Report huznme's Profile

Statistics

Anime Stats
Days: 33.7
Mean Score: 8.00
  • Total Entries71
  • Rewatched0
  • Episodes1,961
Anime History Last Anime Updates
Fullmetal Alchemist: Brotherhood
Fullmetal Alchemist: Brotherhood
Feb 16, 2013 3:03 PM
Completed 64/64 · Scored 9
Hellsing Ultimate
Hellsing Ultimate
Jan 6, 2013 7:31 AM
Completed 10/10 · Scored 8
Kenpuu Denki Berserk
Kenpuu Denki Berserk
Jan 1, 2013 11:18 AM
Completed 25/25 · Scored 9
Manga Stats
Days: 10.8
Mean Score: 7.80
  • Total Entries6
  • Reread0
  • Chapters1,937
  • Volumes0
Manga History Last Manga Updates
Berserk
Berserk
Jan 1, 2013 11:59 AM
Reading 89/? · Scored 9
Vagabond
Vagabond
Dec 29, 2012 4:11 AM
Plan to Read · Scored -
One Piece
One Piece
Dec 27, 2012 3:16 AM
Reading 694/? · Scored 8

Favorites

All Comments (656) Comments

Would you like to post a comment? Please login or sign up first!
Oosran Jul 12, 2015 8:42 AM
Det är väl det som är mitt största problem då. Vetefan riktigt vad jag vill jobba med. Gillar att programmera, så det är väl det som fått mig att välja som jag gjort iaf. Men aa, skulle vara rätt ballt om jag medans jag gör examensarbetet i Japan fick nåt jobberbjudande samt uppehållstillstånd. Det oavsett lön också egentligen, är det tillräckligt för att bo och leva skulle det räckea för mig ett tag framöver. Men yeah, vi får se hur det går!
Oosran Jul 11, 2015 11:15 AM
Inte bestämt vart jag åker. I höst kommer vi få lite mer info om det och sen i vår skickar man iväg en ansökan. De två universitet i Japan jag helst skulle vilja åka till är TiTec i Tokyo eller Tohoku University i Sendai.
Och jovars, tyckte människa-data verkade skoj, och det är det säkert, men masterutbildningen med samma namn verkar alldeles för flummig och alldeles för mycket typ design utifrån fokusgruppers krav och mindre programmering. Mängden programmering var väl det som satte spiken i kistan. :P
Oosran Jul 10, 2015 4:10 PM
Kandidatarbetet handlade om AI, mer specifikt hur man ska kunna utrusta AI med känslor. Fick arbetet av en forskare som är inne på spåret att det här med känslor är något som måste lösas om vi ska kunna uppnå en så människolik AI som möjligt.
Master blir antagligen inbyggda system. Ska vara massor med programmering och sånt skoj. :P
Programansvarige varnade dock för att det är lägre antal utexaminerade jämfört med andra masterprogram, huvudsakligen för att många får jobb under studietiden och inte blir klara. Hehe

Jovisst, OS X ser rätt fint ut, men under de två månader jag satt med det var det Google uppe konstant så fort jag ville göra något annat än det mest grundläggande. Antagligen för att jag är så van vid Windows att jag helt enkelt inte vet var jag ska hitta saker eller hur man gör vissa grejer. Men ja, i grunden är jag väl en så-kallad gamer. Spelar egentligen inte mycket spel alls längre, men när jag väl gör det vill jag väl att grejerna funkar. Kul grej är dock att trots att jag är ett Windows "fan" och en "gamer" så är den enda konsol jag aldrig skulle vilja ha en Microsoft-konsol. Fast nu ska man väl aldrig säga aldrig. Vem vet, nån gång kanske det kommer något som skulle göra det värt att skaffa typ en Xbox One.

Fan vad mycket jag skriver. Aja, dags att sova. Tja tja o/
Oosran Jul 10, 2015 3:04 PM
Tjena tjena. Det är väl som vanligt, bara lite mer att göra hela tiden. Varit lite lat med studierna så fick ta om ett år, men blev klar med kandidatexamen nu en månad sen. Om nu allt fortsätter som planerat och jag inte är superlat så blire japan om precis över ett år nu.

