Forum Settings
Forums
New
Feb 16, 2014 4:22 AM
#1

Offline
Dec 2011
30
Posto vec ionako pricamo o animeu u komentarima odlucio sam napraviti temu za to pa za pocetak pocnimo sa Bleach
Reply Disabled for Non-Club Members
Pages (2) [1] 2 »
Feb 16, 2014 4:42 AM
#2

Offline
Feb 2014
31
Bleachi je druga anime koja sam u životu pogledao, za to vrijeme mi je bila odlična. Sjećam se da sam na desetke epizoda po dnevnoj bazi prolazia. I jednostavno sam uživao i pratio bez pretjeranog naprezanja mozga. Naravno tada nisan znao za 3 anime , pa mi je teško bilo nekako objektivno promislit o tome šta gledam, a bio sam i dosta mlađi. Bleach je prilično repetitivan šta se tiće same radnje. Glavni lik svakih nekoliko epizoda postane jači tako pobjedi koga već treba. Dode nova sezona i tako u krug. Naj bolje su mi bile prvih 50-ak epizoda. Nakon toga nekako je stagniralo i postalo dosadno. Ne mogu kazati da mi nije bilo dobro u to vrijeme jer bi sam sebe laga. Ovo je samo moje mišljenje naravno, siguran sam da svatko ima svoje :)
Feb 16, 2014 4:54 AM
#3

Offline
Jun 2011
53
Prvih 20 epizoda su mi bile užasno dosadne. Gledao sam ih par mjeseci, ali kad sam prešao taj dosadni dio, ostali je išlo samo od sebe. Također mi je SS arc najbolji, a i uvijek će biti. Kasnije kvaliteta sve više i više opada, a danas je Bleach manga največa troll manga u Japanu.
Feb 16, 2014 5:23 AM
#4

Offline
Feb 2014
31
Prve epizoda su baš bile ubitaćne dok radnja nije krenila. Strahovito dosadne sta je.
Feb 16, 2014 5:57 AM
#5

Offline
Nov 2013
99
Bleach je anime sa jednim od najboljih acrova (ss,fulbringer) i jednim od najgorih(onaj drek sa vampirima poslije ss-a).Meni osobno sve u Bleachu sto nije filler je bilo zabavno i to nije nesto sto mogu rec za sve shounene,ali nagora stvar mi je to sto nakon gledanja cijelog Bleacha okrenem se i nemam osijecaj da se puno stvari dogodilo (sto recimo nikako nije slucaj sa One Pieceom).Razlog tomu je konstano zadržavanje istog settinga.Nadam se da ce jednog dana ten thousand blood war(bleachev final arc) biti animiran jer do sada je u mangi bio zakon.

E da i recite sto hocete ali najbolja epizoda Bleacha je 132 gdje my nigga Toshiro Hitsugaya igra nogomet :D
Feb 16, 2014 10:25 AM
#6

Offline
Jun 2011
53
Vidiš, meni se onaj arc sa vampirima čak najviše svidio od svih filer arcova. Najdosadniji mi je bio Hueco Mundo. Tamo sma zaspao usred jedne epizode. Zapravo se i je malo toga dogodilo u Bleachu, kad gledaš, bez filera, imali smo 150-200ak epizoda.

Yup, i meni je epizoda kad Toshiro igra nogomet jedan od najbolji, hehe.
Feb 16, 2014 11:18 AM
#7

Offline
Nov 2013
99
Majke ti 150 epizoda je svejedno uzasno mnogo.Sto se tice pamtljivosti,prvih 150 epizoda One Piecea su imale puno vise pamtljivih momenata nego sav bleach bez fillera.

