New
      Feb 11, 2017 3:37 AM
| http://dbnao.net/main/news/saga-przetrwania-wszechswiata-nowe-postacie-z-wszechswiatow-9-i-11,12066 Te postaci już są mniej randomowe niż Kubuś Puchatek i Mageta. | 
Feb 12, 2017 1:42 AM
| Satan znowu wśród najważniejszych, rozbawiło mnie gdy powiedział, znowu tu? | 
Feb 12, 2017 12:06 PM
| Wygląda to fajnie póki co. Bardzo na plus jest zmiana barw na wyprane. Wygląda to bardziej jak DBZ. Goku nigdy nie był takim idiotą jak jest teraz, ale Vegeta zaczął wyglądać normalnie :P Nic nie pokazali w tym odcinku. Czekam na następny. | 
Feb 12, 2017 12:31 PM
| Ta zmiana stylu jest dla mnie dziwna. Ogromny plus za to, ale pierwszy raz widzę zmianę(powrót?) stylu graficznego w trakcie serii. Lubię Gokū z pierwszego DB(GQ z tamtego okresu lubię najbardziej, ale to przez to że nie było Gohana, Picolo, Vegety itp. Automatycznie kibicowało się jemu). Jakkolwiek bym tego nie chciał, bardzo lubiłem GQ z DBZ. Ten Gokū, to nie Gokū. To jego nowa wersja/interpretacja. W GT Gokū był bardziej Gokū niż teraz. Dlaczego to wszystko piszę? Bo ja kurwa poprostu nie lubię tej postaci. Jest beznadziejna, już nie mam złudzeń. Nie lubię głównego bohatera. Pożegnajmy tego bad-ass'a http://cdn1.se.smcloud.net/t/photos/411317/dragon-ball.jpg Ostatni raz wystąpił w Battle of Gods. Teraz jest... http://images2.itechpost.com/data/images/full/19156/dragon-ball-super-episode-55-preview-2-english-dub-new-footage-omni-king-zeno-in-depth-analysis.jpg Choć nie mówię o mangowej wersji. http://media.comicbook.com/uploads1/2015/05/dragon-ball-super-goku-top-136888.jpg Mange zacznę czytać dopiero w polskim wydaniu. Kto wie, może w mandze jest taki jak w DBZ... Ale cóż, mieliśmy małe zadośćuczynienie http://images.designntrend.com/data/images/full/92289/black-goku.jpg ...kurwa, przecież ta postać była o niebo lepsza od Gokū. RIP (tak swoją drogą, wkurwiające jest to że Black został wręcz wchłonięty przez Zamasu, spoko , ta fuzja była ok, ale chciałbym aby poprowadzono Blacka od początku do końca) Z innej beczki, Fuzioms ma średnie oceny, gorsze niż Xenoverce'y. | 
Feb 12, 2017 12:33 PM
| Co do samego anime...pomijając Gokū, jest naprawdę dobrze. Również czekam na następny, a to już ogromny sukces. | 
Feb 13, 2017 12:08 AM
| "pierwszy raz widzę zmianę(powrót?) stylu graficznego w trakcie serii." Nie pierwszy ;) W DBZ zmieniał się parę razy. Każda saga wyglądała inaczej. Black był niezłym antagonistą. Zmarnowano jego potencjał, bo za mało walk, a za dużo fabuły jak na DB :P W mandze walki są ciekawsze, bo Black musi się nauczyć transformacji w Rose i dostaje wpierdol od Vegety. W anime zrobili zwyczajnie dwie takie same walki gdzie Goku i Vegeta dostali wpierdol :P Fajnie, ale kurde no zero pomysłu. Dopiero mafuba zaczęła coś do przodu cisnąć. | 
Feb 13, 2017 1:16 AM
| Ale nie na taką skalę. Widoczne różnice były między początkiem do Cell sagi. Ale to sprawa zmiany designerów. Pamiętam jak mnie zaczęło męczyć gdy bez sensu przenosili się w czasie. Jezu...w turnieju będą mieli setki (może nawet dosłownie) okazji by to z jebać. | 
Feb 13, 2017 6:26 AM
| Dopiero u Bukiego zobaczyłem. Kurwa, spójrz na łapy Gohana. W Fukkatsu no F czy sadze Frizy wyglądał jak pizda...czy jak Cabba. Teraz jest napakowany. Żeby kreska(styl) Z już została. | 
