Forum Settings
Forums
New
Reply Disabled for Non-Club Members
Pages (3) « 1 [2] 3 »
Jul 1, 2010 6:32 AM

Apr 2009
618
Ja tez mysle ze smignie od razu ale moze tez byc cos w stylu "Stop Luffy-kun... you can't go to Shabaody, right under the nose of the government. You need to hide for a while and when things calm down you'll meet them. Lets use this time for training..." itd itp
W sumie wolalbym time skip zeby Luffy i reszta byla juz wyraznie silniejsza bo w nowym swiecie byloby im ciezko. Jeszcze chapter jeden i nastepny juz po time skipie, powiedzmy rocznym i byloby spoko :D
Jul 1, 2010 6:41 AM

Oct 2009
169
Jak zobaczyłam groby Ace i Białobrodego poczułam taką...pustkę ;( teraz już jestem pewna że Ace...umarł ;(

Gdy Luffy zaczął wyliczać na palcach....coś się we mnie złamało :D a potem na następnej stronie łzy mi same poleciały...ze szczęścia...^^ Luffy się jeszcze nie poddał :D
BlackAlphonse13Jul 1, 2010 6:45 AM
Jul 1, 2010 11:30 AM

Apr 2009
618
No ten motyw z wyliczaniem... tylko tyle mu pozostalo, mozna wyliczyc na palcach obu rak :<
Jul 3, 2010 6:15 AM

Oct 2009
169
ale dobrze że chciaż coś mu zostało ^^ już wie że ma po co się starać :)
BlackAlphonse13Jul 3, 2010 6:24 AM
Jul 8, 2010 5:52 AM

Apr 2009
618
Super chap! ;D
Rayleigh hahahaha to jest bestia! xD Z jakims planem... zgaduje ze bedzie uczyl Luffy'ego na spole z amazonkami jak zapanowac nad haki ;] Law powiedzial zeby Luffy odpoczywal przynajmniej przez dwa tyg, Luffy sie dowiedzial ze zaloga jeszcze nie dotarla na Shabaody tak wiec zgaduje ze szykuje sie trening ^_^
I prosze, babcia Nya i Shakky to chyba psiapsiuly ;d Wogole ta Shakky mnie ciekawi coraz bardziej, who the f*ck is that ;d
Usopp i Chopper wiedza, Chopper juz sie wydostal ze swojej wyspy, fajnie :D I smaczek na koniec w gazecie... nowe bounty dla Luffy'ego! :D Ciekawe... moze teraz 500 mln? ;d
Jul 8, 2010 7:59 AM

Jan 2008
809
Ale Rayleigh jest szeroki w barach o.O
Nyuu, powodzenia w tłumaczeniu Hancock jak zaprowadzić Luffy'ego do ołtarza.
Shakky jest teraz oficjalnie jedną z najbardziej zaistych postaci. That what she does is not worthless - just less flashy.
Z gazety wyleciała jakaś kartka, być może nowe bounty...
Jul 15, 2010 2:23 PM

Apr 2009
618
Dobry chap ;] Mihawk i Zoro mnie rozwalili, taka pogawedka ^^ Chopper juz w drodze, Nami prawdopodobnie wiekszych problemow miec nie bedzie... tylko jak sie reszta wydostanie to nie mam pojecia.
I chyba mamy potwierdzenie smierci Morii RIP
Jul 16, 2010 2:10 AM

May 2009
157
I tak jakos za Moria nie przepadalem ;-) Ciekawe co u Nico slychac ?
Jul 16, 2010 5:43 AM

May 2008
185
Nico też w drodze :P ale mam przeczucie, że nieprędko się pojawi ^^
Jul 16, 2010 12:06 PM

Jan 2008
809
Dajcie spokój, Pell przeżył to Moria nie? Na dodatek Mihawk już obronił go plot shieldem w postaci swego tekstu w stylu "był niezły burdel na polu bitwy". Nie wierzę, pewnie gdzieś zwiał.
W przyszłym tygodniu zapewne Sanji i Robin, wydaje mi się, że mogą mieć cały chapter tylko dla siebie (Sanji pewnie spotka się z ekipą Ivankova a Robin... z Dragonem albo jego party?).
Jul 16, 2010 2:18 PM

Apr 2009
618
Burdel na polu bitwy byl ale Doflamingo zownil Morie po bitwie gdzies na uboczu i jakos nie chce mi sie wierzyc ze Doflamingo by skaprawil robote i dal Morii uciec. Moze sie dogadali i Moria zyje...
Jul 17, 2010 3:38 AM

