Forum Settings
Forums
New
Oct 26, 2012 1:04 PM
#1

Offline
Aug 2012
1858

A topiccal az lenne a célom, hogy megbeszéljük melyik animéről, mit gondolunk, melyik tetszett melyik kevésbé, melyik tűnik érdekesnek, melyik mangát fogják meg animésíteni a közeljövőben, és így tovább...

Nincsenek konfrontálódások a témában!
Mindenkinek megvan a joga, nem-kedvelni valamit, viszont nem kell erről a másiknak fröcsögnie sem!

Én például elég válogatós vagyok, a rajzolást illetően. Egyáltalán nem szeretem a régi stílusú animéket, viszont a túllihegett csilli-villi grafikát sem szívlelem túlzottan.
Ti, hogy vagytok ezzel? Melyiket részesítitek előnyben?
Reply Disabled for Non-Club Members
Pages (14) [1] 2 3 » ... Last »
Oct 26, 2012 4:15 PM
#2

Offline
May 2008
1011
AlexWalker said:

Én például elég válogatós vagyok, a rajzolást illetően. Egyáltalán nem szeretem a régi stílusú animéket, viszont a túllihegett csilli-villi grafikát sem szívlelem túlzottan.
Ti, hogy vagytok ezzel? Melyiket részesítitek előnyben?


Természetesen a régieket nagyobb előnyben tartóm mert több munkát érzek bennük.
Miért nem szereted a régi stílust? 80-90 években rengeteg nagyon jó anime van amit szeretni lehet.
Oct 26, 2012 4:27 PM
#3

Offline
Aug 2012
1858
Nem tudom, miért nem... Egyszerűen nem jön be. Eleve nem is állok neki olyan animének...:S (Na, persze DGM meg hasonlók, kívételek.:D)
Az újakat igényesebbnek tartam, a régiekben valóban nagyobb munka lehet, mert nyilván nem volt olyan könnyű régebben egy animét megcsinálni, mint a mai napokban, de az új grafikájú animék mégis jobban megfognak.
Hát igen, a modern technológia...:D
Oct 26, 2012 4:59 PM
#4

Offline
May 2008
1011
Én gyakran tapasztalom hogy hiába a szép grafika ha történet rovására megy.
Egy animét nem szabad szerintem a grafikája miatt kihagyni amennyiben az a korához hű.
Elsősorban a történet a lényeg.Amire én borzalmasan allergiás vagyok grafikán beül az a dizájn nemszeretem pl a reáltalan testalkatú karaktereket vagy pl az is szúrja a szemem ha pl a karakterek valami nagyon ízléstelen göncben mutatkoznak.

én Régi animékböl nagyon ajánlom a:
Ranma ½ (Inuyasha Írójának szvsz a mesterműve)
CardCaptor Sakura (Clamp mű)
Magic Kinght Rayearth (Clamp mű)
Top wo Nerae! (Gainax Mű, ezen felül szerintem minden idők legjobb mecha animéje amitől még Gurren Lagan is vett át dolgokat)

Újak terén:
Kokoro Connect (2012 nyári szezonlegjobbja szerintem)
Mahou Shoujo Lyrical Nanoha (Mindegyik)
Kami nomi zo Shiru Sekai

Igazából ezeken kívül még sok más is van.
Oct 27, 2012 1:12 AM
#5

Offline
Oct 2009
124
Nekem az a véleményem, hogy manapság a látvány fontosabb mindenki(beleértve a stúdiókat) számára, a történetek minősége pedig elvész. Van erre pro és kontra szerencsére a VN adaptációk egyész jók szoktak lenni. De például az év shitje díj győztese Another egy vicc. Ott érződik a legjobban a gondolatmenet, amit az első mondatomban fogalmaztam meg.
Amúgy én nem a rajzolástól teszem függővé azt, hogy megnézek-e egy animét. Azóta nem, hogy megismertem a One Piecet! xD Előtte se voltam finnyás , de az egy mérföldkő volt abban, hogy a történet élvezzen prioritást és ne a karakter design. Az tény, hogy manapság a digitalizáció miatt jobb és minőségibb rajzok születnek, de régen ez is kézimunka volt. :)
Új animék igényesebbek?
Milyen téren gondoljuk? Teszem azt egy Satoshi Kon filmet, amiben az apró semmitmondónak tűnő jelenetek, árnyékolások és színhasználat is tudatosan volt ott... Hát nekem ez az igényesség. Sokan mondták, hogy animékbe belemagyarázok dolgokat, a Perfect Blue és az Oshii féle 1995-ös GitS bebizonyították, hogy a komplexség bizony még mindig vonzhatja a nézőközönséget. Szerencsém volt interjúkat és beszélgetéseket látni , és sok esetben(főleg Kon-nál) szinte tátott szájjal figyeltem, ahogy kifejti , hogy mit akart az adott jelenetekkel sugallni. Oshii meg egyszerűen fantasztikusan ötvözte nyugat Sci-Fi és japán vallási kultúráját. Persze plágium lehetne, ha nem mondta volna, hogy sok dolgot azért csampészett a filmbe, hogy ezzel is tisztelegjen Shirley és Gibson és az egész cyberpunk szubkultnak. Remélem nem gond, ha szubkultnak definiáltam a cyberpunkot.
Egy szó , mint száz, több egyedi törénettel találkoztam az ezred forduló előtt, mint után. Sok animét a beszerezhetetlensége miatt nem tudok megnézni, ezeknek túlnyomó többsége szintén '80s.

Ranma pedig tényleg egy nagyon maradandó mű. Korszakalkotónak nem nevezném, mivel azért én a poénok egy részét átvettnek éreztem, de mindenesetre az biztos, hogy nagyon jó humorú manga volt. Meg elfogult vagyok Toriyama iránt. ^^"

Gurren Laganról meg annyit, hogy ennyi Gundam , Macross széria után nem csodálom , hogy újdonságot nem mutatott fel. Nem vagyok mecha fan, de szerintem ez a műfaj mostmár csak a látványvilágból tudna fennmaradni, 20 év távlatából ez is kitárgyalt dolog, ahogy lassan a shounen fightok is azok lesznek. Csak az a különbség, hogy a shounennek nem kell megújulnia a célközönsége miatt, míg egy felnőtt szerintem rohadtul belefásulhat ugyanabba a storyba egy mecha esetén. Főleg, hogy sokszor a gépek is hasonlóak konkurens címekében találhatókhoz. Vagy csak túl laikus a szemem hozzá? :D
Oct 27, 2012 1:24 AM
#6

Offline
Aug 2012
1858
Milyen animéknél tapasztaltad ezt?
Tudom, de valamiért mégsem tudom olyan élvezettel nézni, pedig én is csak a jó sztoris animéket szeretem. Amikben tényleg, jó a történet. És ha az ember eleve rossz szájízzel áll hozzá, akkor annak nincs nagy jövője..:S De például amiket említettél, hogy nem szeretsz, azokat én is utálom! Vagy még azt sem szeretem benne, ha teljesen "csillog" a karakter bőre.(Példa rá egykét ecchi, hentai.)

