Forum Settings
Forums
New
Aug 28, 2008 5:19 AM

Oct 2007
28
MAL'ın klasik anime puanlama sistemi var, hepimiz animeleri izledikten sonra 1 ile 10 arası bir değerde puan veriyoruz. Peki siz neye dayanarak o puanları veriyorsunuz?
Reply Disabled for Non-Club Members
Aug 29, 2008 6:22 AM

Dec 2007
122
Ya beni gülmekten koparacak, +++++
Ya beni düşündürecek, ++++
Ya beni şaşırtacak, ++++
Ya bana ''e yuh artık!'' dedirtcek xD, +++
Ya beni animasyon,ses,hikayesiyle hayran bırakacak, +++++
Ya beni korkutacak (biraz zor ama vardı 3 tane anime böyle), ++++
Ya beni gerilimiyle gerecek xD. +++

Kriterlerim bu,puanlarımı bunlara dayanarak veriyorum :P

Beni ağlatan bir anime yok, duygulandıran var ama bunlar extra.
Aug 29, 2008 7:48 AM

Jan 2008
318
Genellikle o animeyi izlerken ne kadar heycanlandığıma bağlıdır puanlarım.Eğer bir oturuşta 5 bölüm izleyip hala daha da izlemek istiyorsam o anime benim için 10 puanlıktır bu konuda tek istisnam Bleach oldu izlerken heycanlanmama rağmen 9 verdim ( saolsun filler lar )
Tabi birde yapım kalitesine baktığım seriler de var.Death note sırf o zeka ürünü hikayesinden dolayı 10 almayı hak ediyor bence ;)

Aug 29, 2008 8:32 AM

Dec 2007
122
İzlediğim animeler arasında o 20dkk nın nasıl geçtigini anlamadıgım tek anime Bleach,filler ları olsa bile heh.
Nov 18, 2008 11:33 AM

Jun 2008
5
İlk bölüme göre veriyorum.O bölümde aldığım zevke bağlı.

Nov 19, 2008 4:00 AM

Aug 2008
22
kilic, katana, bicak, caki, kan, samurai, kaotik karakterler, yari bio veya cyber insanlar, surukleyici enfes bir konudan en az birisini iceriyor ise o anime benden puan alabilir.

Seis Fleur
Nov 21, 2008 10:24 AM
Oct 2007
4
Olay içindeki sürükleyiciliğe ve anime anlamaya göre tabi anlarsam konusuna göre. :D:D
Kısa seriler genelde konu olarak çok başarısız ya da tam olarak aktarılamamış oluyor o yüzden puanları düşük olabiliyor benim için.
Dec 18, 2008 10:45 AM

Mar 2008
120
önceden onu, bunu, şunu, çizimi, sesi, müziği, karakteri, kılı, yünü katıp verdiğim puanları şu ara sadece enjoyment kısmına göre veriyorum..çizimleri dünyanın en kötüsü bile olsa, izlemesi yeterince zevk veriyorsa 10 alabilir benden..
E.C.O.T.S.W...
Dec 18, 2008 11:20 AM

Oct 2007
334
Beni sandalyeden düşürebilen bir animeyse 10 veririm. Eğer ki başaramamışsa bunu, 9 puan en yüksek olmak üzere öncelikle hikayenin kendisine, sonra hikayenin işleniş biçimi ve akış hızına, daha sonra ise çizim kalitesi, seiyuu kadrosu, müzikleri v.b. cartına curtuna bakarak değerlendiririm.

Dec 18, 2008 11:31 AM

Mar 2008
2674
Müzik ve animasyon kötü bir animenin puanını yükseltebilir.
Güzel bir animeye kötü son yapmışlarsa puan düşer.
"Komedi" olup da beni güldüremezse benden acayip düşük puan alır.

10 - süper, harika
9 - bu da harika ama 1-2 şey eksik
8 - izlenebilir, keyif verici
7-6 - izlenebilir ama izlenmese de olur
Dec 19, 2008 5:35 AM

Mar 2008
120
bir de ben sanırım 9 puanı genelde -kendi kriterlerime göre- 10 alabilecekken ısınamadığım, bana göre olmayan, ama hakkını da yemek istemediğim (çizimleri olağanüstü olabilir, konusu feci olabilir, kısaca çıta üstü) serilere kullanıyorum..
E.C.O.T.S.W...
Dec 21, 2008 12:47 AM

Nov 2007
115
Eğer arka arkaya izleyip her bölümünden sonra bir sonraki bölümü izleyesim geliyorsa, çoğu sahnesinin hangi bölümde olduğunu bile hatırlıyorsam ve 2. veya 3. sezonunun olmasını istiyorsam benden 9-10 puan alır.

Eğer son bölüme kadar harika giderse ama son bölümde batırırsa, ilk bölümleri berbat ama gitgide düzeliyorsa ve müzikleride güzelse benden duruma göre 9 veya 8 puan alır.

