Forum Settings
Forums
New
Reply Disabled for Non-Club Members
Pages (23) « First ... « 2 3 [4] 5 6 » ... Last »
Sep 21, 2010 7:15 AM

Nov 2008
591
pierwszy seans zaczyna sie o 11:00 całośc kończy około 19:00 ...biorąc pod uwage fakt że pracuje i w najlepszym wypadku w sob bede wolny okolo 18:00 wiec z mojej strony nawet gdybym nie wiem jak sie spinał sobota odpada ... w niedziele mam już ustawiony " Obiad Rodzinny " także nie wiem ile mi to zajmie ...

ogólnie nie mam siły i powiem wam szczerze chęci śmigać do kina na tytuły które są ogólnodostępne wszędzie , gdyby była to jakaś premiera albo coś w tym stylu to bym sie może pokusił ... a tak to jednak wole sobie odpuścić :P

jedyne co przemawia za tym żeby skoczyć jednak na seans to możliwość zwerbowania paru nowych osób do Klubu ^^

Sep 21, 2010 8:00 AM

Aug 2009
240
ja myślę żeby po prostu bez seansu wyskoczyć do silvera pobawić się w miłym towarzychu;) gdyż i tak większość ludzi nie da rady na cały seans przyjść
Sep 22, 2010 10:26 AM

Jan 2009
46
ja dam rade! ^^
wiec jakby co ja bede "stala na strazy" caly czas xD
Sep 23, 2010 1:26 AM

Jan 2008
1724
mogłyście przynajmniej uprzedzić ... czekalismy na was 30 min xD
to tak na przyszłość ;)

Czekalismy 15 a nie 30 a zreszta po 5 i tak zaczeliscie marudzic ze wam sie czekac nie chce i ze mamy juz isc (szczegolnie napalonysuke) ^_____________^

ogólnie nie mam siły i powiem wam szczerze chęci śmigać do kina na tytuły które są ogólnodostępne wszędzie , gdyby była to jakaś premiera albo coś w tym stylu to bym sie może pokusił ... a tak to jednak wole sobie odpuścić :P

Nieczesto sie z tym czopem zgadzam ale tym razem musze mu wyjatkowo ewentualnie przyznac sporo racji :(

Zreszta mielismy juz rozmowy na ten temat jakies 9-10 miechow temu i doszlismy do tego ze nie ma sensu do kina leciec (takze w kwestiach integracyjnych) bo w kinie sie nie pogada. I co z tego ze beda nowe osoby jak nie bedzie rozmowy i piwa ;<

Jak dostane wyplate jutro to bede a jak nie to krzysiu mi kase bedzie musial pozyczyc.

Swoja droga mogli repertuar jakis lepszy zrobic (totoro wtf).
No i od przyszlego tygodnia bede mial juz neta wiec bede mogl juz wam znowu pospamowac ;P

PS. Niech ktory wezmie zrobione przeze mnie oficjalne logo klubu (uzdzielam pozwolenia), druknie to na kawalku materialu i zrobi flage to bedziemy mieli w koncu znak rozpoznawczy (i wcale nie bardziej obciachowy niz krzyki "tutaj otaku"). Rzeklem!!!
WerchielSep 23, 2010 1:30 AM
Sep 23, 2010 4:50 AM

Sep 2008
1511
i wcale nie bardziej obciachowy niz krzyki "tutaj otaku" [/qupte]
Przy tym tekście padłem... Ale flaga i tak bedzie obciachowa... :D
Sep 23, 2010 5:40 AM

Nov 2008
591
ty padłeś ... a my kiedyś musieliśmy nawoływać Otaku żeby podeszli ... np robilismy " wolumin " , spotykalismy sie przed cinema city ..... no i wszyscy przyszli , wszystko fajnie ... tylko ludzie w takim jakby pół śnie , 0 jakiejkolwiek checi zeby podejsc ... dopiero jak sie krzyknęło " OTAKU TUTAJ " albo cos w tym stylu ,i wtedy dopiero wybudzali sie i podchodzili .... ciężka sprawa no ale nic sie nie poradzi ... o fladze tez juz mysleliśmy i o opaskach na czoło ... białe opaski z czerwonym punktem po środku no ale Come on , aż takimi hardcorami nie jesteśmy xDD

