jobban érdekelnek mint a többi XD példának okáért Soul eater-böl Stein.. ez a "megvagyok örülve agyilag felszabdallak" hát azon elég sokat röhögtem föleg amikor elöször mutatták a sorozatban.. xD vagy, hogy női karaktert is emlitsek pl Rosario-ból Mizore..xD nehéz lenne kommentálni, hogy miért talán aki látta értheti.. xD amit talán hozzátehetek, hogy elég elvetemült 1 karakter.. voltak érdekes dolgai :D
Dec 21, 2012 8:28 AM

Offline
Aug 2008
901
Bionkill said:
Gorzius, ez elég öszinte volt :D
Lehet nem kellett volna kocsmából hazaérve komentelni... :D
Dec 21, 2012 9:18 AM

Offline
May 2008
1011
ZolikaUchiha said:
de valószínűleg az év durranása a Kokoro Connect volt. Majd még meg kell néznem , de sok olyan embertől hallottam ezt, akiknek adok a véleményére.


Igen Igen! Tessék megnézni ^^ Nem sok 2012 animét néztem de az én véleményem szerint is a legjobb volt az évbe. Bár a Danshi is nagyon nagy volt :O egyiket se értékelték úgy túl mint pl a SAO-t

AlexWalker said:
Nektek ki a kedvenc anime karakteretek és miért érdemelte ki, hogy az legyen?


Hát Top 1 az Aoi Karin-chan. Nem igazán tudom hogy miért de egyszerűen nagyon szeretem... Még egyszer nem volt olyan gondolatom hogy top 1-röl lejjebb essen.
Talán nagy előnyt élvez mivel elsö animéim közül ö volt a leges legelső karakter akit megszeretem.

Persze a Listámon lévő Többi lányka is nagyon nagyon közel áll a szívemhez.
Inabanak elégvolt 2-3 mondat hogy megkedveljem ^^ezért ö a Top második.


MAL-lal kapcsolatban egy bántó dolog van... ez pedig a Fav lista...

Egyik zavaró tényező hogy túl kicsi a limit... így néha nehéz kiválasztani melyik 10 karakternek adod ott a díszelgés jógát. Vagy animéknél még inkább nehéz... mert ott csak 5 lehet.

Viszont ha már limitálnak legalább csinálnák jól.
Csak vegyük szemügyre az első 10 karaktert a Mal Favorite toplistán:

1 Lamperouge Lelouch
23552 Votes
2 Lawliet L
21420 Votes
3 Yagami Light
13848 Votes
4 Monkey D. Luffy
13456 Votes
5 Elric Edward
12935 Votes
6 Suzumiya Haruhi
10498 Votes
7 Kurosaki Ichigo
10236 Votes
8 Uzumaki Naruto
9753 Votes
9 Izumi Konata
9715 Votes
10 Sakata Gintoki
8618 Votes

Ez a lista ugyebár a mi kedvenc karaktereinkből áll össze. Na mármost a Listán szereplő karakterek szerintem egy se érdemelne top 10 helyet. Nem csak azért mert legtöbbje divat Anime képviselői de tipikus köz ismert unalmas karakterek.

Gintoki talán kivételnek venném mivel ö nem túl rég lehet a 10.helyen... de speciel a 4 L korszak már elég régóta tart és kimerem mondani hogy alaptalanul. Főleg a topon levő Lecsó zavar aki tipikus túlértékelt anime főhőse..

Legnagyobb baj ezzel az hogy nem véletlenül ezek a karakterek vannak az élen.
Ezek olyan animék amik gyakran kezdő animék. így egy olyan Személynél aki látott mondjuk 10-20 animét biztos hogy rendelkezik az alábbiak közül legalább egyel.

Így egy olyan karakter amit kevésbé ismernek hiába simán beverné őket.. a ranglétrán sosem lehet esélye rá mert úgyis ezeket látják többségben.

Ez vagy úgy lehetne megoldani hogy csak egy karaktert választhatunk kedvencnek vagy pedig úgy hogy a kedvenc listánkon kívül lenne egy fő kedvenc opció és csak ö kapnak szavazati pontot a többi meg csak díszelegne...
Dec 21, 2012 12:08 PM

Offline
Jan 2009
230
Jaj, nem kell a toplistákon problémázni, figyelni sem kell őket. Hiteltelen a legtöbb értékelés, és szerintem kimondhatom, hogy a kedvenc karakterlista is az. Trollkodásból állnak az értékelések.

Az itteni toplisták többségével nem nagyon értek amúgy se egyet mint például a Death Note szerintem a top 50-et sem érdemelné ki, nem hogy a top 20-t. SAO is benne volt a top 20-ban, igaz nem sokáig, de még így is a top 100-at sem érdemli ki (jelenleg a 81.). Azt meg már túlzásnak gondolom hogy az év animéje a SAO legyen.

Amúgy most komolyan a SAO mitől seinen? Össz-vissz a besorolását én nem tartom seinen-nek. Inkább 12-18 éveseknek való. Lehet, talán azért kapta meg eme műfajt mert van benne fanservice, de így akkor eléggé röhejesnek tartom hogy ez alapján idesorolják.
Dec 21, 2012 12:50 PM

Offline
Aug 2008
901
SAO mitől Seinen? Mert valami majom odaírta. Ezért tartom két helyen a listámat. Ha valami felkelti az érdeklődésem, megnézem itt is és anime-planeten is, ha stimmelnek a tag-ek, akkor jó. Ha nem stimmelnek a tag-ek (már nem emlékszem melyik animénél, de előfordult, hogy gyk. ütötték egymást a két oldalon), akkor jön Wikipedia, AniDB, AnimeNewsNetwork és ismertető olvasás. Utóbbit mondjuk nem szeretem, mert hajlamosak ellőni vele egy-egy poént, még akkor is, ha nincs tisztán leírva.
Dec 22, 2012 3:53 AM

Offline
Feb 2012
3851
Ne unatkozzon senki egy kis "unalomüzés" xD kinek mennyi ismerös? akár kommentbe jöhetnek a nevek is..xD (nem mellesleg hátha 1-2 inaktivabb tag is elszánja magát h irjon.. xD)



link ha nem töltené be: Kép
Dec 22, 2012 6:42 AM

Offline
Nov 2012
509
13-at nem sikerült azonosítanom, az egész jó arány. :)
A két kedvencem a listáról:
10 Code Geass: Euphemia li Britannia
14 Guilty Crown: Inori Yuzuriha (maga az anime nem volt a kedvencem de Inori karaktere nagyon adta)

A 13-asra és a 24-esre remélem érkezik megfejtés mert nagyon ismerősek, csak nagyon nem akar beugrani, hogy honnan. Hajrá emberek rakjuk össze közösen a listát :)
Good Luck ; Have Fun
Dec 22, 2012 8:06 AM

Offline
Aug 2008
901
Nekem 16-ot. :P
Nekem a két kedvencem a 27-es, Kusajishi Yachiru a Bleach-ből.

