Forum Settings
Forums
New
Feb 16, 2017 4:26 PM
Mar 2010
38
Mislim da će nam ovaj topic najbolje pasat :D Pišite šta god vam se sviđa da je vezano za anime ili mangu :D Npr šta ste počeli gledat/čitat, koji vam se lik svidio, koji vas je momenat oduševio u animeu/mangi-naravno najavite spojlere :P Takođe komentarišite buduće serijale ili nove sezone ukratko ALL ANIME RELATED BULLSHIT IS POSTET RIGHT HEREEEE :D :D :D GET YOUR FRESH BULLSHIT HERE :P
Reply Disabled for Non-Club Members
Feb 25, 2017 10:22 AM

Nov 2016
5
Ljudi, koja Anime opening muzika se vama svidja?
Da li ima jedna koju ste preslusali preko stotinu puta?
Ja imam dvije koje sam preslusao, barem jednu over300times.
Prva je Lilium (Elfen lied) ali full verzija, nju sam sigurno barem 100 ..

A druga koju sam sigurno slusao 3 puta vise od Liliuma je: Sidonia No Kishi opening (takodjer full verzija) ...

Ne znam, ali bas je zarazna *blush*
Feb 27, 2017 12:52 PM
Mar 2010
38
Što se tiće anime OST-a sam najviše Naruto, Hellsing i OnePiece slušao i to sve kamaru puta sad da ne navodim xD a što se tiće opening-a hmmm ok ovako:

Chala hed Chala-DBZ(germ), I wanna be the very best-Pokemon (eng i cro), Digimon adventrures 1. opening (germ), Hellsing oppening, You're gonna be the best-DBZ(preveo sam sa njemačkom pošto ga slušam na tom jeziku-Du wers unbesigber sein) i još mnogo toga :P

Dosta slušam anime muziku, na dnevnoj bazi :P Pogotovo DBZ i OnePiece jer fakat imaju pre epic muziku :P
Apr 23, 2017 2:51 PM
Mar 2010
38
Je l' neko živ ovdje? :P Ja sam u Austriji i idemi super :D Ovdje se poprilično lako može naći anime/manga samo što je onako....malo skupo pogotovo ako kupuješ novo. Srečom našao sam shop 2min od mene koji prodaje polovnu mangu. Jest da nemaju baš puno one popularne mange ali jbg opet se može naći što šta :D Ovdje je nova manga oko 7-8e jedan Vol. a u tom polovnom shopu 3-4e. Sad sam završio anime Sankarea i baš mi se svidjeo pa sad moram i mangu pročitat :P

Šta ima kod vas raja? Šta se gleda/čita? :D
May 13, 2017 6:52 PM

Sep 2013
24
Pravo smo aktivni u ovoj grupi :D

Ja zadnje sto sam pogledao je Mobile Suit Gundam, onaj iz 1979, svidio mi se i planiram pogledat i ostale, samo dok skontam kojim redoslijedom, trebat ce mi par godina da sve pohvatam :D

Pogledao sam takodje i K Project, ocekivao sam totalno sranje, a na kraju ispade i da nije toliko los anime, a ima nesto i do Awashime i Neko :D

Gledam i DBZ, al pravo sporo ide, tek 110 ep :D
May 19, 2017 12:26 PM
Mar 2010
38
Ma nema grupa gori xD :P

Ti neki retro izgleda xD Ni jednu od navedenih mangi nisam gledao xD :P (sem DBZ)

Ja trenutno gledam kamaru animea od jednom (kao i uvjek) :D

Skoro sam odgledao PsychoPass i pravo mi se svidio; Trenutno gledam Initial D, One Piece, Boku no Hero Akademia (2. sezona) itd.

U skorije vrijeme sam odgledao 2. sezonu Ao no Exorcisto, Sankarea i još neke :D

Ako nekog zanima skroz interesantan anime sa drugacijim art_style-om i interesantnom pricom o Shogi igracu onda pogledajte 3-gatsu no Lion :D
May 20, 2017 7:02 PM

Sep 2013
24
PACVI said:

Ti neki retro izgleda xD Ni jednu od navedenih mangi nisam gledao xD :P (sem DBZ)

Skoro sam odgledao PsychoPass i pravo mi se svidio; Trenutno gledam Initial D, One Piece, Boku no Hero Akademia (2. sezona) itd.