Warchiel said:
Czekalismy 15 a nie 30 a zreszta po 5 i tak zaczeliscie marudzic ze wam sie czekac nie chce i ze mamy juz isc (szczegolnie napalonysuke)

napalonysuke ? a kto sie zabawia z ciepłym chlebkiem po nocach no kto ? xD
ja nie byłem napalony tylko zmarźniety .... teraz jestem przez to chory ...
a jeśli pijesz do mnie i do freddy .. to wybacz ale naprawde dlugo sie nie widzieliśmy ^^ :* xD

czekaliśmy około 25 min .... wy byliście na 18:00 , ja bylem 18:10 , czekaliśmy do 18:25 bo o 18:32 byliśmy już w pinkusiu ( wiem która była godz bo miałem telefon przecież :P )

no ale mniejsza z tym ile czekaliśmy ... miejmy nadzieje że w tym tyg już sie to nie powtórzy ;) jakby co to piszcie na GG moje albo Atoriego że was nie bedzie albo coś ... ewentualnie moge podać mój służbowy numer telefonu xD to już jak uważacie xD

Sep 23, 2010 5:57 AM

Jan 2008
1724
a jeśli pijesz do mnie i do freddy .. to wybacz ale naprawde dlugo sie nie widzieliśmy ^^ :* xD

Wiem przeciez, cale 2 godziny ;p

Jak sam sie spozniles to nie narzekaj ze czekales 25 minut o nie czekales 25 minut tylko 15 jako ze przyszedles 10 po a 25-10=15 i mowi Ci to magister matematyczny o!
Zreszta i tak nas wywalili z pinkusia ;o
W tym drugim miejscu mieli krotkie kije i niewygodne drewno udajace lawki i jeszcze mieli dwoch zulow co piwa z gwinta jechali (wiecie do kogo mowie!).

Ja wlasnie sie dowiedzialem ze cash bedzie wiec i ja bede ha.

Sluzbowy numer mowisz?

-dziendobry zastalem dajsuka?
-przykro mi jest w interesach na miescie, trawnik odkurza
;P

Ty no juz z pol roku minelo a Ty nadal z tym Warchielem. Urwe Ci paznokcie za to zobaczysz.
Sep 23, 2010 7:15 AM

Jul 2009
161
Mam dla was dobrą wiadomość ;P Postanowiłem was zaszczycić swoją obecnością w tą sobotę ;D Więc niech ktoś wyśle mi smsa gdzie i o której się spotykamy^^
Sep 23, 2010 8:10 AM

Aug 2009
240
Werchiel said:

lol ale ja cały czas mówię żeby nie iść oglądać tylko żeby skosztować super wściekłych o których mówił Atori +jakieś inne rozrywki jak już tam będziemy^^
Sep 23, 2010 8:13 AM

Nov 2008
591
wyśle ci gołębia ;d

magister matematyczny ..... liczenie ile expa sie dostaje za moba to nie taka sztuka ;d
pozatym ja mowie za calą grupe profesorku , wy czekaliście ja jechałem wiec na jedno wychodzi ! i przestań pić już do tego tematu bo niepotrzebnie awantury wszczynasz , i po co ci to no po co ? he ? he ? he ?

nie widzialem sie z freddy 3 dni .. ty jakbyś nie widział sie z konsolą 3 dni i potem byś ją dostał to bóg raczy wiedzieć co byś z nią robił , a jak teraz nie masz konsoli to ja juz nie wnikam jakiej extazy zaznasz jak ja dostaniesz znowu ;d

i osobą którą narzeka jesteś ty bo ja już zakończyłem ten temat a ty szukasz dziury w
całym :P

WARCHIEL said:
-dziendobry zastalem dajsuka?
-przykro mi jest w interesach na miescie, trawnik odkurza

wole trawnik odkurzac niż szukać ukojenia w chlebie i ganiać myszy po siedzibie FBI xD

no to tak w skrócie xD

mam nadzieje że nie wystraszyliśmy nowych osób xDD
my poprostu długo sie nie widzieliśmy bo pewien " profesor " wolał pocinać w gry i jeść tony chipsow , niż spotkać sie ze znajomymi , nie pojawiał sie przez około rok wiec teraz trzeba troche nadrobić xD
nie jest taki straszny jakim go rysują chociaż jego " oponka " może troszke razić xD