Nije da basham Bleach jer mi je iskreno najdrazi od sva 3 iako stvarno neznam zasto :D
Feb 16, 2014 11:30 AM
#8

Offline
Jun 2011
53
Zato što je One Piece imao više arcova i puno novih likova. Bleach poslije ss arca se odvija u jednom danu. Vjerojatno zi se zato tako čini.
Feb 17, 2014 10:45 AM
#9

Offline
Nov 2013
99
Ono sto ne volim kod Bleacha (i opcenito svih velikih shounena) je sto nema gotovo nikakav character development osim mozda kod Orohime i stajaznam Ishide.I to je zalosno jer je upravao character development vecinom razlog da pocnem gledati neki dugi shounen jer me zanima koliko ce se glavni junak promjeniti u tih 150+ epizoda.Naruto to radi jos nekak i to ne kod glavnih likova,u One Pieceu sva posada osim Robin postaje progresivno iritantnija s vremenom,a o Fairy Tailu da i ne pricam.Zasad jedini dugi shounen kojeg sam gledao da radi dobre stvari po tom pitanju je hunter x hunter(2011)

I da se zna,pod character development spada psihicka promijena ili sazrijevanje lika sa vremenom,a ne dodavanje mu kojekakvih powerupova
Feb 17, 2014 1:15 PM

Offline
Jun 2011
53
Meni se kod Bleacha ne sviđa što nema dobro razrađene likove. Naprimjer, Komamura mi je presmješan. O njemu znamo samo to da je imao prijatelja koji je imao prijatelja koji je sada mrtav. Hahaha. Kod pola likova nismo vidjeli moći, a ubacuje nove dok su stari nedovršeni. Gin mi je isto bio super lik, ali je završio kako? Zašto?

One Piece mi se najviše sviđa jer ima bolje razvijene likove. Svaki lik je imao svoju priču prošlosti, i još imaju male pričice kod svake borbe. I otoci imaju priču prošlosti. Poput Arabaste, Skypiea, Fishland i tako to. Najviše volim razvijene likove i priču, gdje Bleach na puno mjesta fali.

Naruto isto ima okej razvijene likove, ali stalno se ponavlja jedno te isto. I večina toga je filer. Mislim, ako još jedanput vidim Naruta kako plače u onom krugu, pobljuvat ću se. xD
Feb 17, 2014 11:16 PM

Offline
Nov 2013
99
Nemogu ti bas rec za to pseto jer sam epizodu sa njegovim proslosti prespavao :D
Al Gin je najveci troll koji je Kubo napravio u bleachu.Lijepo on natukne negdje oko 40 ep bleacha da Rangiku ima neku vezu sa Ginom i ti se nadas da ce biti shippinga ,a onda se zmaj sijeti oko 300 i neke epizode da to treba objasniti pa sklepa 1 i pol chapter pred Aizenov kraj da je Gin tobože sve to planirao da ga ubije da ona nemora vise plakati....ajme....Gin je prije bio zakon jer je konstantno trollao sve oko sebe,al Kubo,ako mislis postici da me briga za nekog lika,posveti vise od jebeno 2 chaptera da ga razvijes.A i ako to napravis,nemoj ga zaboravit da postoji.To je problem sa vise od 50% likova u bleachu, al Gin mi je pogotovo digao živac.
Sto se tice Naruta i One Piecea,nebi bilo pametno da nastavim jel bi se post mogao jaaako produzit.
Feb 18, 2014 8:24 AM

Offline
Jun 2011
53
Mislim da on ni nije imao svoju epizodu xD
Gin je koliko sam ja čuo, Kubov najmrženiji lik. Ali ipak, nije to trebao učiniti, tj. ne učiniti :D

Slobodno napišeš i za Naruto i One piece :D
Feb 18, 2014 11:50 AM

Offline
Nov 2013
99
Ma sta god da kazem,mislim da je Gin i dalje kralj ;D
Dakleeee ajmo krenut na Naruta :D

Mnogi imaju razlicite razloge zast da ga gledaju.Ja sam pogledo MAL i vidio da uz dva glavna lika ima i zenksu koja dobro izgleda ,a ja reko ''super bit ce shippinga''.Poceo ja gledat i pocetak je bio ok.Stalno mi je bilo žao Naruta sto je takav jadan poremecen i htio sam da zavrsi sa Sakurom.To je vecinom bio moj razlog za gledanje do 130 i neke epizode sa Sasukeom i Sakurom po noci kada sam sve poslao u vražju mater.Svejedno sam nekak dogurao do shippudena i pocetak mi je bio zakon,ono ''Hinati jebeno izrasla kosa!!!'' i te stvari.Nakon nekog vremena sam izgubio svaku nadu da ce se ostvariti bilokakav shipping kad ono u borbi sa Painom Hinata kaze Narutu da ga voli a ja ono''KONACNO'' al Naruta jednostavno boli kurac za nju.To me jebeno raspizdilo.Al uskoro je i Sakura rekla svoje a ja sretan ko ptica,kad ono Narutu sad nakon 400 epizoda dopizdilo bit seronja i sad oce bit malo ozbiljan.Sad kad sam dosao u korak sa mangom molim boga da Naruto zavsi s nekim,makar to bio Sasuke :D

