Report lovelyangel666's Profile

Statistics

Anime Stats
Days: 151.4
Mean Score: 7.46
  • Total Entries565
  • Rewatched14
  • Episodes9,083
Anime History Last Anime Updates
Shijou Saikyou no Deshi Kenichi
Shijou Saikyou no Deshi Kenichi
Nov 1, 12:09 PM
Watching 19/50 · Scored 8
Shaman King (2021)
Shaman King (2021)
Nov 1, 10:17 AM
Watching 29/52 · Scored 9
Kimetsu no Yaiba Movie: Mugen Ressha-hen
Kimetsu no Yaiba Movie: Mugen Ressha-hen
Oct 3, 2:27 PM
Completed 1/1 · Scored 8
Manga Stats
Days: 18.9
Mean Score: 7.56
  • Total Entries63
  • Reread0
  • Chapters3,396
  • Volumes112
Manga History Last Manga Updates
Dead Tube
Dead Tube
Nov 11, 2018 6:01 AM
Reading 44/? · Scored 7
Blade of the Immortal
Blade of the Immortal
Dec 26, 2017 6:42 AM
Reading 32/207 · Scored 8
Deathtopia
Deathtopia
Jul 27, 2017 1:41 AM
Completed 66/66 · Scored 8

Favorites

All Comments (655) Comments

Would you like to post a comment? Please login or sign up first!
alshu Oct 19, 4:59 AM
Ми на мен ми е най-любимият тогава...след Ниджима естествено. Специално за Аппачай в OVA-тата има флешбек с информация за произхода му, която обяснява много (примерно защо винаги вдига телефона с тази реплика).
alshu Oct 19, 4:02 AM
"все едно Apachai е някакъв малоумен тъмнокож гигант, който дори не може да брои до 10" - ма това го прави най-якият персонаж, нали?
alshu Oct 19, 2:10 AM
Ооо, ти си стигнала до Кеничи - един от малкото батъл шонени, които харесвам.
alshu Oct 19, 1:54 AM
Аз си се логвам нормално. Пробвай с друг браузер? (Ти ползваше Опера май.)
alshu Oct 18, 7:01 AM
Форонът проработи...нещо ме мързи да добавям теми за всички нови анимета, които следя от текущия сезон.
alshu Oct 14, 7:35 AM
"Why Do All These Villagers Need So Much Poison?" - това ме скъса от смях.
"не е от тия къде са яки само докато ги гледаш" - като стана дума още не съм догледал Resident Evil Village въпреки, че е по-яко то всякаквите там live action-и и анимета по темата.
Нещо напоследък ме влече повече към YT канали от сорта а Nexpo, Barely Sociable/Slightly Sociable, Bright Sun Films (това е за изоставени локации, кораби и пр. още известно количество urban exploring до които от тях може да си позволи да пътува),Whang!, Plainly Difficult, Fascinating Horror, Toy Galaxy, higlight-овте на Trash Taste и др. Още BuzzFeed Unsolved Network вадят последен сезон от утре. (Последен, като последен, не най-нов...което е също.)
alshu Oct 14, 4:55 AM
"Rip animes-bg (2005-2021). " - F
(Апропо, това Press F to Pay Respects ми беше пълна безсмислица понеже никога не съм играл Call of Duty.)
alshu Oct 13, 11:14 AM
"Апропо, защо не работи форона? - " Table './animes_phpbb1/phpbb3_sessions' is marked as crashed and should be repaired [145] сиреч счупила се е една таблица (аз подозирам, че не таблицата а индексът и се е счупил, те се rebuild-ват лесно, просто някой трябва да пусне командата), което не изглежда таблица с данни, а просто за логин, та може да се създаде наново.
Писах на e-mail-а преди седмици, но или никой не го чете, или никой не би обърнал внимание на моите e-mail-и.
alshu Oct 12, 12:48 PM
"Баш там ги продаваха в един магазин" - не и когато ти хрумне да минеш от там, а когато доставят (през неясен период). От друга страна май имаше сглобяеми модели в "Млад техник" (пак недалече), ако си достатъчно добър техник (с неопределена възраст) де и май беше далече от концепцията за джобен (и нямаше тригонометрични функции и памет, и май изглеждаше така сякаш ще се разпадне от поглед, и май нямаше целия комплект от части защото бяха в различни доставки, а някои бяха изчерпани).