A Ranmát azt természetesen láttam, és nagyon szeretem is!^^
Amiket belinkeltél a régiekhez, azokra nem is mondanám, hogy rossz a grafikája. Én nem ezekről beszéltem, hanem az ilyesmikről: A-Girl
stb. stb...
Oct 27, 2012 1:36 AM
#7

Offline
Aug 2012
1858
Basszus, Zolika mennyit írtál, most keltem fel, szóval egy-két rész felett csak átsuhantam, bocsánat.xD
Én még nem tapasztaltam, hogy a grafika a történet rovására ment volna, hiszen /a legtöbb.../ eleinte manga, és ott is kell a történet. A történet az az egész animének a gerince, a grafika pedig a szemet kényezteti.:D De nyilván, lehet akármilyen jó grafikája, vagy tetszésemnek megfelelő, ha rossz a történet, neki se állok! Mert a legrosszabb ha a történet gagyi... Akkor inkább nekiállok egy régi grafikájúnak, nagyobb élvezettel, mint egy értelmetlen animének!
A Gundam, Macross szériákhoz annyit hozzáfűznék, hogy tudod, mindig vannak új nézők. Szóval, úgy értem, hogy mindig vannak akik még nem ismerték az animét, nem látták, nem tudnak a többiről, stb. Így vagyok én is.:D Nem számít hány széria van, szeretem a Macross-t.:D
A shounen-eknek nem kell megújulnia? Hát, ebben sem vagyok olyan biztos... Valami újat mindig felkell mutatni, különben az emberek ráunnának. Én ugyanúgy beletudok fáradni, egy mecha tömegsztoriba is, mint egy shounen-be.:D
Egy laikus szemű, szerintem nem tudott volna ennyi-mindent hozzáfűzni, ilyen megfogalmazásban.xD
Oct 27, 2012 1:50 AM
#8

Offline
Oct 2009
124
Shounenek célközönsége a fiatalok, azok akik tapasztalatlanok. Felnőttek igényeit nem lehet folyamatosan szinten tartani, pláne nem a fiatal felnőttekét, akik már már megvilágosodott filozófusnak hiszik magukat. xD Szerintem újulás nélkül ki lehet elégíteni egy 13-15 éves igényeit. Mellesleg sajnos a shounen egy olyan műfaj, ahol a '90s években ellőtték a puskaporokat és már csak a One Piece próbál újat nyújtani. Többiek megélnek a '90es évekből, sokan jól is csinálják, valaki meg bénán. Ez meg már flamere alkalmas téma lenne, úgyhogy lapozok is. x'D
Laikus szemet a mechákra értettem, mert tényleg nem vagyok nagy mechás, de nagy animés se. Csak a One Piece elvágott legalább 200-250 animétől. x'D De nem bántam meg, nekem nem a complate számadatai a fontosak.
Oct 27, 2012 2:00 AM
#9

Offline
Aug 2012
1858
Végül is, tényleg nem vagy nagy animés...xD Áá, dehogy, csak 344-et néztél meg eddig.xD
De ebbe a 13-15 évbe már megint belekötök, ha nem baj.xD >.<
A mai fiatalok is egyre válogatósabbak a témában. És nem csak úgy mondom, hanem valóban! Meglepő de igaz. Csak meg kell nézni néhány fórumon, mennyi vita van a fiatalok körében ezen.
Oct 27, 2012 2:09 AM

Offline
Oct 2009
124
Nézd az állagát is, moviek, hentai ovak. 344-ből legalább 100-120 hentai van. A nagy animések 700-800-tól indulnak. Az igazi otakuk meg 1000 felett vannak itthon. :) De ez már off. :D

A shounen vitákban meg sokszor benne vagyok és tapasztalataim szerint a porblémázó egyének túlnyomó többsége olyan 20-évesek , akik csalódtak abban, hogy nem "nőtt fel" velük együtt a műfaj.
Oct 27, 2012 2:15 AM

Offline
Aug 2012
1858
De ha velük felnőtt volna akkor meg a gyerekek lehet elveszítenék iránta az érdeklődést, mert ők ugye még "nem állnak azon a szinten", mint a felnőttek.:/
Oct 27, 2012 5:08 AM

Offline
Jan 2009
230
Nézd az állagát is, moviek, hentai ovak. 344-ből legalább 100-120 hentai van. A nagy animések 700-800-tól indulnak. Az igazi otakuk meg 1000 felett vannak itthon. :) De ez már off. :D


Akkor én nagyon tré lehetek, mert 9-10 év alatt csak 140-et sikerült. De ha nem nézem a folytatásokat, és egyéb specialokat akkor körülbelül 110-120 körül mozog a látott animék listája. Nagyon régen volt erről vita az animeaddikt fórumán, melyben mindenkit divat animefanatikusnak tituláltak akik nem néztek meg 50, vagy 100-nál több animét, illetve csak animaxen követtek vagy más csatornákon sorozatokat. Nagy animefanatikus nem hinném hogy leszek az életben, ha már 700-tól kezdődik, mivel annyira függő én nem vagyok. Akik általában a 700-nál vagy 1000-nél tartanak, de körülbelül csak 1-2 éve néznek animét azoknál isten bizony megfordul bennem a kérdés hogy vajon mitől "dobta el a valós életét"? Én valahogy nem lennék képes arra hogy "zabáljam az animéket", és csak azokkal üssem el az időmet.

Ez az értékhatár szabás véleményem szerint hülyeség. Az is lehet akár nagy animés akik nem látott 100 animét se. Az idők számítanak és nem a számok. No meg ugyebár vannak akik a mennyiségre mennek, és igyekeznek minél többet megnézni hogy bizony verjék a fejüket hogy ők ennyi mindent láttak. Véleményem szerint általában ezek az otakuk/no liferek akiknek nincs semmi vagy elvesztették a közösségi életüket, és az animékbe temetkeznek, fórumokra írogatnak csak azért hogy kielégítsék vágyaikat azzal ha reagálnak nekik.

Nem feltétlenül otaku az aki 1000-nél több animét látott. Akkor lehetne ezt mondani ha rövid ideje követi őket, és mondjuk 1-2 éven belül eléri az 1000-es értéket. Nem fogok számolgatni, de aki ilyen hamar eléri ezt a bizonyos számot, az minimum napi 12 órát tölt el csak animékkel. Persze előjöhetnek a mozik, OVA-k meg miegymás, de így is nagyon sokat kellene nézni napi átlagban.

Úgy gondolom hogy a legtöbb otaku úgy születik hogy valami angy csalódás érte őket az életben. Kiközösítették az iskolában, nincs megelégedve magával, a barátnője elhagyta... és akkor elkezd animéket nézni, az animékbe temetkezik. A másik mód az otaku születéséhez hogy egyszerűen annyira elkezdi zabálni az animét hogy lassan mindent kizár az életéből és csak az animének szenteli a lehető legtöbb időt. Persze van egy normális réteg akik ha otakuk, akkor is normálisak, betudnak illeszkedni a közösségbe, és van más elképzelésük is az animéken kívül. Ez embertől, helyzettől, s a múlttól függ. Nem kezdek el hidat építeni a WoW és az animék között, de ami egészen biztos hogy vannak olyan szintű animefüggők mint egy WoW függő.