Feb 13, 2017 7:15 AM
| Wrócił do formy Gohan i reszta. Wszyscy byli pizdusiami chudymi nawet w sadze Trunksa :P Oby to zmienili z powrotem. Tylko to może jeszcze uratować tę serię. | 
Feb 17, 2017 11:53 AM
| Dobry wieczór. Jest w chuj nowego info o postaciach. Do widzenia. | 
Feb 18, 2017 11:06 PM
| Jak tu nie pochwalić nowego DBS... Nie tylko nie zjebali, ale podołali. Zaatosowali bardzo dobry zabieg, dzięki czemu nie było widać nic brzydkiego. W ostrzejszych momentach, jak na ironię postaci się rozmywały. Animacja nie leżała, ataki były ładne, udany powrót Buu. Kurwa, człowieku? Jeśli to mamy potraktować jako ,,pilotażową" walkę, jako odpowiednik 5tego odcinka, to jest 100x lepiej. Zmiana stylu wciąż działa. Żeby nie było tak kolorowo, mam złe przeczucia. Po zapowiedzi jasno widać że kto inny robił odcinek, przez co może wyglądać chujowo. Boję się że znowu przydzielono jakiegoś patałacha (w tym odcinku był jeden z najlepszych). | 
Feb 21, 2017 5:14 AM
| To był najładniejszy odcinek DBSuper. Tak wyglądała Zetka w swoich dobrych momentach. "Kurwa, człowieku? Jeśli to mamy potraktować jako ,,pilotażową" walkę, jako odpowiednik 5tego odcinka, to jest 100x lepiej. Zmiana stylu wciąż działa." Przede wszystkim animacja i kreska na poziomie. To tylko pierdółkowata walka Buu vs jakiś random Basil, a obecnie jest to najlepsza walka w Super po Vegito vs Zamasu. Żeby im pary starczyło. Teraz Gohan, który zostanie otruty lub oślepiony. Widać jeszcze nie odblokował swojej formy Mystic, ale jest na dobrej drodze. | 
Feb 21, 2017 6:32 AM
| To jest najlepszy odcinek dla fana Zetki. 10/10 pod tym względem. Jasne, Vegito był sporo lepszy technicznie. Ale fabularnie głupi jak chuj. Tu było wszystko, dosłownie wszystko. Kurwa, kto by pomyślał że Buu dostanie najlepszy odcinek. Jw. Boję się że zjebią następny odcinek. Serio się o to boję. Ten styl graficzny w zapowiedzi. Ale tp tylko kilka sekund. Zobaczymy. | 
Feb 21, 2017 6:43 AM
| Swoją drogą. Satan stał się dla mnie bardzo pozytywnym bohaterem. On jest pod tym względem lepszy od Gokū. Dosłownie jest bardziej pozytywnym bohaterem. | 
Feb 21, 2017 1:52 PM
| "Satan stał się dla mnie bardzo pozytywnym bohaterem. On jest pod tym względem lepszy od Gokū." No nie? Kiedyś to on był tym głupim bohaterem, który miał ciągle bekę i nie widział różnicy sił, a teraz to on jest tym inteligentnym, a Goku debilem do kwadratu. | 
Feb 21, 2017 2:10 PM
| Może to być kwestia tego , że jest drugą postacią zaraz po Vegito(no i w sumie teraz Buu) z dawnych czasów, której nie zjebali. Sądziłem że będzie zboku jak inni, a tu proszę, rozwijają jego postać. ...naprawcie mu córkę. https://www.google.pl/search?q=videl+dbz&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiC8N68maLSAhVCjSwKHReYACUQ_AUICCgB&biw=320&bih=396#imgrc=Zm74yCc9weR5fM: To była taka dobra postać... RIP Niech spoczywa obok Vegety z Buu Sagi, i DBZGokū. Zgiń! http://vignette1.wikia.nocookie.net/dragonuniverse/images/b/b9/Videl_Face.png/revision/latest?cb=20160915120256 | 
Feb 21, 2017 3:04 PM
| Ja pierdolę kto to jest w ogóle :P | 
Feb 22, 2017 4:22 AM
