Report Avolion's Profile

Statistics

Anime Stats
Days: 136.1
Mean Score: 4.89
  • Total Entries651
  • Rewatched0
  • Episodes8,257
Anime History Last Anime Updates
Alice or Alice: Siscon Niisan to Futago no Imouto
Alice or Alice: Siscon Niisan to Futago no Imouto
Sep 16, 12:02 AM
Completed 12/12 · Scored 1
Yuu☆Yuu☆Hakusho
Yuu☆Yuu☆Hakusho
Sep 9, 5:16 PM
Watching 29/112 · Scored -
Manga Stats
Days: 1.7
Mean Score: 0.00
  • Total Entries22
  • Reread0
  • Chapters301
  • Volumes17
Manga History Last Manga Updates
Toaru Majutsu no Index Gaiden: Toaru Kagaku no Accelerator
Toaru Majutsu no Index Gaiden: Toaru Kagaku no Accelerator
Nov 22, 2015 12:25 PM
Plan to Read · Scored -
Kore wa Zombie desu ka?
Kore wa Zombie desu ka?
Aug 18, 2013 10:16 AM
Reading 12/46 · Scored -
Katekyo Hitman Reborn!
Katekyo Hitman Reborn!
Aug 18, 2013 10:04 AM
Reading 81/411 · Scored -

Favorites

All Comments (200) Comments

Would you like to post a comment? Please login or sign up first!
linette Apr 24, 5:39 PM
hmm, ok
linette Apr 24, 4:36 PM
... to tell the truth, go ahead
but I'm bad at watching stuff, I get bored and just forget to keep watching
they are to long and I want it to end soon
so that's why I read ^^
linette Apr 24, 2:49 PM
I read manga, but yeah barely no anime XD
81Koyomi_Araragi Apr 16, 2:17 AM
I see, thanks anyway
81Koyomi_Araragi Apr 15, 9:48 AM
any suggestions for an anime with a tsundere couple?
You know where both guy and the girl are tsunderes and not just one of them.
After your Toradora recommendation I feel like I need a bit more anime with tsunderes. :-D
81Koyomi_Araragi Mar 28, 11:41 AM
Thanks, I'm already watching it.
81Koyomi_Araragi Mar 27, 11:15 AM
Hey just wanted to ask if you know whether the Toradora! anime follows the manga exactly or are there any major differences between them?
81Koyomi_Araragi Mar 26, 4:36 AM
I think I'll keep clannad for a little later since I heard it's quite the tear-jerker and I'm currently watching watching a few tear-jerking shows.
I'll check out Toradora, I learned that it has one of the best Tsunderes in anime. It's always fun to watch a tsundere in a romantic situation.
81Koyomi_Araragi Mar 25, 10:57 PM
Thanks for accepting, I'm currently looking for a good romance anime/manga. Just pure romance though not anything else with it like action/ comedy. Let me know if you know something good.
81Koyomi_Araragi Mar 25, 10:28 AM
My affinity of anime shared with you was pretty high (about 60%) and I'm new to mal and was looking for friends with similar interests :-)
Nel_ Mar 3, 2017 5:30 PM
From International SaiMoe League Club

Main Site | Forum Community | Voting Page | MAL Club | MAL Thread
Li_Syaoran Oct 2, 2016 7:24 AM
Du menar bra Key anime adaptions efter Clannad? Little Busters! var tyvärr ingen bra anime adaption heller... Men bättre än Rewrite var den däremot.

Slut på bra Key anime stämmer faktiskt inte... Det finns faktiskt en bra Key anime adaption som kom denna säsong:
https://myanimelist.net/anime/33091/Planetarian__Chiisana_Hoshi_no_Yume

Japp, det var inte bara Rewrite av Keys verk som fick en anime adaption, utav även Planetarian. Dock verkar dem mesta glömt av den totalt... Vilket för säg kanske inte är konstig eftersom Plantarian är rätt så underskattad titel jämfört med många andra av Keys verk. Jag har inte sett den än, men vad jag har hört så ska det vara en bra adaption.