Själv förstår jag mig ärligt talat inte på OS X. Satt med en Macbook förra sommaren och blev inte riktigt klok på apparaten. Målet med den lilla eskapaden var då att se om jag inte kunde lyckas utveckla nån liten app för iOS. Apple är ju lite snåla med utvecklingsverktyg, så har du ingen Mac får du heller inte utveckla för deras plattform.
Nej, jag är nöjd med Windows och Raspbian. Hypat upp mig själv nu för Windows 10 också. Från vad jag testat i tech previewn så är det helt klart bästa Windows hittills. Allt det bästa från 7 och 8/8.1 samt nya trevliga grejer.
Oosran May 7, 2014 12:52 PM
Jo precis, alla verkar hata Windows 8, men jag förstår inte varför. Det huvudsakliga klagomålet jag hört är typ "åh nej, startmenyn är borta och ersatt med Metro som täcker hela skärmen", vilket är något som spelar mig absolut ingen roll eftersom jag aldrig använder startmenyn anyway. Jag tycker det är ett underbart OS faktiskt, när jag väl vant mig. Och att vänja mig tog typ en vecka. Enda problemet jag haft är att innan nån uppdatering som kom ett tag sen så buggade det lite med en av mina gamla skärmar, en 17" 4:3 skärm med 1280x1024 i upplösning. Saker skalades om knasigt på den skärmen ibland. Men annars är W8 trevligt eftersom det hanterar datorn resurser bättre än W7, utnyttjar minne, CPU etc bättre.

But anyhow, laptopen jag använder i skolan är en Acer Aspire 5551G eller så med 4 GB RAM och en 3-kärnig AMD-processor på 2.10 GHz. Numera med en 128 GB SSD istället för den 640 GB HDD som följde med. Fy fan vad det går snabbt med SSD. Annars mina stationära har ena en 4:e generationens i7, 8 GB RAM och ingen SSD, andra har en 3:e generationens i7, 8 GB RAM och en SSD. Beställde ett nytt grafikkort till den nyare av dom här om dagen. Så bra gick det att hushålla med pengarna. ( ¬‿¬)
Oosran May 6, 2014 1:28 PM
Jo, precis, ska läsa böckerna och sen se serien och hacka ner på hur den är sämre än böckerna. Bwahahah.

Tro det eller ej, men jag kör faktiskt primärt Windows 8.1. Har det på båda mina stationära datorer, men fortfarande Windows 7 på bärbara. Det är den jag använder för plugget, så vill vara helt säker på att allt funkar utan några oförutsägbara kompabilitetsproblem. Har dock inte stött på några sådana än med W8, men ja, bara för att vara på säkra sidan.
Har Ubuntu på en virtuell maskin dock. Och sen inte helt överraskande Raspbian på min Raspberry Pi. Funderar även på att bygga nån tyst och inte allt för vass server med nån typ av Linuxoperativ på. Dock har jag inte så mycket gamla delar över, och tänker inte lägga ner massa pengar på nya grejer bara för en servers skull.
Mac har jag prövat i typ en vecka förra sommaren. Det enda operativet jag gillar mindre än det är Chrome OS. Chrome OS är helt värdelöst för alla som inte sitter i en webläsare och gör whatever. No, that was a lie. OSX är fortfarande bättre än Windows Vista.
Oosran May 4, 2014 1:37 PM
Jo, allt beror på var och i vilken kvantitet man hittar grejer typ.

Alla säger att jag borde kolla på Game of Thrones. Vill inte se den innan jag läst böckerna dock, och jag har ju böckerna liggandes hemma. Måste bara orka plocka upp dom och börja läsa. Men får jag inget jobb i sommar så är det var jag kommer göra.
Oosran May 4, 2014 1:10 PM
Skulle nästan säga att det finns så mycket information och så att man faktiskt kan gå vilse på grund av det. Typ folk som säger olika om hur man borde börja lära sig, vilken "ända" att börja i, så att säga. Såna saker.