| Przeczytałem 4 strony Super u Bukiego... Mając tak mało miejsca , wykorzystują je na wiele wyjaśnień. Saga Blacka zajebista w anime tak jak wszyscy głosili? Nope, to nadal zwykle gówno. I dlaczego kurwa widziałem że Black i Vegeta mają solo? No kurwa dlaczego nie ma tego w anime? Ja pierdole, niech tego nie zjebią w tej sadze. To ich ostatnia szansa dla anime. | 
Feb 26, 2017 5:15 AM
| Walka znów przezajebista. Jestem nahajpowany na maksa i ta informacja o tym, że średni powerlevel wszechświata jest drugi od końca i są ponad 2x potężniejsze wszechświaty O_O I tak uważam, że tutaj chodzi o średnią wszystkich, więc jako wszechświat są słabi, ale sam Son Goku i spółka praktycznie pracują na całą ocenę, bo powiedzmy sobie szczerze, ludzie jak Krillin i Tenshinhan są słabi :P Gohan odblokuje poziom Mystic, to pewne, a i po openingu wnioskuję, że Goku również :D | 
Feb 26, 2017 6:39 AM
| Nie mam hajpu. Wciąż nie wierzę. Cały czas przewidywałem jakie to będzie gówno, a tu trzecia najlepsza walka DBS. Byle tak dalej, ale wciąż nie wierzę że się nie zjebie. Walka pomysłowa, nie była zwykłą napierdalanką. Satan wydaje się...debil ze mnie, Satan jest lepszym ojcem. Zwłaszcza jak bał się o Gohana. Zdziwiła mnie ta informacja o ich sile. Wystawili samych słabeuszy na to wychodzi. Whis nie boi się śmierci. Może on przeżyje? | 
Feb 26, 2017 8:15 AM
| No bo aniołowie nie zostaną wykasowani, mówili o tym. Zeno wszystko wymaże prócz aniołów. Już były 4 świetne walki z rzędu wliczając Gohana vs Goku i Goku vs Krillin. Zaczynam myśleć, że to może się udać. Ofc z reguły wyprowadzali mnie zaraz z błędu, ale jest dobrze! Przynajmniej póki co. | 
Feb 26, 2017 10:22 AM
| Dla mnie dobre walki to dwie ostatnie, i Vegetto. Trening Gokü i Gohana bym dodał bo był zajebisty, ale krótki. Ja nie chcę czuć ekscytuji. Wolę być nastawiony że będzie gówno i zaskoczyć się jak dzisiaj. Lepsze to niż nadzieja oby nie było aż tak chujowo. Nie widziałem końcówki, dlatego nie słyszałem tego o aniołach. Nie dodałem jednej rzeczy. Goku uratował ich wszechświat dzięki temu turniejowi...co nie zmienia faktu że o tym nie wiedział(że ich universum jest do kasacji), więc w żaden sposób nie robi to z niego bohatera. Z jego perspektywy, to on ich skazał. Kurwa, to najlepsze walki od Buu Sagi. | 
Feb 27, 2017 6:28 AM
| Kurwa, ciągle o tym zapominam. Lavendowy Furry ma głos dorosłego Trunksa. | 
Feb 27, 2017 9:55 AM
| Jest dobrze, oby tak zostało. Goku ciągle jest debilem i go nie trawię. W Z go lubiłem jako protagonistę, ale tutaj dosłownie wolę prawie każdą postać od Goku. Jest zjebany. | 
Feb 27, 2017 10:28 AM
| Podczas walki Gohana był w sumie starym GQ. Pierwsza pozytywna rzecz odemnie o super...może w tej sadze go naprawią? | 
Mar 5, 2017 6:10 AM
| Ech...krzywe mordy obecne, walka uszła w tłoku, ale Buu miał lepszą. Zasady turnieju do dupy, ale nie mogli tego inaczej rozwiązać, za dużo zawodników żeby pojedyncze walki organizować. Liczyłem na 2 v 2, ale Battle Royale to za dużo. W sumie się okaże jeszcze jak to będzie. Parę fillerów po walce z Toppo nas czeka na bank. | 
Mar 8, 2017 1:39 AM