"и стига да познаваш правилните хора" - то хората (говоря за нормални хора, не от Първия ешалон) някак се снабдяваха с всякаква техника и дори неща от които се изяждах от завист - колело BMX да кажем, ма аз дори не познаха хора, които познават хора (а само хора, които познават хора, които познават хора).

"Да не става въпрос за една сграда между "Графа" и Градската градина" - не, старото "Под колоните" беше на бул Христо Ботев и ул Чипровци.

"Или щото аниматорите толкова си могат?" - колко грозно изглеждаше мисля нямаше нищо общо с аниматорите, а с керъктър дизайнера.

"Освен това трябва да измислят нещо ново" - майтапът е, че историята щеше да сработи ако разкараха 60% препратки към G4 и преработеха малко останалите. Ма не, трябва да залагат на сигурно (на мама и татко, не на децата)...което пак е несигурно.
alshu Oct 12, 7:16 AM
"но имаше и такива с почти "джобен" размер" - сега си припомних, че такива нямаше много по магазините и свършваха бързо. Помня да съм виждал в ЦУМ веднъж и толкоз. Имаше три реални начина да си купиш - Кореком, от контрабанда или от магазин "конфискувани стоки" (т.е. конфискувана контрабанда, която държавата продава официално). За последното помня един такъв магазин в сградата известна, като "Под колоните" (ако знаеш къде е) и навремето беше голяма работа - стоки като в Кореком, но можеш да ги купиш с левчета и без разрешително (за Кореком трябваше не само западна валута, но и справка че си я придобил по легален начин). Малък проблем обаче - изборът беше каквото бяха конфискували напоследък. Специално калкулаторите бяха с плоски кръгли батерии, каквито не можеше да си купиш у нас, значи по-съобразителните се оглеждаха за такива със соларни батерии. Така или иначе не бяха толкова масови, а хората си ги купуваха предимно с професионални цели.

"Просто не мисля, че има разлика в поколенията в това отношение" - има промяна, но тя е на често менталон ниво. Просто битието определя житието. Сега няма нужда да помниш множество основни неща, защо винаги можеш да гугальосаш и да прочетеш статия...от друга страна съм срещал лошо съставени статии или само частично отразяващи нещата, все пак е добре да си "пипал" въпросната материя и да имаш опит, но това съвременният човек си го знае и има филтър в главата си и за него.

" и затъпяването е повсеместно" - мисля, че е някакъв по-сложен процес. Да, определено модерните технологии водят до изнежване и отслабване на някои "мозъчни мускули", но още има промени в ценностната система. Някак фокусът не е върху реалните неща, а върху откровени лъжи, фантазии и объркани представи как работят нещата. Маса псевдо наука. Маса пропаганда и извъртане на истината. (Тръгни да обясняваш, че вятърните турбини все пак убиват птици и не трябва да се слагат на миграционни пътища. Още няма да е зле да почнат да ги правят от по-рециклируеми и щадящи околната среда материали.) То и търсещите истина хората искат да е съвсем проста и очевидна, а то не винаги е така.
Да, знам. Цялата човешка история е точно това, ма сякаш има приливи и отливи и в момента сме в прилив на безхаберие и безотговорност.

"дали е нарисувано нарочно грозно" - да, офцЪта си е грозна щото така и е кеф.

"Винаги можеш да игнорираш съществуването му" - ми не, аз дори се забавлявах. Просто е интересно, как всяко следващо поколение се опитва хем да легне на лаврите на предното, хем да го отрече.
alshu Oct 12, 4:44 AM
"И полукълбото, което им прави бакалските сметки, е по-добре развито." - може и така да е, но те по-елементарни неща не съобразяваха, но пък можеха да смятат точно и бързо. Логиката и математиката не са ли в едно полукълбо? Може би имаш предвид определени центрове (макар и да не ги знам различни ли са и въобще еднакво ли се формират при всеки)?

"а като такъв математика не ти трябва" - то това математиката е обширна дисциплина, за да сметнеш дали всичките стотинки дадени от аверчетата ще стигнат за поръчаното от лавката не иска нито теория, нито интеграли, нито нищо отвъд десетични дроби. Чисто калкулаторските сметки са важното тук.

"Баща ми си ползваше неговия" - не говоря за бизнес употребата.

"тогава вече задачите по математика станаха прекалено сложни, за да можеш да ги смяташ с калкулатор" - kind of missing the point here. Калкулаторът калкулира, ти ако не знаеш какво трябва да се калкулира така или иначе не можеш да решиш задачата. Идеята е, че го прави бързо и точно и можеш да се съсредоточиш върху същността на задачата, вместо да се потиш с хамалогията.