Edit : a i żebyś sie nie zdziwił jak ci sie kiedyś światło w lodówce nie włączy xD

a i pół roku powiadasz ? ... ty żeś chyba w jakąś czarną dziurę wpadł xD
ja tak do ciebie z dobry rok jak nie lepiej nie mówiłem/pisałem xDDD

tak mój drogi przyjacielu Lukasu wiem ale ja pisałem do ludzi którzy idą na seanse , ustaliliśmy juz że spotykamy sie pod silverem i idziemy spedzić miło czas przy soczku / piwku / super wściekłych tak jak to co sobote poczyniamy ;) i tak jak pisałem afkorz zapraszamy wszystkie nowe osoby !

zbiórka przed silver screenem ( wejscie pierwsze od Galerii ) o godz 18:00 , może tak być ? ;) zapraszamy wszystkich którzy nie idą na seans , chociaż jeśli ktoś przyjdzie do nas po seansie to tez gorąco zapraszamy , na integracje nigdy nie jest za późno , powiem nawet trzeba sie integrować bo w łodzi jest nas tak naprawde nie wiele ( chodzi mi że mało jest Otaku którzy wychodzą na światło dzienne ) a myśle że fajnie jest sie spotkać i porozmawiać przy wyżej wymienionych " napojach" o tym co nas interesuje ;)

no myle sie ? ;)
Daisuke90Sep 23, 2010 9:04 AM

Sep 23, 2010 11:33 AM

Sep 2009
884

Nieee no, niby czym? ^^ Emanuje od was aura normalności i zdrowia psychicznego. XD
A z takimi zdolnościami do liczenia minut to kariera w telekomunikacji murowana. :P
Nie mam zielonego pojęcia o kogo chodziło z tymi żulami, ale to na pewno jacyś fajni ludzie. ;P

A co do spotkania, to nie wiem czy się pojawię, a jeśli już to na krótko i tylko na jakiś soczek (tym razem kulturalnie :P). W poniedziałek bawię się w rzeźnika więc muszę być w dobrej formie. (sorki, musiałem trochę pomarudzić) ;)
(Tłumaczenie -> egzamin praktyczny z chirurgii ;) Jak ktoś znajomy ma zaplanowany jakiś zabieg w Matce Polce to może niech lepiej przełoży...) XD
Sep 23, 2010 11:44 AM

Oct 2008
36
Ja się jutro nie pojawię.

Werchiel said:
Zreszta i tak nas wywalili z pinkusia ;o

Czemu?! xd
KiraenSep 23, 2010 11:48 AM
Sep 23, 2010 12:01 PM

Nov 2008
591
poprostu była rezerwcja na te stoliki przy których siedzieliśmy , a reszta Baru była zajęta ;)

nic strasznego luzik xD
jeszcze nas z zadnego baru / pabu nie wywalili .... chociaz w jednym do tej pory nie mam odwagi sie pokazać xD
no ale to stara historia z zamierzchłych czasów xD

Sep 23, 2010 12:03 PM

Aug 2009
240
bo stolik był zarezerwowany i nie pomieścili byśmy się już w pełnym składzie mieliśmy tylko półtorej godz w pinkusiu
Sep 23, 2010 12:13 PM

Mar 2009
488
Sobota ofkorz pracująca. W Łodzi będę około 20, także będę dzwoni.

Panowie nie spinajcie tak tutaj zwieraczy bo wygląda to w tym temacie słabo.

Co do pinka to za tydzień można również tam zarezerwować nasz stolik ;].
Sep 23, 2010 12:25 PM

Nov 2008
591
bedziemy wyczekiwać ;)

czasami człowiek musi , inaczej sie udusi .. uuuu :P

dobry pomysł pomyslimy ;)

Sep 24, 2010 12:03 AM

Jan 2008
1724
magister matematyczny ..... liczenie ile expa sie dostaje za moba to nie taka sztuka ;d

Mylisz sie i to bardzo. Jak mam limit 10k expa a za moba dostaje 7 xp to policz mi w przeciagu 10 sekund w glowie ile mobow wymaganych jest do lvla (swoja droga brzmi to jak zadanie na mature 2020).

pozatym ja mowie za calą grupe profesorku , wy czekaliście ja jechałem wiec na jedno wychodzi ! i przestań pić już do tego tematu bo niepotrzebnie awantury wszczynasz , i po co ci to no po co ? he ? he ? he ?

