Forum Settings
Forums
New
Sep 20, 2008 11:10 AM

Nov 2007
133
Miejsce: Warszawa
Czas: 13-14 grudnia br
Konwent o tematyce Clampowskiej i nie tylko ^^
Kto się wybiera? :]

Stronka konwentu:
http://mokon.utagai.net/info.php
Reply Disabled for Non-Club Members
Sep 20, 2008 11:50 AM

Apr 2008
63
Jaaaa!

Mogłoby być fajnie jechać większą grupą, więc zgłaszajcie miasta, żeby móc to jakoś rozplanować ^^

Z tej strony Kraków ;)
Sep 20, 2008 1:56 PM

Nov 2007
133
Katowice się dołączają! ^^
Możemy się oczywiście spotkać na miejscu :]
Sep 20, 2008 2:12 PM

Apr 2008
63
Shota_Neko_Yuuko said:
Możemy się oczywiście spotkać na miejscu :]

To chyba oczywiste xDDD

Ale szaa! czekamy na pozostałych ;)
Sep 20, 2008 2:16 PM

Nov 2007
12
<macha łapką> ja oczywiście również ruszam na Mokon :) Początek trasy Katowice:)
Sep 20, 2008 2:28 PM

Nov 2007
133
Niby oczywiste, ale wiesz jak wygląda u nas 'zgadanie się' ^^''
Dobra, już siedzę cicho xD'
Sep 22, 2008 6:14 AM

Jul 2008
54
Łódź też się zgłasza, choć nie wie na pewno, czy pojedzie ^^'
"... Tes paroles bercent le cœur à coups vifs
Dans les fonds de la nuit..."
Sep 29, 2008 10:35 AM

Nov 2007
133
Tylko tyle z nas jedzie? ^^'
Ludzie, nie załamujcie mnie...
Nov 15, 2008 2:07 PM

Nov 2007
133
Konwent za niecały miesiac, więc robię reanimację topic'u ^^
Czy jedzie ktoś jeszcze oprócz... um, 5 osób?
Nie bójcie się przyznawać, fajnie byłoby mieć chociaż mentalne poczucie, że jest nas więcej ^^'
Nov 15, 2008 4:52 PM

Apr 2008
63
Huh, to może pozgłaszajmy się jeszcze raz, to tak jakby jechało już 10 osób ^^""
Nov 20, 2008 11:39 AM

Nov 2007
133
Lol, to jest myśl Paani xDDD To jak, zaczynamy? xD

A tak poważnie, to umawiamy się jakoś? Bo niezmiernie ciężko będzie nam się odnaleźć wśród tych tłumów... Co ja mówię... To żałosne ^^;
Nov 22, 2008 11:53 AM

Jul 2008
54
Ja bym baaaardzo chciała, żebyśmy się gdzieś umówili xDD"
Jak i tak mam zejść na zawał, to już wolę w dobrym towarzystwie >D
Dec 2, 2008 7:29 AM

Nov 2007
133
Raczej wszyscy mamy komórki, nie? :]
A najbardziej oczywiste rozwiązania, zwykle bywają najtrafniejsze xD
Dec 6, 2008 1:22 PM

Nov 2007
133
Wychodzi na to, ze wszyscy ("wszyscy", brzmi dumnie xD) będziemy na stacji Centralnej jakoś przed 9-tą.
Geralt, a mógłbyś mi jeszcze na PM'ie podać swój numer telefonu? Tak dla pewności, jeśli nie masz nic przeciwko :]
Dec 6, 2008 1:24 PM

Apr 2008
63
Zdaje się, że będziemy intensywnie próbowali się wyłapać na dworcu centralnym między 8:30 a 9 ^^
Dec 6, 2008 1:25 PM

Apr 2008
63
A niech Cię, Yuuko, uprzedziłaś mnie xDDDD
Dec 10, 2008 3:44 PM

Nov 2008
6
yea yea Mokon tuż tuż :D

zobaczymy co z tego da :)
Dec 14, 2008 9:28 AM

Nov 2007
133
Chciałam napisać coś o wrażeniach z po... ale nie jestem w stanie, snort xD
Dec 15, 2008 5:02 AM