Vet inte, har faktiskt inte sett D. Gray-Man Hollow än.

Jag tror att vi har addad varandra vad jag kan minnas.
X eller Y om du vill ett helt nytt äventyr. Omega Ruby eller Alpha Sapphire om du vill ha något bekant, men samtidigt något nytt (om du nu har spelat Ruby, Sapphire eller Emerald vill säga?). En annan alternative skulle vara att vänta på Sun och Moon släpps. Spelar faktiskt inte så stor roll vilket spel du börjar med.

Sen finns det för säg även Red, Blue och Yellow på eshop. Man kan faktiskt skicka Pokémon från Generation 1-spelen till kommande Sun eller Moon, så dem kan vara värda att spela igenom också.
bergdoll Oct 1, 2016 3:31 PM
Alltså ledsen men vad du gör här är vädjan till känslor, ett argumentativt felslut. Att du blev emotionellt engagerad av Zelda och Madoka spelar helt enkelt ingen roll för mig som inte blev det och funkar inte som argument för varför jag bör se dem som bra och inkludera Madoka på rekommendations-listan. Jag förstår din synvinkel men då den är så personlig så kan jag inte ta hänsyn till den, tyvärr.

Visst blev jag emotionellt engagerad av Clannad, men den har även genuint bra karaktärisering och tema-utforskning att backa upp de känslorna med. Hade serien bara varit känslor via presentation så finns det inte en chans att jag hade haft den bland mina favoriter. Och jag säger bullshit till mycket av kritiken serien får så det är inte som om jag ignorerar eventuella problem för att den fick mig känslomässigt engagerad.

Du vill att jag ska tvinga dig att spela något alltså? Ok, kör Souls-spelen om du inte gjort det. Bloodborne är den bästa.
bergdoll Oct 1, 2016 8:27 AM
"Man kan finna något underhållande bara man vill finna det underhållande". Nja, inte riktigt så underhållningsvärde fungerar. Ser att du ogillade Rewrite, men det var bara för att du inte försökte engagera dig i den ordentligt...
Med det sagt så kanske jag borde testa någon annan Zelda istället. Wind Waker var bra alltså? Får pröva den då.

Har lite svårt att få grepp om din Madoka-kommentar faktiskt. Menar du att Madokas psykedeliska presentation gör den djup och engagerande? I så fall håller jag inte med, av samma anledning som det inte var Evangelions religiösa symbolism som gjorde den djup och engagerande. Djup kommer från tema-hantering och tema-hantering sker främst via storyn och karaktärerna. Om karaktärerna och storyn inte hanteras väl så blir tema-hanteringen och därmed djupet lidande också. Evangelion har några av de mest välkaraktäriserade karaktärerna i mediet (därav Shinji i favoriter) och utforskar deras sinneslag ordentligt för att utveckla seriens teman. Madoka gör det inte alls lika väl främst pga seriens längd (och delvis pga Urubutchers inkompetens). Se det så här: Ett psykologiskt drama med fem huvudkaraktärer att utforska och en story vars skala och koncept innefattar bland annat hela universums öde, hela mänsklighetens historia, gudar, hyperavancerade utomjordingar, magi, själar samt alternativa tidslinjer och dimensioner.... bara så många koncept i sig är ju svåra att hantera väl men så ska det också göras i bara 12 avsnitt dessutom? Inte en chans alltså, inte undra på att teman och karaktärerna blev så superficiellt hanterade till den grad att ett gäng ordinarie mahou shoujos kan utföra sina simpla idéer bättre. Madoka offrar kvalité för att hålla chock-värdet uppe som jag ser det och det tänker jag absolut bestraffa.
bergdoll Sep 30, 2016 11:16 PM
Orkade inte argumentera madoka i torsdags, var upptagen/hade inte tillgång till min dator hela dagen igår och sitter på jobbet just nu. Ge mig till eftermiddag idag.