U skorije vrijeme sam odgledao 2. sezonu Ao no Exorcisto, Sankarea i još neke :D

Ako nekog zanima skroz interesantan anime sa drugacijim art_style-om i interesantnom pricom o Shogi igracu onda pogledajte 3-gatsu no Lion :D

Razvaljujemo :D

Moze se reci i da jesam, jer sam pogledao dosta animea koji su poceli prije 2000-te :D

Psycho Pass sam poceo gledat prije par godina, dosao do 8 epizode, al sam tad gledao 20 animea odjednom i od tih 20, samo sam jedan zavrsio :D , al planiram nastavit, to sto sam pogledao mi se svidjelo, a i opening je vrh :D

Ao no Exorcist sezonu 2 takodje planiram pogledat uskoro, prva sezona mi je vrh, nije ni film los :D

One Piece vec dugo kontam da pocnem gledat, al me uvijek zaustavi broj epizoda, dok stignem bar blizu trenutnih epizoda, oni ce izbacit bar 250 novih :D
codina13May 20, 2017 7:06 PM
May 23, 2017 3:08 AM
Mar 2010
38
codina13 said:
PACVI said:

Moze se reci i da jesam, jer sam pogledao dosta animea koji su poceli prije 2000-te :D

Psycho Pass sam poceo gledat prije par godina, dosao do 8 epizode, al sam tad gledao 20 animea odjednom i od tih 20, samo sam jedan zavrsio :D , al planiram nastavit, to sto sam pogledao mi se svidjelo, a i opening je vrh :D

Ao no Exorcist sezonu 2 takodje planiram pogledat uskoro, prva sezona mi je vrh, nije ni film los :D

One Piece vec dugo kontam da pocnem gledat, al me uvijek zaustavi broj epizoda, dok stignem bar blizu trenutnih epizoda, oni ce izbacit bar 250 novih :D

U tome i jest fazon sa One Piece-anime koji ces moci vjecno gledat. Zbog toga sam volio i Naruto (malo su me fileri nervirali ali eto) a i Detective Conan ti je takav.

Što se tice animea prije 2000 sam gledao samo tako DBZ, One Piece, Naruto, Digimon, Detective Conan itd. One koji su bili na TV-u.

A taj problem sa 20 animea imam i ja xD Isto tako gledam i čitam više animea/mangi od jednom jer ili ih pratim kako izlaze ili mi dojadi pa predjem na drugu da se odmorimd nje pa onda i zaboravim na nju :P

One koje jedva čekam da pogledam trenutno su:
*Akame ga kill (čitao sam mangu i onda sam u neka doba stao jer više ne znam ko je živ, ko mrtav i ko kome jebe mater xD )
*Fullmetal Alchemist (naravno oba)
*Boku dake ga Inai Machi (odgledao prvu epizodu kad je tek izašla i oduševio se ali sam čekao da završi da je u jednom dahu poderem)
itd. itd. itd. xD mislim da imam više Anime-a na "plan to watch" nego svih ostalih xD :P
May 24, 2017 4:34 PM

Sep 2013
24
PACVI said:
codina13 said:

U tome i jest fazon sa One Piece-anime koji ces moci vjecno gledat. Zbog toga sam volio i Naruto (malo su me fileri nervirali ali eto) a i Detective Conan ti je takav.

Što se tice animea prije 2000 sam gledao samo tako DBZ, One Piece, Naruto, Digimon, Detective Conan itd. One koji su bili na TV-u.

A taj problem sa 20 animea imam i ja xD Isto tako gledam i čitam više animea/mangi od jednom jer ili ih pratim kako izlaze ili mi dojadi pa predjem na drugu da se odmorimd nje pa onda i zaboravim na nju :P

One koje jedva čekam da pogledam trenutno su:
*Akame ga kill (čitao sam mangu i onda sam u neka doba stao jer više ne znam ko je živ, ko mrtav i ko kome jebe mater xD )
*Fullmetal Alchemist (naravno oba)
*Boku dake ga Inai Machi (odgledao prvu epizodu kad je tek izašla i oduševio se ali sam čekao da završi da je u jednom dahu poderem)
itd. itd. itd. xD mislim da imam više Anime-a na "plan to watch" nego svih ostalih xD :P

Pocet cu neki od tih never-ending animea :D samo da prvo zavrsim DBZ, ne volim imat vise animea od preko 100 ep u watching listi :D

Sto je najgore tih 19 sto je tad bilo na watching listi, i danas su, nemam pojma kad cu nastavit gledat neki od tih :D

Gledao sam Akame ga Kill, dobar anime, mada dobro kazes da se ne zna ko kome jebe mater :D

Fullmetal Alchemist i Boku dake ga Inai Machi nisam gledao, znam da je Fullmetal klasik, a i ovaj drugi je dobar anime i sigurno ce se pogledat nekad :D