A 24-est nem ismerem, de a 13-as Himeji Mizuki a Baka to Test to Shokanjuuból. (asszem így írják)
Dec 22, 2012 8:42 AM

Offline
Feb 2012
3851
24-es Air Gear - Simca, nekem aki nagyon ismerös de az istenért nem tudok rájönni ki lehet az a 22-es :D
Dec 22, 2012 9:49 AM

Offline
Oct 2009
124
Haou-Judai said:

Ez a lista ugyebár a mi kedvenc karaktereinkből áll össze. Na mármost a Listán szereplő karakterek szerintem egy se érdemelne top 10 helyet. Nem csak azért mert legtöbbje divat Anime képviselői de tipikus köz ismert unalmas karakterek.

Szerintem L-nek van helye bőven a top 10 végén. Alapjáraton sokan lehúzzák az egész Death Note-ot, sokan meg úgy írnak róla szuperlativuszokat, hogy közben semmit sem írnak jóformán.(Király, mert csak kategóriára gondolok...)Nekem nagyon tetszett a Death Note, mert a szokványos Shounen formulába beleköpött. Olyanokat húzott meg Ohba, amit csoda, hogy a Jump engedett. xD L pedig egy furcsa karakter, őszintén szólva kevés, vagy egy olyan embert sem ismerek az animék világában, aki ugyanolyan lenne, mint ő. Lehet ez persze csak az én szűkebb látóköröm miatt van így. Light meg már majdnem olyan ellenszenves volt nekem , mint Griffith a Berserkből. Különbség az, hogy Light halálán legalább jót röhöghettem. :D Úgy halt meg, ahogyan azt reméltem, egy csúszómászó féregként. muhahahahha

_aw said:

a Death Note szerintem a top 50-et sem érdemelné ki, nem hogy a top 20-t.

Amúgy most komolyan a SAO mitől seinen?

Death Note szerintem jogosan lenne/van a top 50-ben, még akkor is, ha a mangához képest kevesebb az információ.
SAO messze van a seinentől az én szememben. Tipikusan egy shounen cuccnak nevezném a SAO-t, tele van tini igényekkel.
Dec 22, 2012 11:09 AM

Offline
May 2008
1011
Zoli: Hidd el abból a top 10. böl egy se illik oda. Retrok anime karakterek közül mesze jobb szereplők vannak. Csak ja... kevesebben ismerik őket. Ott van pl Char Aznable egy igazi karizmatikus karakter... Top 10 ben lehet ö sem illene be de a mostani top 10 tagjait személy szerint simán beverné.

Ami a kép felismerést illeti:

16. ismerek fel úgy hogy tudom melyik animében szerepel illetve van 2-3 aminek tudom hogy miben szerepel de nem tudom az anime címét XD

3: Shoujo Chara föhöse (nem ismerem)
4: Eureka Seven karakter (nem ismerem)
5: Miu? (Nem ismerem de Galaxy angel karakter)
6: Hinagiku (Nem ismerem de hayateno gotoku karakter)
7/10: Code Geass Karakter.(nem ismerem)
11: Lucky Star karakter(nem ismerem)
13: Baka test karakter(nem ismerem)
15: Kaminomi-ból az énekes csaj nem emlékszek a nevére.
16: Lacus Cylan
18: Sakura (naruto)
19: Lala (To love ru)
21: Lucy/Nyuu (Elfen lied)
27: Bleach Karakter
28: Yui (Angel Beats)
32: Joy Nővér (Pokemon)
Dec 22, 2012 11:47 AM

Offline
Feb 2012
3851
Nálam akik ismerösek bár 1-2 csak tipp:

1. Megurine Luka (szerintem)
7-10. Code Geass
14-34. Guilty Crown
15. The World God Only Knows.. nevét nem tudom xD
17. Moka - Rosario + Vampire
18. Sakura - Naruto
19-23. To Love Ru - Lala / Momo talán..
21. Lucy/Nyu -Elfen Lied
24. Air Gear
26-36. Fairy Tail - Virgo / Aries
27. Yachiru - Bleach
29. Yuno - Mirai Nikki
31. Saya - HOTD
32. Joy - Pokemon
Dec 22, 2012 11:55 AM

Offline
Oct 2009
124
Nem feltétlenül a retro animéket ismerik kevesen, hanem a mechákat...
2-es meg Meredy a Fairy Fail-ből! :D
ZolikaUchihaDec 22, 2012 12:05 PM
Dec 22, 2012 1:45 PM

Offline
Nov 2012
509
30 Mayo chiki!(az egyetlen normális szereplő az animében? :) )
20 Zero no Tsukaima főhősnő
Good Luck ; Have Fun
Dec 22, 2012 3:45 PM

Offline
May 2008
1011
ZolikaUchiha said:
Nem feltétlenül a retro animéket ismerik kevesen, hanem a mechákat...
2-es meg Meredy a Fairy Fail-ből! :D


Most csak tippként mondtam. Gundamot sokan szeretik... legalábbis külföldiek.
Magyarok között nem túl sokat ismerek.

De ahogy korábban írtam sokkal esélyesebb hogy valaki egy Narutoval vagy egy Bleachel kezdi az animézést. Mivel ezeket látja minden hol.
Dec 23, 2012 1:01 AM

Offline
Oct 2009
124
Filmezést sem Reqiuem egy Álomérttel, vagy Pillangóhatással szokás kezdeni. :D Szerintem helyén van az, hogy a fiatalok a nekik szóló művekkel ismerkednek meg, mert ez a természet rendje. Majd ahogy fejlődnek, az igényeik is velük fejlődnek, és elkezdenek orientálódni más irányba is. Ami meg nem feltétlenül a Mecha lesz, lehet a Guro is, de lehet a shounen formula véresebb Seinen részlege is. Az a baj, hogy te a 10 éves gyereknek is beraknád a Gundamot , hogy nézzed, mert ez "az igazi anime"... :)
Dec 23, 2012 2:06 AM

Offline
May 2008
1011
Annyiféle anime és anime típus van :D ne már hogy ne találjon mást ezeken kívül.

