Forum Settings
Forums
New
Nov 19, 2010 5:09 AM

Oct 2009
2394
jak w temacie - czemu tak bardzo lubimy yaoi/shounen-ai? co jest w tym takiego pociągającego? jakie są reakcje waszych znajomych? czekam na wasze wypowiedzi (:
Reply Disabled for Non-Club Members
Nov 19, 2010 9:57 AM

Sep 2008
1011
czemu?
nie wiem czemu, choć jestem yaoistką ponad trzy lata, to nie wiem co mnie w tym pociąga.
może to ta cała chemia jaka wytwarza się miedzy bohaterami, może to emocje, a może to tylko ma dziewczęca słabość, bo jestem kobietą i jakoś nie pociąga mnie do oglądania jak dwie kobiety robią sobie dobrze, hentai też jakoś specjalnie mnie nie pociąga jak yaoi.
no.

reakcje znajomych
zazwyczaj to otwierają szeroko oczy lub łapią się za głowę, ale jakoś specjalnie się tym nie przejmują, przecież każdy lubi co innego. ale jak dochodzi do jakiś śmiesznych sytuacji związanymi ze sprawami sami-wiecie-jakimi, jak rozmawiamy o nich, to oni wiedzą, jaki mam stanowisko, i zawsze przy takich rozmowach mam kupe śmiechu i z samej siebie, i z nich xd
Nov 19, 2010 2:25 PM

Jan 2010
854
bo co dwóch bishów to nie jeden, poza tym lubię gejowskie żarty i ten humor serwowany w dobrych doujinshi.
a taki bardziej główniejszy powód - czy jest coś lepszego niż obserwowanie reakcji uke? :D rumienienie się, płakanie, jęczenie... :D fanserwis ftw :D

reakcja? najczęściej to jak gadam o tym z kimś, kto się na tym zna, to ów osoba trzecia przysłuchująca się rozmowie wygląda tak, jakby to do niej nie docierało, co mówię i w efekcie jedyne, co jest w stanie wyprodukować to: "...aha..." i zazwyczaj do tego już nie wracamy specjalnie (w moich rozmowach z tą osobą trzecią).
ofc faceci, którzy są w temacie reagują jak typowi faceci. z dziewczynami (mimo że też "w temacie") z reguły i tak nie mam jak o tym gadać, bo preferuję inne pairingi.
Nov 20, 2010 2:10 AM

Feb 2010
61
Dlaczego? Sama nie wiem zaczeło się od niedawna i tak mi się spodobało że jak narazie nie mam ochoty przestać;p Reakcje uke są fajne, a jeszcze lepsze seme^^ wiem wiem pokręcona ze mnie dziewczyna xD
Reakcje znajomych? Lepiej nie mówić ^w^ Kumpele które są wogóle w temacie anime i mang twierdzą że to dla naprawde stukniętych osób które się podniecają jak faceci robią sobie dobrze xD A faceci? Lepiej nie mówić zawsze pukają się w głowę;p

Nov 20, 2010 5:03 AM

Oct 2009
2394
ja szczerze mówiac mam podobnie ;D nie wiem czemu tak lubie yaoi, po prostu widok dwóch nagich facetów razem, którzy sie przytulają, całują i mówią do siebie czule jest uroczy. pozatym, yaoi poprawia mi humor ;D
jak kiedys wspominałam, z dumą noszę swoją przypinkę z napisem "I <3 YAOI" na torbie. czasami na uczelni ludzie się mnie pytają, co to znaczy...

- co to znaczy 'yaoi'?
- nie chcesz wiedzieć.
- chcę.
- jesteś pewien?
- tak.
- to manga lub anime utrzymywane w klimatach miłości męsko-męskiej.
- męsko-męskiej?
- tak.
- geje!
- ...
- ... aha

;D ogólnie na tym rozmowa się kończy, nikt potem nie wspomina o tym. jest ok ^^
Nov 20, 2010 7:22 AM

Jan 2010
854
Mnie kiedyś o to zapytał brat, bo mam 5 przypinek z napisem o treści yaoistycznej (a właściwie 6, bo " ... for hire" chyba też się liczy), powiedziałam, że się dowie we właściwym czasie (brat lat 12)

@After_Dark: reakcje seme? W sensie fajne nosebleedy? Bo pierwsze, co mi przyszło do głowy to jaranie się kamienną twarzą.
Nov 20, 2010 7:51 AM

