Forum Settings
Forums

�����µ�´�»�¾�·�¸ �·�° ���°�¿�°�½�¾���°�¼�° 2010

Must be a Club Member to Reply 
#1
Mar 14, 2010 11:18 AM

Offline
Joined: Feb 2008
Posts: 120
Овде можете да оставате предлози за аниме/јапонски филмови кои би се давале на Јапанорама, или да оставате предлози за било какви активности на групата. Само да се договориме дека предлози подолги од 2 часа се нехумани за гледачите, ако не правиме пауза во проекцијата ;)

Мојот прв предлог се Genius Party и Genius Party Beyond, може да се направи избор и да се даваат во неколку наврати, со оглед на тоа што траат по 20-тина минути.
Modified by poljaff, Mar 14, 2010 11:33 AM
Lost my religion
 
#2
Mar 14, 2010 1:11 PM

Offline
Joined: Jul 2008
Posts: 24
Јас би идел со Toki wo Kakeru Shoujo Sword of the Stranger или некој од Miyazakи како Howl's Moving Castle
Yare, yare
 
#3
Mar 14, 2010 2:02 PM

Offline
Joined: Feb 2008
Posts: 120
Noted, само што Toki wo Kakeru Shoujo беше на Јапанорама

Anywho, фала за брзиот одговор ;)
Lost my religion
 
#4
Mar 15, 2010 1:57 AM

Offline
Joined: Sep 2008
Posts: 9
Bilo shto od Ghibli :)
Ili neshto retro, shto sme go gledale kako mali, kako na primer ova (porano go davaa na Telma :) ).
 
#5
Mar 15, 2010 8:54 AM

Offline
Joined: May 2008
Posts: 19
Мене ми покажува чудни симболи во насловов, ама знам за што е дискусијата. Јас гласам за предлогот на Александра и еве го и мојот предлог Sky Crawlers
Modified by Bi, Mar 15, 2010 9:03 AM
 
#6
Mar 15, 2010 12:02 PM

Offline
Joined: Feb 2008
Posts: 120
@erynsim Leda ти е супер идеја пошто е баш релакс и не е многу долга

@Bi, абе незнам шо се деси, прво беше добар насловот на кирилица и кога го едитирав мојот пост се сменија симболите, али битно се разбираме. Јас викам да се соберат предлози прво па после да направиме едно гласање и распоред кога што би се давало
Lost my religion
 
#7
Mar 15, 2010 1:07 PM

Offline
Joined: Jul 2008
Posts: 24
Јас сум за нешто лесно за гледање, затоа препорачав нешто од Мијазаки. Да може кој сака да седне и да гледа, а не да не маваат успаничени мајки со лименки по нас.
Yare, yare
 
#8
Mar 16, 2010 3:44 AM

Offline
Joined: Feb 2008
Posts: 120
No worries, никој нема да не' тепа. Прво правиме листа на предлози. А сме го давале и Battle Royal и Taboo (live-action), па не летале лименки
Lost my religion
 
#9
Mar 16, 2010 5:52 AM

Offline
Joined: May 2008
Posts: 19
хаха, да, за Табу особено :)
Но за Battle Royal имаше многу збунети фаци :))
 
Mar 16, 2010 12:30 PM

Offline
Joined: Jan 2009
Posts: 41
Не сум со време дефинитивно , но ке може ли некој да ме запознае со поимот Јапанорама но ај да си дадам предлог, Tokyo Godfathers мислам е добар за било која пубика , Genius Party е добро но не е за сите , дека некои не го сакаат тој жанр на радикален сон.
 
Mar 16, 2010 3:06 PM

Offline
Joined: Feb 2008
Posts: 120
Ок, запишано.

За последната Јапанорама еве ти линк на блогот.
Кој не е член на FB, може и таму да се зачлени и да ги види последните настани што беа организирани, па да добие подетална слика. Спремаме листа со претходни проекции и идниве предлози, за да не се буни никој.

За тоа што не е се за секого, ќе се гласа во секој случај, а поентата е да имаме различни проекции, не само safe Miyazaki kind. Ако се сеќирате ќе ставиме и рејтинг па да не не тепаат мајки, нема да примаме гледачи под 17 години на крвави филмови и a-la Mind Game aнимеа. За пола од Genius Party анимациите не гледам зошто не би се давале и тоа без ограничување.
Lost my religion
 
Mar 16, 2010 3:58 PM

Offline
Joined: Feb 2008
Posts: 120
Еве на инфо за клубов ви ги запишав сите наслови кои досега беа давани на Јапанорама.
Lost my religion
 
Mar 16, 2010 3:58 PM

Offline
Joined: Jul 2008
Posts: 24
Сега ми дојде добра идеја ^ ^.
Како што кажавте пуштавте и live-action, така да мој предлог за live-action е Samurai I: Musashi Miyamoto, базиран е на новелата од Eiji Yoshikawa, на истата новела е базиран и Vagabond. Јас го немам гледано, ама од што имам читано треба да е добар.
Yare, yare
 
Mar 16, 2010 5:08 PM

Offline
Joined: Feb 2008
Posts: 120
Се се бележи.

Еве од мене уште нешто од аниме наслови Memoriesможе само првиот дел NeoTokyo и Millenium Acress
Lost my religion
 
Mar 18, 2010 5:23 AM

Offline
Joined: Dec 2008
Posts: 29
Никој не може да каже дали е нешто општо прифатливо или не . Освен ако не си единица на борг колектив or smth. Без муабети - многу е вакво /онакво. Гласај за себе. Што ТИ сакаш да гледаш?

Sword of the stranger is fine by me.
Always go to other people`s funerals , otherwise they won`t come to yours
 
Top