Forum Settings
Forums
New
May 26, 2009 5:36 AM

Nov 2008
591
Jak w temacie
chcial bym dowiedziec sie o was czegoś wiecej ;)

Zaczynam :

Imie : Paweł
wzrost : 179 cm
Orientacja : Hetero
Znak zodiaku : Byk
Zainteresowania : M & A, Sport i rekreacja, Informatyka, Kultura Japońska
NR GG : 2806473

Moja przygoda z Anime zaczela sie standardwo , Najpierw Sailor Moon , Tôshô Daimos , Yataman , Tygrysia maska ( czyli wszystko to co Polonia1 miała do zaoferowania ^^ ) , potem DBZ , Slayers , Saint Seya itd .... nałogowo Oglądam anime od 1,5 roku :D
Daisuke90May 13, 2017 6:17 AM

Reply Disabled for Non-Club Members
Pages (3) [1] 2 3 »
May 26, 2009 8:22 AM

Aug 2007
107
Lat 20, mieszkam na Radogoszczu, ale bywam tam teraz rzadko - studiuję na Jagiellonce (biologia), a jak przyjeżdżam do Łodzi, to mam ciekawsze zajęcia, niż przebywanie z rodzicami ^^" W dzieciństwie oglądałam prawie wszystko, co leciało wówczas w tv z anime, a "na poważnie" zaczęłam się interesować we wrześniu 2006. Poza mangą i anime czas spędzam na książkach, nauce, siedząc w necie, jeżdżąc na rowerze, rysując i takie tam różne duperele

May 26, 2009 9:27 AM

Feb 2009
79
Konnichi wa^^
Ale faaajny klub^^
Ja mieszkam na granicy rudy i rokicia. Mam 18 lat, ale ani nie wyglądam, ani na tyle się nie czuję xD M&A interesuję się od ok. 5 lat, zaczęło się od Spirited Away^^ Hmmm....znak zodiaku - strzelec, grupa krwi - B, ulubione jedzenie - heh...xD ulubione anime - TOTORO xD___, ulubiona manga - Love Hina....
Obecnie kończę (o ile ukończę xD) 2 klasę LO. Oprócz M&A pasjonuję się Japonią w ogóle oraz w mniejszym stopniu kynologią i parapsychologią. Uwieeeeeelbiam rysować i czytać książki...Eh, nie wiem co jeszcze, od jakiegoś czasu uczę się japońskiego, mam głupiego młodszego brata, który uparcie kłóci się ze mną że Naruto to nie jest anime ( 7-mio latek ;]) i suczkę-bokserkę Gabi, która rozkopała całe podwórko i jak mama to zobaczy to mnie zamorduje bo "to przecież mój pies!" I nienawidze matematyki. I chemi. I tyle xD
<b>Ave Totoro</b>

<b><font color="purple">Zniszczę Cię. Uun.</font></b>
May 26, 2009 10:09 PM

Sep 2008
25
Imie : Damian
wzrost : 176 cm
Znak zodiaku : Waga
Zainteresowania : Muzyka , Anime i Dziewczyny ! :D
NR GG : 8020160

Anime interesuje się już od dłuższego czasu... ;]
Na początku zacząłem oglądać Saint Seiya , Pokemony xD i Shaman King. Potem poznałem kolegów którzy też interesują się anime.Cieszę się ze ich poznałem bo inaczej nie wiedziałbym pewnie co to jest anime Oo. Teraz często oglądam anime , ostatnio bardzo spodobało mi się K-ON :D. Uczę się w 3 klasie gim ale chce jak najszybciej się z niej wyrwać i iść do technikum na Gastronomię ^^
May 28, 2009 11:17 AM

Jun 2008
183
Ohayo ^^
Ja mieszkam na Rudzie [Satsuki, ciekawe czy się widujemy, bo chyba mieszkamy blisko xD], mam 17 lat i jak nie trudno się domyśleć właśnie kończę 1 klasę LO ^^ 'Przygodę' z anime zaczęłam jak większość ludzi z mojego rocznik od Sailor Moon, potem Capitan Tsubasa, DB, itd. Powróciłam do anime wiedząc, że to anime, a nie bajki jakieś 5 lat temu, mangę czytam od około 2,5 roku, a niedawno zaczęłam oglądać azjatyckie dramy ;] inne zainteresowania to:
*muzyka, która jest dla mnie jeszcze większym narkotykiem niż anime, manga i dramy razem wzięte *__* słucham ogólnie rzecz biorąc rocka, ale ostatnio świruje za japońskimi, koreańskimi i tajlandzkimi grupami popowo-rockowymi ;]
*rysowanie, któremu niestety z braku czasu oddaje się ostatnio tylko na lekcjach ;P
*książki [głównie fantasy]
Tak poza tym jestem Koziorożcem z grupą krwi A Rh- xD [jak prawdziwy vampir, muszę podać swoja grupę krwi ;P] Dodatkowo jestem fanatykiem zwierząt, a w szczególności [czarnych]kotów. Sama mam przecudną czarno-rudą kotkę imieniem 'Nala', która należy do 'Kociej Dachowej Arystokracji' xD
Ups, troszkę dużo tego wyszło. By bye ;]
NanamishiNov 4, 2018 1:20 PM
May 30, 2009 5:08 AM

Aug 2008
76
Heh, no to kilka słów o mnie:

Imie : Tomasz
wzrost : 192 cm
Znak zodiaku : Bliźnięta
Zainteresowania : Szeroko pojęte fantastyka, film, komiks, muzyka. Ale głównie ze mnie kinoman jest, potem dopiero fantasta i komiksiarz... otaku ze mnie kiepski niestety xP
NR GG : 7427235