Az újabb animékkel az a problémám hogy tele van szórva fanservice-zel, vagy leszbikusságot imitáló 7-12 éves kislányokkal. A legtöbb ilyen animének a története egyenesen nulla, vagy teljesen össze van csapva, és eltér az eredeti témától. Az újak közül is alig találni már olyat amiben nincs fanservice, de ha van is akkor nem a történet rovására megy.

Itt van a K című anime, aminek kb az eredetisége egyenlő a nullával, a fanservice megint csak megy. Teljesen felesleges odadobni egy pucér lányt, főleg ha cenzúrázzák is. Értelmét nem látom annak a karakternek. Kb csak azért pakolták bele, hogy az otakuk/pedofilok/hentájosok valamit lássanak benne amitől ők bizony nézni fogják, mert van benne egy pucér csaj. Az eddigi történések nem lettek megmagyarázva, egyes karakterekről semmit se tudni. Ami igazán idegesítő mikor csak úgy két csapat összeugrik a semmiért és elkezdi egymásnak mutogatni az erejét, aztán semmit se csinálnak. Egyszer-kétszer mozognak ide-oda de normálisan nem is harcolnak. No meg ezt mind csendben teszik, és mikor ilyen lassított felvétel effektben kezdik ezt mutogatni, no az igazán egy altatós kategória.

A másik amit rossznak titulálok az a Sword Art Online. Az eredeti világot nem tudták kihasználni, teljesen összecsaptak valamit, a harcok is szerintem egyenlőek a nullával, mert összevagdosták őket, nem lettek végigjátszva. A főszereplő Kirito is egy nagyon szuper karakter aki mindenkit legyőz 1 kardsuhintással. A SAO világát meg egy nagy faillel le is zárták a végén, a fő szörnyes csatát megvágták, és kb 1 perc alatt végeztek vele. Most meg egy újabb világ következik, és amennyi hátra van a sorozatból, az is egy összecsapott szemét lesz. Sosem követtem a szezonokat, de idén Szeptemberben belekezdtem pár darabba, de amit láttam az idei kínálatból, azok közül eddig a SAO a legrosszabb.

A régebbi animékben több az értelem, és a grafika mellett a történetre is koncentrálnak. A fanservice is mértékkel volt, illetve kevesebben voltak azok a 12-14 éves kislányok, meg női karakterek akiknek természetellenesen nagy a mellük. No meg ritkán fordult elő olyan hogy 7-14 éves kislányok leszbikusságot imitálnak.

Egy példának felhozom a Toaru Kagaku Railgunt ami bőven kimeríti a fail kategóriát nálam. Egy 7-8 év körüli ribanc leszbikust játszik. Ami igazán kimerítette a facedesk kategóriát, mikor a fürdőszobában elkezdte taperálni Misaka nemlétező melleit. Az egész sorozat csak egy fillerözön, fanservice/yuri csomag. Értelme egyenlő a nullával. Ráadásul még második évadja is lesz jövőre. Még meddig tudják ezt fokozni? Az ágyban Misakan fekszik Kuroko, és taperálja mindenhol Misakat?

Manapság már nem nagyon lehet tudni egy animéről hogy lesz e benne hülye felesleges fanservice vagy yuri. Esetleg ha sok a bishi, a nagymellű karakter, vagy a csilli-villi design, akkor talán lehet egy olyan gyanú hogy esélyes a történet tönkretétele.
theofficialawOct 27, 2012 5:54 AM
Oct 27, 2012 6:13 AM

Offline
Oct 2009
124
Ez a divatanimés téveszme, jelenleg is életben van. Az meg, hogy mit nevezünk "nagy animésnek" ezekszerint relatív. :)
Oct 27, 2012 6:39 AM
Offline
Mar 2009
924
Hát Zolika az. Nálam például, hogy meg e nézek egy animét vagy sem az épp hangulat kérdése. Ahogy a műfaj kiválasztása is az.

Oct 27, 2012 6:47 AM

Offline
May 2008
1011
ZolikaUchiha said:
. Csak a One Piece elvágott legalább 200-250 animétől. x'D De nem bántam meg, nekem nem a complate számadatai a fontosak.


Zolika ezt hogy érteted? Ez most nagyon érdekel. OP pont egy olyan anime amit életben nem kezdenék el mert óvni szeretném a szemem és a szívem... Történetről nem nyilatkozom mivel nem láttam de desing alapján számmora nagy randa függetlenül attól hogy régi vagy új részek. Sok OP fan ismerősöm van :)

Amit Aw_ írt abban rohadt sok igazság van... De ami még borzalmasabb a Saoban hogy 2-3 rész alatt 30-40. hely volt a malon... Ekkora overratet ritkán látni...

De egyébként szerintem Mechaban több változatosság van mint egy unalmas Shonnen fightban... Na meg persze több reáliság...
Oct 27, 2012 7:37 AM

Offline
Jan 2009
230
Manapság nem a történet alapján vannak az animék a toplistán. A SAO-t is azért kezdtem el akkoriban, mert nagyon furcsállottam hogy 1-2 epizód után itt is a top 10-ben benne van, amin pedig nem tudtam csodálkozni hogy AnimeAddictson is volt valami 100 darab 10-es értékelés rá az első pár epizód után. Mindig is hiteltelennek tartottam az értékeléseket, de nagyon kíváncsivá tett hogy mi ez a túlhypeolás. Ezzel együtt elkezdődött az a korszak mikor pár szezonost is követek. Most már nem a történet alapján értékelnek valamit, hanem:

- Mennyire szép a rajzolás.
- Mennyire cukorfalatok a karakterek, mennyire moe.
- Hány bishounen van benne, mennyire "helyesek", van e benne domináns hím, aki rettentő jóképű.
- Mennyi benne a fanservice, a természetellenes mellméret, a leszbikusság imitálása, szexet kezdeményező jelenet (Pl: SAO-ban mikor Asuna azt hitte hogy Kirito lefekszik vele). A kor értelemszerűen nem számít. Egy 7 évesnek mondott karakternek is lehet "Z kosaras melle" (lásd: Kiddy GiRL-and, ahol Q-Feuille 7 éves, de mellei vannak, egy Misaka (Toaru: Kagaku No Railgun/Majutsu index) 14 év körüli, még sincs semmije.
- Mekkora mennyiségű a yaoi, vagy yaoi gyanús jelenet van.
- Mennyi hímringyó viselkedésű karakter van. (Igen, ez alapján is, mert akkor a yaoi fangirl tud inspirálódni, és fantáziálni)
- Ha nagyon sokan fanolják, máris egyre nagyobb a hype.
- Ha valami ismert játékot, vagy akármit feldolgoz, vagy ahhoz hasonló kaliberű valami (Sword Art Online = MMORPG)
- Mennyi a túlzott romantika, avagy a nyálasra forduló jelenet.
- Mennyi a túldramatizálás, ami akár hiteltelenné teszi a szituációt.

Össz-vissz ennyi jutott most az eszembe. Amit meg általában lepontoznak abban kevés a bishi, nem csillogó, vagy nem megszokott a grafika.