Pouka price,nemojte gledat shounene zbog shippinga jer ce te se nagledati i u 99% slucajeva proci ko ja sa Narutom.Postoji zato tip animea zvan,gle cuda,romance.
Feb 19, 2014 7:05 AM

Offline
Dec 2011
30
Jesili stvarno pogledao naruto samo zbok shipinga ili zajebavas.

Meni se naruto cisto svidio, ono ima svojih problema ali sveukupno mi je bio dobar.
Feb 19, 2014 9:28 AM

Offline
Jun 2011
53
Istina, ako si gledao samo radi shipinga, ne znam što se imaš razočarati, zna se da to nije takav anime xD
Feb 19, 2014 11:36 AM

Offline
Nov 2013
99
Leo13,zalosno al je istina :D
Ok ,normalno da ga nisam gledao samo zbog shippinga al recimo da je to bilo jedno 40% razloga.Uostalo,tad sam bio manijak koji je znao samo za shounen dok mu Toradora nije prosvijetlila pamet...

Al ajmo ozbiljno.Glavni adut Naruta je sama njegova situacija tj. negovi problemi.O njemu kao odbacenom klincu koji je glasan jer je usamljen i zapravo hoce prijatelje.Ta njegova situacija je gledaocu lako shvatljiva i jednom 10-13 godišnjaku mozda jako poznata.Kvaka je u tome da se prosjecan klinac voli poistovjetiti sa Narutom i zato ga voli te navija za njega da uspije.Slicna je situacija i sa npr. Garrom gdje se Naruto poistovjecuje s njim te ga pokusava vratiti na pravi put.E sad, problem je to sto apsolutno svaki neprijatelj u Narutu ima neke probleme da se Naruto moze poistovjetiti s njim.Sto je jos jedna izlika ,kako kazes sajber, za te usrane krugove i debelo prenapuhivanje te konstantno podsjecivanje kroz sto je sve taj mali peder od glavnog lika prosao.

Drugi problem je deeeebelo prenapuhivanje njegovog odnosa sa Sasukeom.Naruto konstantno prica da su oni imali kojekakvu posebnu vezu,a lik ga je ignorirao jedno 70% vremena dok su bili u team 7-u.

Al bitno da svi mrze Sakuru i kazu da je beskorisna iako bi bez nje Naruto vjerojatno crko.Naruto je zapravo najbolji kad se ne fokusira na glavne likove (Shikamaru i njegov arc je debelo najbolji arc u Narutu)

eto mislio sam jos napisat,al vec je i ovo previse :D
Feb 19, 2014 11:45 AM

Offline
Nov 2013
99
sajber said:
Istina, ako si gledao samo radi shipinga, ne znam što se imaš razočarati, zna se da to nije takav anime xD


Da ,ali Naruto je sad u takvoj situociji da ako on ne zavsi s nikim,mislim da je velika sansa da neko na Kishimota izvede terorsticki napad ili slicno.Sto god da Kishimoto napravi,jedan veliki dio fanbasea ce se raspizditi tako da mu je najgori potez da ga ne spari s nikim :D
Feb 20, 2014 12:16 PM

Offline
Jun 2011
53
Pa... na kraju može završit bez da upari ikoga, što bi po meni čak bilo najbolje.
Feb 22, 2014 6:15 PM

Offline
Dec 2011
30
Posto je ovdje utihnulo mislim da je vrijeme za novu temu Durarara!!
Feb 23, 2014 1:14 AM