Nov 2007
12
Dobra pora swoją opinię wydać.
Początek każdego konwentu czyli kolejki...porażka na całej linii...setki ludzi, niektórzy czekający od 7/8 rano a tu około 11(otwarcie było o 10) nagle okazało się że od teraz tym wejściem będą wpuszczani tylko helperzy itp a my mamy iść do innego wejścia... A tam kolejne prawie 3 godziny stania. Na szczęście ludzie ratowali się od wybuchu otwartej wściekłości jak mogli, czy to piosenkami typu: "Sto lat, sto lat, będziemy tutaj stać...", czy grupowym podziwianiem spadającego listka "o listek spada...prawie jak w anime xD". W przed 14 weszliśmy na teren MOKONu no i pierwsze wrażenie to...straszny ścisk, brak jakiegokolwiek planu budynku no i prawie zupełny brak sleep roomów co powinno być karalne.
Kolejny punkt czyli atrakcje, tutaj kolejna porażka, o ile sala konkursowa czy DDR działały bez zarzutu to inne co chwile miały jakieś zgrzyty czy w ogóle były zamykane/przerabiane na sleep roomy. Sprawy nie ułatwiał informator który był zupełnie bezużyteczny.
Sprawa kolejna cosplay i koncert, nikt nic nie wie, koncert początkowo przełożony później już nic nie było wiadomo. Dalej, cosplayowicze którym co chwile podawano inne informacje dotyczące próby cosplayu...która ostatecznie w ogóle sie nie odbyła.
W końcu ok 23 wpuszczono nielicznych szczęśliwców dla których było miejsce do main rooma a pozostali mieli "przyjemność" oglądania wszystkiego na kiepskiej jakości rzutniku. No i zaczął się koncert którego poziom był...kiepski, owszem niektóre utwory były dobre gdyby nie pozbawione synchronizacji czy jakiegoś konkretnego układu tańce Persoconów, czy występy wiadomego wszystkim widzom duetu którego nie będę nawet komentował xD Nadszedł czas na cosplay, tutaj należy się pochwała dla występujących, stroje w większości były na bardzo wysokim poziomie no i scenki były całkiem ciekawe (papcie Wuja były nieziemskie xD) Jednak tutaj kolejna wpadka, nagle okazało się że mamy opuścić main room i część scen została odwołana tak jak i głosowanie. W nocy kompletnie nie było co robić wiec nadeszła próba rozłożenia śpiworów na skrawkach wolnej przestrzeni a drugi dzień był już tylko czekaniem na godzinę odjazdu pociągu.
Nie pozostaje nic innego jak mieć nadzieję że taka wpadka się nie powtórzy a ludzie dla których ten konwent był pierwszym nie zwątpią na resztę życia( Geralt, szacunek za pozytywne podejście do tego xD)
Podsumowując plusy to:
1.Ludzie którzy ratowali sprawę, tutaj specjalne podziękowania dla Yuuko, Suiren oraz Paani za ich nieziemskie pomysły i lekko szalony ale pozytywnie szalony humor xD (Emo Corner z jego wszystkimi atrakcjami rządził ;D)
2.Cosplay( poziom jaki przedstawili uczestnicy)
3. no....ten tego....eeee.....bliskość Tesco?

Minusy:
To co wcześniej napisałem oraz wiele wiele innych.... które mimo faktu że była to pierwsza edycja dodatkowo mocno utrudniona przez właścicieli są samobójstwem dla konwentów.
No to teraz trzeba czekać na wypowiedź orgów xD

Dec 15, 2008 6:44 AM

Nov 2007
133
Nox, nie ma za co. Cud, ze to przeżyłeś xD' Ale nie był aż tak źle... ne? Może lepiej nie odpowiadaj xD
Atmoserka przesympatyczna... Ale organizacja... Na rany, nawet zapomniałam o tej wystawie broni cosplayowej... dopiero dzisiaj czytając broszurkę zrozumiałam, ze nie było praktycznie 90% z wymienionych atrakcji.
Co do orgów, to fandom już ich niszczy.
Z niecierpliwością czekam na dzisiejszą audycje o 20:00 <wredny smile>

Łaaa... Geralt, przyprawiłeś mnie o zawał xD' Myślałam, że bedzie jakieś zbliżenie...
Faktycznie widać mnie... czemu odnosze wrażenie, że trzymam ciasteczka? xD''''
Dec 15, 2008 7:52 AM