| Odcinek trzymał poziom, choć od początku wiadome było że ta walka będzie najsłabsza. Ale poziom utrzymany, zwłaszcza jeśli chodzi o oprawę pod koniec. Ta, wiem , dalsze plany były zdecydowanie...wróć. Nie były gorsze wale widać że ich nie dokończono. Czyżby znowu nie wyrabiali? Zasady...kurwa, jestem strasznie zmieszany. Po prostu. Sporo można by powiedzieć, ale wolę poczekać. W mandze pewnie będzie zajebiście, ale nie mam najmniejszego pojęcia jak mają sobie z tym poradzić w anime. W takim słabym technicznie anime. Conaj wyżej mogę sobie wyobrazić że to będzie jak wojna w Marineford w One Piece(najlepsza saga, sprawdź sb jak to wyglądało). | 
Mar 8, 2017 1:40 AM
| Żeby nie ten limit czasowy... Ta planeta wybuchnie za 5 minut... | 
Mar 8, 2017 1:54 AM
| 6ty box. http://dbnao.net/i/men/news/2017-03-08-dragon-ball-super-box-6.jpg Dla mnie lipny. Nie mogli by nawiązywać do okładek mangi? Toriyama był cholernie kreatywny. Na co ja licze... | 
Mar 25, 2017 2:22 PM
| Nadchodzi następny to napiszę o poprzednim. Dla mnie lipa. Poziom wizualny trochę mniejszy niż w poprzednich, a sama walka...taka bardziej Superowa. Z mojej strony zdecydowanie najgorszy odcinek sagi. | 
Mar 25, 2017 2:33 PM
| Ta walka z Toppo? No taka średnia, ale nie było najgorzej. Imo lepsza niż walka Goku z Bergamo, która imo była najsłabsza ze wszystkich. Jutrzejszy odcinek dupy nie urwie. Będzie filler. | 
Mar 25, 2017 3:47 PM
| GQ vs Bergamo było dokładnie tym czym było Gokū vs Yakon. Tylko że jeśli następna walka była rekompensatą, czymś co miało być prawdziwym pojedynkiem Gokū, to coś bardzo nie wyszło. Mógłbym powiedzieć że oszczędzają. Może i to prawda, ale kto tam wie. Może ten odcinek poprostu był ciulowy. | 
Mar 26, 2017 2:53 AM
| Krillin w akcji. Nie mogę się doczekać walk Tenshinhana, Krillina i 17 :D Yamcha najlepszy xD Się chłopak rozczaruje. Btw. wyszło nowe Abridged i crap od NRGeeka. W Abridged też scena z Yamchą jest niezła. Cell: Yamcha! What a surprise! How's it goin', man? Yamcha: Oh, good. I brought towels and water bottles. Call: And like that, you've already contributed more than Vegeta. xD Cell jest bezlitosny xD Jedna z moich ulubionych postaci z Abridged. Do tego idealni poradził sobie z tymi uczniami Satana xD TFS kocham was za wycinanie niepotrzebnych dłużyzn w ten sposób :D | 
Nightshroud2400Mar 26, 2017 3:02 AM
Mar 26, 2017 4:41 AM
| Odcinek był spoko. Tym razem kompletnie nie mogę nic zarzucić stronie wizualnej (no może poza zjebaniem filtra). Największy minus to fakt że tak szybko wybrali zawodników. Przeciwnicy z siłą bliską bogom? Roshi się nada! Ale za to w następnych odcinkach mogą należycie się tym zająć, więc ok. Same sceny też były udane. Zapowiedź wskazywała na to że to będzie filler, a tu nie przedłużali takiej szkoły rodzenia. Sceny z transformacją Vegety mnie rozbawiły. Idę do lasu. | 
Mar 26, 2017 10:28 AM
| "Idę do lasu." Znowu kogoś zabiłeś i idziesz zakopać w lesie? :D Zaprzestań xD | 
Mar 26, 2017 11:20 AM
| Zasnąłem i zostałem w domu... Kurwa, przespałem dobrą pogodę. | 
Mar 26, 2017 2:16 PM
| Spoko. Podobno w tygodniu będzie ładnie. Tylko wiesz, im wyższa temperatura tym szybciej zwłoki zaczynają śmierdzieć xD | 
Mar 26, 2017 2:38 PM