Offline
Jun 2011
53
Bio mi je okej DRRR. Atmosfera je bila super, i likovi su bili super. Samo mi je žao što nisu više razrađeni. Bio bi dosadan, ali pred kraj arca bi postao jako zanimljiv, što mi je u jednu ruku i popravilo dojam o Animeu.
Feb 23, 2014 5:45 AM

Offline
Dec 2011
30
ac-dac said:
http://www.youtube.com/watch?v=tQsp6uBu3jg&feature=c4-overview-vl&list=PLRsAacWw81heyGyYWqQdGBuY5kWDo_v2R


Dobar video vec sam subscriban na njegov kanal. Meni je Durarara!! odlican steta sto nema drugu sezonu (ubio bi za drugu sezonu)
Feb 23, 2014 6:13 AM

Offline
Nov 2013
99
Moja sestra ga je gledala i rekla mi je da zakon mada nekad ubitacno dosadan.E sad,cuo sam jako puno mijesanih stvari o Durarara,vjerojatno cu ga jednog dana pogledat jer je od kreatora Baccana.
Feb 23, 2014 9:08 AM

Offline
Aug 2012
708
Durarara!! možda najbolji anime koji sam gledao, imao sam veliki urge čitati novele nakon što sam dovršio, al sam ipak odustao... trebaju napraviti drugu sezonu za to obavezno :D ja čak i seminar na faksu pisao o naraciji u DRRR!!

Bleach pročitao do negdje 260~~ chaptera i stao, trebao bih pick upati na to, pa neću govoriti ništa dok do kraja ne pročitam / odgledam
This world is mine. I think this world may even just be a long, long dream I'm watching. You guys may just be illusions, and it can't be proven whether or not you really exist either. In other words, this world was created with me at the center. So what will happen if I die? I don't know. My imagination isn't very creative; I just can't imagine myself dying. In other words, there is no way this world can completely disappear. But if I die, then everyone will disappear. I am the only one in this world who won't disappear. The rest are just people I see as if in a dream.

-Claire Stanfield, Baccano!
Feb 23, 2014 9:20 AM

Offline
Nov 2013
99
Ti imas onda jos dosta za citanje xD
Feb 23, 2014 10:50 AM

Offline
Jun 2011
53
Bleach se brzo čita. 50ak chaptera u sat vremena :D
Feb 23, 2014 11:50 AM

Offline
Nov 2013
99
50/60=0,88 min po chapteru,
50*20(prosijecan broj str.)/60!=16 str. po min
60/20=3 sec po str.

Istina,Bleach se brzo cita al bokte ne pretjeruj xD
Feb 23, 2014 12:20 PM

Offline
Feb 2014
31
Zanimljivo je gledat kako dolazi do ideje za teme ovdje :D

Kakav vam je Bleach ---> Naruto,te pitanje shipinga --> Durarara --> Bleach manga --> brzina čitanja --> MATEMATIKA

Šta mislite o stanju u Kievu xD ??
Feb 24, 2014 5:58 AM

Offline
Dec 2011
30
Ne pratim stanje u kievu.

I posto vidim da se ne mice diskusija vrijeme je za novu temu Ao no Exorcist.

Usput slobodno sami zapocinjite razgovore ili nastavit starije koje smo vec prosli.
Feb 24, 2014 6:43 AM

Offline
Nov 2013
99
Meh shounen,nema bas toliko ocite stereotipe i nije me bilo briga za dramu(iako je stari djeda definitivno najbolji lik u Animeu).Zavrsio sam ga jer me zanimalo kako ce Rin drugima otkriti svoju tajnu da je sin od sotone.Po kvaliteti solidan shounen i bolji od recimo Buso Renkina(cisti prosijek sto se tice shounena),ali meni se jednostavno nije dopao
Feb 24, 2014 8:04 AM

Offline
Feb 2014
31
Meni je bia bezveze , nije mi nikakav poseban dojam ostavia. Pogleda sam ga tada samo zato jer je bia shounen.