Mindkét esetben van hiteltelen tábor, mind a fanoknál mind az utáltaknál. Amit sokan felpontoznak, azt még többen felpontozzák. Ugyanez a helyzet a lepontozásnál. Ami meg már szánalmas hogy el se indul a sorozat, és már látottnak jelölgetik meg kedvencnek. Értékelni azt hiszem már nem lehet azt a sorozatot ami el sem indult. Ez általában Anime Addikton figyelhető meg.
theofficialawOct 27, 2012 7:44 AM
Oct 27, 2012 7:46 AM

Offline
Oct 2009
124
Haou-Judai said:
De ami még borzalmasabb a Saoban hogy 2-3 rész alatt 30-40. hely volt a malon... Ekkora overratet ritkán látni...

Az tuti , hogy overrated. Azzal pedig mindent elmondok szerintem, hogy egy ideje jegeltem a sorozatot érdeklődés hiányában... :'D

Haou-Judai said:
De egyébként szerintem Mechaban több változatosság van mint egy unalmas Shonnen fightban... Na meg persze több reáliság...

Én azt írtam, hogy két ilyen nagy címmel, mint a Gundam és a Macross borzasztóan megnehezíti a trónkövetelők sorát. Emellett igen a Gunbuster is elég nívós mecha, csak a japán címből fingom nem volt, hogy róla beszéltél, amikor a Gurrent oltottad. :D De mélyebben erről a témáról nem tudok beszélni, komolyabb ismeretek hiányában.

Haou-Judai said:
ZolikaUchiha said:
Zolika ezt hogy érteted? Ez most nagyon érdekel. OP pont egy olyan anime amit életben nem kezdenék el mert óvni szeretném a szemem és a szívem... Történetről nem nyilatkozom mivel nem láttam de desing alapján számmora nagy randa függetlenül attól hogy régi vagy új részek. Sok OP fan ismerősöm van :)

Első sorban úgy értettem, hogy amennyi időt feccőltem One Piece nézésbe(2x láttam már az epizódokat...), annyi energiából már tényleg több 100 anime megnézhető lett volna, ovákkal, moviekal egybeszámolva.
Nos akkor kicsit a One Pieceről:
Karakter Design sokakat elborzaszt, nem mondom azt, hogy tetszik nekem, de meg szoktam az idő múlásával.
A történetből érződik egy elég fontos dolog, hiányzik például Kuboból , vagy Mashimából. Ez a tudatosság. Az, hogy a történet egy komplex egységet képez. Van egy cél melyet a főhős szentesíteni akar, de ehhez nem elég egyedül. Itt jön képbe ez a nagy nakama cucc, amit a Fiary Tailben is próbálnak prezentálni. A főhős és a kalóztársai közötti kapcsolat is kidolgozott , mindenkinek meg van a maga szerepe és ami a legfontosabb, hogy pótolható. Ha egy Narutoban meghal Kiba, akkor kit érdekel? Van más akivel lehet pótolni, de itt a "fő karakterek" a One Pieceben pótolhatatlanok. Az egyik arcban például a sokak szemében csak irritáló Usopp kiválik a csapatból, de abban a néhány részben, amikor nincs ott érezni az űrt, amit hagy magaután. Kevés shounenben van jelen az, hogy tényleges űrt érzek, de ez is lehet relatív.
A mellék szereplők a One Pieceben, epikusak. Ezt tényszerűen ki lehet jelenteni. Amilyen tábora van Acenek, vagy Shanksnak mellékszereplőként az valami hihetetlen és nem is meglepő. Shanks-ot mellesleg szinte teljesen lecopyzták a Fairy Tailben, csak ott Gildarts néven fut. Nagy divat lett az elmúlt években, hogy nem manga az a manga , ahol a jók , vagy relatívan jó oldalról nem halnak emberek. One Pieceben sokáig kellett várni, de megmerte húzni Oda, az egyik legfanoltabb melékszereplőt , Ace-t megölte, méghozza nem kicsit grandiózus háború keretein belül.
A One Piece rendelkezik egy elég egyedi szabadságot jelképező hangulattal. Rengeteg jó kis poénnal és a kalóz életérzés egy egyedi aspektusával találkozik az ember. Alapjaiban a kalózok a történelem szempontjából , egy negatív szereplői voltak a tengereknek. Az , hogy a One Piece megmutatja, hogy ez az oldal lehet más is , eléggé fityiszt nyújt a kalózok mind szemetek voltak sztereotípiának.
Kalózokat akik mellékszereplőként jelennek meg, sokakat igazi kalózok után nevezett el Oda. Ez is csak egy kis érdekesség. ^^
Maga a One Piece története lassan folyik. Történet arról szól, hogy a főhős Luffy a legnagyobb kalóz akar lenni, és meg akarja találni az elérhetetlen kincset , a One Piecet. Viszont ahhoz , hogy a kincset elérje a világ legnagyobb kalózává kell vállnia, átkell szelnie ténylegesen a világot céljához. A kalózok pedig nem magányos farkasok, így legénységet is kell toborozni. Nagyon sokáig a történet a toborzásról és a kalandokról szól, amik elengedhetetlenek ahhoz , hogy célját egyszer beteljesítse.
Az ívek(sagak) egymásra épülnek, és akár több száz fejezet távlatából is vannak visszautalások és kapcsolódások a történetben. Ami valljuk meg, egy Bleach , vagy egy Fairy Tail esetében nem elmondható. Még rövid távon se tudták ezt megvalósítani, nemhogy hosszú távon.
One Piece főhőse , Luffy egy idióta. Teljesen kielégítve a műfaj elvárásait ezen a téren. xD Viszont a sok shounen figurával ellentétben Luffy nem legyőzhetetlen, és nem Luffy a legerősebb a sorozat univerzumában. Az ellenfelek erősek, nem feltétlenül fokozatosan erősödők(Pl. Enel sokkal erősebb , mint a CP9-os Lucci) az ellenfelek.Az örökellenségek, a tengerészek erősen politikai tartalommal rendelkeznek.

Nos akkor miért is szeretem a One Piece-t?
Azért követem figyelemmel és szeretem a sorozatot, mert a karaktereknek van jellemük, van céljuk, a történet nem egy összecsapott stand up comedy, hanem egy megtervezett lassan levezetett történet, amihez fogható nem nagyon akad a műfajában. Biztosan sok mindent kihagytam, meg a történet nem ismerete miatt nem akartam neked szét spoilerezni, habár úgyse nézed meg. :P Ha van valami konkrét kérdésed a One Pieceről, akkor írj nyugodtan, ha tudok válaszolok, leírom a személyes véleményemet róla.
Oct 27, 2012 7:46 AM

Offline
May 2008
3861
Haou-Judai said:
]De egyébként szerintem Mechaban több változatosság van mint egy unalmas Shonnen fightban... Na meg persze több reáliság...
Ezt azért megkérdőjelezném, mert a legtöbb mecha is általában ugyanazt a sémát követi nem is beszélve a shounen formuláról, ami szerintem szintén megtalálható ugyanúgy a legtöbb mechában is és nem csak a sima shounen fight animékben.
Oct 27, 2012 9:30 AM

Offline
May 2008
1011
sayami said:
Haou-Judai said:
]De egyébként szerintem Mechaban több változatosság van mint egy unalmas Shonnen fightban... Na meg persze több reáliság...
Ezt azért megkérdőjelezném, mert a legtöbb mecha is általában ugyanazt a sémát követi nem is beszélve a shounen formuláról, ami szerintem szintén megtalálható ugyanúgy a legtöbb mechában is és nem csak a sima shounen fight animékben.