Aktualnie żyję w trybie wakacyjnym, czyli się opitalam i nadrabiam zaległości w różnych dziedzinach. Jak większość zacząłem od Poloni 1 i Czarodziejki z księżyca. Potem były Pokemony, ja gdzieś dorwałem się do RTL jakiegoś niemieckiego (2 chyba), który miał wtedy cudowny blok anime w środku dnia i mogłem oglądać Ranmę 1/2 i Detektywa Conana w nieznanym mi jeszcze wtedy języku. Potem długo, długo nic. JPF wydał Hellsinga, a ja powoli zacząłem wracać do klimatów okołomangowych. Potem zacząłem się interesować ogólnie komiksem jako takim
(ktoś z was jest stałym bywalcem MFK? ^^) i tak już zostało.
I uwielbiam oglądać azjatyckie filmy. Nie tylko japońskie. Wszystkie. ^^
Ot, to moja skromna historia. xP
May 30, 2009 5:37 AM
Apr 2008
4
ej no, co to ma być, Łódź Radogoszcz? Widzew? buuu..
Imie : trzecie - Julia, w necie innych nie podaje xD
wzrost : 166 cm
Znak zodiaku : Strzelec
Zainteresowania : M & A , Sport i rekreacja , ksiażki
Status: uczennica 2 klasy LO...tzn, zaraz 3 >.<
NR GG : 9196444
Staż zainteresowania: 4 lata
Można mnie znaleźć na różnych forach, ale przede wszystkim na bestanime...
Początki...hmm Pszczółka maja? xD Czarodziejka...poke coś tam xD
May 30, 2009 6:28 AM

Nov 2007
5
Witam :)

Imie : Michał
Zainteresowania : Programowanie, Gry, Anime, Muzyka i Filmy
NR GG : 5771428

Pierwsze Anime oglądałem na Polonia1 i RTL7.
Ulubione Anime to:
- Dragon Ball
- Saint Seiya
- Death Note
- Naruto
XezisFeb 5, 2011 12:52 PM
May 31, 2009 7:14 AM

Mar 2008
191
Hmm

Imie; Żaneta
Znak zodiaku; Rak
Lokalizacja; Radogoszcz
Zainteresowania; Muzyka,Anime, Mangi, Azjatyckie Dramy, Książki (ulubiony gatunek to fantasy)

Przygode z anime zaczełam od Capitana Tsubasy,a potem innych anime w tv...chociaz tak bardziej wkrecilam sie w to po moich pierwszych anime na kompie ktorymi bylo ,,naruto,, i ,,full metal alchemist,, ,a potem inne ;D
May 31, 2009 11:19 AM
Dec 2008
3
djk1988 vel. Jordi (z SAS-u :D )

Imię: Damian
Lat: "Oczko" :D
Zainteresowania: Anime (komedie przede wszystkim, ostatnio "mecha"), Dramy japońskie, muzyka (przede wszystkim j-pop, k-pop oraz niektóre grupy "visual kei".

Przygoda z Anime rozpoczęta od Yattamana w 1993 roku na Polonii 1, choć tak naprawdę anime interesuję się od 2005 roku... Oczywiście przez moje studia lista się już tak szybko nie zapełnia jak na samym początku...

Ulubione Anime: Na szczycie mojej listy :D
May 31, 2009 1:33 PM

Oct 2008
257
Siemanko :D

Imie : Grzegorz
wzrost : 170 cm (moze juz wiecej xD)
Znak zodiaku : Byk
Zainteresowania : Hmm Anime? :), Strzelaniny (2 Wojna Światowa :]) ale nie tylko ;d, RTS'y (nie mylic z klubem -.-), Ostatnio J-Techno i J-Trance (w wiekszosci to mixy z mojego zbioru muzyki),
NR GG : 1460145

Moja przygoda z Anime zaczela sie od Captain Tsubasa, Sailor Moon, Tygrysia maska, DBZ, Slayers, Saint Seya, potem NGE, Fullmetal Alchemist i pare innych, ale jesli chodzi o takie naprawde nalogowe sciaganie i ogladanie, to nastapilo to jakos we wrzesniu 2008 roku i to dosc ciekawie, bo pomyslalem ze sciagne sobie pare tapet Anime. Dorwalem jakies Z "Love Hina" i pomyslalem: "Moze fajne anime?", zassalem, obejrzalem, mysle: "bylo warto" - no to co by dalej, to siegnalem po Elfen Lied (cudooooooowne ;d anime) i Green Green (lubie takie komedyjki xD i potem juz z gorki....

Ulubione Anime: Jest ich kilka: seria DB, Naruto :P, Fullmetal Alchemist, GG, NGE i Clannad (oba sezony) - lista wciaz rosnie ;]

P.S: Uczen 1 klasy Technikum Gastronomicznego profil Kucharz (1A) - musze przyznac ze zle nie jest, mimo ze sie nie ucze xD :P
gimoplMay 31, 2009 1:45 PM

My Anime List

Old Signature
Jul 13, 2009 12:04 AM

Jan 2008
1724
Imie : Łukasz
wzrost : 184 cm
Zainteresowania : wiadomo, M&A, gry, ksiazki, kobiety czyli standardowo
NR GG : 9565185

No i coz by tu napisac ;d
Pracuje teraz na Targach Lodzkich, a od pazdziernika na studia (Uniwerek -> zarzadzanie). Poczatek anime klasyczny czyli RTL7 i Polonia (DBZ, Sailor Moon, Slayersi i tak dalej). Aha jeszcze cos co niektorych wkurza - nie korzystam z "polzkih znakuf".

Jestem ciekawa, czy jest tu jeszcze ktoś w moim wieku o_O.

Moze nie w tym klubie ale ogolnie bardzo duzo ;P Chyba nie martwi Cie to ze jestes najmlodsza ( o ile jestes) bo przeciez co w tym zlego?