A po to zebys mowil "he", HA!

nie widzialem sie z freddy 3 dni .. ty jakbyś nie widział sie z konsolą 3 dni i potem byś ją dostał to bóg raczy wiedzieć co byś z nią robił , a jak teraz nie masz konsoli to ja juz nie wnikam jakiej extazy zaznasz jak ja dostaniesz znowu ;d

Do tej konsoli to sie zes przyjebal jak jezus do apostolow i sie czasem zastanawiam skad Ci sie to bierze o.O

O ile przegladaja temat ze screenami i nocnymi polakow rozmowami to raczej nic ich nie przekona zeby sie pojawic (chocbys ich w kajdankach umiescil). Pewnie sie boja ze zrobisz sobie z nich rydwan.

my poprostu długo sie nie widzieliśmy bo pewien " profesor " wolał pocinać w gry i jeść tony chipsow , niż spotkać sie ze znajomymi , nie pojawiał sie przez około rok wiec teraz trzeba troche nadrobić xD
nie jest taki straszny jakim go rysują chociaż jego " oponka " może troszke razić xD

Ze swojej strony pragnalbym zapewnic ze tak dziura ozonowa jak i glod w afryce to takze moja zasluga.

a i pół roku powiadasz ? ... ty żeś chyba w jakąś czarną dziurę wpadł xD
ja tak do ciebie z dobry rok jak nie lepiej nie mówiłem/pisałem xDDD

A zes zapomnial o voluminach?

no myle sie ? ;)

Zapal mi swiatlo bo otworzylem lodowke i mi keczup wypadl.

jeszcze nas z zadnego baru / pabu nie wywalili .... chociaz w jednym do tej pory nie mam odwagi sie pokazać xD

Ty o bierhale mowisz prawda?

Atos a kto tu sie spina? Ja w kazdym razie tego nei odczuwam. Jak ktos ma "wonty" to niech je sobie trzyma pod czaszka. Jestem optymistycznie nastawiony i wesoly i w ogole taki slodziak ze o ja pierdole (sic!).
Sep 24, 2010 12:48 AM

Nov 2008
591
Soanseth said:
SSIJ ;d

to tyle w tym temacie xD

i zobacz kto zaczął tą burzliwą rozmowe :P

Sep 24, 2010 1:22 AM

Jan 2008
1724
i zobacz kto zaczął tą burzliwą rozmowe :P

Ty no a lepiej zeby byla cisza i tylko jakis jeden zablakany post raz na 3 dni? Pamietasz jaki byl ruch okolo 14 miechow temu? Dziennie sie pisalo ze 30 postow (fakt ze polowa to bylem ja ^^) a teraz to sam wiesz. Lepiej ze cos sie dzieje niz mialby byc przestoj.

Btw. Krzysiu po tym co mi dai napisal to ja Ci juz nigdy reki nie podam - ty swintuchu!!!

PS. Soan kurduplu! xD
Sep 24, 2010 3:36 AM

Nov 2008
591
Uwaga Uwaga , z przyczyn technicznych jutrzejsze spotkanie zostaje przełożone na godz 19:00 ;)

Sep 24, 2010 4:17 AM

Jan 2008
1724
Napisz prawde a nie tylko ze z przyczyn technicznych ^__^
Sep 24, 2010 4:24 AM

Nov 2008
591
boje sie zostawić nowe osoby z krzysiem pasuje ? xDDD

nie no a tak poważnie to nie wiadomo czy bedzie lukas , ja koncze prce o 18:30 , freddy ma egzamin , Temptation tez bedzie na 19:00 , wiec po co rozbijać grupe , spotkajmy sie wszyscy o 19:00 ;) przy okazji nowe osoby będa miały wiecej czasu na przygotowanie sie mentalnie xD

to całokształt :

SOBOTA 25.09.2010
godz 19:00
Miejsce spotkania : pierwsze wejscie do silver screen ( od strony Galerii Łódzkiej )

numery kontaktowe :
GG-2806473
Tel:793-592-381

z resztą chyba z poznaniem sie nie bedzie problemu , poprostu podbijajcie do wiekszej grupki dziwnie uśmiechających sie osób ;d xD

Sep 24, 2010 6:06 AM

Aug 2009
51
poprostu podbijajcie do wiekszej grupki dziwnie uśmiechających sie osób ;d xD

Mają szukać kogoś takiego?
Sep 24, 2010 6:43 AM

Apr 2009
40
o Warchiel xD skad masz to zdjecie ? xDD
Sep 24, 2010 9:58 AM

Mar 2009
488
Tak z ciekawości... Kto z "nowych" osób pojawi się na sobotnim spotkaniu? Bo jakoś nie do końca ogarniam.