Ja sad planiram gledat
*Amaama to Inazuma, malo slice of lifea :D,
*Katanagatari, posto sam vidio da je od istog lika ko i Monogatari serijal, jest da sam pola vremena gledajuci taj serijal proveo u stopiranju i vracanju nazad da procitam sta pise hahahaha
*Mobile Suit Zeta Gundam i Gundam ZZ, pogotovo ZZ zato sto ima gotivan opening, zove se Anime ja nai :D
May 26, 2017 8:44 AM
Mar 2010
38
Nije loš izbor nema šta :D Ja samo ne znam dali da gledam FMA ili FMA:B :/ svi govore da je FMA:B bolji ali jbg... nezz šta ti kažeš?
May 28, 2017 6:32 PM

Sep 2013
24
PACVI said:
Nije loš izbor nema šta :D Ja samo ne znam dali da gledam FMA ili FMA:B :/ svi govore da je FMA:B bolji ali jbg... nezz šta ti kažeš?

Nisam gledao ni jedan, tako da ne znam kakva je razlika, iako sam i ja cuo da je Brotherhood bolji, al ja bih poceo sa originalnim, jer ja uvijek gledam po datumu emitovanja, iako me to nekad zna zajebat, npr. kad sam gledao Kanon original verziju, toliko sam se smorio da ovu noviju jos nisam pogledao :D
May 30, 2017 6:29 AM
Mar 2010
38
Ja sam počeo Brotherhood da gledam i dobar je :D Čitao sam da onaj ima previše fillera jer je anime u neka doba stigao Mangu pa više nije bilo materijala da rade po njemu :/ Zato je FMA:B vjerniji mangi.

A ako hočeš da gledaš neki sportski anime moj savjet bi ti bio OverDrive-anime o biciklizmu, toliko je prejak a nije ono OP gdje je glavni lik ili pre jak ili iz nikoga iznikne u najjačeg koga niko ne može pobjedit nego je bukvalno ono uradi nešto nevjerovatno ali zato u slj sekundi klepi na nos jednako jako xD Ali te anime naloži da nije realno, ja vozim inače biciklo ali nako toga sam radio MountainTour climb-ove itd xD
Jun 17, 2017 6:50 AM

Sep 2013
24
PACVI said:
Ja sam počeo Brotherhood da gledam i dobar je :D Čitao sam da onaj ima previše fillera jer je anime u neka doba stigao Mangu pa više nije bilo materijala da rade po njemu :/ Zato je FMA:B vjerniji mangi.

A ako hočeš da gledaš neki sportski anime moj savjet bi ti bio OverDrive-anime o biciklizmu, toliko je prejak a nije ono OP gdje je glavni lik ili pre jak ili iz nikoga iznikne u najjačeg koga niko ne može pobjedit nego je bukvalno ono uradi nešto nevjerovatno ali zato u slj sekundi klepi na nos jednako jako xD Ali te anime naloži da nije realno, ja vozim inače biciklo ali nako toga sam radio MountainTour climb-ove itd xD

Tako sam i ja poslije Hajime no Ippoa boks trenirao mjesec, dva, skoro svaki dan trcao ujutro, pravo se ufurao u tu pricu hahaha :D Ne izgleda lose taj anime, budem pogledao kad nadjem vremena, mada sam opet zaglavio sa animeima, poceo radit, pa se nikako naviknut na ustajanje u 6 sati :( Jedva docekao vikend da se naspavam ko covjek :D
Jun 20, 2017 12:21 PM
Mar 2010
38
Znam kako ti je. I meni je tako bilo kad sam tek krenuo :/ Naviknut ces se pa ces i nalazit vremena ;) :D
Jul 12, 2017 1:17 PM

Nov 2016
5
Ja sam stao sa gledanjem animea, trenutno samo citam fantasy light
novels, trenutno citam jedan zove se Against the gods, kao lik umro i probudio se na drugom kontinentu sa memorijom iz proslog zivota, a u tom proslom zivotu on ubio 8 miliona ljudi....

Trebam sebi kupiti onaj reader, nema brate ova baterija od moba se isprazni za sekund dok citam ccccc
Jul 21, 2017 3:22 PM
Mar 2010
38
Well raja šta se radi? :D Ja sam se zaljubio u novi anime ove sezone Ballroom e Youkoso. Ako neko voli ples onda je ovo anime za vas, a čak i ako ne volite predobro je xD Kako anime ima tendenciju da od šaha napravi extremni sport-here you go ples koji izgleda kao da će sad izbit fight kao u DBZ xD

Inaće ne radim ništa posebno sem tih par anime što gledam. Uhvatio sam se da imam bar jedno 10 animea koje sam donekle odgledao i samo stao :/ I teško mi se vratit :( Jedino što onako u fazama gledam je One Piece i Naruto :D

