Najlepsze Anime waszym zdaniem to ? ... bo ? ...
MyAnimeList.net Forum »» Club Discussion »»
Poland Club »» Najlepsze Anime waszym zdaniem to ? ... bo ? ...
05-30-12, 4:40 AM
|
|
|
Offline Joined: Apr 2012 Posts: 6 |
Erelen said: Shinigami no Ballad. Bo...są fajne rysowane dziewczyny...które fajne mają cycki (prawie wszystkie bo niektóre to loli, ale to plus coś dla każdego). Więcej leją się po gębach, a walcząc zrywają z siebie ciuchy i... widać cycki. Albo coś w tym stylu, nie chciało mi się nic pisać, więc skopiowałem dobre uzasadnienie Saya. Ta, baaardzo dobre wytłumacznie i zabójczo pasuje do Shinigami no Ballad. >< |
05-30-12, 4:41 AM
|
|
|
Offline Joined: Apr 2012 Posts: 6 |
THeMooN said: Nie na temat to jest ten temat... oczywiście pierwszą osobą, która go zjebała jesteś ty. Jak? Bo... po pierwsze, "bo tak i chuj". Po drugie, zacząłeś temat z dupy bo każdy, kto chciałby się dowiedzieć o tym, jakie jest czyjeś ulubione anime, może to sprawdzić na jego/jej profilu. Po trzecie, zacząłeś pisać o One Piece (of Shit) a ten obrazek w pierwszym poście z czego jest? Z kurwa One Piece (of Shit) czy z jakiegoś loli with guns/swords havin' tea time? Po czwarte, One Piece (of Shit) to jedno z najgorszych gówien (którego nie oglądałem) jakie stworzyli Japońce. Jak można lubić anime, które rozkręca się ok. 300 odcinków? A kolejne 300 to jakiś syf anyway? "Oglądaj One Piece (of Shit), od odcinka 428 zaczyna się fajna akcja (trwa dwa odcinki)... wiesz, co prawda filler ale i tak, wciąż lepszy od akcji z mangi...". Po piąte, te cycki z twojego avatara na starość będą szorować o podłogę/ziemię, a ta laska będzie głucha jak pień. "Hołk", napisałem. tak nie będzie, bo ona jest narysowana. >< |
05-30-12, 4:52 AM
|
|
|
Offline Joined: Jan 2008 Posts: 1025 |
Następna głupia franca... O funkcji edytuj to się nie słyszało? |
05-30-12, 5:29 AM
|
|
|
Offline Joined: Dec 2007 Posts: 2346 |
Aiko56... Naucz się edytować posty albo gtfo. W sumie nie. Nawet jak się nauczysz to gtfo. |
05-30-12, 8:25 AM
|
|
|
Offline Joined: Nov 2011 Posts: 6 |
Moim ulubionym anime jest Kampfer. Nie wiem czy mogę wyjaśnić, ale spróbuję. Jest to ecchi, komedia. Głównym bohaterem jest chłopak, który zamienia się w dziewczynę, aby walczyć z innymi kampferami. Dużo humoru i polecam dla osób lubiących tak jak ja ecchi. :) |
05-30-12, 8:39 AM
|
|
|
Offline Joined: Jan 2009 Posts: 352 |
Wytłumaczy mi ktoś co komuś da to, że ktoś napiszę jakie jest jego ulubione anime? Myśli, że ktoś to czyta, czy co? Srsly następnym razem zestalkuje tego kto taki temat tworzy i na fejsie mu podlinkuję w postaci komenta, może ma jakiś znajomych, którzy go wyśmieją... |
05-30-12, 8:46 AM
|
|
|
Offline Joined: Feb 2012 Posts: 9 |
Mam dla autora tematu prezent - wypierdolisty w kosmos pakiet przecinków w świątecznej promocji '10 + 2 gratis'. Łap, na mój koszt, ja stawiam: ",,,,,,,,,,,,". "Po 2 jakoś nie rozumiem ludzi którzy piszą że coś jest gównem skoro tego nawet nie widzieli<na_chuj_tu_ta_spacja>?" Sam sprowokowałeś w drugim swoim poście rzucanie mięsem, więc się nie dziw, że tak się temat potoczył (chociaż i tak by się skierował w tym kierunku). |
05-30-12, 8:51 AM
|
|
|
Offline Joined: May 2008 Posts: 330 |
Mordka, całkiem niezły pomysł, trzeba kiedy opatentować :) +1 za Rezo. |
05-30-12, 8:55 AM
|
|
|
Offline Joined: Dec 2007 Posts: 1550 |