Nego kakav vam je Soul Eater :) ako več shounene raspravljamo ?
Feb 24, 2014 8:16 AM

Offline
Nov 2013
99
Soul Eater je zakon :D Na pocetku mi se nije bas svidio,ali kako sam gledao sve je postajao bolji.Steta je samo sto anime prestaje pratit mangu na pola puta izvuce samo-anime kraj(koji bas i nije bio nesto).A u mangi si kasnije događaju zakon stvari.Definitivno jedan od boljih shounena po kvaliteti.
Feb 24, 2014 2:54 PM

Offline
Dec 2011
30
Meni je Ao no Exorcist bio dobar, ni bi cudo od prirode alisto mi je pasao

A sto se tice Soul Eater-a odlican je, malo sam ga davno gledao pa je sve pomjesano trebao bi ga ponovo pogledati
Feb 25, 2014 1:08 PM

Offline
Nov 2013
99
Posto nitko nista ne pise vrijeme je za novo i jako me zanima sta cete na ovo reci - bakemonogatari
Feb 25, 2014 1:24 PM

Offline
Feb 2014
31
Ajmeeeee , sad bi pisa esej 2 ure da iman vremena.
Ali nema veze, lakše je komentirat na tuđe mišljenje.
Ajde pišite, šta se čeka! Ima da do jutra bude komentara xD
Feb 25, 2014 1:44 PM

Offline
Jun 2011
53
Exorcist mi je bio bezveze. Nije po mome ukusu, a soul eather sam pročitao pola prvog chaptera i dosadan je. Mda, pogledat cu anime jedong dana.
Feb 25, 2014 1:48 PM

Offline
Dec 2011
30
Oprosti no morat cu vas razocarati ali jos nisam pogledao bakemonogatari. Stalno cekam da zavrsi sequel a kad zavrsi dođe novi, no sad ubrzo cu pogledati (vjerojatno)
Feb 25, 2014 2:43 PM

Offline
Feb 2014
31
Ajme , znači nista od nikoga sutra ću se popodne preseravat kad budem pisa xD bit će svega.
Feb 26, 2014 4:44 AM

Offline
Nov 2013
99
Bakemonogatari je Anime kojeg određuju trenutci.Neke epizode (svaka u kojoj je Senjougahara fokus radnje) su fantasticne,a neke opet dosadne za popizdit.Sami razgovori su toliko uvrnuti o zanimljivi(kad hoce bit) da ti vecinom uopce ne smeta sto se ljudi pola epizode ne maknu sa mjesta.Anime se svojim dijalogom i artsy animacijom konstantno pokusava zavarati gledatlja da u svemu tome ima neceg dubljeg,simbolizma itd.Mada iskreno to je jedina stvar koju mu mogu uzeti za zlo.Bakemonogatari je jako dobar anime prepun dijaloga punog raznih poštapalica,referenca na pop kulturu i sa jednim od najboljih zenskih karaktera kojega sam vidio u animeu.
Feb 26, 2014 10:14 AM

Offline
Feb 2014
31
Pokušat ću vam predočit moj doživljaj Bakemonogataria.

Ovako...
Sad, teško ga je stavit pod točno određeni tip anime pošto sama radnja je u tragovima i nije od velike važnosti vezano za predoćavanje samoga djela.
Evo reda radi ukratko - "radnja" se odvija oko glavnoga lika Araragia koji je nekako , još nepoznato nama završio kao polu-sakati vampir. Uz sposobnost da preživi inače smrtonosne situacije ne posjeduje nikakve "tipične" sposobnosti očekivane za vampira vrijedne spomena. To mu daje mogučnost da preživi interakciju s ostalim likovima ( ženskoga roda ), te da im naposljetku pomogne s njihovim problemima.( bili oni postojeći ili ne )
Mislim da ovako izgleda jedna prosječna epizoda :

- 80% međusobna konverzacija između likova ( Ako se razmišlja gledat ovo, treba uzet u obzir da je sam bit ove anime dobro smišljeni i luckasti dijalog koji je prezentiran na domišljat način u pratnji sa vrlo zanimljivim, simpatičnim te i jedinstvenim likovima )

- 10% prikazivanje suvremene umjetnosti kroz pozadinu. ( da li je to sad stvarno umjetnost ili preseravanje ljudi na LSD-u treba ostavit osobnom mišljenju. Meni je bilo ok, a čak nisam uzea ni LSD-a :P )

- 10% pop-up prozorčići koji, ako ih ozbiljno shvatiš pretvore trajanje 1 ep. s 20 min. na 45 min. Meni osobno nisu toliko smetali, ali siguran sam da će ići na
živce večini. )

Ja sam osobno doživio Bake kao možda malo mračniju komediju. Ne bi se pozivao na dublja značenja ili "moguću" simboliku, jer smatram da je napisana na sličnom principu kao i horoskop. Siguran sam da će svatko imati svoje mišljenje i da će je također svatko drugačije tumačit.