Nov 2007
12
Źle? No co ty, co prawda miałem chwilę załamania podczas jednego z posiedzeń w Emo Cornerze xP Ale ogólnie było naprawdę sympatycznie, chyba tylko dzięki wam dało się jakoś przetrwać ten kon bez złorzeczenia na orgów 24 godziny na dobę xD
Eee ten tego <mruczy pod nosem niepewny o swój żywot>a ja byłem na wystawie broni cosplayowej xP
Ano atrakcje to wypadały hurtowo albo były przenoszone w czasie i przestrzeni(robota Wuja?) tak że niewielu o nich wiedziało
Taa też czekam bo póki co orgowie dalej milczą jak zaklęci xD
A swoją drogą zauważyliście że właściwie to na konwent szło wejść za darmo ponieważ w zasadzie nikt nie kontrolował czy ma się identyfikatory( czy jak dawali pod koniec identyfikatory spisując jedynie nazwiska jakie im sie podało) to samo odnosi się do pobytu dwudniowego....
Dec 15, 2008 10:38 AM

Nov 2007
133
Nox, przy którym posiedzeniu? xD'
<totalne steżenie na gębie> Jak to byłeś na wystawie? Czemu nic nie powiedziałeś...?
Um, wcale nie milczą. Nighty próbowała sie tłumaczyć. Wyszło jakoś nieprzekonującą.
Oczywiście, mnóstwo ludzi wchodziło bez kontroli orgów. Dopiero później ich szukali i dawali im kasę do ręki.
Dec 15, 2008 11:04 AM

Nov 2007
12
A bo ja wiem przy którym to było xD Jakoś w nocy po którymś haśle o wiadomej Tsubasowej ekipie z pokoju obok myślałem że przez chwile że mózgownica mi wysiądzie xD Ale co tam nieźle było, motywu z ukryciem się w kącie z miną pt"dajcie mi wszyscy spokój" udało się uniknąć:P
ee...no....<całkiem się zacina przestraszony> no ja nie wiem jak się to stało...serio xD W zasadzie i tak tam zbytnio nic nie było, poza znaną z cosplay'u trumną i jedną cudną kataną, były tam chyba tylko z trzy bronie a reszta pomieszczenia była wykorzystana przez wystawę dolfów...przepraszam:)<ze spuszczoną głową spogląda niepewnie spod grzywy:P>
Taa właśnie przeczytałem no cóż napisała swoje, jednak co by nie mówić MOKON zapisał się na długo w historii konwentów....
Taa no właśnie oni szukali orgów....
Dobra no to pora posłuchać audycji o Mokonie:P
Dec 15, 2008 11:36 AM

Nov 2007
133
Aha! "To są normalni ludzie, jak my!"x brecht śmiechu + stalkerzy w przebraniach Elżbietki i Psyduck'a? xDDD
Pff.
Tragedia xD'
Ughu, chciałam przesłuchać, okazało się, ze nie mam programu do odtwarzania... i guzik ^^'
Dec 15, 2008 12:34 PM

Jul 2008
54
Aieeee!!!! Zapomniałam na śmierć o tej audycji!!!! Ktoś tego słuchał? Ktoś opowie?
buuu~
A na tej focie widać mój zadżebisty fioletowy czepek~
http://anime.com.pl/3_godziny_po_otwarciu,gallery,view,27678.html
xDD'
i Was też widać, moi drodzy xD
Właśnie łażę po DA i przeglądam, co ludzie o Mokonie mówią xDD
Rzuciło mi się już w oczy cudne "ssajCON" i "Kolejkon" miodzio xD" <teraz się śmieje, ale i tak złorzeczyła>

I... arigatou Wam, kochani za wspaniale spędzony czas!!! Doprawdy, nie wiem, co bym tam bez Was zrobiła!!!! (stalkowała jeszcze mocniej TRChów? xDD" )
Dec 17, 2008 5:41 AM

Nov 2007
133
Można ją ściągnąć z acp'a. Trwa blisko 2,5 godziny @@
Jestem w trakcie słuchania... jak na razie jest i nudno i gorzko-śmiesznie. Oho, ktoś pozdrawia Dajmosa... apageee xDDD'

Nmzc, Suiren no bako xD'
Dec 17, 2008 1:23 PM

Jul 2008
54
Sama jesteś baka.....

