Report Daizuko's Profile

Statistics

Anime Stats
Days: 179.0
Mean Score: 6.89
  • Total Entries809
  • Rewatched48
  • Episodes10,834
Anime History Last Anime Updates
One Punch Man 2nd Season
One Punch Man 2nd Season
Jul 18, 4:25 PM
Completed 12/12 · Scored 9
Shingeki no Kyojin The Final Season
Shingeki no Kyojin The Final Season
Jul 18, 4:25 PM
Plan to Watch · Scored -
Akira (Shin Anime)
Akira (Shin Anime)
Jul 6, 11:14 PM
Plan to Watch · Scored -
Manga Stats
Days: 9.1
Mean Score: 7.13
  • Total Entries58
  • Reread0
  • Chapters1,472
  • Volumes182
Manga History Last Manga Updates
Terra Formars Gaiden: Onizuka Keiji
Terra Formars Gaiden: Onizuka Keiji
Dec 29, 2016 3:13 AM
Plan to Read · Scored -
Terra Formars Gaiden: Rain Hard
Terra Formars Gaiden: Rain Hard
Dec 29, 2016 3:13 AM
Plan to Read · Scored -
Terra Formars Gaiden: Asimov
Terra Formars Gaiden: Asimov
Dec 29, 2016 2:54 AM
Plan to Read · Scored -

Favorites

All Comments (44) Comments

Would you like to post a comment? Please login or sign up first!
667b Jun 30, 2015 2:57 AM
Who is in your ava?
Rodness Nov 19, 2012 4:35 AM
Känns också som jag har för lite tid att glo på anime, fastän jag inte har så värst mycket i skolan, haha. Ägnar såklart min fritid åt fler saker än bara anime, men anime är väl bland de största intressena.

Mhm, jag brukar också försöka vara noggrann med val av serier och droppar ett antal efter ett par avsnitt, men fortsätter ändå att se en hel del som jag tycker är tråkiga, för har också lite svårt att droppa serier ibland. ^^'

Haha, nördigt anser jag det inte. Definition på nördigt är naturvetenskapliga ämnen, i min syn, vilket jag sysslat med tidigare, och det passade inte mig precis (hade faktiskt heller inga planer på att gå vidare i området efter gymnasiet). Men just nu pluggar jag beteendevetenskap i 1 år på folkhögskola (gymnasiebetygen räckte inte till för det jag ville) för att sedan gå vidare till, om turen är med mig, psykologprogrammet på universitetet. Har planer på kriminalpsykolog därefter. Så det är bara att följa min plan för att nå drömyrket! :)

Lugnt! Tonari no Kaibutsu-kun är en skön serie. Vilken tycker du bäst om mellan den och Sukitte Ii na yo, förresten? Jag är mer för djup och drama än komedi, och tar därför Sukitte Ii na yo, som skrivet tidigare.

JoJo är bara allmänt konstig, så tror inte den passar så värst många, faktiskt, haha. xD

Nej, du behöver inte ha sett varken Steins;Gate eller Chäos;HEAd för att förstå Robotics;Notes; de har inte ett skit med varandra att göra. Jag förstår inte varför de ens står under "alternative setting" här på MAL. Antagligen finns det väl nån källa om att de alla utspelar sig inom samma universum, har jag nog hört någonting om, men som skrivet är de helt orelaterade, bara skapade av samma team. :)
Alla är mycket trevliga serier, framför allt Steins;Gate. Dock så verkade Chäos;HEAd vara mycket bättre som visual novel, som jag spelat i ett par timmar, bara (eftersom visual novels är så jävla långa är det svårt för mig att hinna med att spela igenom dessa). Iaf bättre än sin anime adaption. Men SG är den anime jag rekommenderar mest utav dessa.

Man plockar faktiskt upp en hel del nyheter om anime och manga här på MAL, forumet, sedan får man ibland reda på nya händelser av vänner här på MAL. Men annars så är http://www.animenewsnetwork.com/ en väldigt pålitlig sida. Finns också en annan jag kollar ibland som brukar vara rätt tidigt ute med info om när nya serier ska gå. Kommer dock inte ihåg vad den heter. Sökte runt lite nu snabbt bland bokmärkena, men kommer inte på. Kan kolla upp till annan gång! :)

