Report thb's Profile

Statistics

Anime Stats
Days: 110.5
Mean Score: 6.76
  • Total Entries579
  • Rewatched63
  • Episodes6,853
Anime History Last Anime Updates
Juushin Liger
Juushin Liger
Apr 10, 12:39 PM
Dropped 1/43 · Scored -
Kuromajo-san ga Tooru!!
Kuromajo-san ga Tooru!!
Apr 10, 2:19 AM
Watching 34/60 · Scored 7
Sayonara Watashi no Cramer
Sayonara Watashi no Cramer
Apr 10, 2:00 AM
Dropped 1/13 · Scored 4
Manga Stats
Days: 162.8
Mean Score: 7.14
  • Total Entries341
  • Reread98
  • Chapters14,968
  • Volumes1,597
Manga History Last Manga Updates
Baccano!
Baccano!
Jan 30, 5:14 AM
Reading 72/? · Scored 10
Etsusa Oohashi Gaiden: 5656! Knights' Strange Night
Etsusa Oohashi Gaiden: 5656! Knights' Strange Night
Dec 5, 2019 7:40 AM
Completed 7/7 · Scored 8
Hajime no Ippo
Hajime no Ippo
Nov 7, 2019 11:39 AM
Reading 1194/? · Scored 10

Favorites

All Comments (485) Comments

Would you like to post a comment? Please login or sign up first!
IcarianTrickster Feb 6, 2018 11:37 AM
Bon, 11 uur later en ik heb mij toch online een e-reader besteld :')
IcarianTrickster Feb 6, 2018 12:44 AM
't Is alweer efkes geleden dat ik geantwoord heb ^^' Normaal antwoord ik als ik aan het werk ben, en 't was een paar weken heel druk, vandaar :/

Goh, heb ik al veel klassiekers gelezen? Niet echt veel eigenlijk. Ik herinner mij nog in de tijd van het eerste jaar aan HoGent dat we boeken moesten lezen, maar ik heb dat toen nooit gedaan ^^' In het derde jaar hadden we wel een vak literatuur, en toen had ik terug meer interesse in lezen. We moesten dan een essay schrijven en toen heb ik Jeckyll and Hyde en Dorian Gray gelezen om die te vergelijken. Verder heb ik intussen ook wat Agatha Christie gelezen en er staan er nog een paar op de planning :) Slaughterhouse Five (als je dat een klassieker kunt noemen), Animal Farm en de twee boeken van Alice in Wonderland heb ik ook gelezen. Ik denk dat dat het zowat zal zijn, voor zover ik mij kan herinneren. Er staan er wel nog een hele resem op mijn to-read list, zoals Watership Down, The Alchemist, Lord of the Flies, The Time Machine, enz., maar ik ben altijd meer geneigd om nieuwere dingen te lezen. Lovecraft heb ik ook eens geprobeerd, want ik hou wel van zijn universum (o.a. leren kennen door board games), maar ik vond zijn schrijfstijl wel heel zwaar en ik was er toen niet in de mood voor, denk ik.

The Novice is bij deze toegevoegd aan mijn to-read list :P Trouwens, ik zag ook Everworld in je lijst staan, en dat leek me ook wel interessant, maar ik vind echt nergens een winkel (online en offline) die de boeken verkoopt :/ Ik vrees dat enkel de e-books gemakkelijk te vinden zijn, dus het zal pas zijn voor als ik ooit eens een e-reader aanschaf ;-)

Hmm, ik ga gewoon niet meteen op zoek naar nieuwe reeksen. Ik heb er intussen wel al een paar die ik nog zou willen lezen, nl. Fever Crumb (omdat die reeks een prequel is van een reeks die ik al gelezen heb), Rogues of the Republic, The Broken Empire, The Checquy Files, Themis Files, Orphan X en nu ook Cirque du Freak (vooral dankzij u en The Thin Executioner, en een alerte vriendin die mij vervolgens Shans bekendste serie heeft aangeraden) :P