Men ja, har typ hur mycket som helst egentligen. Förutom att jag har lite att läsa har jag väl en terabyte animu på nån extern hårddisk, samt att jag kollar på diverse airing animu. Den här säsongen är faktiskt riktigt bra. En av dom bästa på senare tid, helt klart. Kommer inte ens ihåg när senast jag gett hälften av serierna jag kollat på 7/10. Av min mean score att döma är 7 ett riktigt bra betyg btw.
Oosran May 4, 2014 12:44 PM
Ska kolla dom när jag väl får för mig att hålla på med det. Det är dock sant som du säger, webbprogrammering är egentligen inte svårt, så länge man har tid och ork att sätta sig in i det.

Jo precis, med minimala utgifter så är det ju möjligt att klara sig.

Jag har fan en hel del jag vill se om, men har potentiellt så mycket annat att kolla så det blir aldrig av.
Oosran May 4, 2014 12:29 PM
Mkay, najs najs.

Jag måste hålla på mer med webbprogrammering. Kan typ ingenting om Javascript och grejer som PHP och sånt. HTML/CSS har jag lite kunskap i, men det är lite rostigt eftersom jag inte sysslat med det sen gymnasiet. Annars det jag håller på med mest nu för tiden är väl Python. Gillar det starkt. Är typ ett barnsligt enkelt språk, men det finns så mycket man kan göra med det.

In theory skulle jag säkert kunna låna lite pengar om det skulle knipa, men det är något jag kommer göra mitt bästa för att undvika.
Oosran May 2, 2014 1:10 PM
Öh, aa, tydligen har det gått en månad. Blev det SU till slut då?

Men näe, inte lyckats få nåt än. Förhoppningsvis får jag ett positivt svar från nån av dom jag sökt dock. We'll see. Annars blire hushålla ordentligt med pengarna i sommar. Blir jobbigt när Steam drar igång sin sommarrea.
Oosran Apr 5, 2014 10:57 AM
Najs najs, det är rätt bra betalt för ett sommarjobb, aa. Jobbade nån sommar sen som datatekniker, fick "bara" 120 kr/h + tillägg. :p

Men aa, få sommarjobb är ju inte det lättaste typ. Men eh, det är bara att jag fortsätter leta typ.
Oosran Apr 5, 2014 5:55 AM
Mm, håller på att försöka hitta sommarjobb. Än så länge inga studielån, och tänker försöka se till att inte ta några lån heller, så länge som det är möjligt.
Oosran Apr 5, 2014 4:08 AM
Tror min lärare sa att det finns vissa ställen med studentbostäder för runt 2000 kr i månaden. Så det är ju billigare än här, that's for sure.

Men tja, inte för att låta kaxig eller så, men det är bara en i min japanskagrupp som är bättre på japanska än jag är, och han är dessutom japan. Cheater. Så i jämförelse med resten av gruppen skulle jag nog klara mig i stort sett bäst. Om det faktiskt skulle räcka vet jag inte. Then again, såg på TV igår för en gångs skull. En Stark Äventyrsresa med Morgan och Ola-Conny, där dom åkte till japan. Ingen av dom kan ju nån japanska, och båda är ju hur kassa som helst på engelska, men på nåt sätt lyckades dom ju klara sig någorlunda ändå. But anyway, väl i japan kommer man typ plugga japanska värt 30 hp första halvåret och sen gör man sitt exjobb andra halvåret, så inte massa tråkkurser iaf.
Oosran Apr 3, 2014 4:05 AM
Nån gång. När jag inte har nåt annat att kolla på.

Jo, det har du rätt i. Allt jag vet om saken har jag ju ändå de antagligen något vinklade påståenden som diverse lärare och föreläsare kommit med.

Aa, vi på internationell inriktning har garantiplatser och går före andra studerande som söker från andra "vanliga" program. Vad skolan ordnar åt en är platsen på det partneruniversitet i japan som man åker till, och det universitetet ser till att man hittar boende. Många av universiteten där i japan har ju egna studentbostäder, ibland även på campus, och studentboende i japan är tydligen billigare än i sverige. Man får dock betala boendet själv, då dom bara hjälper en att hitta något ställe. Sen får man ju även betala flygresan och andra levnadsutgifter som typ mat och så. Man kan ju också söka stipendium. Tydligen många som får det.