Sep 2008
1011
...dobrze, że moja siostra nie pytała co to seme po przeczytaniu mojej przypinki '100% seme' oO XD
Nov 21, 2010 3:05 AM

Feb 2010
61
Olciiak: Można tak powiedzieć^^ Moja siostra gdy usłyszała co to yaoi powiedziała że już do końca mi odwaliło ^w^ , ale jak ją ładnie poproszę to moje ulubione pary zawsze narysuje;p (wkońcu chodzi do plastyka i jak się jej nudzi to zawsze można ładnie prosić;p)

Nov 21, 2010 3:19 AM

Oct 2009
2394
After_Dark: to nam czasami pokaż co twoja siostra ci narysowała ;D
Nov 21, 2010 6:48 AM

Sep 2008
1011
jestem za!

co do rysowania, jak mi kiedyś siostra Eda narysowała z pierwszego tomu FMA, to myślałam, że ją zeżrę, normalnie jak Arakawa >> ale na RoyEdo od niej nie mam co liczyć.
Nov 21, 2010 7:13 AM

Oct 2009
2394
moja siotra nie umie rysować, nie pyta się mnie, co to jest yaoi, ale i tak jest czaderska ;D
Nov 21, 2010 7:43 AM

Sep 2008
1011
...też taką chcę.
a młodsza czy starsza?
Nov 21, 2010 7:46 AM

Oct 2009
2394
starsza o 4 lata ;D
Nov 21, 2010 8:02 AM

Sep 2008
1011
zazdroszczę x: *ma młodszą o 5*
Nov 21, 2010 8:52 AM

Jan 2010
854
Ale tak a propos rysowania, nie wiem, czy wiecie, ale to uczucie, kiedy pierwszy raz w życiu wyszedł ci rysunek pseudoyaoi... jest takie... zajebiste xD Szkoda tylko, że padło na inny pairing niż na mój ulubiony (chociaż TYL 6927 jest nice nice), ale i tak jestem z niego cholernie dumna.
Szkoda , że został wygnieciony i że nie mam skanera.

...dobrze, że moja siostra nie pytała co to seme po przeczytaniu mojej przypinki '100% seme' oO XD
U mnie jest seme for hire *high5*
Nov 22, 2010 12:01 AM

Feb 2010
61
Nie ma sprawy^^ Tylko muszę mieć skaner sprawny i czemu nie;p Moja siostra jest młodsza o 2 lata, a zresztą ona w szkole ma takie laski że nie raz na przegląd prac przynosza właśnie jakieś paringi yaoi ^w^

Nov 28, 2010 4:58 AM

May 2009
45
Hmm no nie powiem, temat ciekawy ^^
Jednak odpowiedź na pierwsze pytanie jest prosta: bo dwa jest lepsze niż jedno! *a czasami więcej niż dwa... ale pomijając...*
Zresztą gdzieś czytałam, że psycholodzy uznali za normalne fakt, że kobiety lubią związki męsko-męskie. Podobno tkwi to w podświadomości heteroseksualnej kobiety.

No a reakcje otoczenia? Różne. Rodzina się oswoiła, znajomi generalnie nie wiedzą *tylko kilku zaznajomiłam z tematem*, bo z homofobami lepiej nie ryzykować... przynajmniej w moim środowisku. A w fandomie nigdy nie spotkałam się z negatywną reakcją, chociaż wiem, że takie są.
Nov 28, 2010 5:28 AM

Aug 2010
40
Do takiej szkoły to by się, aż chodzić chciało. :D W zwykłych magach i anime laski są tępe a faceci beznadziejni. Związki męsko-męskie są o wiele ciekawsze. Nie ma to jak słodziutki protestujący uke i silny dominujący seme. <3 To jest takie słodziutkie. :D Pewne rzeczy kocha się za to, że po prostu istnieją.