Demo Senpai... én Shounen fightról beszéltem most... És bár lehet hogy mecha is gyakran ismétlődik és hasonló a bajtársiasság hasonló sémák de legalább nem halhaltanok a jó oldalon levő karakterek.. Egy Shounen fightban ha a jó oldalról meghal valaki az maximum egy mentor vagy egy random mellékszereplő akinek halálát megpróbálják drámaian bevezetni.

Egy Gundamba meg még a főhős sincs biztonságban... nem verhetetlennek... nemtérnek vissza a halálból mert nincs rá lehetőségük. (Mint pl egy Dragon ballban a nyamvadt kristálygöbök vagy Bleachben Orihime istent játszó hatalma)
Gundam rendszerint meghalnak a legjobb karakterek akik függetlenül attól hogy megérdemlik vagy nem...

legalábbis Real Robot terén ahol háborúk vannak...

Super Robotokál már kevésbé. Az már sokkal inkább hasonlít a tipikus Power rangers fillingre mikor minden nap egy új gonosz jön lerombolni a gyorsan vissza épülő várost :P Amiben a főhős robotja több kárt okoz mint a gonosz :D

De ezekre meg nem tudok haragudni... 70 évek nagy robotjai legendák a szemeben (Mazinger Z, Getter Robo Stb)

Zolika: Szép kis iromány :) szeretem ha valaki ilyen jól mesélni tud valamiről amit szeret. Én viszont akkor is hiányolom a shounen fightokbol azt az érzést hogy sosem tudhatom hogy ki harap fűbe...

Aw_: Kokoro Connectet nem tervezed be? Nyári szezonból tényleg legjobb lehet. Bár nagyon sok ember műdrámának tartja. De pl nincs benne fanservice... illetve van talán 2 jelenet amit vehetünk annak de mind olyan esemény ami szükséges a storyhoz. Nincsenek benne mell lobogtató jelenetek...
Oct 27, 2012 10:19 AM

Offline
Jan 2009
230
Semmi bajom nincs azzal ha a karaktereknek óriási mellük van, lobogtatják meg akármi, de ami kiakasztóan unalmas, ha folyton erre megy ki az anime hogy minél többször mutogassa őket, és olykor a karaktert hentai, vagy yuri gyanús szituációba irányítja és körülbelül ezáltal a fő történetről elirányítódik a dolog és felesleges helykitöltők generálódnak emiatt. No meg az orrvérzésektől el tudnék menekülni mikor sokadszorra a férfi karaktereknek szép sorban az orrából csak úgy folyik a vér akárhányszor meglátnak valami nagymellű dolgot.
Oct 27, 2012 10:35 AM

Offline
May 2008
3861
@HaouJudai
Hát, ha nem muszáj, akkor én nem szeretném a kedvelt karaktereimet eltemetni egy animében, de ebben mindenképpen igazad van. Habár akadnak shounen fight animék, amelyben nemcsak random mellékszereplők vagy mentorok halnak meg, hanem a főszereplő maga
vagy pedig a barátai közül is néhányan. ZolikaUchiha említette OP-t, amely szintén egy nagyon jó példa erre. Mellesleg Bleach is elveszített néhány főbb karaktert mostanában, de ki tudja, még semmi sem biztos. :P
Oct 28, 2012 12:03 PM

Offline
May 2008
1011
sayami said:
@HaouJudai
Hát, ha nem muszáj, akkor én nem szeretném a kedvelt karaktereimet eltemetni egy animében, de ebben mindenképpen igazad van. Habár akadnak shounen fight animék, amelyben nemcsak random mellékszereplők vagy mentorok halnak meg, hanem a főszereplő maga
vagy pedig a barátai közül is néhányan. ZolikaUchiha említette OP-t, amely szintén egy nagyon jó példa erre. Mellesleg Bleach is elveszített néhány főbb karaktert mostanában, de ki tudja, még semmi sem biztos. :P


Azért 300 részenként egy karakter nem fog megsiratni annyira...egyik OP barátom mondta hogy kb azután veszítik el a hajójukat (aminek lelke van...)... de lehet én vagyok érzéketlen de egy hajóért nem tudnék sírva fakadni...

Jó persze... pl
De pl Gundamban volt rá példa a War in the pocket illetve a 00-ban...

Bleach már a végét rúgja szóval ideje volt... de lehet hogy olyan fél lesza vége hogy miután minden rossz fiú elhalt.. Orihime istent játszva fel éleszt minden harcban elhullt barátot azt o yea happy end...
Oct 28, 2012 12:25 PM

Offline
Oct 2009
124
Pedig akármilyen vicces, az a hajó megmenti mindenki életét! És viccen kívül, tényleg , ha nem is sír az ember, de megható a búcsúzás Going Merrytől.
Oct 28, 2012 3:29 PM

Offline
Apr 2012
883
Nos én ide s tova lassan 10 éve nézek animéket és általában hangulattól függően... Bár mostanában minden újdonságot megnézek aztán legfeljebb tépem a hajamat... Van egy olyan rossz tulajdonságom, hogy szeretem a jó történeteket... amik manapság sajnos kihalófélben vannak... néha akad egy-két jó kezdeményezés, de azok is általában eleve elvetélnek vagy zseniális tehetséggel csapják össze a végére, majd miután kiderült, hogy sikeres írnak hozzá valami folytatást amitől az egésznek se füle se farka nem lesz... Tehát egyre inkább azt érzem, hogy fenntartások nélkül nem tudok jelenleg futó animét ajánlani amit bárhogy nézünk is lehangoló... Pedig mennyivel jobb lenne, ha mindig tudnék, mert folyamatosan Cowboy Bepop vagy ehhez hasonló kaliberű alkotásokat adnának ki... és sajnos a jelenlegi igények alapján erre lehet nem is nagyon fog sor kerülni...
"They say a man never really knows himself... until his freedom's been taken away.
I wonder... how well do you know yourself. "
Nov 1, 2012 2:50 PM

Offline
Aug 2012
1858
Nekem az a legnagyobb problémám, hogy elég válogatós vagyok, és ami az ízlésemnek megfelelne, már kivégeztem... De például ott a D.gray-man, aminek várom a folytatását, vagy az éppen most futó, Kamisama Hajimemashita, meg a K project...
És ahogyan Scaldar is mondta, egyre kisebbek az igények a jó történetű animékre, csak tudnám miért...
Nov 1, 2012 4:09 PM

Offline
May 2008
3861
^^ Mert tele van a világ felszínes emberekkel és mert a készítők sem az igényes nézőközönségnek akarnak megfelelni, hanem a tömegeknek. Legalábbis én így gondolom.