Nekem tudatos animém közül az elsők ilyenek voltak hogy: Elfen Lied, Girl Meets Girl,DNA²
De még a megvilágosodásom is a Slayerstöl volt nem pedig dragon balltól pedig abban a korban születem...

Szóval it legfőképpen az a baj hogy ezt tolják a pofánkba a halomnyi ugyan olyan shounent... így természetes hogy ezzel kezdi a nép aztán aki megvilágosodik az elkezd keresgélni a netten továbbiak után aki meg nem annak meg mossa tovább az agyát a tvben adottak..
Dec 23, 2012 4:57 AM

Offline
Nov 2012
509
Haou-Judai +1
sajnos a mostani animax-es színvonal eléggé gyenge.... az A+ messze jobb animéket adott. Régi szép idők.... Sajnálom a mostani narutoval kezdő generációt.... de nem baj majd ők is kigyógyulnak belőle....
Good Luck ; Have Fun
Dec 23, 2012 7:04 AM

Offline
Aug 2008
901
Nekem az első tudatos animém (mmint értve, hogy olyan, amit nem TV-ben néztem) a Sámán Király volt Jetixről rippelve magyar szinkronnal, bár akkor még nem tudtam, hogy az anime. CD-n kaptam unokatestvéremtől :)

Hogy mit szedtem le először, azt nem tudnám megmondani. Valószínüleg valamikor 2006-ban történt meg az eset, ugyanis 2005 karácsonyára kötötték be a szélessávú netet, akkor viszont még el voltam foglalva a Lineage 2 nevezetü MMORPG-vel. Sőt, még azt sem, mikor kezdtem aktívan animézni.

Habár... gondolatösszeszedés és visszakövetkeztetések eredményeképp arra jutottam, hogy valamikor 2006 végén szedtem le a Naruto mangát egy osztálytársam unszolására (miután láttam egy részt belőle az RTL II-n és úgy döntöttem, hogy "hát ez szar") és az indította meg a tényleges érdeklődésemet a japán média iránt.
A lehetőségeim mondjuk középiskolás kollégistaként elég sokáig korlátozódtak hétköznapok a tanulóidő előtti időszakára és az RTL II-re, ha hazaértem időben, nem volt foglalt és müködött a TV.
Dec 24, 2012 1:09 AM

Offline
Aug 2012
1858
viharphoenix said:
Haou-Judai +1
sajnos a mostani animax-es színvonal eléggé gyenge.... az A+ messze jobb animéket adott. Régi szép idők.... Sajnálom a mostani narutoval kezdő generációt.... de nem baj majd ők is kigyógyulnak belőle....


Ezt a hozzá állást nagyon utálom... Ez nem egy betegség, hanem ízlés! Képzeld, én is Naruto-val kezdtem! Még 9 évvel ezelőtt!! Vagy még több is lehet... Amikor először futott a Jetix-en. És még máig is nézem! De, ahogyan Zolika értelmesen megmondta, azóta már más animék felé is orientálódtam! Azóta néztem retro animéket is, mint a DB, Sleyers, Ranma... Példaképpen az InuYasha volt a második animém. De még mindig jobban szeretem a Naruto-t! És nem azért "mert még gyerek vagyok" és "majd kinövöm", hanem azért mert egyszerűen nekem ezek tetszettek meg. Viszont barátnőm ugyanúgy Naruto-val kezdett (együtt "kezdtük" úgymond) ma már le se lehet kattantani a retro animékről. De ő nem azt mondja, hogy azért nézi azt mert ő érettebb, hanem azért mert neki azok jönnek be! Kinek ez, kinek az. Az anime egyszerűen csak fejlődött a korral, valaki azokat nézi, valaki pedig megmarad a réginél. És ez így van rendjén! De ez nem rögtön azt jelenti, hogy az baj, rossz vagy igénytelen! Mivel ha jól látom, te is leginkább új, modern grafikájú animéket nézel.

(Nem veszekedés, csak vélemény nyilvánítás.*)
Dec 24, 2012 1:57 AM

Offline
Feb 2012
3851
Nem hiszem h nagyon hajba kéne kapni ezen :D mindenkinek megvan a saját véleménye arról úgyse fogja senki lebeszélni.. naruto-hoz annyit füznék hozzá nekem például semmi bajom vele bár az is igaz, hogy én a shippuuden-t jobban szeretem mint a simát.. ami nálam ilyen "függöség" jelleg lehet az talán a DBZ hiába mondja 1 rakat ember h így rossz úgy rossz.. nekem bejön, szóval ennyi, mindenről megoszlanak a vélemények és ez pont így jó :D
Dec 24, 2012 3:11 AM

Offline
Aug 2008
901
Igazából ez egy érdekes téma. Magyarországi viszonylatban ugyebár három korosztályt lehet animék szerint besorolni, alias Dragon Ball generáció, Pokémon generáció és a Naruto generáció. Ezek között a valódi korbeli határvonal eléggé elmosódik különböző okoknál fogva, de alapvetően majdnem mindenki besorolható ezekbe a kategóriákba.
viharphoenix said:
Sajnálom a mostani narutoval kezdő generációt.... de nem baj majd ők is kigyógyulnak belőle....
Igazából nincs mit sajnálni rajtuk, mi is ugyanilyenek voltunk a Pokémonnal és/vagy Dragon Ball-al. :)
AlexWalker said:
Ezt a hozzá állást nagyon utálom... Ez nem egy betegség, hanem ízlés! Képzeld, én is Naruto-val kezdtem! Még 9 évvel ezelőtt!! Vagy még több is lehet... Amikor először futott a Jetix-en.
Azon a 9-esen azért kicsit megakadt a szemem, valahogy nem tudtam elképzelni, hogy valaki 6 évesen aktívan Narutót nézzen. De a sor további része megmagyarázza, hogy az a 9 csak 5 és így az a 6 valójában 10, ami pont ugyanannyi, mint nekem volt a Pokémon.
A hozzáállás valahol jogos, a te korodban még én is foggal körömmel ragaszkodtam a Pokémonhoz, sőt, még pár évvel ezelőtt is. Ahhoz képest már abszolút nem nézem.
Egy 15 éves embernek... Hm... ezt kicsit jobban átgondolva inkább korfüggetlen. Tehát mindenkinek vannak olyan dolgai, amiket folyamatosan elhagy és lecserél. Bár ebből az ember életében valószínüleg a kamaszkorban van a legtöbb.
Ezt ne vedd magadra, nem csak neked szól, a lényege a mondandómnak annyi, hogy nem tudhatod, mi az, amit elhagysz a jövőben és milyen irányba változik az ízlésed :)
Dec 24, 2012 3:44 AM