Evo ukratko, ako voliš zanimljive likove i sve moguče razine izmjene podataka između likova ( ili ti dijalog ), pa i malo preseravanja sa strane ( skroz u pozitivnom smislu xD ) isplati se pogledat. U najmanju ruku treba pogledat zbog JEBENO dobre animacije ( 10/10 bez greške )
Ako se traži "tipično" dobra anima, teško je garantirat da će se svakome svidjeti. Ima tu i elemanata : Romance, Comedy, Mystery pa čak i malo Action, te je sve prožeto s nadnaravnom tematikom. Ali več kao što sam rekao, ništa nije "tipično" i sve je to od nekakve sporedne važnosti.

Awww , umoria san se i ne da mi više pisat književni hrv. Iden ća udri đir i ono brale sve te šeme xD
GrancigulaFeb 26, 2014 11:14 AM
Feb 26, 2014 10:58 AM

Offline
Nov 2013
99
Svaka cast na super prezentaciji animea,slazem sa vecinom toga sto si napisao.Jedino bi nadodao da je Bakemonogatari vrlo lako kategorizirati - prepotenti harem :D
Feb 26, 2014 6:35 PM

Offline
Jan 2014
98
ja bih samo nadodao da je smatranje Monogatari serijala smećem namijenjenom napaljenim otaku-ima čisti snobizam ljudi od kojih čak i moja veš mašina vjerojatno ima više duše

eto tol'ko od mene odo leć
Feb 27, 2014 5:36 AM

Offline
Nov 2013
99
Iskeno nisam znao mislis li ti da je Monogatari serijal smece ili ne dok nisam pogledao tvoj anime list
Feb 27, 2014 5:44 AM

Offline
Feb 2014
31
I meni na prvi pogled nije bilo jasno. Morao sam riječ po riječ čitat da shvatim :D
Feb 27, 2014 2:58 PM

Offline
Jul 2012
319
Drrrr! Slazem se, jako jako super anime. Street gangs + urban legends. Zakon.

Bakemonogatari, iako je u sustini harem, smatram ga najboljim i najkreativnijim te vrste, glavni lik Araragi i kako njegova pricha pochinje biti ce objashnjeno u filmu, dok serija kreche tako da on upozna Senjougahara likushu tako da mu padne u narucje i primjeti da ima 5 kila... pa upozna tako on josh likusha od kojih svaka ima neki supernaturalni problem... prilichno kreativni stil animacije, zanimljivi dijalozi, cudni i smijeshni momenti, iznenadjujuche dobro napravljeni likovi plus misterij tijekom cijele priche su neke od prednosti ove serije i zasto je toliko zabavna za gledanje.
Mar 25, 2014 6:29 AM

Offline
Nov 2013
99
Slijedeca tema - Mahou Shoujo Madoka★Magica
Mar 25, 2014 11:34 AM
Offline
Dec 2013
6
Od svega navedenog...ja sam samo pogledala Exorcista xD
Meni je on bio prilicno dobar....
Mar 27, 2014 9:25 AM

Offline
Feb 2014
31
Madoka je odlična psihološka drama kojoj je je glavni adut njen šok faktor. Več duže vrijeme postoji neko nepisano pravilo gdje slatka, nedužna bića dobroga srca su više manje imuna na sve loše stvari ovoga svijeta. Sve god dok imaju velike okice i nedužan smiješak nemaju se čega plašit. Pa ova anime je prepoznala tu očitu diskriminaciju i odlučila sve to malo protrest s nježnošću bagera.