Mellesleg, szerintem D.Gray-man animéből nem valószínű, hogy lesz folytatás. A manga írása is eléggé megterheli szegény Hoshino-senseit a keze miatt. Ebben a hónapban pedig nem is volt új fejezet sajnos :( Szóval a manga befejezéséig nem hinném, hogy lenne új anime. Javaslom, hogy kezdd el a mangát, ha tudni szeretnéd mi történik, mert érdemes. Én is nagy fan vagyok, ezért mondom :)
Nov 1, 2012 4:44 PM

Offline
Aug 2012
1858
Hehehee, az egész profilom D.gray-man-el van tele.. Azt hiszed, még nem olvastam a mangát?xD Elejétől a végéig, de többször is!:D Nem bírtam volna ki, ha nem tudom mi történik. Elvileg ha kész lesz a manga a gyártó megcsinálja az animét is, dehát odáig még évek vannak. Hiszen már hány éve fut a manga, csak a 103. epizódtól véve... 4 éve? Azt hiszem...

Egyetértek veled, bár nem hinném, hogy a tömegeknek akarnak megfelelni... Inkább, úgy vannak vele, hogy "Ah, ezeknek úgyis tök mindegy, csak nézzenek valamit. Lényege nem kell, hogy legyen csak legyen sok fanservice meg csilli-villi, csini-bini szereplők." és kész... A történet már mellékes. Viszont tisztelet a kivételnek! Még máig is találni (Noha nem is egyszerűen.) jókat, amik előtt tényleg le a kalappal. Én mondjuk a szinkronra is nagyon oda figyelek... Nem szeretem ha a seiyuu-k vinnyognak... Attól a hideg futkozik a hátamon.:D
Nov 1, 2012 5:06 PM

Offline
May 2008
3861
^^ Bocs, most látom, hogy a Completed listádba van betéve XD Akkor ezért nem találtam! Furcsa is volt XD
Igen, ráadásul mivel havonta jön ki 1-1 fejezet, ez is lényegesen lelassítja a dolgokat. :/ De ha folytatnák a sorozatot, annak én is nagyon örülnék :)

Hát azért nem tök mindegy az nekik, de az igaz, hogy egy rakat fanservice és a csilli-villi szereplők sokat dobnak a keresleten.
Szinkronokra én is odafigyelek, és ha Hirano Aya ott van valahol, akkor azt igyekszem elkerülni :P Amúgy nincs más olyan seiyuu, akit ne kedvelnék. A vinnyogástól engem is kíméljenek, ha lehet. Jobban szeretem ha a mélyebb tónusú hangjukat használják a lányok is.
Nov 1, 2012 5:19 PM

Offline
Aug 2012
1858
Igen én is jobban szeretem azt.:D Én japán hangokkal egészen ki vagyok békülve... Bár van egy kettő, akiket ha meghallok...o.o De amúgy, ha mondjuk egy magyar filmet nézek, mindegyik színészt be tudom azonosítani. Na, ezt a japán hangoknál nem tudom!xD Olyan eszméletlenül változtatják el a hangjukat, hogy lehetetlen számomra... Engem magyar szinkronok közül, egyedül Dögei Évával lehet kiidegelni. De vele nagyon...xD
Nov 1, 2012 5:31 PM

Offline
May 2008
3861
Hát, én csak egyszer véletlenül meghallottam, hogy Lenalee Dögei Éva hangján szólalt meg és rögtön elkapcsoltam. Borzalom. Viszont a Daddy Long Legs-ben nagyon jót alakított a főszerepben, szóval azt szinkronnal is néztem meg :) Szerintem szinkronstúdiója válogatja, hogy milyen minőségű a szinkron és a színészek hogy dolgoznak.

Hát a japán szinkronokat az elején én sem tudtam megkülönböztetni, de mostmár sokan vannak akiket rögtön felismerek, akárhogy is változtatják el a hangjukat, még a veteránok közül is. De néhányan még nekem is fejtörést okoznak és csak pillanatok vannak, amikor ismerősnek találom a hangot, de nem tudom beazonosítani. :D
Nov 2, 2012 12:30 AM
Offline
Mar 2009
924
Én a magam részéről valahogy nem tudnék egyszer se végignézni egy szinkronos animét. Sajnos a magyar szinkronszínészek teljesítménye (különösképpen az animék terén) a béka feneke alatt van 100 méterrel.

Ami meg a D'Gray man animét illeti, nos én anno elkezdtem nézni, de egy idő után abbahagytam a sok filler miatt.

Nov 2, 2012 4:27 AM

Offline
May 2008
1011
Nyafi hanghoz vissza térve néha kötelező... egy 10-11 éves kis csajnak nem adhatnak rohadt mély hangot XD Neki nyávogni kel hogy "ONII-chan"

Új animéknél jó történetre most a Kokoro Connect jó téma. Átlagos grafika, No fanservice, jó szinkronok (legalábbis szerintem tehetségesen dolgoznak még ha egy része újonc) , jó történet.

Senpai: Miért utálod Hirano Ayat? Ennyire nem vagy kibékülve Haruhival?XD anno top 1 volt malon aszem
Nov 2, 2012 5:57 AM

Offline
May 2008
3861
^^ Inkább Hirano Aya az, aki miatt nem vagyok kibékülve Haruhi-val. Úgy vagyok vele, mint te Dögei Évával, hogy egyszerűen nem bírom elviselni a hangját. Van egy enyhe nazális tónusa, amire még jól rá is nyomja azt a vinnyogó hangját. Egyedül a Nijuu Mensou no Musume című sorozatban tetszett az alakítása, mert ott normális hangon szólalt meg :)

Mellesleg, igen, 10-11 éves kislányoknak nem adhatnak mély hangot, de itt nem is rájuk gondoltunk =)
Nov 7, 2012 12:42 PM

Offline
Aug 2012
1858
Tény, de Lenalee 16 évesen már nem olyan kislány... Mellesleg mégiscsak ördögűző, szóval talpraesett csaj... Mondjuk, hogyha beraktak volna neki egy Nemes-Takách Katát, akkor örömmel néztem volna végig a róla szóló részeket is..:D
Nov 8, 2012 3:50 AM

Offline
Oct 2009
124
Nos véget ért 8 évnyi szórakoztatás, véget ért a Katekyoushi Hitman Reborn! Ez a sorozat egy beváltatlan ígéret maradt csak. Mindig ott volt a legnagyobbak között, de a lécet csak súrolni tudta, megugrani nem. A befejezés pedig nagyon keserű olvasói és főként rajongói szemmel. A final fight óta lappangott ez a borzalmas érzés, hogy ez nagyon end szagú, de próbáltam magamat becsapni, hogy ez csak a megszokott pocsék arc befejezés, amihez már hozzászoktam. Hát nem így lett! Valószínűleg a Jump elkaszálta a sorozatot, ami egy elég érthetetlen dolog számomra, hiszen a KHR-nek volt nézettsége, eladásokkal meg különösebb gond nem volt. Mangaka egyik fejezetről a másikra törte el a történet menetét, az utolsó fejezetekre pedig a súlytalanság nyomta rá bélyegét. Én hatalmasat csalódtam tegnap. Ti követtétek ezt a mangát? Ha igen, mi a véleményetek ezzel kapcsolatban, amit felhoztam? :(
Nov 9, 2012 1:15 AM

Offline
May 2008
3861
^^ Nekem az egyik kedvenc shounen mangám volt annak idején, de a Future arc befejezése óta valahogy nem sikerült egyik további ívet sem rendesen lezárnia a mangakának. Mindig olyan jól elkezdte a történetet, de az arc végére valahogy mindegyiknél elszállt az ihlete, vagy nem tudom.