Jadå, har haft en riktigt trevlig helg. Hoppas på att du har haft detsamma! :)
Hehe, låter gött. :P
Rodness Nov 3, 2012 5:25 AM
Mm, älskar såna lugna och sköna serier, speciellt slice of life, som brukar vara så. Kolla in Aria the Animation ifall du söker nåt sånt. Antar att du hört talas om den? Ser den dock inte i din lista. Sista säsongen har ju 8.80 i betyg, haha. Sick. Själv har jag dock bara glott första och nåt avsnitt av andra, som jag tänkte fortsätta med snart. Handlar inte om nåt specifikt, den bara går, haha. xD

Utdragen? Ja, kanske en syn på det hela. Tänkte faktiskt inte på det så mycket. Sidospår innehöll den nog gott om, måste jag hålla med om, men själv tyckte jag bara det mesta var intressant. Nu är denna anime adaption inte lika komprimerad som många andra baserade på långa mangaserier, därför kan de i animeform kännas långt och utdraget när de tar med typ allt från mangan. Men jag tror faktiskt att det är en sån serie man bör titta klart ganska snabbt för att inte bli alltför uttråkad, ifall man påverkas av seriers längd, just då den är väldigt konversationsbaserad (alltså det gäller att man hänger med och förstår vad de säger hela tiden). Kollade ju själv klart den ganska snabbt; tog mindre än en månad på mig.

Har faktiskt mer tid över från skolan än vad jag förväntade mig innan jag började plugga nu. Ska dock försöka skaffa nåt jobb, så får se hur det blir med den tiden, hehe. xD
Yes, jag brukar vanligtvis plocka upp de flesta serier som går. En del ser jag direkt att jag inte kommer ha nåt intresse för. Sedan försöker jag droppa en del efter ~3 avsnitt ifall de inte verkar intressanta för mig.
"K" och "Sukitte Ii na yo" är bra val, de gillar jag, dock så hade jag större förväntningar av K, men ser ut som att den börjar dra igång nu lite grann och lutar åt att bli bättre. Eftersom du gillar Sukitte Ii na yo skulle du nog gillat "Tonari no Kaibutsu-kun", men jag föredrar faktiskt Sukitte Ii na yo framför den. Båda är bra romantiska shoujo-serier (mer komedi i Tonari no Kaibutsu-kun, dock.
Jojo's Bizarre Adventure (2012) tycker jag är ganska underhållande, mest för hur den läggs fram. De typ skriker allting, allt som händer, och allt är chockerande och bisarrt, haha. Riktigt crazy. Tror dock det är en "love it or hate it".
Chuunibyou demo Koi ga Shitai! är också lite smått bisarr och underhållande. Detsamma gäller Little Busters!, fast den är nog mer än chillserie, även fast den kan vara ganska fartfylld och kaotisk emellanåt.
Läs story om de och se ifall de verkar intressanta. De nämnda ovan + Magi, som jag ser du följer, är nog de mest intressanta denna säsong just nu för mig. Robotics;Notes hade jag väldigt höga förväntningar av, men den verkar ha en seg start. Får se hur det blir med den! :)

Nice! Jo, den är riktigt fin den. Heheh, nice, den kom med i din topp 5 t.o.m. ;)
Såg precis på MAL att det ska komma en film, dock en summary. Står i synopsis: "The story of the TV series will be retold from Menma's point of view, and premieres in the summer of 2013." Måste ses. Verkar ju mer intressant som summary när de byter storyteller-perspektiv. :D
Rodness Nov 1, 2012 12:40 PM
Mm, riktigt nice. Blev glad när man fick höra om det för ett tag sedan! Hoppas på att kvalitén håller sig kvar. Mer Arata, please! Hursomhelst såg det ut som att det skulle bli mycket mer av honom då mot slutet. xD

Såg precis att du kollade klart Monster. En 7:a, alltså. Vad tyckte du den fattades? För att vara ärlig så hade jag nog gett den 8 eller 9 om jag sett om den idag, antar jag.

Inga planer på att plocka upp andra nya animeserier, förresten? Tycker du fattas några bland de bättre serierna denna säsong. ;)
NamesinMyNikki Aug 8, 2012 5:05 PM
I am! Thank you very much :D
NamesinMyNikki Aug 3, 2012 9:41 AM
You are very welcome! :D
NamesinMyNikki Jul 28, 2012 5:50 PM
Your list layout is amazing :) Just wanted to say that~
Emmrys Jun 12, 2012 9:52 PM
I was browsing through the Custom Lists club forum and I checked out your profile and anime list... I had to compliment you on it; it's really nice! Hah.. that's all ^^'
Noonit May 21, 2012 5:51 AM
hey there :D
can you teach me how to style my mal? x:
kawaii-mio Apr 10, 2012 1:33 PM