Eğer başlarda iyi ama sonra konusu sıkıcılaşıyorsa, bi süre sonra izlemek azaba dönüyorsa 7-6 alır. Eğerki 7 verdiysem ya karakterleri benim için iyidir ya da müzikleri çok güzeldir.

5-4 verdiklerimde izlemesemde olurdu manasına geliyor... Daha düşük not vermemeye çalışıyorum. Çünkü sonuçta anime yapımında emek söz konusu. Gidipte 1-2 puan çakamam bir animeye. Heleki o seriyi bitirmiş olupta 1-2 puan verenleri tuhaf bulmuşumdur.

Dec 21, 2008 12:56 PM

Jan 2008
486
Voodoo_baby said:
Heleki o seriyi bitirmiş olupta 1-2 puan verenleri tuhaf bulmuşumdur.

Demek tuhaf olduk iyi mi XD Yok bence tuhaf bulma vudu ya, benim o zamanlar başladığım animeyi bitirmek gibi obsesiflik derecesine varan bir durumum söz konusuydu, yoksa sansürlü bir Cromartie High School ya da "bence" beyinsel özürlü insanların yaptığı bir Azumanga Daioh 1 sn bile izlenmeye değer değil. Bunlara başladım, sonra belki bir iki bölüm sonra düzelir diye izledim ve 3-4 bölüm izledikten sonra da takıntım yine kendini gösterdi ve sonuna kadar izledim. Sonuç: Kesinlikle ve kesinlikle 1 puanı hakeden animeler bunlar.Nokta.

Ehm konuya dönersem;
10... Hayatıma etkisi olacak derecede beni etkileyen anime, bir elin parmağını geçecek kadar yok şu sıralarda...
9... Mükemmel kendileri, fakat aynı zamanda içinde kendimi bulamadığım ya da bir türlü beni içine hapsedememiş olan da bir animedir kendileri.
8... Enfes, fakat birkaç bakımdan eksikleri olan, yani konusu ve konusunun işlenişi, yönetim biçimi ve akış hızı mükemmel derecede olan, hikayede tutarsızlık, yersiz ve gereksiz komedi bulunmayan, ama karakter ve olay gelişimleri yönünden biraz zayıf olan animeler bu sınıfta.
7... İzlerken zevk aldığım, pek kafa yormama neden olmayan, iyi animeler, tabii ki eksiklikleri mevcut efem.
6... Yani, izlemesem de olurmuş ama izlediğimde de bana yer yer keyif verebilen animeler, birçok eksiği olsa da bir yerden de iyi kötü bunları örtebilen animeler.
5... Hiçbir yönden hemen hemen iyi diyemeyeceğim vasat animeler ya da bir yandan iyiyken diğer yandan sıçıp batıran animeler...
---- Beni eğlendiren hiçbir animeye şimdiye kadar 5'ten aşağı not vermedim. Ama çok 5'ten aşağı notum var söylemesi ayıp XD ----
4... aghh, yapmayın şöyle klişe hikayeler basmakalıp karakterler, yine de çok sinir bozucu değilse bu sınıfta olurlar.
3... Yukarıya ek olarak görüntü kalitesinin de kötü olması veya karakter ve olay gelişiminin hiç olmaması/çok zayıf olması.
2... Yukarıdakine ek olarak, akıcılığın ve konu işlenişinin berbat olması, kendisini izlerken uykuya dalınmasına neden olanlar da bu sınıfta(Dikkatinizi çekerim uyku getirenler değil, siz farkında olmadan uyumuş, uyanmış oluyorsunuz O.o)
1... Bana bu notu verdirebilen animeler-ki elbetteki mevcut- izleyicileri kendileri gibi aptal sanan anime yapımcılarına ve onların benim gözümde hiçbir değeri olmayan animelerine gidiyor.
Dec 28, 2008 2:30 AM
Jul 2008
9
.
DeicideJul 14, 2010 4:14 AM
Apr 4, 2009 12:14 PM

Dec 2008
84
-Müzikleriyle
-Karakter dizaynlarıyla ve karakterlerin kişilikleriyle
-Çizimleriyle
-Konusuyla
-Türüyle
-Yönetmeniyle

Bunların tümüyle beni büyüleyen bir animeye 10/10 veririm. Bazı istisnalarda 9a düşürürüm. Ecchi felan olması kaydıyla 6nın üstünede çıkarmam XD
May 5, 2009 2:01 AM

Apr 2009
4
Puan vermemdeki en büyük etken konusu ve karakterlerin tip ve kişilikleri. Çizimlere çok fazla önem vermem sonuçta çizimler çok da iyi olmazsa eğer hikaye, karakter ve müzikler tam bir uyum içerisindeyse yine keyifle izlenir.