Offline
Feb 2012
3851
Gorzius said:
Igazából nincs mit sajnálni rajtuk, mi is ugyanilyenek voltunk a Pokémonnal és/vagy Dragon Ball-al. :)


meg digimon! xD
Dec 24, 2012 5:24 AM

Offline
Aug 2008
901
Bionkill said:
meg digimon! xD
Az idehaza szerintem kisebb népszerüségnak örvendett, ugyanis Viasat 3 és Jetix nem mindenhol volt, viszont RTL Klub igen.
Dec 24, 2012 6:03 AM

Offline
Aug 2012
1858
Gorzius,

Félreértetted amit írtam. Én nem ragaszkodom foggal körömmel a Narutóhoz. Sőt... Csak egy példa volt, a kommentemhez.
Számomra az animézés csak egyfajta időtöltés,egyszerűen leköt. Van ennél sokkal fontosabb dolgo is az életben. És ha éppen azokkal kell foglalkoznom, semmiféle nehézséget nem okoz, hogy ne nézzem. Mások fészeznek a szabad idejükben, én animét nézek.

"mindenkinek vannak olyan dolgai, amiket folyamatosan elhagy és lecserél."
Ez így van. Így jó és így szép. Még ha nem is veszik észre, de bekövetkezik... Ugyan... Még nekem is volt már egy rakat "fázisom"... De eddig mindet kinőttem. Lehet, hogy már évek óta egy célom van, egy életcél, amire azt mondom, hogy enélkül nem halok meg, de lehet, hogy holnapra már más lesz. De úgy ahogy rám, ez mindenkire vonatkozik.

"nem csak neked szól, a lényege a mondandómnak annyi, hogy nem tudhatod, mi az, amit elhagysz a jövőben és milyen irányba változik az ízlésed :)"
Ismételnem kel magam... Ez is mindenkire vonatkozik. Lehet holnapra már más céljaim lesznek, és lehet, hogy neked is. Ez valóban nem korfüggő. Mindenki, aki él és mozog, a világ hatására vesz fel dolgokat és dob el másokat... Lehet, hogy te éppen így értetted, mint én. Csak szerettem volna lepötyögni ezt.

Bionkill said:
Nem hiszem h nagyon hajba kéne kapni ezen :D


Nyugodj meg, senki sem kap hajba.:) Osztom a véleményedet. Lojális szemmel nézed a világot, és ez jó. Manapság, úgyis egyre ritkább az ilyen.
Dec 24, 2012 10:22 AM

Offline
Oct 2009
124
viharphoenix said:
Haou-Judai +1
Sajnálom a mostani narutoval kezdő generációt.... de nem baj majd ők is kigyógyulnak belőle....

Szerintem aki a Fairy Tailt a kedvencek között tárolja, az egy szóval se marasztalja azokat, akik a Narutoval kezdik el animés pályafutásukat. Az meg, hogy ezt a folyamatot betegesnek tituláljátok már csak hab a tortán. Gyors kérdés. Vegyünk egy 15 éves krapekot, aki a korához méltóan érzelmileg éretlen egy felnőtt emberhez képest. Neki mit ajánlanátok?
Dec 24, 2012 12:02 PM

Offline
Feb 2012
3851
ZolikaUchiha said:
Szerintem aki a Fairy Tailt a kedvencek között tárolja, az egy szóval se marasztalja azokat, akik a Narutoval kezdik el animés pályafutásukat.


nekem FT kedvencek között van jelenleg mégsincs bajom ahogy itt mondjátok "narutos generációval" mindenki elkezdi valahol ha narutoval akkor azzal teljesen mind1 igazából ettöl nem lesz se több se kevesebb
Dec 24, 2012 12:04 PM

Offline
Aug 2012
1858
ZolikaUchiha said:
viharphoenix said:
Haou-Judai +1
Sajnálom a mostani narutoval kezdő generációt.... de nem baj majd ők is kigyógyulnak belőle....

Szerintem aki a Fairy Tailt a kedvencek között tárolja, az egy szóval se marasztalja azokat, akik a Narutoval kezdik el animés pályafutásukat. Az meg, hogy ezt a folyamatot betegesnek tituláljátok már csak hab a tortán. Gyors kérdés. Vegyünk egy 15 éves krapekot, aki a korához méltóan érzelmileg éretlen egy felnőtt emberhez képest. Neki mit ajánlanátok?


Ember... Ez tetszik.
Le a kalappal!
Magam sem tudtam volna szebben megfogalmazni.
A válaszokra jómagam is kíváncsi vagyok.
Dec 24, 2012 12:12 PM

Offline
Aug 2012
1858
Bionkill said:
mindenki elkezdi valahol ha narutoval akkor azzal teljesen mind1 igazából ettöl nem lesz se több se kevesebb


És valóban nem. Én ezt definiálom "helyesnek". De az animések már lassacskán versenyt rendeznek, egyfajta "össze mérettetést" olyan dolgokból, amiket józan ésszel, az életben nem hasonlítgatna senki. Értem itt példának a Narutós "generáció" és a DBs "generáció" csoportjait. Nem is tudom, hogyan lehet a két animés kort összehasonlítani. Valamint azt sem, hogy miért. Ez mind pusztán ízlés kérdése. Véleményem, hogy elég rossz lenne, ha minden anime, egy meghatározott animés csoportnak próbálna megfelelni. Akkor a többieknek mi jutna? Szocializálódni kéne ahhoz amit mások szeretnek? De annak meg már mi az értelme? Semmi.
Dec 24, 2012 12:47 PM

Offline
Feb 2012
3851
nincs értelme az egésznek.. másokhoz igazodni meg.. hát fölösleges.. csak azért nézni pl olyat ami nem is érdekel és kihagyni vmi olyat ami meg érdekelne, hogy mások szemébe fasza gyerek legyél? (fogalmazásért elnézést de nincs jobb szavam rá hirtelen...) álljon be az a sorba aki nem tudja kialakitani magának h mit is szeret, ök megérdemlik :D
Dec 24, 2012 2:35 PM

Offline
Nov 2012
509
ZolikaUchiha said:
viharphoenix said:
Haou-Judai +1
Sajnálom a mostani narutoval kezdő generációt.... de nem baj majd ők is kigyógyulnak belőle....