| Tak. Moje. To może ktoś je znajdzie. Chodzę w takie miejsca, gdzie przez dwie godziny możesz nie spotkać człowieka, i w takie gdzie ludzie nie chodzą w ogóle. Tu jebne takim przemyśleniem które kiedyś przeczytałem. Będąc gdzieś na odludziu boisz się spotkać jakiegoś obcego który może wydawać się dziwny lub niebezpieczny, choćby z tego powodu że kręci się po terenach gdzie nikt nie chodzi. Pomyśl więc że w takiej hipotetycznej sytuacji to ty możesz być tym którego woli unikać lub może się bać druga osoba. https://m.facebook.com/DBMEMY/photos/a.689860007791844.1073741827.689851811125997/1149929711784869/?type=3&source=48&__tn__=E | 
Mar 26, 2017 2:41 PM
| Prawdę mówiąc to będąc na odludziu kilka kilometrów od ostatniego widzianego człowieka, gdzieś gdzie nikt się nie zapuszcza boję się że kogoś spotkam. To taka bardziej schiza niż obawa. Wiesz o co chodzi. Ale zawsze wtedy myślę o tym co napisałem powyżej. | 
Mar 27, 2017 4:49 AM
| Zapomniałem o tym co mi się nie podobało. 28 planet z śmiertelnikami. To było tak głupie że o tym zapomniałem. | 
Mar 27, 2017 1:29 PM
| Czemu chodzisz w takie miejsca? Tak żeby pobyć samemu? Jak tak, to rozumiem. Ja jak mam zły humor to chodzę wieczorem na spacery. Nawet w wwie w nocy bez problemu można znaleźć miejsca, gdzie można pobyć samemu. No i obawa jest normalna. Jak Ci ktoś coś zrobi na odludziu, to nikt Cię nie znajdzie (a właściwie Twoich zwłok właśnie) przez dość długi czas, stąd obawa. Jak Ci się coś stanie w takim miejscu, to ciężko znaleźć pomoc. 28 planet...to tak głupie, że aż ciężko wskazać jakąkolwiek logikę takiego posunięcia. W fillerach Z, kinówkach Z czy w takim GT nawet była cała masa planet z życiem i to tylko w drodze na Namek czy innych małych wycinkach kosmosu :P Całkiem bez sensu. Z drugiej strony GT znów oficjalnie można uznać za non-canon, bo tam nawet były jakieś galaktyczne szpitale itp. i to tylko kawałek wszychświata :P | 
Mar 27, 2017 2:36 PM
| Tu nie chodzi o fillery, które mocno rozwijały uniwersum jako Sci-Fi. Mówię o kanonie, o tym że galaktyka jest podzielona na kilku cholernych Kaio, co najważniejsze, o Friezie który miał planetę z numerem 79, który zdobywał je przez lata, który hanlował nimi chuj wie z kim i po co (choć po co to do dziś nie wiadomo), który wysyłał cholernych Saiyan na misję podbijania planet. O tym że układy gwiezdne mają patrolmanów, o wielu różnych gatunkach które pojawiły się w kanonie, o tym że podobno cholerna planeta Magety jest jedną z nich (odppwiednik). Wyjaśnienie jest teoretycznie jedno. Buu niszczył planety, Frieza przez wiele lat podbijał (albo raczej wybijał) dziesiątki planet, Beerus niszczył planety, saiyanie to robili. To wszystko jest jedynym w tym momencie wyjaśnieniem. To jest cholernie Nie satysfakcjonujące, ale jeśli liczba jest tak ograniczona, to będę musiał to przeżyć. Kilka spraw. Geekdom101 powiedział że to bardzo wygodne rozwiązanie ze strony (miejmy nadzieję że tylko)Toei jeśli chodzi o skład turnieju. Ktoś w komentarzu pod filmem Geekdoma napisał że Gokū miał cholerne szczęście że trafił na Yardat. Shin to beznadziejny Kaio-shin jeśli to prawda, i w tej sytuacji stoję po stronie Beerusa (jakkolwiek by to nie brzmiało). Nie dziwię się w końcu dlaczego tak wiele się działo na ziemi(poza akcją Namek tak szczerze), skoro wybór jest taki mały. Ech... Ja zwyczajnie lubię spacerować. Myślałem strasznie jedno