Reakcje? Strach myśleć. Ale jak się kogoś nie lubi i ta osoba dostaje białej gorączki jak słyszy o gejach to aż ma się ochotę wysłać jakieś zdjęcie z yaoi. :D Kilka razy o tym myślałam. Reakcja byłaby świetna. :D

Moje zdolności artystyczne są na poziomie przedszkolaka, ale na szczęście mam koleżankę, która świetnie rysuje a praktycznie wszystkie prace są związane z miłością męsko-męską. Takie koleżanki to należy wielbić. :D
Nov 28, 2010 6:54 AM

Aug 2009
42
Dlaczego? Bo to jest słodkie ._.
A szczególnie najfajniejsze jest tworzenie par yaoi z postaciami z mang, które yaoicami wcale nie są, ale relacje niektórych bohaterów po prostu czuć na kilometr (Shizaya chociażby, które jest poparte przez autora~~).

Reakcje?
Przyznam, że jestem trollem i kocham o tym mówić osobom nie tylko związanych z fandomem. Jeśli z kimś rozmawiam dłużej, muszę wspomnieć o gejach. I w sumie zależy od człowieka, jak zareaguje. Niektórzy od tego czasu sami lubią gejów, a niektórzy patrzą się tylko na mnie jak na idiotę. W sumie jestem nim XD".

Co do rysowania, to ostatnio ograniczyłem się właśnie tylko do rysowania chłopców i yaoi. Czy to mi wychodzi czy nie, to już inna sprawa XD"...
Nov 28, 2010 10:30 AM

Nov 2009
1718
O tak, na pewno,bo jest słodkie :3 I fajne, i kupa śmiechu z podtekstami <3 *taa, śniadania spokojnie nie zjesz, bo gdzie spojrzysz podtekst x"D* Z resztą jakoś ciągnęło mnie do gejów zanim zaczęłam oglądać anime, tak bardziej na poważne xD I to była taka mała obsesja chyba, bo robiłam zdjęcia na ulicy, jak widziałam trzymających się za ręce facetów, ale to w podstawówce... (xD)

Reakcja, zazwyczaj szczególnie faceci "Idź, zła kobieto, bo jeszcze mnie z *tu imię kogoś tam* sparujesz!", bądź "LOL! Co w tym takiego podniecającego?" albo po prostu mówią, że jestem zboczeńcem... U dziewczyn, jedne są obojętne, inne się krzywią, niektóra robią świńskie oczka i proszą o pokazanie czegoś. Spotkałam się też z oskarżeniami, że niby jestem lesbijką x"D Choć nie wiem co to ma do yaoi... A starzy, nie jestem pewna, czy w ogóle są świadomi, że to co mam na pulpicie to nic w porównaniu z bardziej ukrytymi artami i mangami >D
Nov 28, 2010 9:49 PM
Nov 2010
1
Hmm...myślę że lubię yaoi dlatego że...jak je lubię to czemu nie oglądać/czytać? xD
Ale ogólnie to uważam że to po prostu słitaśne i takie odmienne od anime/mang ze zwykłymi parami. Ale nie lubię yuri i mam wrażenie że nie polubię xD Kocham też dlatego, że zawsze są ciachaaaaa xD ale teraz mam trochę.. na***ane w głowie i często strzelam tekstami " UUU patrz gej!" z wyrazem twarzy mniej więcej takim : OwO , dzięki czemu ludzie się na mnie ciekawie patrzą xD No i zgadzam się z Baku_ jeśli chodzi o podteksty xD
A co do reakcji...no to właściwie mało kto wie, że się tym interesuje xD To znaczy na pewno podejrzewają, ale wprost nie powiedziałam xD 2 osoby w klasie (dziewczyny ;c), jedna równie dziwna jak ja, też lubią yaoi. Właściwie dzięki niej poznałam yaoi xD No a oprócz tego wie jeszcze inna koleżanka ale nie lubi...i mój kuzyn ostatnio był u mnie i zobaczył opowiadanieeee xD Ale zrobił ignora i zapewne powiedział potem wszystkim kolegom xD Dodam że chodzimy do jednej klasy xD No to tyle xD
Nov 29, 2010 6:27 AM
Jul 2018
561912
Jestem tolerancyjna, jestem bi, ale przede wszystkim jestem zboczuszkiem, więc na samą myśl o yaoi ślinka mi cieknie ^^. Dlaczego ogólnie jest to tak popularny gatunek? A może z tego względu, że w Polsce bardzo trudno spotkać się z jakąkolwiek formą homoseksualizmu w kulturze - tak myślę. Ciekawi, podnieca, rozczula... przede wszystkim sztuka japońska to rozumie, a nie wrzuca do jednego worka z chorobami psychicznymi dla przykładu. Myślę, że właśnie to zrozumienie i tolerancja dla takich związków skłoniła mnie do oglądania yaoi/yuri.
Nov 29, 2010 3:39 PM