Ik ga nu mijn best doen om eerst The Dwarves uit te lezen. Ik vind het wel leuk om te lezen, maar om een of andere reden lees ik dat boek altijd in kleine stukken, meestal van hoofdstuk tot hoofdstuk. Ik heb ondertussen al Castle in the Air, het tweede boek van Howl's Moving Castle, gelezen en dat leest veel vlotter. Ik ben nu al aan het twijfelen welk boek ik hierna ga lezen: de derde Mistborn, de eerste van Fever Crumb, of iets anders uit mijn lijst :P

En ik ben blij trouwens om te zien dat je nu ook op Goodreads zit! :D
IcarianTrickster Jan 11, 2018 6:32 AM
By the way, dit is mijn profiel op Goodreads: https://www.goodreads.com/user/show/16563417-jens-deriemaeker
Geen idee of je zelf een profiel nodig hebt om het te zien, maar misschien kan je er dan een voor jezelf maken ;-)
IcarianTrickster Jan 11, 2018 6:30 AM
Cirque du Freak had ik idd al toegevoegd aan mijn to-read, op aanraden van een vriendin die vroeger nog Darren Shan gelezen heeft :D Ik vond de combinatie van de quest, coming-of-age en fantasy genres ideaal, al zijn er zo wel duizend-en-een natuurlijk :) Voorlopig ga ik het houden bij Cirque du Freak. Tom Sawyer/Huckleberry Finn wil ik ook wel proberen, het zijn dan ook nog eens klassiekers. The Novice lijkt mij ook wel iets, maar 't is de eerste van een trilogie, en ik probeer series voorlopig te vermijden :P

Hmmm, ik doe niet per se lang over een boek omdat ik het saai of slecht vind, maar soms is het gewoon heel zwaar. 't Beste voorbeeld zijn de boeken van A Song of Ice and Fire. Over de eerste vier delen heb ik maanden gedaan, en ik moet de vijfde uit de reeks nog beginnen. Ik heb weinig boeken gelezen die mij tegenvielen, maar als het gebeurde, dan was het vrijwel altijd een boek uit een reeks. Ik denk bv. aan de laatste Hunger Games en de laatste Divergent... Die vielen echt hard tegen, maar ik heb ze wel uitgelezen omdat ik de reeks tenminste wou afwerken. Korte boeken lees ik eigenlijk ook altijd uit, zelfs al vallen ze wat tegen. Ik heb ooit het eerste boek uit de Artemis Fowl-reeks gekocht en uitgelezen, maar 't sprak mij echt niet aan, dus ik ga ook mijn tijd niet verspillen aan de rest van de serie. Wat wél vaak gebeurt, is dat ik aan een boek begin, dat het mij niet aanspreekt, maar dat ik het na een tijd nog eens begin en het mij dan wél of toch beter bevalt, bv. Dune, 1Q84, The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, Kafka on the Shore, ... Ik had onlangs hetzelfde met de originele Dracula van Bram Stoker. 't Zal liggen aan mijn reading mood, soms heb ik niet meteen zin in opnieuw een zwaar boek bv.

't Probleem met De Dwergen in het Nederlands (en misschien dan ook met fantasy in het algemeen) is dat het gewoon zo onnatuurlijk klinkt, voor mij althans. Da's alsof je games zou vertalen naar het Nederlands. Het klinkt ofwel heel ouderwets en onnatuurlijk ofwel heel wat minder cool in het Nederlands :P Die Zwerge is idd oorspronkelijk in het Duits geschreven, maar helaas reikt mijn kennis van het Duits niet zo ver ^^' Ik ben nu verder aan het lezen in het Engels en ik vind het al een heel stuk beter!