@Down
Ej ale ja nie mowie ze wale bledy ortograficzne tylko ze mi sie nie chce wciskac ALTa xD
WerchielJul 13, 2009 4:02 AM
Jul 13, 2009 3:45 AM

Oct 2008
257
Ta wiek to akurat nic do gadania nie ma ;d, ja tez nie uzywam polskich znakow, ale probuje zachowac poprawnosc, czyli kiedy "ż" a kiedy "rz"... :)

My Anime List

Old Signature
Jul 13, 2009 6:00 AM

Jul 2009
161
Imię : Krzysiek
wzrost : 186 cm
Znak zodiaku : Skorpion
Zainteresowania : M & A , Kultura Japońska, Sport, Książki, Informatyka, Psychologia, J-Music, Sporadycznie gra na gitarze.^^
NR GG : 13816765

Przygodę z Anime rozpocząłem od DB i Sailor Moon.:]
Ulubione Anime: cała seria DB, Spice and Wolf, Death Note, Major, Darker than Black^^
Jul 13, 2009 9:31 AM

Apr 2008
294
Imię : Patryk
wzrost : 176
Znak zodiaku : panna >_>
Zainteresowania : M & A , Kultura Japońska, Informatyka, Psychologia, J-Music,
NR GG : 9913830

Coś o mnie? jestem alkoholikiem xD

No dobra, kiedyś to uzupełnię :P

Jul 13, 2009 11:18 AM

Mar 2009
488
Tu mnie jeszcze nie było :)

Atori aka Yasu (przynajmniej wśród Drunk Otaku xD)

Imię: Adam
Wzrost: 173 cm
Zainteresowania: Oprócz tego co wszyscy to... Piłka nożna, Muzyka (HH, D&B, kiedyś jeszcze było Old skoolowo, Junglowo i 2step'owo ale to już odległa przeszłość) i może hmm... usprawnianie ludzkiego ciała xDDDD
Podobno też czasami jestem Hardcorem, ale nie wiem czy to tylko plotki xDDDDDD

NR GG://1592573

Co do Anime to daruje sobie wywodów, zawsze można obejrzeć moją listę ;).
Jul 15, 2009 6:46 AM

Feb 2009
37
Imie : Justyna
wzrost : 166
Znak zodiaku : Skorpion
Zainteresowania : webdesigning, fanlistingi, gitara, anime, nauka języków
Główne fandomy: Devil May Cry, Bleach
Języki: angielski (zaawansowany), francuski (średniozaawansowany), japoński (poczatkujacy)

W sumie moje zainteresowanie anime zaczęło sie wraz z rozpoczęciem nauki japońskiego (co ma dość dziwna genezę, i wiekszosć ludzi zaczyna sie uczyć japońskeigo bo lubi m&a). Oczywiscie kiedyś ogladałam klasyki w stylu Sailor Moon czy Yattamana, choć nie wiem czy to miało na mnie jakikolwiek wpływ, w sensie na obecne zainteresowanie. Zanim dołączyłam do MAL znałam prawdopodobnie tylko Death Note i Night Head Genesis, później z japońskim jakoś wszystko triggerowało, i prawie wszystkie obejrzane anime są od lutego tego roku.
Jul 16, 2009 4:58 AM
Jul 2009
8
Imię - Sylwia.
Wiek - 18.
Wzrost - 168 cm.
Znak zodniaku - Wodnik . ;p
Lokalizacja - Pabianice ..
Zainteresowania - Projektowanie ogrodów i ciuchów. Manga & Anime, Japonia ( wszystko co z nią związane ;p. )
Ne GG. - 11530797.
Jul 17, 2009 4:24 AM

Jun 2009
482
A napisze cosik, może mi nie odgryzą drugiej ręki :P

Imię: Jakub
Wzrost: 173
Znak zodiaku: strzelec (na cholerę to komu xD)
Occupation: student (fil. ang i dziennikarstwo)
Charakter: ekstrawertyczny
Zainteresowania: anime (toż nowość), wszystko co jest związane z kulturą Japonii, muzyka (blues, rock, metal), sport (jogging i rower), grafika komputerowa i efekty specjalne (Photoshop i Adobe After Effects), książki (fantasy), kobiety, imprezy, te banalne przyjemności :P ;).

Jak zacząłem przygodę z anime pisać nie będę bo zacząłem tak jak wszyscy ;p.
Jul 17, 2009 12:42 PM

Jun 2009
92
Imie : Kuba
wzrost : 175 cm
Znak zodiaku : Rak
Zainteresowania : Muzyka (metal, gitara), Anime i coś jeszcze xD
NR GG : 12400297
Ogólnie to jestem całkiem (nie)normalnym człowiekiem, który lubi pić browary, oglądać anime, a jak w tle poleci jeszcze jakiś metal to jest wniebowzięty ^^
Jul 17, 2009 12:54 PM

Aug 2008
339
Imie : Mariusz
wzrost : 170cm czy tam 169 -.-.
Orientacja : Hetero( po co to ;x)
Znak zodiaku : Lew
Zainteresowania : Anime ekhm hmm i no.. gry komputerowe... Mam 15 lat nie mam co innego do roboty -.-".

A ja jestem chyba z tej nowszej generacji ^.^ moja historia zaczęła sięod Hypera( neta brak)- Great Teacher Onizuka, Bliżej nie znane czarnobiałe Anime( nadal próbuję się dowiedzieć jaki miało tytuł), Neon Genesis Evangelion, Chobits i Fullmetal Alchemist. Wtedy to tylko oglądałem bo leciało, chodz nadal nie wiedziałem dokładnie co to Anime ;]. A jak internet załatwiłem to bum i jest :D.