Z tego co przejrzałem ten burzliwy wątek to widzę, że będzie taki skład:
Daisuke90
freddy90
temptat1on
Werchiel
Dragonir20
ja (po 20)

Pabloc (prawdopodobnie)
Lukas2 (trudno ocenić - jednak myślę, że pomysłodawca silvera musi być)
RosaJoker (post z pytaniem o kolejne spotkanie w nadchodzącą sobotę, ciężko zinterpretować :P)
Sasuke-kun6 (prawdopodobnie)

Nie wiem dlaczego zapowiada się słaba frekwencja. Może rzeczywiście lepiej zamulać w domu?
Sep 24, 2010 10:06 AM

Feb 2009
433
Ja się nie odzywam, ale of course pojawię się jak zwykle ;]
Sep 24, 2010 10:21 AM

Aug 2009
240
jak możesz we mnie wątpić Atori jeśli tylko choróbsko mnie nie pokona to się pojawię;]
Sep 24, 2010 12:50 PM

Nov 2008
591
i przy standardowym squadzie zostajemy , gadalem z 2 osobami na gg ale juz przestały odpisywać czyli raczej bym sie na nie nie nastawiał :P

no cóż , kolejna sobota w eleganckim gronie ;)

Sep 24, 2010 1:28 PM

Mar 2009
488
"Dla żubra warto wyjść... z domu" xD
I niech to będzie dla Was motywacją :P

CLICK
Atori-sanSep 24, 2010 1:32 PM
Sep 25, 2010 2:49 AM

Feb 2009
433
Ja niestety odpadam, ledwo trzymam sie na nogach =/
Milej zabawy życzę
Sep 25, 2010 4:56 AM

Aug 2009
240
podobnie jak wyżej wstrętne choróbsko mnie rozkłada a niezbyt mogę teraz być chory także życzę miłej zabawy
Sep 25, 2010 5:08 AM

Sep 2009
884
Ech, mam za dużo roboty. Jednak sobie dzisiaj daruję. Ale to już ostatni egzamin :D
Sep 26, 2010 2:03 AM

Nov 2008
591
no i po spotkanku , powinniśmy zmienić nazwe " sobotnie mini spotkania klubowe " na " nocne wędrówki z Otaku " xD

nawet byla jedna nowa osoba ! jestem w szoku ! xD
i znowu piwko > soczek > Bilard , mam nadzieje że nie wystraszyliśmy kolegi xD

Sep 26, 2010 10:51 PM

Jan 2008
1724
Elegancko
Sep 27, 2010 4:59 AM

Mar 2009
488
Kolega Michał, który nie ma jeszcze konta na naszym klubie (a może już ma?) pojawił się na naszym spotkaniu dzięki wujkowi google... Inni się zbierają, zbierają i dotrzeć w sobotę nie mogą. A tu proszę, wpisanie słów "Anime Łódź" w wyszukiwarkę i gość na naszym spotkaniu :P.
Sep 27, 2010 8:12 AM

Sep 2010
14
Daisuke90 said:
mam nadzieje że nie wystraszyliśmy kolegi xD

Jak już wspominałem, nie jestem strachliwy :)
Konto już założyłem i w trakcie uzupełniania listy zdałem sobie sprawę, że widziałem więcej rzeczy, niż mi się wcześniej wydawało. Pewnie jeszcze o czymś zapomniałem.