Szerintem aki a Fairy Tailt a kedvencek között tárolja, az egy szóval se marasztalja azokat, akik a Narutoval kezdik el animés pályafutásukat. Az meg, hogy ezt a folyamatot betegesnek tituláljátok már csak hab a tortán. Gyors kérdés. Vegyünk egy 15 éves krapekot, aki a korához méltóan érzelmileg éretlen egy felnőtt emberhez képest. Neki mit ajánlanátok?


Csak azért vagyok kissé kritikusabb a narutohoz, mert rengeteg időmet elvitte amit most sajnálok. Az ízlés változásával bizony keményen elgondolkodok azon az ember, hogy valamire felesleges volt időt áldozni. Ez egy ilyen hülye dolog. Van egy kilométer hosszú listám azokról a régebbi animékről amit meg kellene nézni és nem igazán haladok vele, mert örülök hogy az aktuális szezon jobb darabjait van időm megnézni... potenciálisan ezektől az animéktől vette el az időt így eléggé kritikus a hozzáállásom a narutohoz bocsi

Az FT az anime listámon valszeg max 9-es értékelést kapna így messze nem lenne benne az első tízben, tehát mivel animékről beszélünk messze unfair a kritika, és nem vagyok mangás, elég keveset olvasok így egy szűkebb merítésből simán lehetséges az ilyesmi. Az FT-t azért szeretem mert jó humoros a története (ez a fő indok), a harcok egész jók és eddig a történetet sem szúrták el olyan kirívóan mint a narutóét. (megint ízlésekről beszélünk, de hát ez már csak egy ilyen szubjektív téma)

Aztszem tényleg jobb lenne nem hasonlítgatni a dolgokat, de az ember már csak ilyen, ösztönösen ítélkezünk olyan témákban amikben jobb lenne ha csendben maradnánk. Bár hülyeség ilyen marhaságokon rugózni, szóval a generációs témát hanyagoljuk.

Éretlen 15 évesnek animét ajánlani? Mindeképpen vegyesen ajánlanék valami komolyabb gondolkozósabb nem hapy endinges de azért nem is túl depresszós vagy túl véres animéket meg valami jó féle japán humort feszültséget oldani. Esetleg még egy két aranyosabb hentait, valami iskolai életes sorozatot, és persze kötelezően pár nagy klasszikust. még átgondolom.

Egy 15 éves azért már nem éretlen szóval meg lehet terhelni egy picit a lelkét, mert teher alatt nő a pálma, bár tény hogy a legdurvább darabok azért ebben a korosztályban még tényleg nem ajánlhatóak nyugodt szívvel, de azért ilyenkor már a túl egyszerű darabok sem feltétlenül nyerőek. A 13 éves korosztály ebből a szempontból rosszabb, oda tényleg nehezen tudnék mit ajánlani. Aztszem holnap holnapután összeszedek pár konkrétabb címet :)

Nektek is boldog karácsony!
Good Luck ; Have Fun
Dec 24, 2012 4:03 PM

Offline
Oct 2009
124
Nem azt írtam, hogy lelki szegények, csupán annyit írtam, hogy az érzelmi inteligenciájuk javarészt alacsonyabb szinten van köszönhetően a valószínűsíthetően kevesebb élettapasztalatnak, mint egy felnőtt embernek , aki több dolgot tapasztalhatott meg. Egy tapasztaltabb ember több dolgot tud kivenni az adott médiatermékből, mint egy tapasztalatlan ember. Ezzel lehet vitába szállni, lehet mondogatni, hogy ti 15 évesen is már Nietzschek voltatok, de engem ez különösebben nem foglalkoztat. Fórumokon látom a 15 éves korosztály tevékenységét, és amíg ilyen SAO-k lekötik őket, addig nekem senki ne akarja bemesélni, hogy éretten kezelnének egy Hadashi no Gent, egy Hotaru no Hakat, vagy megértenék a Clannad franchise-t. (Mondjuk ezzel kapcsolatban a Visual Novel ismerete nélkül is eléggé eltévedhet az ember, főleg, ha érzelmi szintje egy moszat szintjével vetekszik és csak nézi az animét , a figyelés meg az idősíkon van a lejátszón.) Nem vagyok otaku, nem vagyok filozófus, nem vagyok öntelt, csupán formálok véleményt azon hatások alapján, amikkel nap, mint nap szembesülök az animés fórumvilágban... Ja és mielőtt kifacsarnátok, mint a narancsot a friss reggeli juice készítéséhez:
Nem degradálom le a SAO nézőket, egyszerűen gyenge animének tartom a SAO-t , akinek tetszik, válljék kedves egészségére. Nekem is vannak olyan címeim, amikkel jogosan kapnék kritikát, hogy miért kaptak olyan értékelést, amilyet... Itt alapjáraton az a gond, hogy az ízlésről lehet vitázni, de a véleményeket nem tényként kellene tálalnunk, hanem annak, amik... Véleményként. Én nem jelentem ki, hogy a yaoi szar, mert megcáfol engem az a sok ezer rajongó, akinek ez bejön. Számomra nem jön be, szerintem ürülék de ezt nem fogom tényként beleerőltetni senkibe, mert ez csupán egy vélemény ami felett szemet lehet hunyni, vagy egyet lehet érteni, lehet cáfolni. ^^
Dec 24, 2012 4:53 PM

Offline
May 2008
1011
ZolikaUchiha said:
viharphoenix said:
Haou-Judai +1
Sajnálom a mostani narutoval kezdő generációt.... de nem baj majd ők is kigyógyulnak belőle....