Jul 19, 2009 1:07 PM

Nov 2008
76
Imie: Kuba
wzrost: 185 cm
Znak zodiaku: Ryby
Zainteresowania: Anime, Muzyka (metal, rock, reggae), BMX, gry MMO ;)
Cele: Nauka japońskiego (niedługo zaczynam) i załapanie się do jakiegoś teamu robiącego funsuby ;]

NR GG: 11055495

Obecnie do szczęścia wystarcza mi zimne piwo i nowy epek Regiosa lub Umineko^^

Moje pierwsze anime to Pszczółka Maja, Pokemony(pewnie nie jestem oryginalny) xD Ale tak na serio, to moim pierwszym anime, które oglądałem w pełni świadomie od początku do konca był Kanon ;) Heh, mam do niego sentyment :D Tak własnie się zaczeło ^^
OzzieJul 20, 2009 3:30 AM
Jul 19, 2009 10:21 PM
Mar 2009
14
Skończyliście już spam?;D no to teraz ja sie przedstawie;]

Imie : Mikołaj
wzrost : jakoś koło 185-190 cm
Lokalizacja : Nie powiem bo mnie wyjebiecie z klubu xD ale tak an serio nie mieszkam w Łodzi tylko 40km od niej ale często w niej bywam
Zainteresowania : Anime, mhhhh picie wina "Leśny Dzban" nad małą rzeczka w mojej okolicy i spisywanie przez panów w czerni xD, CABAL online <rlz> no i muzyka (dokładnie to rock)
NR GG : 6035761

mhhh moja przygoda anime zaczęła się... w tyłku nie pisze co ogladałem na początku bo jeszcze 2 lata temu myśałem, ze Pszczółka Maja" jest polska:D tak ogólnie oprócz Hyper'a zacząłem oglądać Naruto na Jetixie xD Gdy epy się skończyły zdesperowany poszperałęm w necie i tak o to oglądam do dziś;] Sry za błedy ale pokój jeszcze nie wywietrzał bo zarzyganiu przez siostre;P
Jul 20, 2009 2:58 AM

Jul 2008
15
Siemanko wszystkim ;)

Imię : Dawid
wzrost : 181 cm

JurasFeb 12, 2012 11:59 AM
Jul 21, 2009 12:45 PM

Jun 2009
786
Imię : Ania
Wzrost : 169 cm
Znak zodiaku : Ryby
NR GG : 9137506
Zainteresowania : Anime i manga , rysowanie , Japonia - wszystko co z nią związane , muzyka - Jrock , metal , rock , gry RPG .

Moja przygoda z anime zaczęłą się od Mikana Enikki , DB i Slayersów , ale wtedy nie wiedziałam jeszcze , że to jest anime . Dopiero 2 lata temu ?(czy coś takiego ) zaczęłam oglądać Bleacha na HYPERze i po tym się wciągnełąm w anime .
Jul 23, 2009 1:33 PM
Dec 2008
3
Imię: Joanna
Zainteresowania: Anime, Manga, Japonia, wampiry, muzyka (Rock, Gothic metal, J-rock)
Ulubione anime i manga: Death Note, Full Metal Alchemist
Pierwsze anime jakie obejrzałam to chyba pokemony, ale przygodę z anime i mangą zaczęłam od "Shaman king".
Oct 5, 2009 5:07 AM

May 2009
2
Imię: Ola
wzrost: około 160 cm
Znak zodiaku: Waga
Zainteresowania: m&a, muzyka, kultura japońska, książki i filmy
Trudno mi stwierdzić kiedy zaczęłam oglądać anime. Tak jak większość zaczynałam od tytułów typu "Pszczółka Maja" czy "Pokemony". Potem oglądałam głównie to co leciało na hyperze. Wciągnęło mnie to całkowicie około rok temu. Nie potrafię stwierdzić jaki jest mój ulubiony tytuł. Gustuję głównie w shounenach, dramatach, ale muszę przyznać, że czasami zachaczę o jakieś yaoi (boli mnie fakt, że zajmuję się czymś takim już w tym wieku). Miło widzieć jak wielu jest fanów w Łodzi ;) Sądzę, że to wszystko i mam nadzieję, że mnie nie zjecie ^^

Oct 5, 2009 5:22 AM

Feb 2009
433
Imię: Kasia
wzrost: 186 cm
Znak zodiaku: Koziorożec
Zainteresowania: anime, gry, psychologia, kosmologia, jazda konna, fansubbing, swego czasu paintball, strzelnica i biegi krótkodystansowe.

Nie licząc "bajek" za młodu, to przygodę z m&a zaczęłam mniej więcej w 1 LO. Pierwsze tytuły to Ayashi no Ceres, Elfen Lied, Malice@Doll... reszty nie pamiętam.
Ulubione anime można znaleźć na liście na malu ;x
Fav gatunek to cyberpunk, psychologiczne, thrillery i ogólnie sieczka i jakaś rzeźnia :P (ale Higurashi nigdy nie przetrawię)
Nie pogardzę dobrą komedią i romansem (ale nie te z serii pierdolowate małolaty ze szkoły nie mogą sobie wprost powiedzieć, że coś do siebie czują...)

To chyba by było na tyle.
IssinaJul 16, 2010 2:23 AM
Oct 5, 2009 10:09 AM

Sep 2009
884
Imię: Paweł
wzrost: 187 cm
Znak zodiaku: Baran
Muzyka: Stary dobry rock;) i metal. J-pop/rock też może być.
Zainteresowania: Książki, visual novels, anime;), grzyby (niekoniecznie te halucynogenne;)), szachy.
GG: 4651880

Tak dla odmiany, moja przygoda z anime zaczęła sie dość niestandardowo;) Jak byłem mały to jakoś mnie nie kręciło. Ominąłem Czarodziejki i Dragon Balle, Yattamana widziałem raptem parę odcinków, nawet Przczółki Mai nie trawiłem;) (chociaż wtedy byłem przekonany, że to polska bajka). Dopiero gdzieś na 2 roku stodiów kumpel wcisnął mi "Triguna" i zaczęło mnie powoli wciągać. Ale uzależniłem się dopiero po obejrzeniu "Elfen Lied";)
Z visual novelami poszło szybciej. Jak przeczytałem "Planetariana" (i doszedłem do siebie;)) to od razu uznałem je za mój ulubiony gatunek gier (jeśli można je tak okreslić).
Jesli chodzi o gatunki, to jestem otwarty na wszystkie. (No, może poza jakimiś yaoi hentajcami ^^') Ulubione to chyba dramaty, ale może być też komedia, s-f lub krwawa rzeźnia:) A jesli romansidło, to najlepiej shoujo-ai:P

Uff, ale się rozpisałem ^^
PablocOct 17, 2009 2:57 AM
Oct 5, 2009 10:51 AM
Feb 2009
3
Imię: Paulina
Wzrost: poniżej 170cm
Znak zodiaku: Rak
Siedzę w temacie od: końca marca 2007 roku

Uczęszczam do 3 klasy wiejskiego gimnazjum "profilowanego" na kierunku mat-fiz. Po ukończeniu gimnazjum chciałabym pójść do technikum ekonomicznego, ew. liceum o kierunku mat-fiz, a potem? Zobaczę...