Likovi su vrlo dobro obrađeni ,te je stvarno zanimljivo gledat mijenjanje njihovih individualnih stajališta kroz cjelu radnju. Prava radnja Madoke se postepeno otkriva iz epzidode u epizodu. Svaka za mrvicu mraćnija od prethodne dovoljno da se osjeti značajna razlika. Animacija je izvrsna jednako kao i fantastični OST.
Sve pridodaje toj nekakvoj mračnoj atmosferi koja zajedno i sa okolišom se mjenja na gore ( još mračnija ) šta smo bliži samome kraju.Stvarno je šteta šta Madoka ima samo 12 ep.......Iako smatram da je tempo dobar opet mi je žaj šta nisu mogli malo proširit i pobolje objasnit neke stvari.

Za kraj trebalo bi bar spomenit očitu poveznicu s Goetheovim Faustom. Nije baš skroz isto, ali mislim da je ovo najbliže šta se gospon Goethe može nadat vezano za animaciju njegovih djela :D
May 13, 2014 7:00 AM
Offline
Aug 2011
27
Madoka je izgubila svoju čar jer prvo što ljudi čuju o tom animeu je da očekuju nekakvo iznenađenje, da nije nikako klasičan mahou shoujo anime. A to je naravno loše jer je najveći plus tog animea bio njegov šok faktor kako je Grancigula u puno detaljnijem postu rekao. :D
May 13, 2014 12:12 PM

Offline
Nov 2013
99
Madoka je imala potencijal biti mahou shoujo Evangelion i pala zbog broja epizoda,večinom isforsirane drame (zašto bi me bilo briga ako netko umre u 3 epizodi o kojem znam malo pa ništa) i isforsirane kompeksnosti koja je rješavana nepotrebno dugim obašnjavanjima(infodump).Sama ''mračna'' atmosfera i šok faktor su nestali istog trena kada su tone ljudi počeli pričati o njoj(kao sto su ljudi prije mene fino temeljito obasnili,tnx)

Tu se recimo može vidjeti koliko je Urobuchi inferioran naspram npr. Yasayuki Ueda-e(SE Lain,Haibane Renmei) u čijim radovima bez i jednog infodumpa uspjeva napraviti kompleksnu, pametnu i razumljivu priču (ako pratiš).Ništa ti ne stavlja na pladanj.a opet sve razumiješ.Dok Urobuchi očito nije sposoban za to nego umjesto da nam pokaže stvari,on voli radit likove koji razglabaju uzduž i popreko o svojim stavovima i čime sve ne(što na kraju više manje nije bitno-fate/zero) ili nam nezna objasniti stvari na nikoji drugi način osim infodumpom(kyubi na kraju).A kad nezna ni sam kako da likovi ispadnu pametnije,onda im da da igovaraju kojekakve citate iz raznih djela ko da će to koristiti ikome tko nezna odakle su(Psycho Pass),što je najniža stvar kojem netko moze podleći.

I tko kaže da je Madoka najbolji primjer dekonstrukcije mahou shoujoa ili prvi sa mračnom atmosferom,neka pogleda Princess Tutu i Full Moon.

Nije da imam nešto protiv Madoke.Jako je to dobar show ali ni približno onoliko dobar koliko ga ljudi prezentiraju da je.I OST je fenomenalan ;)
Reply Disabled for Non-Club Members
Pages (2) [1] 2 »

More topics from this board

» Kvizovi

Mia_Violet - Sep 16, 2023

6 by Mia_Violet »»
Oct 19, 2023 11:47 AM

» Ljetni Anime

Maki-Roll - Jun 29, 2020

8 by Mia_Violet »»
Oct 13, 2023 10:11 AM

» thread za pronalazenje necheg vezanog za hrvatsku u animu i mango

grsh - Jan 19, 2014

6 by Mia_Violet »»
Sep 16, 2023 6:22 AM

» Pišete li reviews na MALu?

Gemory - Jan 29, 2021

1 by Mia_Violet »»
Sep 16, 2023 6:18 AM

» Preporuke

removed-user - Oct 1, 2021

3 by Mia_Violet »»
Sep 16, 2023 6:15 AM
It’s time to ditch the text file.
Keep track of your anime easily by creating your own list.
Sign Up Login