Jest to pierwsza odsłona polskiej edycji MALowego Konkursu Graficznego, która powstała z inicjatywy Ayo-chan~ *wszyscy biją pokłony*. Zważając na ogrom Polaków na tejże stronie, mam nadzieję że konkurs będzie miał wzięcie.
Kontest Graficzny dzieli się na dwa etapy.
Pierwszy - Spośród wszystkich nadesłanych prac nasze szanowne, cudowne, niepowtarzalne, nieomylne, złożone z profesjonalistów jury (w którego skład wchodzą: bisco-san, pszec-san, Nami-san, Ayo-san i oczywiście ja - baka-san), wyłoni od 5-10 prac.
Drugi - W nim jury udziału brać nie będzie, lecz wszyscy pozostali owszem. System punktacji będzie nam wszystkim doskonale znany (m.in. z Polskiego FC Bishounenów z którego to zaczerpnęliśmy, za zgodą pszec, tenże pomysł). Jeżeli prac będzie do pięciu - przynajecie punkty od 3 w dół/powyżej pięciu - od 5 w dół.
Wszystko jasne? To jeszcze kilka zasad.
ZASADY
1. Grafika oraz kod muszą być wykonane przez właściciela (oczywiście nie jest wzbronione wspomaganie w postaci tutoriali).
2. Wszyscy poza jury (w tym adminostwo i oficerowie) mogą zgłaszać siebie we wszystkich konkurencjach pod warunkiem, że przy każdej edycji będzie inna grafika.
3. Listy można zgłaszać zarówno swoje prywatne, jak i czyjeś (za ówczesnym powiadomieniem, co nie znaczy zgodą, autora). Warunkiem jest by właściciel był Polakiem.
4. W jednej konkurencji można złożyć max. 3 zgłoszenia, które nie powtarzają się z pozycjami zgłoszonymi wcześniej przez użytkowników.
5. Ta sama grafika nie może brać udziału w konkursie 2 lub więcej razy.
6. Nie przestrzeganie zasad jest równoznaczne z wykluczeniem z danej edycji konkursu, bądź poważne lub nagminne - dożywotnie wykluczenie lub nawet wyrzucenie z klubu.
7. Zgłoszenia przyjmujemy przez tydzień od otworzenia edycji (co miesiąc będzie nowa, w tym - dopiero pierwsza). Głosowanie trwa przez następne 3 dni po zamknięciu przyjmowania zgłoszeń.
Po tym wszystkim następuje podliczenie, przedstawienie i zatwierdzenie głosów przez jury. Zastrzegamy sobie również prawo do możliwości przyznania wyróżnienia, jeśli uznamy że jakaś praca nienagrodzona w żaden sposób jest tego warta.
Zgłoszenia składamy na zasadzie podania linku do listy i nicka kandydata.
Pozostaje mi tylko czekać na jak najwięcej zgłoszeń i życzyć wszystkim powodzenia.
Amen
|