Anime znałam jako "bajki" typu Pokemon i jako przejaw zła rodem z reportażu "Uwagi" -_-. Za pewnie byłoby tak nadal gdyby nie przypadek... Pewnego dnia bawiłam się na eMule gdzie znalazłam...mix Rammstein z TATU O.o. Jako osoba ciekawska, ściągnęłam to nie zwracając uwagi, że to filmik, a nie mp3. Po pobraniu moim oczom ukazało się AMV The End of Evangelion. Byłam tak bardzo zachwycona, że zaczęłam dociekać co to...i tak w tym temacie siedzę do dziś :))
Oct 5, 2009 1:31 PM

Jun 2008
107
Imię: Kasia "Krew";
Wiek: Ani-Mi-Się-Śni-Podać-Taką-Informację :P, niech będzie więc kompromis - 20 z hakiem;
Wzrost: 172 cm;
Znak zodiaku: skorpion;
Muzyka: wielbię U2;
Zainteresowania: anime plus cała reszta dodatków typu filmy, fantasy, gry komputerowe, piłka nożna, wszelkiej maści planszówki i karcianki itd.

Moja przygoda z anime, taka zupełnie świadoma, zaczęła się dwa lata temu od obejrzenia filmu FMA. Film mnie zainteresował na tyle, że zapragnęłam dowiedzieć się o nim więcej, a tu już niedaleko było do obejrzenia serii tv i wciągnięcia się w tematykę anime na dłużej :)
Oct 6, 2009 8:52 AM

Oct 2009
286
Imię: Jakub
Zamieszkanie: aktualnie Śródmieście
Wzrost: 187 cm
Muzyka: rock i metal
Zainteresowania: oprócz anime i mangi: komputery, gry komputerowe, książki fantasy, tak samo filmy i oczywiście piwo ;P (innym alkoholem też nie pogardzę)

Moja zabawa z anime rozpoczęła się on obejrzenia dragon ball'a na rlt7 gdy byłem małym szkrabem ( chodź w tedy nie wiedziałem że to anime). Pierwszym świadomy obejrzanym anime był hellsing, a potem zacząłem szukać następnych anime i tak się wciągnąłem, wiem że mało oryginalne ale tak wyszło :).

Oct 9, 2009 8:46 AM

Aug 2009
240
Imię: Łukasz
wzrost: 178 cm
Znak zodiaku: Skorpion (Sasori);p
Zainteresowania: muzyka od progresywnego rocka i muzyki filmowej do heavy , power metalu ^^ A & M w wolnych chwilach , fantastyka szczególnie książki fantasy , gra na gitarze i pisanie tekstów.

więcej nie pisze bo nie lubie o sobie pisać;p
Oct 9, 2009 11:49 AM

Sep 2009
34
Ojeciu jejciu! ile notek matrymonialnych! ^^
Ja jak nabiore większej weny to coś napiszę, ale teraz po zajęciach jestem, a nie chce tylko napisac jak mam na imię :P Nie lubię nie dokańczać tego co zacznę

Ok mycho to czekamy później na edit posta :P
Atori-sanOct 9, 2009 12:18 PM
Oct 23, 2009 10:45 AM

Feb 2009
46
No dobra, ponieważ jestem już w tym klubie, to wypadałoby się przedstawić, a ten temat wydaje się do tego najodpowiedniejszym miejscem. Zatem kilka informacji "matrymonialnych", jak to zostało nazwane:
Imię: Piotr
Wzrost: 183 cm
Waga: niedowaga
Zajęcie: na pograniczu "bycia studentem" i czegoś, co nazywają "dorosłym życiem" (paskudne czasy, mówię wam...); dodam, że studiuję informatykę
Zainteresowania: różne... właściwie nie mam sprecyzowanego hobby i lubię zajmować się wieloma rzeczami naraz. Chociaż do najważniejszych należą m&a, gry komputerowe (cRPG, FPS (ale takie oldschoolowe w stylu Quake'a albo Painkillera, a nie jakieś efektowne popierdółki typu Crysis), ostatnio survivale), online riddles (np. Inward Hellix albo Zest Riddle), muzyka (głównie rock i metal, chociaż jestem otwarty na inne gatunki, z paroma wyjątkami), film (ostatnio jednak jestem w tyle jeśli chodzi o najnowszą kinematografię), imprezowanie
Znak zodiaku: Baran (ale na co to komu to nie wiem, przecież horoskopy to bzdura)

Pierwsze anime? Pszczółka Maja i Muminki, chociaż wtedy oczywiście nie wiedziałem, że to anime. Chociaż jako bystry dzieciak pytałem się mamy, dlaczego na końcu Muminków są jakieś dziwne znaczki w napisach... Potem była Standardowa i Naturalna Ścieżka Fana M&A w Polsce - Tele24/Polonia1, Sailor Moon, itd. Wtrącenie: Pokemony znienawidziłem od pierwszego wejrzenia i do dzisiaj, gdy ktoś powie o anime "a, to te bajki w stylu pokemonów", to rozszarpuję na strzępy, a potem bezczeszczę grób. Koniec wtrącenia. W liceum zapoznałem się z paroma kumplami, którzy też dostawali kiedyś wypieków na twarzy oglądając przygody Muminka i zaczęliśmy szukać źródeł dostępu do anime. Kiedyś w ŁDK-u odbywały się takie spotkanka. Tam nabywaliśmy różnymi drogami nowy materiał. Potem namówiłem starych na kablówkę i miałem Hypera, więc byłem hepi. Potem nastały czasy internetu i zniknęły ograniczenia. No i tak jest do dzisiaj.

