Forum Settings
Forums

Animeleri dublajlı mı yoksa orjinal dili ile (ing. veya türk.)altyazılı mı izlemeyi tercih edersiniz?!?^?!

New
Reply Disabled for Non-Club Members
Pages (2) « 1 [2]
Sep 18, 2010 12:54 PM

Jun 2009
3
Kendi dilinde(pokémon hariç hepsi için japonca derim çünkü pokemonların orijinal seslendirmeleri gerçekten berbat ^^) ve altyazılı(ing/tr fark etmez ama sağlam çevrilmiş tr altyazıya da hayır demem) izlemeyi tercih ederim.
Nov 6, 2010 6:36 PM

Oct 2010
12
orjinal japonca dillerinde türkçe ya da ingilizce alt yazıyla beraber. alt yazı türkçe olsa bile dublajın ingilizce olmasından nefret ederim amerikan aksanı berbat çünkü karakterleri çok abartılı seslendiriyorlar. japonlar seslendirmenin hakkını iyi veriyor özellikle erkek sesler çok daha iyidir.
Sep 28, 2011 8:20 AM

Nov 2010
45
Burda ki herkes gibi ben de Japonca seslendirmeli izlemeyi tercih ediyorum.. Baya aşinalık kazandım ve farklı bir dil olunca çok yapmacık geliyor.. Özellikle ingilizce ;)

Altyazıyı da genelde tr takılıyorum ama ing takıldıgımda oluyor..
And now love; such as a snowflake in the middle of summer..
Nov 15, 2011 12:56 AM

Jun 2009
26
Kesinlikle Japonca ses, ve genellikle (bulması daha kolay olduğu için) İngilizce altyazı. Hatta Amerikalılar dublaj yapmasın hiç mümkünse...
Neon Genesis Evangelion gibi felsefik, psikolojik animelerde ise Türkçe altyazı arıyorum.
Jun 1, 2015 10:24 AM

May 2015
427
Kesinlikle Japonca , ingilizcede bütün o duygu yok oluyor ayrıca ingilizceye çevirilirkende cümlede anlam kayıpları yaşanıyor.Her şeyi geçtim seiyuular çok ciddi bu konuda eğitim alıyorlar Türkler bu işe hiç bulaşmasınlar zaten :D
Jun 25, 2015 7:18 AM

Sep 2009
582
Herşeyin orijinali en iyisidir, bir de Japonya'daki seiyuu ların Türkiye'ye göre seslendirme konusunda kat be kat ileride olduğunu düşünürsek çok önemli bence. (-ki seslendirme konusunda biraz takıntılıyımdır, sonuçta karaktere can veren şeydir sesi...) bu yüzden altyazılı önceliğimdir.

Ama eğer başka seçenek bulamazsam ve anime de güzelse Türkçe dublajlı izlerim tabii. Lâkin, İngilizce dublaja pek katlanamıyorum, birkaç kere denememe rağmen...

Oct 29, 2022 6:24 AM
Oct 2022
1
Yahu adamlar sanki anasının karnından japon doğmuş gibi japonca savunuyor amk
Anime mi izliyorum hentai mi izliyorum bellli değil kız yere düşüyor ah uh mahmmuh zerre samimiyet yok japonca animelerde erkeksi karakterlerinin seslendirmeni karı mı dersin aptal aptal bağırıp çalışmalar mı dersin ne dersin
Aklı olan ingilizce dublaj izler abi
Örnek olarak Black Lagoon, Death Note Erased, Tokyo Ghoul, Monster, Mushoku Tensei, Demon Slayer falan filan
Oct 11, 1:56 AM
Oct 2025
1
Tabikide japonca dublajı abi bir duyguyu o kadar iyi aktariyorki anlatamam altyazılı izlerim daha iyi yani
Reply Disabled for Non-Club Members
Pages (2) « 1 [2]

More topics from this board

» Animelere nasıl puan verirsiniz?

swordsman - Aug 28, 2008

22 by Kaneshi »»
Aug 2, 2024 12:02 PM

» Kızlar mı erkekler mi daha çok anime sever?

ataegemenc - Feb 25, 2008

18 by ataegemenc »»
Sep 12, 2023 5:30 PM

Poll: » One Piece vs Naruto vs Bleach

swordsman - Mar 6, 2008

46 by Gallardo00 »»
Apr 2, 2022 11:26 AM

Sticky: » Favori animeleriniz hangis?! ( 1 2 )

Asuka-san - Jan 19, 2008

59 by Vargnatt »»
Jun 25, 2015 7:23 AM

» Anime indirmek veya indirmeden izlemek için kullandığınız kaynakları (siteler, ed2k, rapid linkleri) paylaşalım güzelleşelim.. ;)

ELRoSRoND - Feb 24, 2008

16 by efza »»
Sep 28, 2011 8:12 AM
It’s time to ditch the text file.
Keep track of your anime easily by creating your own list.
Sign Up Login