May 2008
185
Albo zrobią z Morii pacyfiste xD
Jul 17, 2010 4:13 AM

Jan 2008
809
Moria to jest cwaniak, nawet jeśli Doflamingo go nieźle uszkodził to na pewno jakoś się wywinął. Już pokazał, że jego cienie dają duże pole do manewru. Nie, jak dla mnie jest pewne, że żyje skoro Mihawk o tym wspomniał. Prędzej czy później znowu się pojawi.
A JEŚLI NIE... to swego rodzaju szacun dla Ody, bo wygląda na to, że wreszcie zaczyna mordować wszystkich po kolei o.O
Jul 17, 2010 6:44 AM

Apr 2009
618
Ale Mihawk tylko powiedzial ze widzial go zywego jeszcze podczas bitwy a dalej to nie wie co sie z nim dzialo. Jak dla mnie to jak narazie 60/40 na smierc Morii.
Jul 22, 2010 2:07 PM

Apr 2009
618
Nooooooo dzialo sie troche, troche mini watkow pootwieranych, spraw nie wyjasnionych... W kazdym razie jestem przeciwny idei Buggy'ego jako shichibukai jesli o to sie rozchodzi -_- I co takiego Rayleigh i Luffy zrobili co zszokowalo wszystkich? o_O Po myslach mi sie blaka wizja slubu z Hancock ale to jest zbyt nieprawdopodobne by bylo mozliwe xD Scena z Sanjim i Ivankiem boska xD Mrugajacy Duval tez byl genialny xD I Caimie byla, lubie ja, slodka jest ^_^ Co do Dragona i przywodcow jego armii, chcialbym zeby Oda nam ich wszystkich przyblizyl ;] No i szykuje sie zadymka na Shabaody "pi pi".

Podsumowujac bardzo fajny chap, duzo zmieszczone i zlosliwie nie wyjasnione ^^
Jul 22, 2010 3:06 PM

Jan 2008
15
T0LEK said:
Scena z Sanjim i Ivankiem boska xD

Chyba tylko Oda umie pokazać stosunek bohatera do innych postaci w jednym panelu :D

Ogólnie chapter niby coś tam wyjaśnia, ale w rzeczywistości przyniósł tylko więcej zagadek. Za to cieszyłam się jak głupia, że pokazał tyle różnych postaci.
Za to teraz kolejny tydzień będzie mnie zżerać ciekawość, co takiego napisali w gazecie o Luffym, bo każdy, kto przeczytał artykuł reagował zupełnie inaczej, więc zupełnie nic nie da się wywnioskować.
Jul 23, 2010 3:40 PM

Jan 2009
3253
Rose da się :D

Nowa cena za głowę Luffiego :D

Dla przypomnienia :
- Rozwalił Impel Down
- Uwolnił Ace(choć każdy wie jak się to skończyło) i przeżył wojnę Białego z Marynarką
- A co najważniejsze wyszło na jaw że jest Synem Dragona Rewolucjonisty :D

Ogromna cena pewnie będzie teraz na nim i Słomianych wisiała :D
Tak wogóle to czekam aż Luffy nauczy się od Rayleia używać Haki :D Bo tylko tego może go nauczyć =D
Ahhh będzie niezła zabawa! :D

Jul 23, 2010 3:56 PM

Jan 2008
15
Ale nagrody za głowy piratów są wyznaczane na osobnych plakatach, a wszyscy wyraźnie mieli w rękach gazetę i wyczytywali coś z jednej ze stron, prawda? Chociaż baaaaaardzo bym chciała, żeby to była nowa nagroda za Luffy'ego :D Ale z drugiej strony tak sobie pomyślałam, że fajnie by było, gdyby reszta Słomianych zasłużyła na wyższe nagrody w trakcie podróży na miejsce spotkania ( Franky to w sumie już zasłużył xD) i dopiero wtedy zostałyby owe kwoty pokazane.

A tak poza tematem: błagam, nie Rose, bo jestem Rosa, jak ta rosa na trawie ( to długa i dziwna historia), a nie żadna roza, rołz czy coś tam ;)
Jul 23, 2010 4:27 PM

Apr 2009
618
Nie sadze by to byla nowa cena a wnioskuje ze slow Vivi "Fashionable? Hmmm... well, it's Luffy after all" (z pamieci) a Robin to rozbawilo i dlatego mi przypasowal romansik z Hancock xD Ale za to Crocodile i Mr 1 mowia cos w stylu ze zwariowal robiac cos takiego ze swoimi ranami a to by mu w ozenku nie przeszkodzilo wiec nie mam pojecia co to moze byc xD
Aug 7, 2010 9:27 AM
Oct 2008
92
Po pierwsze nie bylo mnie 3 tyg. to mialem do nadrobienia troche i tak czytajac wasze komentarze, potweidza sie teza, ze Oda jest genialny, tyle sepkulacji co bd dalej a zdanemu z Was nie udalo sie zgadanac xDD
Przybycie relygiha ( czy jaos tak ), ta wydarzenie w gazecie, luffi se nabroil :D