Fiu... Całkiem niezły referat mi wyszedł. Nawet na naszejklasie nie znajdziecie więcej informacji. :P Oferty towarzyskie tylko na PM i od razu ze zdjęciami z różnych perspektyw (koniecznie jedno takie jak do dowodu), inne będą ignorowane. o 3o

EDIT BY DAISUKE

Issina said:
Oooo!
Fan Painkillera! :D
Jest nadzieja! :D
Ale do Quake'a się nie przyłącze, bo ja po drugiej stronie barykady stoje :P (czyt. Unreal)
Witaj :P

Oooo! Fanka Painkillera! To ci dopiero niecodzienna wiadomość. Świat codziennie mnie zaskakuje nowymi cudami swemi. ;D Ale Unreal?... D: Chociaż w 2004 kiedyś grałem i mi się nawet podobało (zwłaszcza Onslaught).

Soanseth said:
Painkiller rządzi! m/

Trv! m/m/
PiotressOct 28, 2009 6:23 AM
http://zestriddle.ovh.org -- Reject only your ignorance... (no.80, NO.-0, NO.oo, NO.-3, No.60 (fake), No.HOLY)
http://inwardhellix.net -- The worst is still to come... FULLY SOLVED
Oct 28, 2009 1:27 AM

Oct 2009
28
Imie : Tomek
wzrost : 180 cm
Zainteresowania : M&A , kultura Japońska, Boks, MMA i K1
gg: 6946162

Pierwsze anime? oczywiście Polonia 1 i dawne RTL7 ;D na poważnie oglądam już anime od 3 lat, ostatnio zacząłem czytać też Mangę w sieci.
Słucham głównie gotyku i metalu, ale też się zdarzą piosenki z różnych anime ;)
Diablo866Oct 28, 2009 1:33 AM
na anime-online nick Aku
Oct 28, 2009 4:30 AM

Oct 2009
34
Imię: Aga
Wzrost: nieduży
Waga: lekka

Chyba jestem najstarsza jak narazie. Pozostaje mi się pocieszać, że nie wyglądam na swoje lata haha :) Cieszę się, że w naszej okolicy jest coraz więcej osób zainteresowanych tematem, w kupie zawsze raźniej :D

Daisuke90Oct 28, 2009 7:36 AM
Oct 30, 2009 1:57 PM
Oct 2009
11
Ok, jako że własnie dołączyłam to przede wszystkim witam wszystkich i dziękuję Atori-san za zaproszenie.:)
A przechodząc do meritum:

Imie : Joanna
wzrost : 170 cm
Orientacja : słuszna^^
Znak zodiaku : Bliźnięta
Lokalizacja : Centrum-granica Polesia i Śródmieścia, ale po stronie tego pierwszego. O.;)
Zainteresowania : np. powszechna historia ustroju i prawa w okresie feudalnym, dość oczywiste-mangi i anime, fantasy, marnowanie czasu na rozwiązywanie quizów na Quizilli, hmmm...sporty walki;)
NR GG : mam, ale w sumie tylko opisy zmieniam... ale jak ktoś chce kontakt, to mogę się podzielić, skoro kąciki matrymonialne mają swoje prawa;>
Muzyka: hmmm, na Last.fm jako 'mala_femina'

Z bardziej frapujących informacji to sobie studiuję, a w sumie to ostatnio mieszkam na wydziale-.-'. Mam dwa psy. Za to nie mam pojęcia dlaczego w ogóle założyłam tu profil, który uzupełniam powoli, spokojnie i nieregularnie... taaaa, dobry PR to podstawa'^^

Także dzień dobry wszystkim jeszcze raz.

Edit by Daisuke
Soanseth said:
łaaaa! masz zajebisty gust jeśli chodzi o muzę *.*

-alkor- said:
@Soanseth- wiem, dziękuję:]
Daisuke90Oct 31, 2009 2:42 PM
Oct 31, 2009 4:27 AM

Sep 2009
34
-alkor- said:

Zainteresowania : np. powszechna historia ustroju i prawa w okresie feudalnym,
jesteś na prawie ? :>

No więc jak obiecałam tak zrobię, oto moja notka matrymonialna ;)

Imię : Aleksandra
Wzrost : 160 cm
Zainteresowania: Hmm... sztuka, od fotografii przez malarstwo do architektury. Ostatnio do okręgu moich zainteresowań należą również przedmioty prawnicze. Muzyka, czyli to co tygryski lubią najbardziej. Słucham chyba każdego rodzaju muzyki, jeden utwór podoba mi się bardziej drugi mniej, ale cały czas jestem wierna rock'owi, metal'owi [ w tym momencie już o wiele mniej niż kiedyś go słucham, ale nadal lubię]. Ostatnio "wzięło" mnie na muzykę do tańczenia. Uwielbiam modę, no i chyba jak każda kobieta kocham buszować po sklepach w poszukiwaniu ciuchów ^^
Do mojego hobby należy rysowanie, skrobanie jakiś opowiadań i wierszy. Podobno też potrafię, a niektórzy twierdzą, że nawet lubię wkurzać ludzi, ale przysięgam, iż robię to zupełnie podświadomie :P
Nie da się poznać człowieka po kilku zdaniach,no ale obiecałam, że notka będzie więc jest! o!