Ik had nog nooit gehoord van mmatycoon... Zeker doen als je dat wilt! Ik stel mij alvast kandidaat als proeflezer ;-) Helaas, zelf heb ik daar niets meer van :-/ Jammer eigenlijk, 't was een grote en eigenlijk best belangrijke periode van mijn leven, als ik er nu op terugkijk... Ik had graag eens de verhalen van mijn 13-tot-17-jarige zelve opnieuw gelezen, al zou ik mij nu waarschijnlijk schamen voor de fantasie die ik toen had en de clichés waar ik steeds naar teruggreep :P Ik kan er soms heel melancholisch op terugkijken, ja. Zoals ik zei, 't was toch wel een periode die mij grotendeels gevormd heeft en mijn interesses gestimuleerd heeft. Nadat MSN Groups de geest gegeven had, hebben enkele van mijn (online) vrienden en ik nog geprobeerd om elders een soortgelijk systeem uit de grond te stampen, maar het mocht niet zijn :-/ Niemand van ons had echt de knowhow om zelf iets te programmeren, niemand had er het geld voor of wou er geld in steken, en uiteindelijk werden we allemaal ouder en moesten we tijd maken voor andere prioriteiten... Da's 't leven zeker ;-) ?
IcarianTrickster Jan 7, 2018 3:24 PM
Ja hoor, ik heb een vitrinekast gekocht voor mijn boeken en games ^^ En er kunnen er gerust nog bij!

Heel goed nieuws trouwens! Ik ben vier dagen geleden The Thin Executioner beginnen lezen... en ik heb het net uit! Merci om het aan te raden, ik vond het echt fantastisch, geen woorden voor. Ik katapulteer het zelfs tot mijn favoriete stand-alone boek! Wat mij betreft, mocht het zelfs nog langer :P Nog gelijkaardige boeken? Nu maak ik wel eerst tijd voor de andere boeken die ik gekocht heb ^^'

Ik lees vrijwel altijd alles uit wat ik begin, maar af en toe laat ik eens iets vallen als het echt tegenvalt. 'k Heb nu wel The Dwarves zelf in het Engels gekocht, want ik vond het echt verschrikkelijk om in het Nederlands te lezen... 'k Heb daar niet echt een verklaring voor.

Oh, maar toch wel nice dat je dat doet :D Wat schrijf je dan zoal? Enkele jaren geleden schreef ik ook vaak, in het Nederlands wel, een soort van fan-fiction, op 'online text RPG communities', zoals dat heette :P Dat was toen op MSN Groups, ik zat daar in een grote community, maar nadat MSN is stopgezet, stopte mijn schrijven ook. Ik heb er wel nog heel goede herinneringen aan, en zelfs nog contact met vrienden van toen van over gans België en ook een Nederlander :)
IcarianTrickster Dec 29, 2017 6:20 AM
Spijt? Neuh, niet echt, 't was ook geen heel dure ofzo, en zoals ik zei, koop ik graag papieren boeken als 'verzamelobject'. Zo van die volle boekenkasten, dat staat schoon ;-)

'k Heb intussen nog altijd niet verder gedaan met De Dwergen ^^' The Hike is wel al uit en ik ben bijna aan het einde van Fahrenheit 451. Ik vond The Hike echt fantastisch, heel grappig. Ge kunt het een beetje vergelijken met Alice in Wonderland. Best absurd wel... Hij komt moordenaars tegen met het gezicht van een Rottweiler, een blauwe pratende krab, een vrouwelijke reus die enorm vriendelijk is maar hem wil opeten, demonen en ondoden, enz. Uiteindelijk krijg je wel voor de meeste van die zaken een verklaring. 't Boek heeft niet echt een diepe betekenis, 't gaat vooral over een man die eigenlijk zichzelf leert kennen op zijn 'wandeling'. Ik heb er alleszins enorm van genoten, een echte pageturner, leest heel vlot, en 't is best kort :)