Jan 2010
854
(Shizaya chociażby, które jest poparte przez autora~~).
Źródło plz.
Bo niestety Arigato mówi co innego :c Nr 8 - lato 2010:
Narita Ryohgo
Autor scenariusza i książek z serii Durarara!! mówi o swoich bohaterach:
[...]
Orihara Izaya - jego imię to też owoc wyobraźni mojego przyjaciela. Podczas pracy nad tą postacią obawiałem się, że będzie nudny, jeśli będzie przepakowany, niepokonany i wszystkowiedzący. Czemu by mu nie dać jakiegoś przeciwnika? Właśnie tak powstał Shizuo. A i tak okazało się, że jakieś czytelniczki dopatrzyły się między nimi "bliskiego związku" i powstały yaoi. Dlaczego? Nie mam pojęcia.

Myślę, że właśnie to zrozumienie i tolerancja dla takich związków skłoniła mnie do oglądania yaoi/yuri.
Nie rozumiem związku: to, że coś tolerujesz skłoniło cię do oglądania tego? Jak coś się toleruje to nie oznacza, że musi się to lubić, tym bardziej oglądać.
Nov 29, 2010 3:41 PM

Aug 2009
42
Oj tak, Baku_, podteksty są wspaniałe <3. Ubarwiają dni <3.
No i fakt, yaoi jest w Polsce popularne, szalenie. Tak, że na konwentach coraz częściej pojawia się również grono osób anty. I te pochody yaoistów i anty-yaoistów... Osobiście ani jednego, ani drugiego pochodu nie popieram, ale przemilczmy, bo czuję, że schodzę z tematu. D": A tego nie chciałem~~

Olciiak said:
Źródło plz. Bo niestety Arigato mówi co innego :c Nr 8 - lato 2010:

Tak, czytałem Arigato i artykuł o DRRR!!. W drodze na Niu2, przy autorze akurat tego artykułu, ale to się wytnie XD. W każdym bądź razie, autor nowelki napisał fanfiction na temat Shizayi (co prawda na prośbę współpracowników, ale dla fana to jest OGROMNY smaczek) i zamieścił komentarz, iż pisanie tego z tymi bohaterami sprawiło mu naprawdę wiele frajdy, choć sam uważa, że w pisaniu takich scen nie czuje się zbyt dobry i podziwa tych, którzy piszą takie coś na codzień. Jak to znajdę, to dam link xD. Wiem, że to niby mało, ale dla Shizayisty fanfic o Shizayi pisany przez samego autora to prawdziwy skarb i nadzieja, że jednak autorowi się to podoba i nie zapomni o tym : 3.
NematsuNov 29, 2010 3:51 PM
Nov 29, 2010 4:02 PM

Jan 2010
854
Jak to znajdę, to dam link xD. Wiem, że to niby mało, ale dla Shizayisty fanfic o Shizayi pisany przez samego autora to prawdziwy skarb i nadzieja, że jednak autorowi się to podoba i nie zapomni o tym : 3.
Trzymam za słowo i czekam. Bo jeśli pisze to sam autor to mam nadzieję, że będzie miało ręce i nogi :T
Nov 30, 2010 1:33 AM

Nov 2007
1389
Olciiak said:
Jak to znajdę, to dam link xD. Wiem, że to niby mało, ale dla Shizayisty fanfic o Shizayi pisany przez samego autora to prawdziwy skarb i nadzieja, że jednak autorowi się to podoba i nie zapomni o tym : 3.
Trzymam za słowo i czekam. Bo jeśli pisze to sam autor to mam nadzieję, że będzie miało ręce i nogi :T