Edit by Daisuke
-alkor- said:

@temptat1on- taaa, jestem. Ale zainteresowanie jest starsze niż bytność tam...co w sumie jest smutne.
I w ogóle przez Ciebie czuje się jak nie-kobieta, bo nie znosze buszować za ciuchami:P wolę piwo.//heh, mój PR rzeczywśscie dąży do zera^^]
Daisuke90Oct 31, 2009 2:43 PM
Nov 2, 2009 1:58 PM
Aug 2009
5
Ciaossu

Imie : Malwina
wzrost : 180 cm
Orientacja : różnie to bywa
Szkoła: XXIX LO ;)
Zainteresowania : manga i anime (wow) rysuję sporo, gram na gitarze, ale rzadko, lubię gotować oo japońskie xD, interesuję się również modą jako taką bardziej zachodnią niż wschodnią, piercingiem i tatuażem, czytam książki i lubię dobre filmy. Szczególnie lubuję się w horrorach i gore, muzyka słucham baaaaardzo różnej muzyki, ale raczej "cięższej". Jakby to ująć lubię dobre jedzenie, picie, muzykę i filmy, ale mam też wielką słabość do kiczu.
NR GG : 8135796
Deviantart: http://valentine6918.deviantart.com/

Anime oglądam od dzieciństwa, jakoś się z tym nie afiszowałam (no ale w wieku 6 lat latałam po podwórku przebrana za Sailor Moon. Rysuję od 5 lat.
Moje ulubione serie Katekyo Hitman Reborn i Axis Powers Hetalia, jestem tardem ahahahahah xD w wolnym czasie imprezuję, rysuję lub jeżdżę na konwenty.
Jestem strasznie leniwa, więc często siedzę w domu.
Nov 22, 2009 5:59 AM

Oct 2009
51
Imię: Filip
Wzrost: około 175 cm
Znak zodiaku: Strzelec
NR GG : 9183634
Zainteresowania: Muzyka (avant-garde, post-black/doom metal, trip-hop, nu jazz, progressive rock), filozofia w poezji (Blake, Tetmajer, Staff, Nietzsche etc.), psychologia, gotowanie, ochrona środowiska, anime głównie z szufladek: dramat, proza życia, thriller, kryminał.
Mieszkam w Łodzi od 3 miesięcy i byłem do tej pory na 2 spotkaniach, więc większość z Was nie miała jeszcze okazji mnie poznać, ale myślę że szybko to nadrobimy ;).
Jan 14, 2010 1:10 PM

Jan 2009
10
Dopiero co się tu pojawiłam ale idea poznania ciekawych osób z okolicy skłoniła mnie do przedstawienia się.

Imię: Marta
Wzrost: 162
wybaczcie ludzie że nie będę się rozpisywać na temat mojej orientacji :P
Szkoła: liceum plastyczne
Deviantart -> http://malytraktorek.deviantart.com/
Zainteresowania: Rysunek. Komiks zarówno ten japoński jak i amerykański, uwielbiam sposób w jaki amerykańce rysują kobiety. RPGi wszelkiego rodzaju, te zwykłe jak i komputerowe cRPG. Jestem zagorzałą fanką serii The Elder Scrolls chociaż Oblivion mnie nieco rozczarował. Z TES w moim przypadku konkurować może tylko Legacy of Kain przy czym Kain jest lepszy od Raziela. Manga i anime.. to wiadomo. Najlepsze co może być to Vampire hunter D i Gurren Lagann. A teraz uwaga! Jeśli ktoś chce ze mną normalnie rozmawiać powinien pamiętać by nie sprowadzać rozmowy na temat s-f... jeśli zacznę mówić o Star Treku to zapewne długo nie skończę. Po porostu to uwielbiam!
Jan 27, 2010 12:40 PM

Oct 2009
129
Hej, jestem nowa, sama nie wiem czemu mnie tu przywiało, bo z reguły jestem nieśmiała, ale coś mnie naszło, jak często głupawka, no i jestem;P Zresztą coś ostatnio za często ludzie mówią o mnie, że jestem nienormalna xD
A więc... coby zacząć...
Imię: Beti
Wiek: 21 - w sumie to już niedługo, przyznaję się bez bicia...
Znak zodiaku: Baran , mój ulubiony xD
Zainteresowania: Prócz tego co oczywiste, to książki- głównie fantastyka, chyba jak wszyscy tutaj, film, fotografia, podróże, języki obce...
Jak na razie nic innego mi do głowy nie przychodzi, więc na tym zakończę tę oto wyczerpującą wypowiedź xD
Jan 30, 2010 3:39 PM

Jan 2010
5
Imie : Wojtek
wzrost : cos kolo 185-190
Orientacja : Hetero |ale kto wie =D
Znak zodiaku : Baran
Zainteresowania : Anime , Militaria, Broń, Informatyka , Kultura Japońska, Muzyka (za duzo by wypisywac)
NR GG : 8926844

od niedawna zaistniałem tutaj... mam chociaz nadzieje ze poznam jakiegos czlowieka ktory na zadane pytanie
- Co to jest Anime?-
nie odpowie
- Te Chinskie bajki?

Edited by Daisuke
Warchiel said:

Hetero |ale kto wie =D

Ouch!
- Co to jest Anime?-
nie odpowie
- Te Chinskie bajki?

Nie spotkasz juz takich, wszystkich wybilem.

Soanseth said:

wzrost : cos kolo 185-190

damn!

Werchiel said:

Soan kurduplu xD

Issina said:
Wow, ktos wyzszy ode mnie O.o

Soanseth said:
Tak, dobijcie mnie jeszcze... >_<

Daisuke90Jan 31, 2010 1:57 AM
Mar 15, 2010 9:07 AM

Jul 2008
11
No więc dołączyłem do klubu, to może się przywitam i napiszę choć trochę o sobie ^^

Siemka wszystkim! :3

Imię: Damian
Wzrost: 185
Orientacja: Hetero
Znak zodiaku: Lew
Zainteresowania : Anime, muzyka, Japonia, informatyka i wiele innych xD
Moje gg: 7370841

Swoją przygodę z anime zacząłem prawdopodobnie jak większość - Sailor Moon, Dragon Ball itp... Ale na poważnie zacząłem się tym interesować jakieś 3 lata temu. Obejrzałem wtedy Death Note'a i tak mnie wciągnęło, że zacząłem oglądać coraz więcej serii xD
May 3, 2010 9:57 AM
May 2010
3
^^
Imię: Anna
Wiek: 16 (znaczy w czerwcu xd) <kyaaa... koniec gimnazjum... nareszcie!>
Wzrost: ... 163 >.<
Znak zodiaku: Rak^^
Zainteresowania: M&A, książki, dramy, Japonia i wiele innych rzeczy xd
gg: 9410082 <zapraszam ^^ tylko pisać, że jesteście z klubu, bo zazwyczaj od nieznajomych wiadomości nie czytam xd>