6'dan düşük puan vermiyorum, onun yerine hiç puan vermemeyi tercih ederim XD
Aug 28, 2009 11:47 PM

Jun 2009
3
Müzik
Animasyon
Senaryo ve Anlatım
Karakterler
Kurgu
Eğlence
Sep 10, 2009 2:33 PM

Jun 2008
58
Kurgu benım ıcın onemlıdır ama bazen herkesin verdiginden cok deisik puanlar veririm cunku hıc begenmedıgım anımede tek karakter yuzunden bıle yuksek puanlar verebılırım ve ayrıca en dramatik anımede bıle arada bıkac ufak espri ne bılım ılgınc bısıler ararım hep...
Jan 6, 2010 11:47 AM

Dec 2008
132
10=> vermek istediği konuyu her yönüyle vermiş+beni etkilemiş+en az 1-2 gün kafamdan çıkmamış
9=>istediğini vermiş+türünün iyi örneklerinden+sevdiğim türlerin 8likleride buraya kayabiliyor(sadece 10 da adil olmaya çalışıyorum :D)
8=>sevdiğim türün iyi örnekleri ve de sevdiğim türden olmasada beğenimi kazanmış
6-7=>ortalama vasat zaman geçirmelik arada 3-5 bölüm hoş geçmiş genelde sabit ve tekrarlanan konuları kapsayan
5-1=>beğenmemişim ama ne derecek katlanabilir olduğu

May 7, 2010 10:47 PM

Jul 2009
57
İlk olarak senaryo ve kurguya bakarim.Bence guzel bir hikaye yoksa,güzel olsa bile bu hikaye iyi bir sekilde anlatilamamissa müziklerin,grafiklerin vs... hic bir önemi kalmaz.daha sonra karakterlerin etkileyiciligine bakarim.saglam karakterler animeyi cok yukseklere cikarir.Daha sonra muziklere bakarim...ondan sonra grafiklere

10 = Senaryosuyla,muzikleriyle,cizimleriyle herseyiyle mukemmel olan,mutlaka hayran oldugum bir iyi bir de kotu karakter barindiran,beni ekran basina kilitlemis,bitirdikten sonra bile bir kac gun etkisinden cikamadigim animeler
9 = beni eglendirmeyi fazlasiyla basarmis,karakterlerini ve muziklerini cok begendigim animeler
8 = begendigim ama bir sure sonra unutacagim,mutlaka bir veya daha fazla ozelligini gercekten begendigim diğerlerini ise eksik buldugum ve favorilerim arasına giremeyecek vasatin uzerinde animeler.
7 = biraz zorlayarak izledigim,belki sadece belli yonlerini begendigim icin izlemeye deger saydigim animeler
6 = vasatin altinda animeler.belki cizimleri falan hostur...
5 ve alti = heralde ekran basinda sinirlenmisimdir izlerken =)
" The best spice is hunger!..." - Spike Spiegel
Nov 6, 2010 6:42 PM

Oct 2010
12
animenin bana vaat ettiği şeye bakarım bunu karşılıyorsa benim için dört dörtlük bir animedir fazlasını veriyorsa zaten ne ala. örneğin türü komediyse ve beni güldürmüyorsa direk 1 puanlıktır benim için. tabi çizim karakterler, senaryo da önemli etkenler.
özellikle iyisiyle kötüsüyle bana bir duygu yaşatabilmişse genelde böyle animeleri beğenirim. bazıları görüntüler çizim den ibaret mükemmel olsa bile insana hiç bir duygu veremiyorsa aynı ot gibi başarızdır.
Oct 21, 2015 1:04 AM

Oct 2010
12
Vay arkadaş 2010 da öyle bir yorum yapmışım ki üstüne daha hala yorum yapılamamış:)
Aug 2, 2024 12:02 PM
May 2024
1
Sürükleyiciliğine ve konu derinliğine göre veriyorum karakter tasarımları ve ayrıntılarına da az da olsa bakıyorum he bir de ana karakter zekiyse işte anime mükemmeldir
Reply Disabled for Non-Club Members

More topics from this board

» Animeleri dublajlı mı yoksa orjinal dili ile (ing. veya türk.)altyazılı mı izlemeyi tercih edersiniz?!?^?! ( 1 2 )

ELRoSRoND - Feb 24, 2008

57 by ramo-kun »»
Oct 11, 1:56 AM

» Kızlar mı erkekler mi daha çok anime sever?

ataegemenc - Feb 25, 2008

18 by ataegemenc »»
Sep 12, 2023 5:30 PM

Poll: » One Piece vs Naruto vs Bleach

swordsman - Mar 6, 2008

46 by Gallardo00 »»
Apr 2, 2022 11:26 AM

Sticky: » Favori animeleriniz hangis?! ( 1 2 )

Asuka-san - Jan 19, 2008

59 by Vargnatt »»
Jun 25, 2015 7:23 AM

» Anime indirmek veya indirmeden izlemek için kullandığınız kaynakları (siteler, ed2k, rapid linkleri) paylaşalım güzelleşelim.. ;)

ELRoSRoND - Feb 24, 2008

16 by efza »»
Sep 28, 2011 8:12 AM
It’s time to ditch the text file.
Keep track of your anime easily by creating your own list.
Sign Up Login