I ja też *___* xD

Ok czytając wasze teksty aż się rozmarzyłam. Cóż ze mną bylo prawie podobnie.
Pewnego dnia gdy oglądałam sailor moon ujrzałam blondynka o imieniu Zoisaite twierdziłam wtedy, że to kobieta i fakt, że się tuli do białowłosego Kunsitego to mnie nie dziwiło xD No, ale jak się po którymś epku dowiedziałam, że to jednak facet to i tak mi się nie zmieniło :D Kibicowałam im z całego serca xD no i się rozpłakałam gdy Zoistaite zginął T_T No i w sumie dla mnie wtedy nie było różnicy czy to facet z facetem czy face z kobitą czy też kobita z kobitą ważne jest dla mnie to, że się kochają i jest im dobrze ze sobą :D
Czemu yaoi?
Hmm sama nie wiem^^ Nie mam pojęcia co mnie takiego pociąga xD Chyba romans obojętnie kto z kim xD Tak jak wcześniej pisałam nie ważne kto z kim ważne by się kochali. Cóż dla mnie nie jest aż tak ważna reakcje ukesia czy seme^^ tylko ehm jak się do siebie zabierają :D No ale nie powiem komediowe akcje też uwielbiam xD To jak się ze sobą droczą czy też tak namiętnie patrzą uprawiając miłość tylko na siebie patrząc xD Nawet czasami chemię czuje przez monitor xD dochodząc do wniosku "no wreszcie pocałujcie się do cholery!" co się sprawdza w 99% ^^
Jestem yaoistką od roku xD o to już tyle minęło^^ Cóż a w sumie kibicowałam parze w sm 12 lat temu^^ Ale i tak w pełni świadomą yaoistką jestem od roku. A zaczelo się niewinnie. Od opowiadania nie yaoistycznego ale z drobnymi podtekstami no i od myśli "no kurde a może wreszcie zobaczę co to jest". No i koleżanka poleciła mi Junjou romantica i się zakochałam i tak mi pozostało *_* pochłonęłam to w tydzień^^
A i w międzyczasie ta sama koleżanka dała mi swoje super opowiadanie yaoi xD i byłam tak zachwycona nim, że sama postanowiłam pisać xD Ahi a jeszcze przed tym opowiadaniem i po junjou^^ Oglądałam ep Gintamy jak Ginciu wraz z ekipa tępili komarowego ducha xD No i był tam Ginciu i Tosiek i wyczuwałam między nimi napięcie no a może mi się wydawało^^ no nic ale jednej rzeczy pragnęłam "POCAŁUNKU!" eh a jedynie dostałam podteksty T_T Ah ale przed tym epkiem dostałam jeszcze jednego twierdzenia bo walczyli na dachu no i Ginciu oszczędził Toska i myślałam, że to przez to, że coś do niego czuje xD No i szukałam w googlach czegoś na potwierdzenie mojej teorii^^ No i znalazłam^^ temacik w którym byli opisani i jeszcze był ten cudny obrazek z pocałunkiem i mówię super xD No i tak się zaczęła moja fascynacja Gin x Hiji *_* a także również innymi paringami^^ bo z khr też zaczęłam czegoś szukać xD No i po dziś dzień mój dorobek jest taki^^
1 amv mix zrobiony w pełni
2 amv w pordukji
2 opowiadania w produkcji xD
2 gb doujshinów gintamy,pandory, d gray man, saiyuki, khr, naruto, bleach, code geas, one piece itd.
20 tytułów mang czytanych, przeczytanych i jeszcze więcej do przeczytania.
No i tony obrazków^^ i wszystko to w ciągu roku xD

Co do reakcji ^^ na moje szczęście. Każdej osobie której to powiedziałam, że to lubię dostawałam pozytywną reakcje^^ No tak bo powiedziałam to 3 dziewczyną xD Z których jedna była w temacie reszta nie. Ale zakceptowały to. Co do znajomych w sieci^^ Reakcje są różne. Polowa takich a polowa takich. Mam szczęście rozmawiać z takimi co jak o tym słyszą udają, że nic nie słyszą xD chodzi o facetów^^ Aż mi raz powiedział "no kurde ostrzegaj mnie jak będziesz dawać yaoistyczne obrazki to chociaż się na to przygotuje!" Lub jak coś tam pokaże ocenią mówiąc "no ładne ale kurde nie mój styl >_<". Nawet jeden mój znajomy którego znam z reala xD żalił mi się, że przez moje opowiadanie zraziłam go do gintamy^^ to ja się pytam czemu je czytał jak wiedział, że jest z niebezpieczną tematyką. A on na to a to tak z ciekawości^^ hehe nie kumam go^^
Jeśli chodzi o moich rodziców. To oni maja w sumie to co oglądam itd w 4 literach xD ważne bym zdobyła wykształcenie a to co oglądam itd to już mniej obchodzi. Ale mama mi pomagała z montażem scen z doujshinów z mojego amv *_* a byly one sugestywne xD abo ja się pytam czy tak dobrze a ona na to "no kamera ma iść z dołu do góry xD" Jaka dobra mama. Brat też ma na to wy... xD mogę sobie czytać czy oglądać co chce a on i tak nie będzie się tym interesować^^
Rysować nie umiem >_< jedynie przerysowywać to co jest narysowane^^ heh no nie znam nikogo kto by rysował^^ eh. Żal^^