W każdym razie witam wszystkich i bardzo mi miło.
Życie jest jak Pac-Man: cały czas przed czymś uciekasz i coś zbierasz bez sensu, aby na końcu i tak umrzeć.
Sep 27, 2010 8:23 AM

Feb 2009
433
Aloha!
Hyh, widzicie, nie pojawiłam się raz na spotkaniu i już ktoś nowy przyszedł =/

i p.s. albo ja liczyć nie umiem, albo jeszcze czegoś nie ogarnęłam, ale dlaczego masz 6 tytułów w ulubionych?! Oo
Sep 27, 2010 9:07 AM

Sep 2010
14
Sam się zastanawiam. Chodzę sobie po liście anime, klikam radośnie a tu jak mi nie wyskoczy komunikat, że jest limit tylko do 5! Przy siódmym.... Także jakimś cudem dodało się 6. Może powinienem usunąć dla porządku, ale póki nie usłyszę walenia kolbami w drzwi to najpewniej tak zostawię.
Życie jest jak Pac-Man: cały czas przed czymś uciekasz i coś zbierasz bez sensu, aby na końcu i tak umrzeć.
Sep 27, 2010 9:13 AM

Feb 2009
433
Trzymaj, póki możesz :P
Sep 27, 2010 10:41 PM

Jan 2008
1724
Dostales konto premium o.O Co zrobiles xinilowi?!!
Sep 28, 2010 8:57 AM

Nov 2008
591
no nie pamiętasz woluminu IV ? przecież Xinila już nie ma, chyba że już wytrzeźwiał i wrócił do domu xD nie pamietasz jak go napastowalismy i poddalismy go terapii szokowej puszczając mu same najgorsze animce ? xD

Sep 28, 2010 10:37 AM

Aug 2010
81
yyyyyyy jak to czytam to zaczynam się bać. ;p banda sadystów^^
"Kochał życie, a szczególnie pieczone króliki" ^^
Sep 28, 2010 12:01 PM

Sep 2010
14
To są tu jakieś konta premium? W FAQ nic nie ma na ten temat.
Sep 29, 2010 12:08 AM

Nov 2008
591
Akai89 said:
yyyyyyy jak to czytam to zaczynam się bać. ;p banda sadystów^^

ale grzecznych sadystów .... można nawet powiedzieć że sadyzm który uskuteczniamy to czysta przyjemność xD

nie no nie ma kont premium xD werchuś sobie za żartnął xD

Sep 29, 2010 12:42 AM

Jan 2008
1724
Ale jestem zajebisty.
Oct 1, 2010 1:53 AM

Sep 2009
13
Daisuke said:
nawet byla jedna nowa osoba ! jestem w szoku ! xD
i znowu piwko > soczek > Bilard , mam nadzieje że nie wystraszyliśmy kolegi xD

Nie Ty jeden tak myślałeś :) Ale jak widać kolega do odważnych należy ;p
Oct 1, 2010 1:27 PM

Mar 2009
488
Wręcz nieziemska cisza przed sobotą xD
Jak będziecie się jednak zbierać to poproszę o jakiegoś smsa ;]
Oct 1, 2010 1:53 PM

Oct 2009
286
Mam dla was 2 złe wiadomości:
1. Wróciłem do Łodzi.
2. Będzie sobotnie spotkanie?, bo mam ochotę przyjść.
P.S
Mam nadzieje że dostane odpowiedź ;P

Oct 1, 2010 5:14 PM

Apr 2008
294
ja może będę, ale z braku kasy, brak picia :<

Oct 1, 2010 11:35 PM

Nov 2008
591
nie martw sie , ja tez raczej nie będe pił bo na antybiotykach jestem :P

Reply Disabled for Non-Club Members
Pages (23) « First ... « 2 3 [4] 5 6 » ... Last »

More topics from this board

» Can anybody hear me? Or am I talking to myself?

Daisuke90 - Oct 22, 2018

2 by hory-portier »»
May 28, 7:40 PM

» OFFTOPIC ( 1 2 3 4 )

Bierzgal - Sep 16, 2009

158 by Daisuke90 »»
Oct 12, 2023 2:40 AM

» [OT]Uzytkownicy w realu ;) ( 1 2 3 )

Daisuke90 - May 26, 2009

116 by Antixus »»
Jun 19, 2022 12:44 PM

» Opinie nt. anime/mang ( 1 2 )

Bierzgal - Nov 5, 2009

66 by JEBAC_ANIME0997 »»
Jun 3, 2022 3:08 PM

Sticky: » Polecamy dobre anime/mangę

Bierzgal - Sep 22, 2009

42 by mlody- »»
Aug 3, 2015 3:00 PM
It’s time to ditch the text file.
Keep track of your anime easily by creating your own list.
Sign Up Login