Hmm.... aż se ściągnę.... obaczymy, co to ma być.... xD"

"Na kolana i rób to, co Mokon robił najlepiej ... "
Dec 18, 2008 9:09 AM

Nov 2008
6
hmm....
Geralt said:
Wrażenia... (....) ta kilkugodzinna kolejka... Ludzie krzyczący "Sto lat, sto lat, będziemy tutaj stać!!!" (czy jakoś tak) chodzący z kartkami z napisem "MOKON SSIE". xP

nic dodać nic ująć... pod tym względem organizacja Mokonu naprawdę leżała :/ żal.pl

jak już się dostało do środka ta podróż w jedną stronę trwająca ponad 1/3 doby nabierała lekkiego sensu...

Cosplay rządził - wiele osób wyglądało naprawdę niesamowicie - nie spodziewałem się tego aż w tak dużym stopniu :)

jeżeli zdecydowałeś się na Sleeproomy -to te na korytarzach też rządziły xd (kolejna porażka organizatorów!!!)

Większość niezaplanowanego czasu i tak spędziłem już w konsolroomie i amvroomie także nie mam dużo więcej do powiedzenia ;)
Dec 20, 2008 12:01 PM

Nov 2007
133
Prawda? Cosplay był najlepszym cosplay'em polskim, jaki do tej pory widziałam :)
Myśmy spali w syfie po stoiskach. Hah, spali to troszke za duże słowo ^^'
Przynajmniej nie doświadczyłeś porażki organizacyjnej paneli i konkursów :/ Tragedia.
Dec 21, 2008 5:41 AM

Jul 2008
54
My.... co my właściwie robiliśmy? ^^"
Pamiętam tylko ambitne rozmowy o kartach Clowa u stóp FWR xD"
Jestem pewna, że na godzinę usnęłam... między 6 a 7 chyba xD'
A potem poleźliśmy szukać przystanku xDDD
Dec 21, 2008 6:24 AM

Nov 2007
133
Gadałyśmy o pierdołach, ja oglądałam moje naklejki, Suiren mą godna pożałowania tfurczość, później próbowałam rysować, Paani robiła wykłady Nox'owi o pewnym kanonie etc...
Tai, to już jakaś tradycja spać godzinę rano :/
Dec 21, 2008 8:19 AM

Jul 2008
54
Aaaach... pamiętam xDD już xDDD
Czemu się krzywisz na godzinne spanie? Lepiej przespać godzinę, niż nie spać wcale xP
Dec 21, 2008 9:35 AM

Nov 2007
133
No nie wiem. Później się czuję jak bezmózgie zombie ^^'
Dec 21, 2008 1:43 PM

Jul 2008
54
Ale tylko przez jakiś czas!
A ja jestem bezmózgim zombiem 24h na dobę ^^ <nie wie, z czego się cieszy>
Jan 18, 2009 1:36 AM

Mar 2008
93
To dlatego, że po prostu Mokon... ssał.
<wypowiada się jakby conajmniej tam była ^^;>
Jan 18, 2009 3:29 AM

Oct 2008
11
Tian ja moge dla ciebie potwierdzic XD XD
Jan 18, 2009 12:50 PM

Mar 2008
93
Ah! XD Dzięki za wsparcie! XD
Reply Disabled for Non-Club Members

More topics from this board

» Nowa manga ^^

Kitsune__ - Dec 20, 2009

3 by Kitsune__ »»
Feb 3, 2011 1:37 PM

» "Istnieją inne światy, niż ten"

_Yuuko - Sep 23, 2008

11 by enHika »»
Dec 6, 2010 9:22 AM

» Przedstaw się

Aranel - Aug 6, 2008

43 by enHika »»
Dec 6, 2010 9:20 AM

» Kobato :)

Shourii - Dec 7, 2008

35 by Normi-chan6 »»
Sep 30, 2010 12:44 PM

» Magnificon 8!

Aranel - Jan 27, 2010

5 by _Yuuko »»
Apr 5, 2010 4:57 AM
It’s time to ditch the text file.
Keep track of your anime easily by creating your own list.
Sign Up Login