Moja przygoda z anime zaczęła się chyba od sailor moon, ale za bardzo mnie nie wciągnęło <za mała byłam>, ale za to pokemony pamiętam dobrze ^^ Oglądałam wszystko co leciało na Fox Kids i Jetixie xd Później, jeszcze jako mała dziewczynka przez przypadek trafiłam na HYPERA i anime "Candidate for Goddes" I to właściwie od tego wszystko się zaczęło... Później oglądałam wszystko co leciało na Hyperze... Miałam wtedy z... nie wiem 8/9lat? Coś takiego. Po obejrzeniu Chobits bardziej się zainteresowałam anime i nawet zajrzałam do internetu xd Ale taki prawdziwy szał zaczął się od <uwaga, uwaga> Naruto^^ Było to 3 lata temu. Od tamtej pory oglądam wszystko co mi w oko wpadnie xd Mangi zaczęłam czytać rok temu, tylko dlatego, że od przyjaciółek dostałam na urodziny 2 tomy Wisha i 1 tom Tokyo Mew Mew. Tak mnie zaczarowały, że teraz <mimo, że kiedyś uważałam, że manga anime do pięt nie dorasta> cały czas czytam mangi i uważam, że są fajniejsze od anime... Tak naprawdę nie wiem czemu... No to by było na tyle ^,^
Jun 13, 2010 3:34 AM
Jun 2010
2
YO....Jestem tutaj nowa i trochę jestem zagubiona ^^"...ale obiecuję że się szybko odnajdę

Więc zaczynam.....

Imię: Klaudia (wiem typowe i brzydkie imię, no ale co poradzić ja sobie takiego nie wybrałam ;p)
Wiek: 15 (znaczy w lipcu bd mieć no ale jeszcze tylko miesiąc i już)
Wzrost: hehe...163 cm
Znak zodiaku: Rak :D
Kolor oczy: nie no żartuję ;p
Zainteresowania: huhu...no to tak....A&M (a najbardziej Kuroshitsuji), muzyka japońska, kultura japońska, sport (siatka, koszykówka, ręczna), plastyka...
NR. GG: 11760468

Moja własna przygoda z anime zaczęła się 2-3 lata temu a dokładnie od Króla Szamanów a później od Naruto....bardzo pokochałam Kuroshitsuji. Wiem o nim praktycznie wszystko ;p....
Jul 13, 2010 3:03 PM
Mar 2010
22
Imię: Tomek
Szkoła: Uł Wsmip
Znak:Wodnik
GG: 8540463
Zainteresowanie: Stracona dekada, Młodzież w Azji, Doramy, Konsole,Kultura masowa w Chinach, Japonii, Korei Poł. Seriale typu STrefa Mroku, Fallout i SIlent Hill. Kosmiczna ilość innych rzeczy.

Początek: Gigi i cały ten stuff który nadawali wieki temu.
Jul 13, 2010 3:59 PM

Jul 2009
23
Imię: Marcin
Wzrost: 192-4
Pseudo: Misiek (brzuszek jest to i pseudo jest ;] )
Znak: Rak
Orientacja: hmmmm krótko i na temat nienawidzę pedałów ;]
Jul 14, 2010 7:11 AM

Jun 2010
19
Witam sie raz jeszcze (nie stosuje polskich znakow - mowie teraz zeby nie bylo... ^^)
CV: xD
Imie - Ewa (ale generalnie wolaja na mnie Ewczak)
Wiek - 23
Wzrost - eee... ok. 167 jakos ( tak kiedys mi powiedziano w szkole, a chyba szczegolnie nie uroslam od tamtej pory ;) )
Zodiak - Strzelec
Lokalizacja - ogolnie Zdunska Wola, ale poniewaz w Lodzi studiuje to spedzam w niej wiekszosc czasu...
GG - 10825748
Zainteresowania - ogolnie strasznie szybko je zmieniam, ale akurat mandze i anime jestem wierna... az sama sie sobie dziwie - to musi byc prawdziwa milosc ;P - ostatnio zainteresowalam sie jeszcze drama i muzyka rodem z azji...

Moja prawdziwa swiadoma przygoda z anime rozpoczela sie jakies 2 - 3 lata temu (dokladnie nie pamietam), kiedy postanowilam sentymentalnie poszukac sobie w necie moich starych ukochanych bajek rodem z polonii1 i tvn 7 (sailor moon, slayers itp. - pokemony wykluczamy bo to wcielone zlo - momentami urocze, ale jednak zlo)
I tak oto dowiedzialam sie ze jest to anime i ze jest tego wiecej, a co gorsza ze jest jeszcze manga i drama... i w ten oto sposob przepadlam... :)
Reply Disabled for Non-Club Members
Pages (3) [1] 2 3 »

More topics from this board

» OFFTOPIC ( 1 2 3 4 )

Bierzgal - Sep 16, 2009

158 by Daisuke90 »»
Oct 12, 2023 2:40 AM

» Opinie nt. anime/mang ( 1 2 )

Bierzgal - Nov 5, 2009

66 by JEBAC_ANIME0997 »»
Jun 3, 2022 3:08 PM

» Can anybody hear me? Or am I talking to myself?

Daisuke90 - Oct 22, 2018

1 by Werchiel »»
Mar 25, 2020 9:15 AM

Sticky: » Polecamy dobre anime/mangę

Bierzgal - Sep 22, 2009

42 by mlody- »»
Aug 3, 2015 3:00 PM

» Czwartkowe spotkanie !!! :D

Daisuke90 - Mar 8, 2015

0 by Daisuke90 »»
Mar 8, 2015 8:26 AM
It’s time to ditch the text file.
Keep track of your anime easily by creating your own list.
Sign Up Login