Forum Settings
Forums
New
Apr 22, 2010 8:02 AM

Oct 2009
2855
Co takiego lubicie z Kimi ni Todoke? Co Was urzekło i zatrzymało przy tym anime? ^^
Reply Disabled for Non-Club Members
May 3, 2010 11:07 AM

Mar 2010
266
Dłuższa chwila wolnego, więc można się skupić na przyjemnościach ;)
Na "Kimi ni Todoke" natknęłam się na stroni jednej z grup skanlacyjnych, opis był całkiem ciekawy, więc przeczytałam przetłumaczone rozdziały(2 albo3). Przede wszystkim to spodobała mi się kreska, oj tak. Idealna na takie historie, to w jaki sposób są rysowani bohaterowie, trochę komicznie i ludzko. Charaktery postaci są uniwersalne jak na mangę, chociaż mało kiedy spotyka sie takiego chłopaka jakim jest np. Kazehaya. Sawako polubiłam od razu, nie wiem czemu. Może dlatego, że przez cały czas dawała z siebie wszystko i cieszyła się z rzeczy wydających się bezużytecznymi. Jej siła najbardziej mnie urzekła. Wieź pomiędzy przyjaciółmi. Według mnie jest to jedna z najlepszych mang i anime shoujo.
Manga czy anime? To i to ;)

Jul 22, 2010 4:24 AM

Nov 2009
1718
Szczerze mówiąc. Widziałam na a-oi, upload. Miałam wziąć się za oglądanie, jak było może około 4-5 epów przetłumaczonych, ale pomyślałam kolejny denny romans. Więc dałam sobie spokój, po jakimś miesiącu zauważyłam, ma MALu rekomendację, i była ona dość dobrze oceniana, więc pomyślałam "co mi tam jeden ep" i tak obejrzałam na raz wszystkie polskie epy. I w każdy czwartek (bo w czwartek był polski upload xD) Siedziałam jak wróciłam ze szkoły ma a-oi i odświeżałam stronę co 5 minut. xD
Nie wiem w sumie dlaczego. Jakoś nie uważam tego za taki denny romanskik, jaki brałam na początku.
Aug 7, 2010 8:23 AM

Jan 2009
864
Jak się nad tym zastanowić to trafiłam przypadkiem na mangę przeglądając MF. Jak chciałam potem sprawdzić na MALu co to jest to zobaczyłam, że ma być anime "w tym sezonie", to sobie pomyślałam, że można sprawdzić wpierw pierwowzór. Początek był ciężki, ale potem samo się czytało. Anime też jest niezłe ^^ Czemu lubię chyba jednak nie odpowiem. Fajni bohaterowie i dobrze opowiedziana historia, plus ładna kreska, wprowadza trochę świeżości w (romansach) shoujo. Wszystko powoli, ale nic nie ucieka i tak ma być ;] (dopóki nie znuży...)
Dec 27, 2010 2:34 AM

Jun 2010
196
Uwielbiam ten humor i kreskę~
Wkurza mnie trochę to, że Kazehaya i Sawako tak się pierdzielą z tą ich miłością, no ale na tym polega cały urok tej mangi/anime :p
Najważniejsze jest to, że podczas czytania/oglądania mocniej bije mi serducho i mam motylki w brzuchu~
Nie mogę się doczekać drugiego sezonu anime >,<
Apr 22, 2011 2:33 PM
Aug 2010
5
Osobiście mnie najbardziej urzekła główna bohaterka... Może dlatego, że jestem dość do niej podobna xD
No i Kazehaya ^^
Zresztą historia jest przecudowna, przepiękna :3
Reply Disabled for Non-Club Members

More topics from this board

» Skojarzenia ( 1 2 3 4 5 ... Last Page )

SuouAoi - Jul 26, 2010

413 by Megis »»
Jun 6, 2013 2:01 AM

» Karty klubowe (edycja I)[zakończone]

Hisami - May 20, 2010

34 by ino29 »»
Aug 18, 2012 2:42 PM

» Zgłoszenia

Hisami - Dec 18, 2011

0 by Hisami »»
Dec 18, 2011 9:42 AM

» 2nd season

SuouAoi - Dec 30, 2010

16 by shijoko »»
Mar 30, 2011 10:02 AM

» Postacie z &quot;Kimi ni Todoke&quot;

Hisami - May 29, 2010

8 by SuouAoi »»
Mar 17, 2011 7:00 AM
It’s time to ditch the text file.
Keep track of your anime easily by creating your own list.
Sign Up Login