"Съвременните калкулатори на смартфоните вече имат и тригонометрични функции, ама GSM-ите нямаха." - за тригонометричните функции си имаше така наречените "Четиризначни таблици", които още съдържаха всички формули за площ и обем, опростено обяснение как се прави анализ на функция, таблични интеграли и още какво ли не.
Не знам как е било при вас, но при нас при изпит включително при кандидатстването в университета калкулаторите бяха забранени, но въпросните таблици разрешени и дори ползването им поощрявано. Дори раздаваха, ако някой си е забравил своята и не може без нея.

"във всяко домакинство имаше по някоя сметачна машинка я "Elka", я "Casio"" - през 70-те и 80-те не баш всяко домакинство, да не говорим, че повечето Елки бяха настолни и трябваше да ги включиш в мрежата. Помня, че у баба ми имаше един Casio (с тригонометрични функции и всичко) купен за луда сума (в сравнение с колко струваха по-късно) и майка ми го взимаше от време на време у нас, като и трябваше да смята нещо по-обемисто.
90-те масово са появиха евтини джобни калкулатори, но да го кажем така, никой не отиваше с калкулатор до бакалията. Човек си го носеше, ако знае че ще има работа с него (примерно някой майстор иска да премери и после да сметне колко рулона тапети му трябват или нещо от този род - чували цимент, кофи латекс)...а сега, така или иначе си носиш телефона навсякъде.

"така че не виждам какво е пречило на твоите двойкаджии да смятат с калкулатори" - освен споменатите по-горе 70-нарски и 80-тарски причини чисто и просто не им трябваха. Кефеше ги да смятат, не им се виждаше усилие...за разлика от това да запомнят урока по история примерно.

"а на Sheep in the Big City не му бях голям фен" - целта ми не беше да оплюя всичко което харесваш ;))) .

"Както всеки франчайз, рано или късно всичко се сговнясва." - факт. Обаче MLP:FIM е рядък случай финалът да приключи историята по подходящ начин и с подходящата нотка.
Е, новият G5 филм тотално се изсра върху този финал.
alshu Oct 11, 8:21 AM
"никога не съм вярвала, че оценките в училище по някакъв начин са огледало на знанията и интелекта" - мисълта тук е друга. Хората си знаеха, че такива бакалски сметки са необходими и се стягаха да ги могат, дори без да гонят имидж на зубър.

"Мобилните телефони хората в училище си ги използваха, за да играят Snake" - то тогава не ги ползваха особено, а бяха символ за социален статус. Дори майка ми ми е разправяла, как разни колеги в работата и са се престрували че имат и са размахвали реалистично изглеждащи играчки.

"Тия новите MLP хем са с грозна компютърно генерирана анимация" - G4 не е баш грозно. Предпочитам векторите му пред Ed, Edd n Eddy, Courage the Cowardly Dog и Sheep in the Big City.

"хем режисьорите се опитват да покажат колко са "woke"" - в първите сезони не е съвсем така, нещата се променят някъде след средата.
alshu Oct 10, 6:58 AM
"винаги е било така"

Може би нямаш достатъчно спомени от времето преди мобилните телефони (заради приложението калкулатор в тях).
Разни тройкаджии и четворкаджии можеха да смятат на ум за части от секундата, а за като отличник срам не срам ми трябваше значително повече време и евентуално хартийка и химикалка.(Сега съм и по-зле заради въпросните телефони, а ако е в работата заради Excel...на домашния компютър ползвам LibreOffice де.)

"Иначе какво ново при теб?"

Ох не ми се говори за лична драма...та последното весело нещо освен новия аниме сезон - rewatch-нах цялото MLP:FIM (с Equestria Girls и Pony Life) по случай новият MLP филм, който започва ново поколение - G5. И въпреки, че въпросният не е лош...предвид, че няма начин да е толкова добър, колкото G4 и се прави от други хора...счупи митологията много лошо и изкара, че усилията на предното поколение са били напълно безсмислени. G4 are the boomers apparently.


Ето кратко клипче за демонстрация на хумора
alshu Oct 8, 7:30 AM
Не, държат се странно и дори се провалят в елементарни сметки.
alshu Oct 7, 10:26 AM
"Кои са тия хора, които се държат по-странно?" произволни хора на улицата и в магазина. Дори имат проблем с математически задачи от ниво първи клас. Отдавна мина времето на 90-тарските чейнчаджийчета дето правеха безумни сметки за части от секундата.