Camizi, podoba mi się Twój styl. +1. |
05-30-12, 10:51 AM
|
|
|
Offline Joined: Apr 2008 Posts: 319 |
Mordka, zestalkuj mnie :P Jestem ciekawa czy się uda |
05-30-12, 2:37 PM
|
|
|
Offline Joined: Apr 2011 Posts: 4 |
kokokokoeurowczoko |
06-03-12, 5:18 AM
|
|
|
Offline Joined: Mar 2011 Posts: 32 |
Ta dyskusja wymknęła się z pod kontroli. |
06-03-12, 5:21 AM
|
|
|
Offline Joined: Oct 2011 Posts: 2148 |
Według mnie Hetalia.Uwielbiam to anime!Szczególnie Francję,Rosję oraz Amerykę.I oczywiście Polskę ^^ ![]() |
06-03-12, 9:18 AM
|
|
|
Offline Joined: Apr 2012 Posts: 4 |
Moim zdaniem hakuouki hekketsuroku i rainbow. ;) Jestem w stanie wymieniać jeszcze z pół godziny ale te zrobiły na mnie najmocniejsze wrażenie. Mogę jeszcze polecić hiiro no kakera, fma, claymore i ayakashi. |
06-14-12, 1:04 PM
|
|
|
Offline Joined: Jan 2009 Posts: 3 |
Ciężko wymienić jedno konkretne najlepsze anime, ze względu na ilość gatunków. Dlatego pozwole sobie umieścić pewien rodzaj segregacji w mojej odpowiedzi. Zatem: -komedia: remis pomiędzy "Gintamą"(fenomenalna komedia zwłaszcza, jeżeli "siedzisz" w animcach już trochę czasu) a "Seto no Hanayome"(mimo iż to haremówka - gatunek, który mi nie przypadł nigdy do gustu, sprawiła, że omal nie posikałem się ze śmiechu); -sportowe: oczywiście "Slam dunk" - solidna dawka rywalizacji na boisku sprawiła, że niekiedy nie mogłem usiedzieć; -sensacja-kryminał(nie wiem jak to określić dokładniej): "Cowboy Bebop" - może ma trochę latek i z początku może nie zachęca do dalszego oglądania, ale z czasem nawet nie zauważasz, że już jesteś uzależnionu (no i ten soundtrack, no po prostu miodzio); -romans: niespecjalnie ulubiony przeze mnie gatunek, ale dla tego anime warto go poznać, tj. oklaski dla "Toradora" - dobre, podejście do tematu, żadnego haremu, może zbyt lekko emowate miejscami, ale właściwie takie anime o tego typu treści powinno być; -shounen-tasiemiec: tak, one są wszędzie, ale ja mimo upływu lat wciąż pozostane przy "Dragon Ball Z" - może ciężko tu mówić o zawiłej fabule, wspaniałej kresce czy fenomenalnym humorze (akira ma ten swój specyficzny żart), ale przygody Goku oglądało się tylko w jednym celu ... ci co oglądali rozumią mnie bez słów, ci co nie widzieli - zobaczcie; -horror-thriller: dosyć młode "Mirai Nikki" - trzyma w napięciu, dużo zaskakujących sytuacji w wykonaniu chorej psychicznie sadystki Yuno, walka o przetrwanie, eh ... i zakończenie jak najbardziej pasujące do całego anime; -i coś od serca: "Rurouni Kenshin: Tsuiokuhen" - genialna OVA, prawdopodobnie pod każdym względem, 4 odcinki dzieła, prawie ideału, wszystkiego, czego w anime się tak naprawde szuka (no chyba, że ktoś w anime szuka tylko cycków albo tentacli, tutaj by się zawiódł i to bardzo ). Mam nadzieję, że ten post - choć długi, nikogo nie odstraszy (zbytnio). No chyba, że ktoś liczył na odpowiedź w stylu: "stwierdzam naruto, bo rasengan". Jeżeli tak, to marsz do dobrych anime (kilka sam wypisałem). |
06-14-12, 1:51 PM
|
|
|
Offline Joined: Dec 2007 Posts: 262 |
"demitel" said: horror-thriller: dosyć młode "Mirai Nikki"[...] zakończenie jak najbardziej pasujące do całego anime ![]() |
06-15-12, 3:31 PM
|
|
|
Offline Joined: Jan 2008 Posts: 54 |
Ja lubię boku no pico ewentualnie naruto(lepsze od mirai nikki w kategorii akcja) oraz Wan pisuu jako mega horror |