Kurcze juz wiadomo co zrobil... a dlugo oda trzymal w napieciu co to takiego moglo byc... 16 razy? Co to moze zanczyc, zaloga zrozumiala, ale ja nie xD
Moze ze maja trenowac do jakiegos czasu... hmmm

Ost. chap coz poswiecony chopperowi i sanjiemu... Kuma wiedzial gdzie kogo dac..
mysle ze jeszcze 3 chapy ( 1 chap na 2 czlonkow ) i potem time skip i wszyscy po treningu
Aug 7, 2010 3:20 PM

May 2008
185
CzarnyCs said:
Co to moze zanczyc, zaloga zrozumiala, ale ja nie xD

Długa droga przed Tobą młody piracie :D , jeszcze nie dorosłeś do rangi mugiwara no kaizoku :D ale spoko też nie wiem o co biega :D

Grunt, że jeśli Chopper się wrócił na wyspę a Sanji ma czas by się tłuc z Okama to na pewno nastąpi przerwa czasowa :D

Liczyć na to, by się teraz Luffy nauczył haoushoku Haki*.*
Aug 26, 2010 10:12 AM

Oct 2009
169
4 tygodnie.....OMG już nie mogę się doczekać co będzie po tym czasie :D
Aug 26, 2010 4:47 PM
Oct 2008
92
Jezu ja tez, czuje straszny nie dosyt!!!
Nie dosc ze spotkanie zalogi bedzie epickie to jeszcze przykoksi kazdy ^^
Aug 27, 2010 11:00 AM

Oct 2009
169
Mmmmm taki Zoro i Luffy po 2 latach...rozkosz xD
Aug 27, 2010 1:02 PM

May 2009
157
Taa ten chapek bedzie ociekal zajebistoscia na kazdej stronie :-)
Aug 28, 2010 11:48 AM

Jan 2008
809
Mam cichą nadzieję, że się jednak jakoś zmienią. Jakieś nowe fryzurki albo coś... O BOŻE, napakowany Usopp (w końcu zapowiedział, że wyrobi sobie sześciopak ;P). Czekammmmm.
Sep 3, 2010 10:21 AM

Oct 2009
169
taaa na przykład Zoruś w długich włosach xD
Sep 4, 2010 10:32 AM

May 2008
185
o nie, Zoro to tylko krótkie włosy, nie ma możliwości żeby były inne xD... Ale Broock może sobie Afro skosić :D!
Sep 6, 2010 1:45 AM

May 2009
157
Nieee!! Afro Brook'a jest mega!
Sep 10, 2010 12:36 PM

Apr 2009
618
Afro ma moc!
Sep 14, 2010 11:50 PM

Oct 2009
169
Sep 18, 2010 11:19 AM
Oct 2008
92
Ach! Jeszcze tylko troche ^^
Sep 30, 2010 9:59 AM

Jan 2008
809
Po nowym chapterze. Motyw przebierańców pewnie ładnie pozwoli nam pokazać nowe umiejętności załogi.

Zmianami w wyglądzie jestem... rozczarowana. Jako fangirl stwierdzam, że Sanji ma teraz -15 do bizonowatości, z Zoro'a zrobił się synth Shanksa i Rayleigha, nowa fryzurka Nami jest nudna, a reszta jest tylko ok albo w ogóle się nie zmienili. Najlepiej z tego wszystkiego wychodzi Usopp z nowymi bicepsami i Luffy z dziarą na klacie.
Sep 30, 2010 10:34 AM

Jan 2009
3253
Hahahha ta :d

Sep 30, 2010 12:56 PM
Oct 2008
92
Dla mnie długie włosy Nami sa cudne <3 Robin wyglada teraz bardziej kobiec. Sanji tez wyglada bardziej jak badass no i ma wlosy po drugiej stronie :D. Takie moje zdanie :) Luffy z blizna na klacie tak samo. W sumie zastrzezen nie mam do wygladu, same plusy.