BTW čitam i roman Devil May Cry, mnogo dobro napisan ;) :D

Šta se kod vas radi "gamadi ovoga društva" ??? xD

Jedan savjet, ako ne znate koji anime da gledate pogledajte neki video od MistyCronexia ili TheAnimeMan na youtube :D mnogo dobrih animea sam počeo samo zbog njih (najviše zbog Misty) :D :D :D
Dec 20, 2017 3:00 PM

Sep 2013
24
Pozdrav raja, sta ima kod vas, sta se gleda, vidim da smo i dalje pravo aktivni :D

Zadnjih par mjeseci sam pravo zaglavio sto se tice gledanja animea, prvo zbog posla nisam mogao naci vremena, onda jos krenula i skola pa sam se u malo slobodnog vremena prebacio na gledanje filmova, to mi dosadilo, pa sad kontam ovaj period oko Nove da se ponovo vratim na anime :D

Koji od ovih novijih animea bi mi preporucili? Po mogucnosti da su izasle sve epizode da mogu u jednom danu pogledat :D
Dec 24, 2017 3:20 PM
Mar 2010
38
codina13 said:
Pozdrav raja, sta ima kod vas, sta se gleda, vidim da smo i dalje pravo aktivni :D

Zadnjih par mjeseci sam pravo zaglavio sto se tice gledanja animea, prvo zbog posla nisam mogao naci vremena, onda jos krenula i skola pa sam se u malo slobodnog vremena prebacio na gledanje filmova, to mi dosadilo, pa sad kontam ovaj period oko Nove da se ponovo vratim na anime :D

Koji od ovih novijih animea bi mi preporucili? Po mogucnosti da su izasle sve epizode da mogu u jednom danu pogledat :D

Sorry što nije aktivno :-/ Ja stvarno nastojim da aktiviram grupu ali slabo ide :-/

Ja uvjek nalazim vremena za anime, makar jednu epizodu po danu xD :P

Od novijih animea bi ti ja preporučio:
1. Yowamushi Pedal-anime o uličnom biciklizmu, meni se mnogo svidio. Tačnije ovo je Glory Line (5-6sezona tako nešto) ja sam ga malo prije izlaska ove sezone krenuo gledat :D
2. Mahoutsukai no Yome- Od ovog čuda sam gledao trailer i čitao da je jedan od najboljih (ako ne i najbolji) u Fall sezoni. Čini mi se da je dosta ono "moralan" šta je moralno, šta je ITD. Ja ga planiram nekad pogledati :D
3. Food Wars (Shokugeki no Souma) ako već nisi kreni ;)
4. Ballroom e Youkoso-Ako te zanimaju standardni plesovi pogledaj, meni je nice anime :D
5. Kakegurui- za ovaj anime sam gledao trailer i čitao da je vizualno i tematično MASTERPIECE-jedini razlog zašto ga nisam pogledao jeste zato što nisam ponovo za anime koji če me mentalno jebat kao PsychoPass ili tako nešto xD

Mislim da je 5 za sad dosta :P To su ti noviji koji su izašli u posljendjih pola godine :D Sretno ;)
Mar 27, 2018 1:02 PM
Mar 2010
38
Upravo sam pogledao anime "Your Lie in April" (Shigatsu wa Kimi no Uso) i ljudi moji....plakao sam kao mala curica. Svakom bi savjetovao da pogleda ovaj anime, ako ste i malo fan drama, anime, music itd. Ne želim puno odavat ali fenomenalan anime, nećete se pokajati :D
Apr 30, 2018 9:07 AM
Mar 2010
38
Pozz raja :D Upravo sam odgledao anime "Yowamushi Pedal" i ako nekog zanima sportski anime o biciklizmu neka pogleda ovaj (naravno uz to preporučujem JAKO OverGear). Oba sportska animea nisu "over the top" nego su realni. OverGear je malo "ozbiljniji" i ima elemente "Romance" ali oba su jako dobra, preporučujem :D
Reply Disabled for Non-Club Members

More topics from this board

» Dafuck momenti

Manethon - Apr 17, 2016

4 by PACVI »»
Jan 5, 2019 4:33 PM

» Upoznavanje :D

PACVI - Apr 11, 2016

19 by PACVI »»
Oct 18, 2017 6:13 AM

» Početak rada kluba-Najdraži i najmrži anime/manga

PACVI - Apr 4, 2016

17 by PACVI »»
Jun 14, 2016 2:15 PM

» Najdraži OST

PACVI - May 30, 2016

1 by PACVI »»
May 30, 2016 1:03 PM
It’s time to ditch the text file.
Keep track of your anime easily by creating your own list.
Sign Up Login