Boeken proofreaden, da's niet niets :D In het Engels of Nederlands dan? En hoe ben je daar zelfs mee begonnen?
IcarianTrickster Dec 11, 2017 6:46 AM
Goh, ik lees nu papieren boeken bij gebrek aan een e-reader, en eigenlijk VERZAMEL ik liever ook papieren boeken. Lezen gaat gemakkelijker op een e-reader :P Vroeger gebruikte ik dat (had er een aan mijn toenmalige vriendin gegeven als cadeau) en dat ligt wel veel beter in de hand, en e-books zijn gemakkelijk (en gratis) te downloaden natuurlijk :)

Nu ben ik afwisselend bezig met de Nederlandse vertaling van Die Zwerge van Markus Heitz (op aanraden van iemand anders, maar valt mij tot nu toe toch wat tegen), Fahrenheit 451 van Ray Bradbury (nog maar 20 pagina's ver), en The Hike van Drew Magary (absurd, maar ik vind het wel leuk!). 'k Heb dan ook nog een paar boeken gekregen voor mijn verjaardag onlangs, dus zeker nog genoeg leesmateriaal voor de komende maanden ^^'
IcarianTrickster Dec 9, 2017 9:07 AM
Ja, elk jaar organiseren ze de Goodreads-awards en meestal pik ik wel een paar nieuwe boeken uit de genomineerden/winnaars :) Daarnaast heb ik ook een paar actieve vrienden en soms lezen zij iets wat voor mij ook wel interessant lijkt.

Nee, ik heb bij Mistborn eigenlijk nog nooit het gevoel gehad dat het teveel of verwarrend werd. 't Is écht een aanrader.

Trouwens, ik heb The Thin Executioner een tijdje geleden besteld en het is vandaag aangekomen ^^ 't Is niet het eerste boek op mijn to-read list, maar als ik mijn huidige boeken heb uitgelezen, begin ik eraan :D
IcarianTrickster Nov 15, 2017 1:19 PM
Ik vind het wel handig om nieuwe boeken te vinden en alles bij te houden, ja :)

Goh, ze heeft er geen probleem mee om alles met de fiets te doen. In Gent kan je ook bijna niet anders, want met de auto mag je bijna nergens meer of sta je altijd in de file. Openbaar vervoer is ook maar zwak en lijdt ook vaak onder vertragingen. Als ik zelf ergens naartoe moet in Gent, dan neem ik ook de fiets. Mijn auto gebruik ik alleen voor grote boodschappen en om naar familie te gaan.

Er zijn veel dingen die mij aanspreken in Mistborn (personages, setting, 'lore'), maar ik vind het systeem van 'magic' (Allomancy) fantastisch. 't Is eigenlijk geen traditionele magie, maar een systeem van 16 metalen die mensen kunnen inslikken en verbrand kunnen worden door het lichaam en zo speciale krachten geven. Naast gewone mensen (zonder krachten) zijn er Mistings en Mistborn. Mistings zijn in staat om één soort metaal te verbranden en Mistborn zijn heel zeldzaam en kunnen alle metalen verbranden. Voorbeeld: wanneer iemand IJzer verbrandt, kan die metaal Aantrekken en bv. op die manier voorwerpen naar zich toe bewegen die lichter zijn dan hem of zichzelf naar een voorwerp trekken dat zwaarder is dan hem. Met Staal kan iemand Duwen en bv. voorwerpen wegschieten die lichter zijn dan hem of zichzelf de lucht in katapulteren door zich af te Drukken op voorwerpen die zwaarder zijn. Soit, heel tof :D

Discworld ken ik van naam, maar nooit gelezen. Net opgezocht en gezien dat er meer dan 40 boeken in de serie zijn ^^'
IcarianTrickster Nov 7, 2017 1:14 PM
Tell me about it :P Vroeger deed ik niet anders dan anime kijken ^^' De goeie ouwe tijd... Ik lees heel graag, maar zoals ik zei, vind ik er weinig tijd voor :/ Als ik lees, lees ik wel best snel :) Heb je een profiel op Goodreads? Daarop hou ik al mijn boeken bij.