Rodness Apr 5, 2012 12:48 PM
Hehe, skoj. Själv har jag lov från skolan, så får mycket fritid över att glo på anime. xD

Hm, själv har jag aldrig följt någon animeserie så länge (Naruto såg jag ikapp, så följde aldrig den från början). Kan förstå dig, dock, om jag jämför med ett par amerikanska TV-serier jag tidigare följt från början som plötsligt tog slut. Men jaja, faktiskt så föredrar jag lite kortare serier, på cirka 10-25 avsnitt, något, när det gäller anime, så jag har hållit mig lite borta från serier jag vet kommer fortsätta "4-ever", i alla fall kommer passera 100 avsnitt.

Vad kul att du gillar Monster. :)
Hehe, ja, kände också så att man ville se ett avsnitt till efter varje. Tror nog att jag såg igenom hela serien på kanske 4 veckor totalt, något, men kollade nog igenom majoriteten på mindre än 2 veckor. Gick rätt snabbt, för vid den perioden kollade jag ändå inte på mycket annat än Naruto. Dock hade jag mycket mer fritid då än vad jag har nu. xD
Anyway, tror faktiskt att jag borde se om den (omsevärd tycker jag att den är), men tänker läsa klart mangan först.

Jo, väldigt synd. Jag gissar dock på att det kommer släppas en OVA - man vet aldrig - men den kommer nog mer eller mindre bestå av meningslösa händelser, men ändå; mer Chihayafuru! ^^
Här är ett intressant inlägg om Chihayafuru, förresten, ifall du inte redan läst: http://myanimelist.net/forum/?topicid=412913

Mycket trevlig serie, Ano Natsu, ja. Tycker också att det ser ut som att det skulle kunna komma en uppföljare på det hela. Men faktiskt så sitter jag nöjd med den serien utan en uppföljare, för jag gillade faktiskt det öppna slutet. Vad skulle en uppföljare kunna handla om bortsett från något slice-of-life-aktigt? Själv kan jag bara tänka på slice of life, haha, typ att de bara fortsätter leva och har kul. Har svårt att se mer drama så som det slutade.
Hehe, ja, "myshetsfaktor" tycker jag är ett bra ord att beskriva serien med. :)

Blev det nåt av AnoHana? :P

Tyckte också Brave 10 var helt okej. Det lutade fram och tillbaka mellan 6 och 7, för min del, men slutade med en 6:a. Jag vet inte vad, men jag kände hela tiden att den fattades något speciellt för att den skulle bli intressantare för mig. Jag ser dock fram emot ännu en säsong, om det nu kommer att komma. Jag undrar om denna anime adaption var en adaption på mangan Brave 10 eller en del av Brave 10, för det finns ju även Brave 10 S, som jag antar kan vara "säsong 2" av det hela.

Låter intressant. Jo, tidskrävande, ja. Har en del polare som kan en del inom kodning (både som läser på universitetet och som hobby), och säger att det tagit en väldig tid att lära sig, sedan att det kan vara väldigt komplext. Själv har jag aldrig riktigt haft stort intresse nog att lära mig alltför mycket.

Ah, så du läser på din mobil (eller kanske iPad)? Själv har jag gjort det ibland på min iPhone då jag inte varit hemma. Faktiskt helt okej, men föredrar starkt att köpa manga och läsa det. Aldrig riktigt gillat att läsa manga på nätet. ^^'
D.Gray-Man-animen har jag varit intresserad av att glo på ganska länge. Har den nu på datorn, så det lär väl bli att börja se den då jag känner för det, men är inte så sugen på någon längre serie för tillfället. Du gillade animen, ser jag. Den ska tydligen vara smått lik Pandora Hearts, som jag sett, men D.Gray-Man ser lite mörkare ut. Väldigt trevlig serie. :)

Du har inte läst mangan av Mirai Nikki? Ser att du gillar animen. I alla fall, då jag har läst mangan så ser jag lite ner på animen då mangan var så sjukt mycket bättre, dessutom stör jag mig på röstskådespelarna för Yukiteru och Yuno. xD
Men, men, i helhet ser den faktiskt helt okej ut och jag är förvånad över att de lyckades göra en så pass bra adaption på 26 avsnitt, vilket jag trodde skulle misslyckas totalt. Dock så hoppas jag på att de gör anime av Hanako to Guuwa no Tera, kort manga på 19 kapitel, som jag rekommenderar dig att läsa ifall du är sugen på mer liknande Mirai Nikki (liknande känsla), som jag dessutom tyckte bättre om än Mirai Nikki. Författarens senaste verk är inte alls lika intressant som den eller Mirai Nikki, av det jag läst hittills. xD