Co do podtekstów xD są i będą super zwłaszcza jak są z moim ulubionymi postaciami i parą którą uwielbiam. Bo lubię połączenie jedynie tych bohaterów a innych połączeń danego bohatera już nie xD Tak już mam^^
No i dobrym podsumowaniem tego czemu luie yaoi może być tytuł jednego epka Gintamy w w którym Ginciu i Hiji byli zakajdankowani xD
"Dwójka jest lepsza od jedynki, dwoje facetów jest lepsza niż jeden" xD
Nov 30, 2010 9:07 AM

Jul 2010
3
Moją przygodę zaczęłam od opowiadania Sasuke x Naruto, które znalazłam poszukując wszystkich możliwych obrazków Orochimaru ;-D Taak... Orochimaru miłością mojego dzieciństwa *_* W sumie zaczęłam od jednego rozdziału, a że fabuła była całkiem całkiem, to się wciągnęłam i tak już zostało. Kiedyś to właściwie było takie moje małe uzależnienie. Wyznawałam zasadę "Dzień bez yaoi to dzień stracony". Choć prawdę mówiąc tylko czytałam, ewentualnie przeglądałam obrazki. Dopiero jakieś trzy lata temu natknęłam się na amv i się z miejsca zakochałam. Niestety zobaczyłam w tym czasie tak dużo różnych filmików i anime, że mi się właściwie pomysły wyczerpały. Teraz czytam, oglądam i podziwiam wszystko co popadnie. Łącznie ze słodką parką spotkaną na wakacjach w Egipcie ;-) Mojej koleżance to o nich robiłam wykład przez 3 godziny chyba ;-d Naprawdę byli cudowni. A uke rumienił się jakby ko żywcem z anime wyciągnęli. Ach... *spogląda rozmarzonym wzrokiem*... Ale wracając do tematu. Dlaczego? Sama nie wiem, po prostu nie mogę się powstrzymać. Yaoi jest cudowne i koniec ^^. A znajomi.. Przekonałam już 3 koleżanki i prawie mojego przyjaciela ;-D On uważa, ze go meczę, wszędzie widząc podteksty. A ja protestuje, mówiąc, ze to nie moja wina, bo, bo, bo, TAK! Rodzice - nie wiedzą. Moja matka zachowuje się mniej więcej tak, że podejrzewam, ze gdyby mogła nakleiłaby sobie na czole wielką kartkę z napisem homofob i chodziła po całej Polsce z transparentem "Śmierć homoseksualistom". No cóż...
Mar 11, 2013 10:45 AM
Sep 2012
2
Dlaczego lubię yaoi? Bo po pierwsze jest na co popatrzeć:> po drugie ta garść pieprzu i bezwstydności w niektórych dziełach. Do tego dodałabym ogromny humor i onomatopeje w stylu " Ślizg, ślizg, ślizg" lub "Wpych. Potrąca, potrąca...Blop!" :>
Reply Disabled for Non-Club Members

More topics from this board

» Ulubione pairingi~ ♥

sratytaty - Apr 18, 2010

34 by Sakuja »»
Feb 28, 2017 11:39 AM

» Zakończone/ W trakcie/ W planach

Kawwwa - Apr 27, 2011

34 by 69ichiro »»
Mar 29, 2014 12:25 PM

» jakby yaoi ...

HarukaO - Nov 23, 2013

0 by HarukaO »»
Nov 23, 2013 12:41 PM

» Yaoi na ostatnią literę ( 1 2 )

Kawwwa - Apr 27, 2011

93 by Namake »»
May 20, 2013 2:52 AM

» Karty klubowe [OTWARTE] ( 1 2 3 4 )

pszec - May 19, 2010

162 by Nardack_Kitsune »»
May 8, 2013 2:58 AM
It’s time to ditch the text file.
Keep track of your anime easily by creating your own list.
Sign Up Login