Ik doe het voorlopig nog graag, ja, we zien wel binnen een paar jaar of dat nog altijd zo is ;-) We blijven normaal in 'Groot Gent', maar waarschijnlijk niet meer in Gent zelf wegens te duur, zeker als we besluiten te kopen. Voor mij maakt het niet veel uit waar we gaan wonen, want ik rij met de auto, maar Sarah niet, zij doet alles met de fiets + ze werkt in het centrum van Gent ^^' Gij geen verhuisplannen ofzo?

Laten we het voorlopig bij dat ene boek houden, hahaha :D Ik kan u alleszins de Mistborn-serie aanraden :) Ik heb zelf nog maar de eerste twee gelezen (The Final Empire en The Well of Ascension), maar er zijn nog meer boeken, en 't is nu al mijn favoriete reeks.
IcarianTrickster Nov 3, 2017 5:25 AM
Naar Gintama heb ik eigenlijk nooit gekeken... 'k Probeer nu niet zo veel anime tegelijk te kijken, maar gewoon enkele die nog bezig zijn (en die ik makkelijk nog kan bijhouden en wekelijks bekijken) en één of twee anime die al afgelopen zijn en ik eventueel tussendoor kan bekijken :P Maar 'k vind er echt nauwelijks de tijd voor :( Idem voor games en boeken, en van beide heb ik hier nog een hele stapel ongelezen/ongespeelde liggen :/

Zou tof zijn, maar 't wordt moeilijk om een moment te vinden, denk ik ^^' Ik werk nu 4/5 bij Artevelde en alle andere dagen (en nachten) doe ik mijn werk als zelfstandige. Tussendoor moet ik ook nog tijd vinden voor mijn veel te energieke hond (Zwitserse herder van 1 jaar oud) en mijn vriendin (we wonen nog niet samen, dus al een geluk dat die zoveel geduld heeft met mijn drukke schema) :P Midden volgend jaar zouden we gaan samenwonen (huren of kopen, daar zijn we nog niet uit), dus daar zijn we ook al mee bezig. Voorlopig enorm druk dus, maar ik beloof dat het er ooit wel eens van zal komen :D ! We gaan sowieso ook een housewarming organiseren als het zo ver is, dus bij deze mag je ook zeker een uitnodiging verwachten :D

Trouwens, ik zie net uw favoriete boek op uw profiel :P Ik ken het niet, maar 't lijkt mij wel heel interessant, dus ik heb het toegevoegd aan mijn (nu al veel te lange) to-read list ^^'
IcarianTrickster Oct 21, 2017 8:34 AM
Ik ben al gestopt met Black Clover, 't is de zoveelste stereotype shounen met een irritant hoofdpersonage... Juuni Taisen vind ik wel goed, en over Evil or Live kan ik nog niets zeggen.

Ja, vier jaar in Gent waarvan drie in de Muide (havengebied) :) En gij?
IcarianTrickster Oct 2, 2017 11:46 AM
Niet slecht idd :) De vraag is wanneer het vervolg komt...
'k Moet dringend eens Katekyo uitkijken, ben daar al eeuwen mee bezig ^^' Bij One Piece en Dragon Ball Super zit ik ook een paar afleveringen achter :/ Ik ga dit seizoen kijken naar Black Clover en Evil or Live trouwens :) Misschien ook Juuni Taisen, maar da's nog een twijfelgeval.
IcarianTrickster Sep 23, 2017 6:07 AM
Ik heb in de voorbije drie jaar geen woord Spaans moeten vertalen, enkel Engels, en uit het Frans vertaal ik ook af en toe :)

Helpdesk van? :D IT-gerelateerd?
IcarianTrickster Sep 19, 2017 12:02 PM
Niets speciaals eigenlijk, ik vertaal alles wat nodig is van Nederlands naar Engels (soms omgekeerd). Dat gaat van handleidingen voor bv. Office Online tot ondertitels voor promofilmpjes. Gevarieerd wel, en 't verveelt na een jaar nog niet :)

Wat doet gij nu precies van werk?