Jag hoppas också att du haft det fint och hunnit kolla massa anime sedan senast! :)

Funderat på att kolla på några av de nya serierna, förresten? Själv har jag redan plockat några och väntar på ett fåtal jag var intresserad av sedan tidigare.
Rikimaru1985 Mar 30, 2012 10:11 AM
Hi! My profile picture isn't an anime character. It's Rikimaru from Tenchu: Stealth Assassins, a PSX game.
Rodness Mar 13, 2012 6:41 PM
Yes, bli inte förvånad ifall jag också skulle råka ta lite extra tid på mig att svara; får så mycket att göra i skolan emellanåt och diverse annat. Men det är chill för mig i alla fall, man kanske har mer att berätta om efter en längre tid, hehe. :P

Trevligt, trevligt. Just det tyckte jag var ett väldigt intressant inslag, att relatera det hela till Hitler. Det kommer lite mer om det senare. Allt i denna serie känns så väl genomtänkt och detaljerat, vilket jag gillar, utan att det blir alltför overkligt.

Angående ytterligare en säsong av Chihayafuru så går det tvivel om en andra säsong då serien tydligen inte sålt så bra i Japan (den har ju inte så mycket moe och fåniga pantyshots och ecchi, och den är heller inget mästerverk i sin genre, fastän den dock är ganska bra och underhållande, enligt mig). Ifall serier inte säljer så bra när de kommer på DVD blir det oftast inga ytterligare säsonger, möjligvis OVAs, du vet. Animen av Chihayafuru gjordes antagligen i största syfte att främja mangan en del, göra försäljningen bättre, tror jag. Det är bara att hålla tummarna på att det går uppåt för serien. Jag vill absolut se en fortsättning, för vi kommer inte få se Chihaya bli The Queen (om nu serien är så pass förutsägbar) och inte mycket mer om Arata heller i denna säsong. Det kommer väl bli ett öppet slut. :/

Kodning? Får man fråga vad du sysslar med? Är själv lite smått intresserad av det, men har aldrig riktigt kommit till skott med det, och vet inte heller vad jag skulle vilja fokusera mig på inom det (alltså mer som någon liten hobby). Kan förstå en del inom vissa grejer genom att studera strukturer och annat. Men, men. Du som skrivit din anime- och mangalista, förresten? Jag älskar designen på dem. Själv har jag varit med och skrivit delar av den lista jag använder mig av just nu, och lärde mig tillräckligt av det som redan var skrivet för att kunna göra den helt själv senare, men jag antar att det är jävligt basic. xD

Nu har du inte sett avsnitt 9 och 10 ännu av Ano Natsu, antar jag, men jag säger bara att de avsnitten var väldigt snyggt gjorda med de händelser som skedde i dem, en utveckling jag inte riktigt förväntade mig, vilket gjorde mig glad. :)
Hm, du har inte sett Ano Hi Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai, vad jag kan se i din lista (den ligger dock i Plan to watch, så antar att någon rekommenderat dig att se den eller du har hittat den själv). Hursomhelst rekommenderar jag den starkt då den är väldigt lik i känslan när man ser den som Ano Natsu, en skön serie. AnoHana är dock lite djupare och har mer drama.

Har faktiskt också börjat läsa lite mer manga, och jag har även hittat några intressanta jag skulle vilja börja läsa, men känner att jag behöver mer tid, för tillfället. ^^'

Har faktiskt börjat gilla Brave 10 mer nu, förresten. Kollade ifatt serien igår och den blev mycket intressantare under de senare avsnitten. Det ser dock inte ut som att den kommer att kunna avrundas på ett fint sätt i de återstående avsnitten, men vi får se.
suzaku123 Mar 13, 2012 6:36 PM
Since 2009 but I became really into MAL last 2010
until now ^____^
I don't get it its just that I'm not good in that kind of matters T_____T
actually I'm not good either in gadgets
hope you're not mad at me because of this T____^
suzaku123 Feb 14, 2012 6:29 PM
Really you think that I'm a nice person?
well thanks for that ^_____^
you too
Yes I'm here a little longer that you by the way
what is code CSS?
sorry if I'm a little slow T_____T