Szerintem aki a Fairy Tailt a kedvencek között tárolja, az egy szóval se marasztalja azokat, akik a Narutoval kezdik el animés pályafutásukat. Az meg, hogy ezt a folyamatot betegesnek tituláljátok már csak hab a tortán. Gyors kérdés. Vegyünk egy 15 éves krapekot, aki a korához méltóan érzelmileg éretlen egy felnőtt emberhez képest. Neki mit ajánlanátok?


15 éves gyereknek... szerintem már lehet bármit ajánlani amennyiben tényleg érdeklik az animék. De egy komolyabb mű talán tanítóbb jelegű és talán megvilágosodik tőle.

De Narutos dolog inkább 12-14 korbeliekre értjük. Általános iskolás korban még nagyon megy a divat nézés. Az én koromban ott volt a Dragon Ball majda nazzok után Pokemon digimon stb...

Nagy eséllyel nézel abban a korban bármit amit a képedbe nyomnak. Anélkül hogy különösebben értenél hozzá... Ez személyes tapasztalat mivel néztem minden kölyökklubos animét anélkül hogy bármit is tudtam volna arról hogy ezek animék.

Egy szép napon láttam egy "mese" reklámját a régi cool tvvén. Ez volta Slayersel első találkozásom. Első véleményem reklám alapján "Mi lehet ez a szar "lányos" mese?" kb... Aztán kíváncsiságból bele néztem egy részbe... és meg tetszett...
Még VHS kazettára vettem is fel pár részt. MAjd miután bekötötték a netem elkezdtem utána járnia dolgoknak és elkezdtem megismerkedni az animék világával.
Rájöttem a szörnyű igazságra menyi anime is van amit csúnyán meg vágtak vagy átpingáltak.

Narutonak és a bleachnek pont ilyen divatnézős szerepe van. A kérdés hogy a fan fejlődik e vagy nem. Vannak olyanok akik megemlékszenek azzal amit a tvből kapnak és máris hardcore animésnek hiszik magukat.

Én bajom a Narutoval és többi ilyennel hogy Shounen Fight ami az én szemeben a leggyengébb anime tipus... De ez persze csak azén véleményem.
Szerintem unalmas,önutánzó és a dráma teljes hiányát képviselik (tisztelet a kivételnek):Nagyon sok Shounen Fightnál az igazán probléma halhatatlan főhősök illetve a halálból visszatérő karakterek. Nem beszélve arról hogy túl sok részük van és sosem tudják hogy mikor kéne lezárni... Na meg nem tudnak mit kezdeni azzal sok karakterrel amikkel tele vannak az ilyenek.
Dec 24, 2012 5:02 PM

Offline
Nov 2012
509
Én sem azt írtam, hogy lelki szegények :) Csak hát ténylegesen a fiatalok többsége ebben a korban köszönhetően a gyönyörű minőségi médiánknak köszönhetően azért nem áll az érettség túl magas fokán. És csak évről évre rosszabb a helyzet. Mondom ezt vén trottyos 22 évesként baromi nagy élettapasztalattal, de azért azt hiszem nem járok messze a valóságtól. Persze tisztelet a kivételnek de a mai 15 éves generációt neccesen nevezném érettség közelében járónak. (természetesen abból a premisszából kiindulva, hogy az érettség az közel egyenlő az érzelmi intelligenciával) Bár jobban belegondolva közel azonos a véleményünk csak kicsit másképpen súlyozzuk a dolgokat :)

SAO addig volt az év legjobb animéje és a legnagyobb csalódása míg SAO volt. Amióta az ALO van azóta bizony csak rontott. Így már csak simán a kihagyott lehetőségek animéje. Még a róla való beszélgetés is felhúz, mert még így is szeretem ezt az animét, de hát szeretett ide, tisztességes iparos munka oda, bizonyos hibák és kihagyott lehetőségek fájóan nagyok. Pedig kockaként azért rózsaszín szemüveg effekt egész sokáig kitartott,de egyszer mindig eljön az a vonal ami túl sok.

Edit: Haou-Judai: true
Edit2: Kivételek mindig és mindehol vannak, a mai félig agymosott generációban is vannak értelmes és érett emberek akiknek talán még jövője is lehet az életben. :) Szóval csak annyit tehetünk hogy bízunk az időben és az anime nevelő erejében :)
viharphoenixDec 24, 2012 5:11 PM
Good Luck ; Have Fun
Dec 25, 2012 2:27 AM

Offline
Oct 2009
124
Haou-Judai said:
15 éves gyereknek... szerintem már lehet bármit ajánlani amennyiben tényleg érdeklik az animék.

Pont azon volt a hangsúly, hogy kezdőkre gondoltam, olyanokra, akiknek fogalmuk sincs mi az anime, mert ez csak mese emberekre... Nekik mit ajánlanál, amitől megváltozik a véleményük? Mert az általában vett forgatókönyv az, hogy ezek kezdenek el shoueneket nézni, amik megfogják őket az egyszerűségükkel és pörgésükkel... Jól elevezünk egymás mellett srácok. :D
Dec 25, 2012 3:48 AM

Offline
May 2008
1011
ZolikaUchiha said:
Haou-Judai said:
15 éves gyereknek... szerintem már lehet bármit ajánlani amennyiben tényleg érdeklik az animék.

Pont azon volt a hangsúly, hogy kezdőkre gondoltam, olyanokra, akiknek fogalmuk sincs mi az anime, mert ez csak mese emberekre... Nekik mit ajánlanál, amitől megváltozik a véleményük? Mert az általában vett forgatókönyv az, hogy ezek kezdenek el shoueneket nézni, amik megfogják őket az egyszerűségükkel és pörgésükkel... Jól elevezünk egymás mellett srácok. :D


Akkor hogy pontosabb legyek. Olyat amitől rájön hogy ez tartalmaz komolyabb műfajokat és nem csak olyan valószerűtlent meséket mint amilyenek pl az amerikaiak.

Nekem Pl első japánul végig nézet anime az Elfen lied volt... ami komoly darab. Egy olyan darab ami megossza a fanokat. Egy részük méretlenül utálja mások isteníti oktalanul...

Egy komolyabb darab lehet elgondolkodtatja. És több eséllyel keres rá más műfajokra is.