wymiarowo nie domyślahąc się że w pobliżu mnie jest wiele terenów pozamiastowych. Dlatego też uświadomiłem sobie że chcę pierwszy raz w życiu jechać w góry. Sprawia mi to przyjemność gdy jestem na terenie bez ludzi, bo ten teren jest fajny, a zarazem w takich sytuacjach myślę sobie gdzie ja kurwa jestem(nawet jeśli nie tak daleko są jakieś domy), to napawa mnie to lekkim przerażeniem, i nie chciał bym nikogo spotkać. Tym bardziej straszne się to wydaje gdy ty to piszesz wręcz jako coś prawdopodobnego. Zwłaszcza że ja chodzę pieszo. | 
Mar 28, 2017 2:12 AM
| No i saga wciąż nie powinna zawodzić. Jednak następne odcinki skupią się na drużynie. Gokū vs Buu! Buu trenował. Kurwa, nigdy nie sądziłem że to powiem, ale Buu to dla mnie postać z którą wiąże ogromne nadzieje. I pomyśleć że w Zetce był uważany za słabego antagoniste przez co niektórych. Ta saga jest wszystkim czego oczekiwałem po tej serii. I pomyśleć że trzeba było czekać ponad 1.5 roku. Wygląda dobrze, i skupia się na walkach, przy tym rozwijając postaci. | 
Mar 28, 2017 3:08 AM
| To Buu może urosnąć w siłę? Ja myślałem, że on nie może być silniejszy ani słabszy. W końcu mięśni nie rozwija, bo jest z różowej...gumy? xD No, ale zobaczymy. Ta walka to i tak będą popłuczyny po Goku vs Buu z Zetki. https://www.youtube.com/watch?v=0ybPa7dJ6Fs Mój ukochany soundtrack <3 Koncówka muzycznie miażdży. https://www.youtube.com/watch?v=-hOgnxxZA_s A ta walka jest absolutnie prześliczna wizualnie! Super wciąż ssie pałę w porównaniu do tamtego poziomu. | 
Nightshroud2400Mar 28, 2017 3:15 AM
Mar 28, 2017 3:16 AM
| Dla mnie osobiście Buu vs Furry 1 było najlepszą walka w Super, bo była najbardziej Zetkowa. Najlepsza Superowa walka to Vegetto vs Black Zamasu. Choć była średnia bo styl super był mega chujowy. | 
Mar 28, 2017 3:38 AM
| Nom Buu vs ten pierwszy wilczek to chyba najlepsza walka Super, co oznacza średni poziom DBZ :P | 
Apr 2, 2017 2:01 AM
| Ta saga jest jakimś zadośćuczynieniem, czy co? Ta grafika, choreografia, tła. Jedyne do czego mogę się przyczepić, to Kryllin. Bardziej przypomina kosmite niż Frieza. Ale to pewnie kwestia rysownika. Ending ok. Zapowiedź...czy to był kurwa Buu pp treningu? | 
Apr 2, 2017 5:58 AM
| Nie jest źle. Poziomu DBZ to już nigdy nie osiągnie, ale jest nieźle. Taki randomowy poziom walk w shonenie. Super wreszcie bez nostalgii zasługuje na swoje 6/10 xD Nom Buu po treningu. Już parę dni się dowiedziałem, że Buu będzie trenował i schudnie. Pisali na internetach. | 
Apr 4, 2017 4:25 AM
| We wszystkich zapowiedziach jest gruby. | 
Apr 4, 2017 7:31 AM
| ??? | 
More topics from this board
| Poll: » Shokugeki no Souma 2 (spoilery)Nightshroud2400 - Sep 25, 2016 | 18 | by Nightshroud2400
                    »» Apr 30, 2018 1:30 PM | |
| » JoJoNightshroud2400 - Sep 13, 2016 | 22 | by removed-user
                    »» Oct 12, 2017 12:10 AM | |
| » Driftersremoved-user - Dec 23, 2016 | 5 | by removed-user
                    »» Oct 11, 2017 8:53 AM | |
| » Bartek 3 The GameNightshroud2400 - Mar 24, 2017 | 17 | by Nightshroud2400
                    »» Apr 9, 2017 3:52 PM | |
| » Metal Gear(seria)removed-user - Mar 28, 2017 | 4 | by removed-user
                    »» Apr 1, 2017 4:13 PM |