Najbardziej mnie Sanji rozwalil

Women~~! xDD
I chopper mylac fake zaloge z prawdziwa <facepalm>
Ja juz chce nastepnego chapa :)
CzarnyCsSep 30, 2010 1:04 PM
Sep 30, 2010 1:38 PM

Jan 2008
809
"Mój Boże, porwali Robin!"
Lulz.
Sep 30, 2010 2:38 PM

Apr 2009
618
Pozegnanie Snajiego przebijo wszystko w tym chapie xDD
I ja myslalem ze nie poznanie Usoppa w przebraniu Sogekinga to szczyt ale Chopper jednak jest na kompletnie innym lvlu niz mozemy sobie wyobrazic xD
Co do zmian to tylko mnie Franky mierzi ugh... No ale jakas zmiana musialabyc a co innego mozna zmienic w metalowcu jak nie wlosy ^^
Usopp zdecydowanie na plus
Nami zdecydowanie na plus
Robin... mam mieszane uczucia... poczekamy, zobaczymy
Luffy na plus takze, jemu zmian nie trzeba :D
Zoro tez na plus ;] ten stary wyglad byl nudnawy, czegos tam brakowalo ;p
Sanji... pierwsze wrazenie to "spedalil sie chlopak z ta brodka i wasikiem"... ale na dalszych kadrach to nie wygladalo tak zle ;p

I jesli Zoro naprawde stracil ta reke to jak on bedzie wykonywal santoryuu? O_O I chyba stracil oko bo ma zamkniete i ma ta blizne...

aha i jeszcze jedno: Brook-samaaaaaaaa~! *_* xD

A, no i jeszcze fake-Robin z ogorkiem mnie zmiotla xDD
Sep 30, 2010 4:28 PM
Oct 2008
92
I tak na powaznie. To Robin chyba uciekla od rewolucjonistow. Widocznie tatusiek luffiego nie chcial jej puscic. Ale ci tak samo porwali fake robin xDD

T0LEK said:
Pozegnanie Snajiego przebijo wszystko w tym chapie xDD

Zes mi przypomnial to bylo epic xDD w sumie mu sie nie dziwie.

A na Nami ciagle nie moge nacieszyc oczu, bibiki i dlugie wlosy plus 100 do seksownosci ^^
Oct 1, 2010 5:25 AM

May 2008
185
T0LEK said:
PI jesli Zoro naprawde stracil ta reke to jak on bedzie wykonywal santoryuu? O_O I chyba stracil oko bo ma zamkniete i ma ta blizne...

Przecież Zoro ma swoją rękę O.o drugą też xD ma obie... czy ja coś przegapiłem O.o ?
Oct 1, 2010 6:37 AM

May 2008
4
kurizu said:
T0LEK said:
PI jesli Zoro naprawde stracil ta reke to jak on bedzie wykonywal santoryuu? O_O I chyba stracil oko bo ma zamkniete i ma ta blizne...

Przecież Zoro ma swoją rękę O.o drugą też xD ma obie... czy ja coś przegapiłem O.o ?

Jego lewa ręka, dokładniej okolice gdzie wiążę ta swoja bandanę - faktycznie można stwierdzic, że wygląda jak kikut trochę. Ale efekt taki wywołany IMO został nowym, luźniejszym [bardziej samurajsko teraz wygląda <3] strojem Zoro. Zreszta między nogami Luffiego widać miecz, który Zoro trzyma w rzekomo straconej ręce. I wszystko wskazuje na to, że ma teraz 4 miecze :)

Co do samego chapter to ofc. epic, czekam na wiecej. Na pewno na plus zaliczam nowy wygląd Nami, Robin, Luffiego, Usoppa. Zoro wstepnie też, ale musze zobaczyć wiecej kadrów z nim, wtedy ocenię. [swoja drogą ciekawe co z tym okiem]. Co do Sanjiego nie mam zdania na razie. Franky na minus. A Chopper i Brook sie chyba niezbyt zmienili :)
To tyle ode mnie.
Oct 1, 2010 7:38 AM

May 2009
157
Hmm mi sie wydaje ze Zoro nie ma reki i oka :-)

Co do wygladow postaci to wszystkie podobaja mi sie i jakos nie mam zastrzezen. Jedynie drazni mnie, ze ta "Slomiana zaloga" psuje reputacje Luffiemu i jego kamratom! Mam nadzieje, ze porachuja im kosci raz dwa i beda kwiczec z bolu przebierancy.
Oct 1, 2010 8:16 AM

Apr 2009
618
A mi sie wydaje ze on tej reki nie ma ;p Ten miecz nie wyglada jakby go trzymal w tej rece, zreszta rekojesc widac u jego prawego boku. No i oka tez raczej nie ma bo zamkniete.
Oct 1, 2010 11:22 PM

Mar 2009
288
Sonrisa said:
kurizu said:
T0LEK said:

Jego lewa ręka, dokładniej okolice gdzie wiążę ta swoja bandanę - faktycznie można stwierdzic, że wygląda jak kikut trochę. Ale efekt taki wywołany IMO został nowym, luźniejszym [bardziej samurajsko teraz wygląda <3] strojem Zoro. Zreszta między nogami Luffiego widać miecz, który Zoro trzyma w rzekomo straconej ręce. I wszystko wskazuje na to, że ma teraz 4 miecze :)

mam te same odczucia co kolega i nie wydaje mi sie by stracil ta reke, gdy sie bardziej przypatrzyc na ten kadr to rzeczywiscie wyglada to jakby trzymal czwarty miecz w lewej rece ale ciekawi mnie jak on te oko stracil ;)

Chapek ogolnie byl na poziomie ;) podobal mi sie nowy wyglad Usoppa a takze i Sanjiego choc wiele sie nie zmienilo jedynie brodka oraz grzywka ktora przyslania prawe nie lewe oko.. pozatym Nami pieknosc ktorej nie moge opisac ;p Robin wcale nie gorsza ;) Franky slabo.. jakos nie przekonal mnie jego nowy wyglad no i Chooper oraz Brook, pierwszy bez zmian jesli chodzi o ta jego glupkowatosc ;p drugi najwyrazniej swietnie sie bawil ;) nie moge sie tylko doczekac gdy pokaza co potrafia a najbardziej czekam na Sanjiego w akcji ;)

Oct 2, 2010 11:45 AM

Apr 2009
618
W sumie to moze i miec piec mieczy Zoro i to rzeczywiscie moze byc trzymane w rece... ale dla mnie wciaz ten rekaw wyglada na... pusty... tak od bandany w dol.
Oct 7, 2010 6:45 AM

Jan 2009
3253
Haahahahahaa ale robocik smiesznie wyglada. XD
No Zoro kozacko rozpi**** statek ;d
Luffy widze ze teraz Neo jest xD Pewnie w Matrixie trenowal na tej wyspie ;D

Oct 7, 2010 11:59 AM

Oct 2009
169
łeee ale Zoro ma blizne na złym oku xDD kurczę no niech Oda się zdecyduje xDD
Oct 7, 2010 12:40 PM

Apr 2009
618
Przyznal sie do bledu przy okladce ;]
I wogole to Zoro wciaz jest gburem i wciaz mnie potrafi zirytowac choc pojawil sie tylko na jednej stronie... i ten poetycki tekst do niego nie pasuje xD
Co do Franky'ego to przesadzone lapy ma ale ogolnie wciaz jest SUPAAAAA~! OWWW!
Oct 9, 2010 2:40 AM
Oct 2008
92
Ja pierdole!!! Zoro Epic FTW w tym chapie! Bez dwoch zdan... a franki nie podoba mi sie z lapami xD jak goryl... no ale nie jest zle.. ale zoro koazacki, haki luffiego tez <3 ja chce jeszcze...

Ale zoro!!!! xDD
Oct 9, 2010 9:31 AM

Oct 2009
169
Franky jest straszny...!!! OMG w życiu bym się nie spodziewała że takie coś z niego zrobią :PP
Zoro racja :D zawsze będzie mnie zadziwiał :D
Gdzie się Oda przyznał?? Nie mogę znaleźć :P
Oct 10, 2010 3:00 AM

Mar 2008
66
Ale najlepsze z tego wszystkiego jest to że Marine zapewne złapie tych oszustów podszywających się pod załogę Słomianego Kapelusza, będą zajęci nimi myśląc że mają w więzieniu grube ryby, a tym czasem Sunny odpłynie w siną dal, na spotkanie wyspie ryboludzi.

Oda rządzi. Jego pomysły są naprawdę absurdalne x3
Reply Disabled for Non-Club Members
Pages (3) « 1 [2] 3 »

More topics from this board

» One Piece AMV

Pepees - Oct 18, 2012

5 by wodid »»
Oct 19, 2015 12:08 PM

» Zabawa - Ostatnia litera.. ( 1 2 3 4 5 ... Last Page )

Hime_chan - Jul 4, 2010

303 by Yorunae »»
Dec 25, 2014 3:33 PM

Sticky: » Karty Klubowe v2 [OTWARTE]

Hime_chan - Sep 8, 2011

38 by jeshkun »»
Apr 24, 2014 10:06 PM

» Openingi i Endingi

Hime_chan - Apr 19, 2010

10 by blezio »»
Jan 10, 2013 12:51 PM

» Pomysły na prosperację klubu

DarkNighty - Nov 19, 2012

10 by DarkNighty »»
Dec 2, 2012 9:03 AM
It’s time to ditch the text file.
Keep track of your anime easily by creating your own list.
Sign Up Login