Persze mivel említettem az istenítés dolgot erre is kitérek. Sajnos az is megeshet hogy gyerek fejel ezt az animét túl értékeled és úgy marad meg benned hogy mekkora király. (Számomra egyátlagos 8/10) szóval ezeket már tapasztalat szerzés után érdemes újra nézni hogy át értékeljük.

Viszont egy shounenél leragad egyrészt mert kétmillió részesek másrészt agymosó hatásúak...

Szóval még egy egyszerű Slice of life ot is előbb ajánlanék mint egy Shounen Fightot...
Dec 25, 2012 4:06 AM

Offline
Oct 2009
124
De honnan veszed, hogy leragad? Én még mindig itt akadok el, és gondolom azt, hogy tényleg úgy beszélgetünk, hogy a másikat meg sem hallgatjuk. :'D Mellesleg agymosó hatásúak a shouenek? Annyira agymosóak , mint bármelyik másik anime. Elfen Lied is egy agymosás ennyi erővel, ami arra ösztönözi a rajongót, hogy a katonákat szociopata gyilkológépként állítsa be, arról meg nem is beszélve, hogy ennyi erővel beléd magyarázza, hogy a kormányod, vagy egy nagyobb multi ilyen kísérleteket végez, és ilyen lényeket tárol a pincében... Az agymosás nagyon sok dologra rá lehet húzni, csak jól kell fogalmazni. Mi az agymosás a Shounenekben? Az, hogy az ifjúságnak olyan tartalmakat adnak, amiben a család, barátok és az emberek védelmezése , az összetartás az egyik alap mozgatórugó? Ez az agymosás? :D Meg azért az amerikai rajzfilmek között is akad jópár olyan darab, ami azért a komolyabb műfaj alá tartozik. Közelmúltból ilyen volt a Wall-E, de például előtte ott volt a Spawn sorozat, vagy éppen az Aeon Flux. Kevesebb az amcsi rajzfilmek között a komolyabb mű, de ez a szocializáltság és a hagyományok miatt van így.
Dec 25, 2012 6:11 AM

Offline
May 2008
1011
Shounen fight és nem csak az de pl a Shounen Game animék (hiába van benne olyan amit kedvelek vagy nézek pl Vanguard vagy Yugioh) Tipikus olyan anime ami csak azért van 2000 része meg 20 szériája mert hogy jó Pénzlelő hely. A gyerekek nézik a szülök meg vásárolnak. (Jó persze ez bőven előfordul más típusoknál is de shounen van többségben. Mechilag ilyen Gundam (Amit szeretek) és a Macross (amit nem igazán kedvelek) de ezek az animék legalább messze reálisabbak és komolyabb művek mint egy hétköznapi shounen.. legalábbis szerintem)

Nem mellesleg mivel sokkal kevesebb ezekben az animékben a komolyság.
Addig oké hogy tanítja az embereket a bátorságra meg arra hogy soha ne ad fel, véd meg akit szeretsz stb... ez mind szép és jó de mind úgy van beállítva mint ha olyan rohadt kőnyű lenne. Az élet nem működik ilyen könnyen sajnos... De nem is az a lényeg:

Csak meny el egy conra és mit látsz 2000 Naruto cosplayest... Milioszor jobb animék vannak mégis ezeket az unalmas jelmezeket nyomatják évről évre...
És miért? 2 elméletem van:
1. Divat fanok és nem igazán ismernek más közben meg hú de nagy animésnek képzelik magukat. (Akár még ez is lehet: "hú hogy ha én most Sasukenak öltözöm akkor biztos körbe rajonganak")
2. Ténylegesen szeretik de szerintem ez a kisebb esély.
Dec 25, 2012 7:41 AM

Offline
Oct 2009
124
Nem csak erről szól ez a dolog. Japók más észjárásúak, nekik addig kell valami amíg meg nem unják.Nincsenek olyan egzisztenciális gondjaik, mint nekünk... És nem olyan könnyen unják meg a sikeres dolgokat.(Ebben is akad pár kivétel, kapásból a Nura' no Mago-t tudom felhozni) Bleach egy olyan dolog, amit kezdenek unni, de folytatódik, mert az unottság ellenére még mindig éves szinten 2 milliós eladottsága van a manga kiadványoknak.(Ami nagy szónak számít.)

Azért kevesebb a komolyság a shounen animékben, mert a célközönségüknek nem arra van szüksége, hanem a szórakoztatásra. Ami nem azt jelenti, hogy röhögniük kell rajta, hanem azt, hogy az adott réteg igényeit kielégítse. Eladások alapján pedig a shounenek kielégítik nézőközönségük igényeit, a One Piece esetében pedig az is világosan látszik, hogy nem ragadt meg egy célközönségnél, szinte kortalanul vásárolják és olvassák a kiadványokat. Figuráknál nem tudom van-e statisztika , de az nem is lényeges most. Figukat am. is a 20-on éves otakuk vesznek a leginkább... szvsz. Aki komolyságra vágyik, annak is ott van külön a számára kialakított műfajok tömkelege. Nem értem ezt a nagy egységesítési eszmét, ami elborítja a hsz-eid. Mellesleg amúgy az animék javarészt azért készültek eleinte, hogy az embereket szórakoztassák, és eltereljék figyelmüket a WW2 okozta lehangoltságáról. Pl: Astro Boy, stb. Magyarul maga az anime alapja is egy agymosás, ha ki akarjuk forgatni a dolgokat... :)

Bármennyire hihetetlen , de járok Conokra. ;) Vannak emberek akik nem versenyszerűen Cosplayeznek. Nekik elég, ha egyszer megveszik 20 ezer Forintért a CPjüket és elvannak a Conokon. Akik versenyszerűen csinálják, azoknak nagyon sok munka van egy-egy jelmezben.Attól meg nem divat fan valaki, mert kezdő. Akik nagy animésnek képzelik magukat, azok a hozzád hasonló hatalmas agytrösztök. Nem akarok dobálózni nevekkel, de azért te és egy igazi "nagy animés" között legalább 600 látott anime a különbség. Mielőtt jönne a hablaty, én nem vagyok nagy animés, nem tartottam sose annak magam, és akkor se fogom, ha látok majd 1000 animét...
Összefoglalva a két szűklátókörű elméletedhez csatoltam egy 3.-at:
- Pénzügyi megfontoltságból nem újítanak "jelmezeket". Mondjuk én sosem tudom klasszikus értelemben jelmeznek tekinteni azt, amikor valaki vesz 1 kabátot jó drágán és már el is készült... :D

