Forum Settings
Forums
Must be a Club Member to Reply 
#1
Feb 27, 2016 4:14 PM
Offline
Joined: Aug 2012
Posts: 57
Nikad nisam bila na Anime konvenciji u Hrvatskoj pa me zanimaju osobna iskustva i mišljenja onih koji su bili.
 
#2
Mar 9, 2016 7:16 AM

Offline
Joined: Dec 2015
Posts: 15
Ovako, ja sam isto novi con goer, počela ići tek ovo ljeto i dosad bila na Crotakuu, Paniconu i Pandakonu te sad na Chibiconu, i meni je bilo odlično na svakoj.

Uvijek bude štandova s raznom robom (kupljena ili fanmade), prezentacija (te mogu biti hit or miss, ovisi o tome kaj te zanima), projekcija animea/ filma (isto hit or miss), zna bit board gameova, na svakoj na kojoj sam bila bilo je karaoka i Just Dance, bude nekad radionica (crtanje, origami, pisanje fanfictiona i slično svašta nešto), uvijek bude cosplaya i cosplay natjecanja... Basically, u većoj ili manjoj mjeri full package.

Ima ekipe koja se furt žali kak naši konovi po ponudi i programu nisu na razini inozemnih, što tehnički jest točno, ali po razini zabave ni Anime EXPO nam nije ravan jer ak mi Balkanci iš znamo, onda je to nabacit dernek and then some.

Eto, to ti je ukratko. Ak te još kaj zanima, viči.
 
#3
Mar 9, 2016 8:29 AM
Offline
Joined: Aug 2012
Posts: 57
Hvala to Kono_Ore,nisam znala da naše konvencije imaju tako šarolik izbor zabave :-)
Znaš li možda kajeg datuma se održavaju te konvencije?
 
#4
Mar 11, 2016 9:02 AM

Offline
Joined: Dec 2015
Posts: 15
Kako koja... Pandakon, naša najveća konvencija, će bit u rujnu Zagrebu, npr. A kak saznajem za sve? Pa počela prek HAMF grupe na Facebooku, pa onda actually počela ić na konvencije, pa you meet people there, pa onda kad neš bude svi živi sharaju pa vidiš onda, i onda više nije problem.
 
#5
Mar 11, 2016 12:56 PM
Offline
Joined: Aug 2012
Posts: 57
Hvala ti. Baš bih voljela otići sa sestrom na taj Pandakon.
 
#6
Mar 16, 2016 5:43 PM

Offline
Joined: Dec 2013
Posts: 202
Jedini kon na kojem nisam bio i ne planiram ić je onaj u Dubrovniku jer mi je daleko, ostale sve sam posjetio ili planiram posjetit.

PandaKon: Program je svake godine bio super, organizacija je sve bolja, organizatori se jako trude i uvijek pokušavaju zabavit posjetitelje, ima svakakvog mercha i možeš kupovat i razmjenjivat svoj merch sa drugim ljudima na određenom štandu. Svake godine je sve bolji i voditelji su super. Definitivno se isplati otić ako imaš vremena i volje.

Maid Cafe: Fora je event, najbolje je otići sa prijateljima, naručit si ramen, kolače i čaj i onda ljepo razgovarat i družit se, bilo bi bolje da ima neki stalni maid cafe da nije ograničen na dva dana svakih nekoliko mjeseci.

Panicon: Na ovom još nisam bio, al ću ga najvjerovatnije posjetit ove godine, jer me zanima kakav je.

Svi ostali: Ovo se odnosi na Crotaku, Yaoicon i Chibicon. Organizacija je na svima bila loša, bile su rupe u programima, merch koji je bio za kupit je bio skup i loše izrade, jedino su majce na Yaoicon-u bile fora, kupio sam si majcu sa Kyuubey-om iz Madoka Magice. Programi nisu baš dobri i uglavnom je poprilično dosadno, više daje dojam da je to neko okupljanje prijatelja i poznanika nego kon. Meni se nisu svidjeli, al ja inače nisam neka osoba koja voli razna okupljanja.

Evo ti raspored, sorry na kasnom odgovoru, al nisam baš aktivan na MAL forumima. Svi ovi eventi ti imaju svoje facebook stranice i tamo imaš lokacije i sve. Na facebooku imaš razne grupe u koje se možeš pridružit koje ti stavljaju update o raznim eventima i događanjima, imaš HAMF, Hrvatska Anime Zajednica, Cosplay Meetups Croatia i Anime *Croatia* 1080 HD DOW.
06.03.2016 - CHIBICON + cosplay caffe (mini event sa cosplay caffeom)
13.03.2016 - White day maid cafe by Little Maid Cafe
26.03.2016 - YaoiCon by Yaoicon Croatia
09.04.2016. - Panicon
Rujan 2016. - PandaKon
 
#7
Mar 17, 2016 7:18 AM
Offline
Joined: Aug 2012
Posts: 57
Hvala ti puno Raito-senpai :-)
 
Top