A Bakuman óta tudjuk, hogy hogy mennek a dolgok a Shounen Jump-nál. Ha egy manga hetekig az olvasói rangsor alján van, akkor azt nagy valószínűséggel elkaszálják, hogy lehetőséget adjanak egy új mangának a megjelenésre. Már nagyon régóta rezgett itt a léc, de ez az utolsó arc már sok helyen elhintette, hogy véget érnek a dolgok, mindenesetre nagy csalódás volt. :/

De legalább mostmár tudjuk, hogy volt ideje Amano-nak a Psycho-Pass karakterdesign-jával foglalkozni.
Nov 9, 2012 4:27 AM

Offline
Oct 2009
124
Hát a mangastream mutogatott néha néha a Jumpból ranklistet, és a KHR mindig a mezőny elsőfelében volt. Ezért is meglepő, hogy ezt kaszálták el. Viszont a mangaka asszony nem csodálnám, ha következő mangájával átbaktatna majd a Weekly Shounen Magazine-hoz.
Nov 9, 2012 5:35 AM

Offline
May 2008
3861
Hát nem mondanám. Ha megnézed ezen a linken (http://weeklyjump.livejournal.com/), akkor láthatod, hogy az utóbbi hónapokban a Reborn általában a lista végén szerepelt és még a top 10-be se került be, szóval elég várható volt.
A Bleach helyzete is elég ingadozó mostanában, úgy mellesleg. Kubo jobb ha felgyűri.

Remélhetőleg Amano-sensei hamar jelentkezik majd egy új történettel. Én nagyon szeretem a rajzait :D
Nov 9, 2012 10:38 AM

Offline
Oct 2009
124
Kubot nem hiszem , hogy elkaszálja a Jump, elvégre a Jump volt az , aki kényszerítette szinte Kubot, a folytatásokra. x'D Szerintem hagyják trollkodni abban a néhány évben, amit saccolt magának. Mindenesetre , még így is azt gondolom, hogy a Kurogane inkább rászorult volna a befejezésre, mert az a sorozat nem csak gyenge, de még az issue's alapján is eléggé gyengén muzsikál. De hát ez van... :/ Köszi a linket!
Nov 9, 2012 1:13 PM

Offline
May 2008
3861
Azt mondják 1-2 fejezeten belül a Kurogane mangának is annyi, szóval jól mondod. :/
Dec 14, 2012 12:38 PM

Offline
Aug 2012
1858
Bár nem szeretem a never ending animéket, mert mostanság nincs sok időm animézni, belekezdtem a Naruto Shippuuden "folytatásába". Még régebben egészen addig végig néztem, amíg akkoriban lehetséges volt( kb. *130. rész?), aztán abbahagytam mert már nem fogott meg... Viszont most megint magával ragadott a története. Most (már egy fokkal érettebb szemmel nézve...) sokkal összetettebbnek tűnik a dolog és jobban elgondolkoztat.

Szerintetek is kezdenek felnőni az animék?

Úgy értem, hogy amiket mondjuk régebben (Én még mondhatni kiskoromban néztem, nem mintha most olyan öreg lennék...) néztünk és aranyosak voltak, megnevetettek minket és ennyi volt, mára már elgondolkoztatnak, meg stb...
Dec 14, 2012 1:06 PM

Offline
Aug 2008
901
AlexWalker said:
Szerintetek is kezdenek felnőni az animék?
Igazából nem csak az animék. Ugyenaz van a filmekkel és a nyugati rajzfilmekkel is. Sokkal nagyobb a tudásbázisod és érettebb a gondolkodásod, ennek következtében észreveszel olyan referenciákat és vicceket, amik gyerekként simán elkerülték a figyelmedet vagy nem értetted őket, mint pl. a pejoratív poénok.
De egyébként ez szerintem nem csak a gyerekként látott dolgokra vonatkozik. Vannak filmek, amiket 15-6 éves fejjel láttam, de most újranézve őket elég sok minden feltünik a fent említett dolgokból.

Más szempontból közelítve a sokáig futó shonen mangák és animék (és persze a nyugati dolgok is) egy idő után szükségszerüen megkomolyodnak, ugyanis a rajongóbázisuk felnő. Szerintem az egyik legjobb példa erre a Harry Potter. Az első pár könyv gyerekkönyv volt, gyerekként olvasva érdekes volt, de felnőttként újraolvasva szerintem fele a bullshit kategóriába esne. Az utolsó könyvek viszont egy gyereknek túl komolyak és sötétek, egyértelmüen azoknak íródtak, akik a kezdetek óta követték, de már felnőttek.
De hogy keletről hozzak példát: A Naruto és a Naruto Shippuuden között történetileg eltelik pár év, ugyanez nemrég a Bleach-ben is lejátszódott. Ugyebár előbbi 13, utóbbi 11 éves. Egyszerüen a karaktereket hozzá kellett öregíteni az olvasóbázishoz, ami szerintem nem tett jót egyiknek sem. Eredendően mindkettő Dragon Ball típusú shonen manga, de szerintem Toriyama-sensei tette jól, hogy inkább abbahagyta 10,5 év után.
Dec 14, 2012 4:45 PM

Offline
Nov 2012
509
Kellett nekem elolvasni ezt a topikot. Narutot és Bleachet még jó 5-6 éve kezdtem el egyik első mangáimként. Tavaly elkezdtem a Fairy Tail-t (egy nap alatt hoztam be belőle a lemaradásomat :) nem, nem vizsgaidőszak kellős közepén mikor tanulnom kellett volna...) Eddig nem akartam elkezdeni az One piece-t de aztszem ti is meg ismerőseim is annyit ajánlgatják, hogy lassan "kénytelen" leszek. Mondjuk főleg a narutonak nem tett jót az öregedés... bleachen annyira nem venni észre (no azért a legutóbbi fejezetnél azért néztem egyet), de lassan már csak megszokásból követem ezt a két mangát. Sajnos az embert ahogy felnőtt bonyolódott az ízlése és egyik sem üti meg azt a színvonalat amit kéne :/ A három általam nézett neverendingből egyértelműen az FT a legjobb. Lehet, hogy nem újítja meg a műfajt, de amit csinálnia kell azt jól csinálja. Nincsenek benne (egyenlőre) olyan epic fail dolgok, mint obito, és oylan gyenge főboss harcok mint amilyen gaizen esetében volt.

Azért vannak jó animék a frissekben is bár, tény hogy nem annyi, de nem nulla a számuk ami fontos. (Legalább van időm a régebbi animék megnézésére... vagy mégsem)

SAO: Sajnos ahogy közelednünk a végéhez én is egyre inkább azt mondom, hogy ez a sorozat az év kihagyott lehetősége. persze ettől függetlenül még mindig egy egész jó kis anime csak hát egy kicsit jobb grafika (harcok alatti minőség azért vicces) jobb rendezés és időbeosztás és több rész. Ha ezek meglettek volna akkor azért rendesen lehetett volna adaptálni és akkor most akár jogosan is lehetne ennyire hype anime. Bár főleg a Sao-s arc elég hangulatos volt szóval azért szeretem :)

Szerintetek mi volt az év animéje? Nálam a Fate zerot eddig semmi nem tudta komolyabban megszorongatni
Good Luck ; Have Fun
Dec 14, 2012 5:05 PM

Offline
Aug 2008
901
Na jó, a Bleach most tényleg jobb, de az az évekid tartó harc nem tett jót neki...