Enyhén szólva elragadtattam magam, szerintem meditálok holnapig... :D
ZolikaUchihaDec 25, 2012 7:52 AM
Dec 25, 2012 12:14 PM

Offline
May 2008
1011
Ahhoz nem kel 600 anime hogy igazi animés legyél... Én azt tartom igazi animésnek aki keres animéket és foglalkozik vele és rendesen nem ragad le 2-3 műnél és tartja magát hardcore animésnek meg szórja az olyan kijelentéseket hogy a "naruto a legjobb anime" az kb azokat ismeri amiket tvben lát. (Ne vedd magadra, mert rajtad látszik hogy több minden érdekel. szóval a szemben te igazi animésnek számítasz.)

Nem a menyiség vagy az hogy miket néz számít hanem hogy hogy ál a többi animéhez. Próbál e többet megismerni vagy éppen tényleg mindent kideríteni egy műről amit szeret. Ha valaki Shounen néz csak az is lehet a szemben rendes animés bár sajnálnám hogy sok mindenből kimarad. A lényeg ne ragadj meg.

Majd linkelek egy conon készített videót... na az meg mutatja hogy milyen sok rossz színvonalu van ott a conon. Lehet ez bunkonak hangzik de én nem nevezek akkor se egy olyat animésnek aki néz 2-3 cuccot és szarik arra hogy 5000 másik anime is létezik azon kívül. Azon nem animések hanem Naruto fanok. Ha ezeket is animésnek neveznék akkor ennyi erővel ha szeretek 1 rock zenét mondjuk akkor már rocker vagyok?
Dec 25, 2012 1:54 PM

Offline
Sep 2008
2345
Haou-Judai said:
Ahhoz nem kel 600 anime hogy igazi animés legyél... Én azt tartom igazi animésnek aki keres animéket és foglalkozik vele és rendesen nem ragad le 2-3 műnél ...

...Nem a menyiség vagy az hogy miket néz számít hanem hogy hogy ál a többi animéhez. Próbál e többet megismerni vagy éppen tényleg mindent kideríteni egy műről amit szeret.


hmm hát eddig nem sokat gondolkoztam "az igazi animés" fogalmán, de érdekes volt olvasgatni a véleményeteket róla :)

és azt hiszem azzal értek egyet,amit te írtál Haou-Judai...
valóban nem a mennyiség számít..hanem inkább a hozzáállás...


ja és a conokról meg...hm hát igen azok körében is akik beöltöznek, eléggé az ilyen "divatanimék" , "divatkarakterek" dominálnak, amik egy idő után számomra elég unalmasak,állandóan narutos,bleaches stb szereplőket látni, de ugyanakkor azt is megértem hogy sokan szeretik ezeket az animéket,és ha ebből szeretnének beöltözni,akkor öltözzenek...
abban azért reménykedem hogy egy idő után,pár év múlva,vagy nemtom mikor, talán kicsit változatosabb lesz a kép és sokkal több fajta animéből/mangából láthatok cosplayeket... illetve az is jó lenne,ha több cosplayer lenne ^^
Dec 25, 2012 2:03 PM

Offline
Sep 2008
2345
jah és ti egyébként sose gondolkoztatok off-line találkozón?
Dec 26, 2012 1:37 AM

Offline
May 2008
1011
off-line Találkozó alatt mit értesz?

Itt a videó amit ígértem. Borzasztó hogy sokan még a kérdést se tudják értelmezni. Ha meg még is akkor a válasz kritikán aluli a szemeben.
Dec 26, 2012 2:37 AM

Offline
Oct 2009
124
:P 1:25... 2:27... 2:56... 3:40...4:00...
Amúgy nagyon manipulatív a videó látszik a szerkesztésén, hogy nem véletlenszerűen válogattak embereket, hanem kikeresték a top20 idiots-ot! x'D Kerestem magunkat a videón, hátha ott voltunk a háttérben valahol, de nem voltunk ott. x'D Am. meg nehéz kérdés volt, mivel az idei szezon elég gyenge volt, csak 4-5 komolyabb animét lehetne felsorolni, és ott is gondolkodni kellene egy kicsit... :D
Amúgy én mondtam, hogy kezdő animéseknek van egy ideig ez a szűklátókörük, de idővel kinövik. Teli volt a videó kezdőkkel de és nem ítélem el őket veletek szemben, mert majd úgyis kinövik. Én is ilyen voltam, az első évemben. Aztán önállósodtam és elkezdtem nézegetni mást is. Több ismerősöm is ebben a cipőben járt. Egy-kettő sajnos kritikán aluli szar ecchi-vígjátékok irányába orientálódott, remélem kinövik. XD Nekem a kedvenc cp-sem erről a rendetvényről a Skyrimes csaj volt. Igazi berzerker volt. x'D
ZolikaUchihaDec 26, 2012 2:41 AM
Reply Disabled for Non-Club Members
Pages (14) « 1 [2] 3 4 » ... Last »

More topics from this board

» Mi az első szó ami eszedbe jut, ha azt mondom....[JÁTÉK] ( 1 2 3 4 5 ... Last Page )

AlexWalker - Nov 11, 2012

895 by tinshard »»
Aug 22, 2023 4:21 PM

» Kinek mi a kedvenc animeje.

Mottor - Sep 26, 2020

4 by Tollans »»
Apr 23, 2023 5:34 PM

» Animenyomozó - játék

Grandmagic13 - Aug 10, 2018

43 by Grandmagic13 »»
Nov 1, 2018 1:06 AM

» Melyik anime karakter van a képen? [JÁTÉK] ( 1 2 3 4 5 ... Last Page )

AlexWalker - Dec 11, 2012

573 by nagydarab »»
May 22, 2018 6:54 AM

» Nézted vagy nem?[JÁTÉK] ( 1 2 3 4 5 ... Last Page )

Grandmagic13 - Nov 15, 2009

858 by pintergreg »»
Apr 28, 2018 1:12 PM
It’s time to ditch the text file.
Keep track of your anime easily by creating your own list.
Sign Up Login