Forum Settings
Forums
New
Jun 15, 2008 1:58 PM

Jan 2008
32
Jako fanoušek moderních technologií a především jako otaku bych chtěl otevřít diskusi na téma počítačová grafika (CG) a klasická animace v anime. I to co vypadá jako ruční animace umí vesele produkovat počítače, pořád to ale vypadá jako anime kterou známe a máme rádi, setkal jsem se ale s případy, kdy byly do klasické animace vloženy CG pasáže, většinou mě to dost zděsilo. Pak ale ti šikmoocí ďáblové stvoří celý CG film a ono to najednou nějak funguje. Jaký je váš názor, pokládáte Final Fantasy VII A.C. a spol. za anime??? Nebo to co jen zavání takovým tím zvláštním chladným dojmem, které CG filmy mají, odsuzujete do pekelné výhně zatracení???
Reply Disabled for Non-Club Members
Jun 16, 2008 12:37 PM

Jan 2008
141
Já se do čistýho CGI těžko ponořuju. Vlastně první byl FF spirit within a ta grafika člověka ohromila, ale celý to působilo dost neskutečně. To kupodivu u normálního anime necítím;) FF AC je jiný případ. Jako fanda jsem se do toho brzo dostal.
Jinak CGI v normálním anime někdy bije jak pěst na oko, ale jsou situace kde to působí dobře. Jeden z těch případů, kde jsem si říkal že omg to je trochu moc počítačů je Gankutsuou. Skvělý anime ale těch CGI a někdy i dost odfláknutých bylo hodně. Až si vzpomenu na další příklad dám vědět;)
Jun 17, 2008 11:23 AM
Mar 2008
6
Tak já mám zkušenosti s CG v podstatě jen z FF filmů, pak se ještě CG objevilo v Gundam SEED, kde poměrně dobře zapadlo. Některé Gundam série ovšem trpěly značně nepovedeným CG, který fakt neskutečně bil do očí.
Osobně jsem jak pro přidávání CG do děl s klasickou anime, tak pro čistě CG díla.
Member of Manga-Fan team
Function: Technical assistance, translator, editor

Manga-Fan is Czech Translation Group. Our website is www.manga-fan.net.
Nov 2, 2011 3:56 AM

Mar 2009
272
Tak ono záleží na kvalitě provedení, Final Fantasy Advent Children mě velmi příjemně překvapil a musím ho pochválit, ale v některých normálně dělaných anime to opravdu nepříjemně bije.
Překousnu to když na to narazím a pokud je to uděláno opravdu kvalitně někdy mě to i příjemně překvapí
Jan 30, 2015 6:47 AM

Nov 2013
5529
No, ono ve většině moderních anime jsou CG části, kterých si člověk pomalu ani nevšimne, ale sedí tam. Ale je velký rozdlí mezi CG do kterého se vrazilo hodně peněz a které pak vypadá nesktutečně dobře, a mezi CG které jede na nízkém rozpočtu a je pomalu nekoukatelné. Ale rozhodně bych neodsuzoval anime jenom kvůli stylu provedení animace, ale podle toho, jestli ta animace vypadá v konečném důsledku dobře nebo ne.
You all need to watch Nami.

Reply Disabled for Non-Club Members

More topics from this board

» Aktuálně oblíbené anime

Twixinkaa - Jul 22, 2022

1 by machy871 »»
Aug 11, 2022 1:17 PM

» Anime watched in 2021

Tremy2002 - Dec 15, 2021

7 by Denixia »»
Jan 1, 2022 1:07 AM

»  

FiliCZ - Feb 12, 2020

2 by abystoma2 »»
Aug 16, 2021 3:36 AM

» The Best Openig/Ending

DGN - Apr 28, 2008

20 by N0neRain »»
May 9, 2021 3:20 AM

» Kdo je kdo? ( 1 2 )

Heartless_cz - Apr 16, 2008

66 by N0neRain »»
May 9, 2021 1:55 AM
It’s time to ditch the text file.
Keep track of your anime easily by creating your own list.
Sign Up Login