One Piece animének álltam csak neki anno, de 70 résznél dobtam. Majdnemhogy jobban elhúzzák a harcokat, mint a DB-ben anno. A mangán még egyelőre gondolkodok, de előbb-utóbb biztos nekiállok, állítólag az a legjobb a SJ shonen triumvirátusából-

FT-ben meg jó, hogy még nincsenek akkora epic fail dolgok. Fele annyi ideje megy, mint a Naruto, ergó jóval kevesebb elvarrandó szál van benne. És igazából Naruto is az utóbbi 1-2 évben kavarodott meg ennyire. Nem is említve, hogy FT indulása idején már más jellege volt a shonen müfajnak, mint a "nagy tesók" idején. Személy szerint egyébként nem követem, de állítólag elég erősen One Piece klón.

Az év animéje számomra egyértelmüen az Another. Ez volt az első olyan sorozat, ami 12 rész alatt háromszor megvezetett. (értsd: ahogy nézek egy sorozatot, mindig számítok bizonyos eseményekre. Ha egy anime ezen számításaimat egyszer keresztül húzza, az már jónak számít. Namármost, ez az Another nézése alatt háromszor történt meg)
Második helyre már nehezen tudnék dönteni. Ott volt a az egyik nagy kedvencem, a Gintama új sorozata, a Fate/Zero sem volt kutya, de ha nagyon muszáj lenne választanom, szerintem ezüstös helyre a Sakamichi no Apollon-t tenném.
Dec 14, 2012 5:25 PM

Offline
Nov 2012
509
Azt azért had tegyem hozzá az FT védelméhez, hogy azért pörgősebb manga, mint a bleach vagy a naruto, a bezúzott főbossok számában legalábbis nagy lemaradása nincs. a mostani arc az FTben nagyon kritikus arc lesz mert itt aztán van mit lezárni megmagyarázni stb... itt is kezdenek megjósolhatatlan irányba menni a dolgok... szóval lehet, hogy csak fele fejezetszám de történeti lemaradása kevesebb mint fél év ha a narutohoz viszonyítjuk....

Sajnos egyik általad említett sem láttam és igazából csak az another az amit a közeljövőben meg akarok nézni... a 2 helyre meg túl sok jelenleg on hold vagy nézés alatt lévő sorozat verseng szóval azt inkább egyenlőre nem kommentálom...
Good Luck ; Have Fun
Dec 15, 2012 6:38 AM

Offline
Oct 2009
124
Nem elég Epic Fail az, h Natsu és Gazille levertek két náluk magasabb szinten lévő Slayert csak azért, mert ők NAtsu és Gazille? A One Piece koppintásokra meg már ki sem térek... :D

Another , mint az év legjobbja? Ez most komoly? Az Another egy béna horror utánzat, aminek a lényege kimerül egy fordulatból és az értelmetlen halálesetekből. Olyan logikai féregnyúlvány is akad a storyban, amire oda se figyelnek az emberek, mert lehengerli őket az értelmetlen mészárlás. :D Év legjobbját nem tudok mondani, azok közül amiket néztem, abból a Lupin3 Fujiko stuff volt a legjobb, de valószínűleg az év durranása a Kokoro Connect volt. Majd még meg kell néznem , de sok olyan embertől hallottam ezt, akiknek adok a véleményére.

AlexWalker said:

Szerintetek is kezdenek felnőni az animék?

Nem, ezek megragadnak azon a szinten, amit képviselnek. Te nőttél fel, nem az anime! ;)
Dec 15, 2012 7:03 AM

Offline
Aug 2008
901
ZolikaUchiha said:
Another , mint az év legjobbja? Ez most komoly?
Igen, komoly. Nekem ez a véleményem, mert tökéletesen megfelelt az ízlésemnek. Attól még nem kell beszólni, hogy nem értesz egyet.

Szerk.: Nah, a hsz írásának ideje alatt nem voltam épp rózsás kedvemben. A fentieket nem törlöm ki, viszont igazat kell, hogy adjak. A sorozat jól indult, de sajnos rosszul lett befejezve. Amikor a véleményt írtam, valahogy erről megfeledkeztem. Így viszont akkor első helyre kerül a Sakamichi no Apollon és a második helyért folytatott "versenyhez" hozzá csapom a Kokoro Connect-et.
GorziusDec 15, 2012 9:01 AM
Dec 15, 2012 8:57 AM

Offline
Oct 2009
124
Ha nem értek egyet, akkor meg se szólalhatok? Evidens, akinek nem tetszik egy anime az ne is nyilatkozzon róla és ne is vonja kétségbe annak szentségét és sérthetetlenségét... Így nehéz kommunikálni, ha mindenkinek ugyanaz lehet a véleménye. :D
Dec 15, 2012 9:04 AM

Offline
Aug 2008
901
Lol, amíg szerkesztettem a hozzászólásomat, reagáltál a szerkesztetlenre XD
Dec 15, 2012 10:36 AM

Offline
Nov 2012
509
No igen paprikás hangulatban rossz ötlet megnyilatkozni (boldogan meg ígérgetni).

Amúgy FT-vel kapcsolatban azt mondom, hogy jóról de legfőképpen jól másolni nem szégyen. Sőt nem egy precedens példa van a történelemben mikor a "másolat" jobb mint az eredeti. OP ügyben sajnos nem vagyok kompetens így nem kötözködöm :)

Sajna tényleg elég gyakori, hogy valamit sikerült nagyon jól elkezdeni aztán valami ökör befejezéssel elrontani az egész élményt.
Good Luck ; Have Fun
Reply Disabled for Non-Club Members
Pages (14) [1] 2 3 » ... Last »

More topics from this board

» Mi az első szó ami eszedbe jut, ha azt mondom....[JÁTÉK] ( 1 2 3 4 5 ... Last Page )

AlexWalker - Nov 11, 2012

895 by tinshard »»
Aug 22, 2023 4:21 PM

» Kinek mi a kedvenc animeje.

Mottor - Sep 26, 2020

4 by Tollans »»
Apr 23, 2023 5:34 PM

» Animenyomozó - játék

Grandmagic13 - Aug 10, 2018

43 by Grandmagic13 »»
Nov 1, 2018 1:06 AM

» Melyik anime karakter van a képen? [JÁTÉK] ( 1 2 3 4 5 ... Last Page )

AlexWalker - Dec 11, 2012

573 by nagydarab »»
May 22, 2018 6:54 AM

» Nézted vagy nem?[JÁTÉK] ( 1 2 3 4 5 ... Last Page )

Grandmagic13 - Nov 15, 2009

858 by pintergreg »»
Apr 28, 2018 1:12 PM
It’s time to ditch the text file.
Keep track of your anime easily by creating your own list.
Sign Up Login