Najpopularniejsza Postać Sierpnia [WYNIKI] [ZAMKNIĘTE]
MyAnimeList.net Forum »» Club Discussion »»
Polski Club Limitowanych Edycji »» Najpopularniejsza Postać Sierpnia [WYNIKI] [ZAMKNIĘTE]
08-26-10, 10:37 AM
|
|
|
Offline Joined: Jul 2009 Posts: 1155 |
Tyki *.* Dlaczego Kanda jest na 3 miejscu, a Lavi na 7? To jest niesprawiedliwe T.T Coś mało osób głosowało... |
08-27-10, 4:14 PM
|
|
|
Offline Joined: Nov 2007 Posts: 1784 |
Hime_chan said: Zastanawiam się, czy od następnego miesiąca nie zmniejszyć liczby zgłaszanych postaci, no bo te zerowe wyniki są dołujące skoro nawet osoby które jakąś postać zgłosiły nie głosują na nią xD Co do samych wyników to liczyłam na zwycięstwo Hijikaty no ale 2 miejsce nie jest złe ;) no i 4 miejsce Zora <3 Lavi niestety tylko na 7 ( a ostatnio na podium...) No tak właśnie mnie też to zastanawia >_< no po jaką cholere ktoś zgłasza jakąś postać potem ją olewa no bardzo przepraszam . No ale chyba jak ktoś zgłasza postać to powinien na nią głosować no nie^^ A jak wie, że i tak zagłosuje na kogoś innego to niech nie nominuje nikogo nikt przecież takiego człeka nie zbije >_< Ja takich ludzi nie szanuje bo widać, że jak będą mieli swoich partnerów to będą ich zdradzać na prawo i lewe O_O Bo ja myślę tak jak nawet w takim głosowaniu się zachowują tak to w prawdziwym życiu robią identycznie. Bo niestałość w uczuciach pozostaje do wszystkiego i wszystkich ^^ Himuś dobre i to, że był chociaż na drugim powiem szczerze bardzo pozytywnie się zdziwiłam xD no ale to dobrze xD Możliwe, że następnym razem wygra *_* *_* 4 miejsce Zorusia xD też mnie ciesz xD Heh Laci też będzie na podium ^^ Ta Himuś też myślę, że lepiej zmniejszyć limit zgłaszanych postaci do jednej xD aha i jeszcze mam ładną ciekawą propozycje dla zdrajców xD By karać te osoby, które zgłosiły postać a na nią nie głosowały xD Mianowicie ujemnymi punktami xD wiesz i takie osoby trafiały na czarną listę xD. A to bardzo łatwo sprawdzić kto na co glosował i zgłaszał xD No i myślę, że jeszcze by takie osoby nie mogły brać udziału w żadnych edycjach przez co najmniej dwa tygodnie xD lub przez 5 edycji xD Ta trzeba uruchomić wyobraźnię xD |
08-28-10, 10:33 AM
|
|
|
Offline Joined: Jun 2009 Posts: 270 |
Co jest złego w nominowaniu? Moim zdaniem lepiej, kiedy jest większy wybór postaci, na które można oddać swój głos - inaczej konkurs będzie zdominowany przez, że tak ich nazwę "starych wyjadaczy", czyli bohaterów, którzy kiedyś z czasem będą musieli wygrać, za miesiąc, dwa, trzy... Zabawne to oskarżenie, że "zdradzamy" swoich ulubieńców na prawo i lewo xD Moim zdaniem to w żaden sposób nie ma odbicia w rzeczywistości - poza tym głosuje się na najpopularniejszą postać, a nie życiowego partnera xD Już sam fakt, że punktuje się pięć postaci o czymś świadczy - jeśli ma być "wierność", to powinna być także monogamia, ale przez to wybory nie byłyby już tak ciekawe (i wyniki zrobiłyby się dość mizerne). Można zmniejszyć limit nominowanych, ale przez to wybory będą mniej ekscytujące. Teraz rozpatrzmy wizję możliwości nominowania trzech postaci, ale z koniecznością głosowania na nie. Wygląda to tak: zgłaszam 3 postaci, więc mam już trzy głosy zajęte i mogę dysponować tylko dwoma. Jeśli każdy nominuje po kilka postaci i później będzie zmuszony na nie zagłosować będziemy mieć tylko jeszcze więcej remisów, bo ciężko będzie się którejś postaci wybić. Jeśli już robić jakieś ograniczenia to najrozsądniej będzie ustalić limit zgłoszeń - np. w danym głosowaniu może brać udział 20 postaci. Wtedy również wypadałoby zawęzić nominację do 1 propozycji na osobę. I kiedy limit się wyczerpie, lista będzie zamknięta (czyli trzeba się będzie pospieszyć... ^^'' ). Ale nie wiem, czy to dobre rozwiązanie. Pragnę zauważyć, że nie wszyscy oglądali niektóre serie (ja na przykład nie głosuję na postaci, których nie znam. Ale to nie znaczy, że po przeczytaniu mangi, czy obejrzeniu anime nie uznam tej postaci, za wartą mojego głosu). Później znowu jest tak, że niektórzy wyczuwają dominację bohaterów kilku serii, a mniej znani nie są w stanie się wybić. Może też być inna opcja. Wiadomo, że nominacji nie można powtarzać. A może lepiej byłoby zrobić tak, że każdy ma prawo do zgłoszenia jednej nominacji i poparcia nominacji innej osoby? W ten sposób odbędą się takie pra-wybory, a postaci, których nikt nie poprze (czyli także prawdopodobnie nikt na nie później nie zagłosuje) odpadną. |
08-31-10, 5:55 AM
|
|
|
Offline Joined: Nov 2007 Posts: 1784 |
Heh Lateri nie ma niczego złego w nominowaniu:P ^^^ Ta dobrze mieć duży wybór. Heh. Może i tak ale po patrz nie ważne czy ktoś nominuje i nie zagłosuje czy nominuje i zagłosuje i tak będzie taka sytuacja o której mówisz:P. Nie ważne czy będzie tak czy tak xD ^^ Ta dobra, ale i tak wszystko ma swoje odbicie jedynie w 50 %^^ i każdy na swój własny sposób :P Hehe o kto mówił, że wybieramy tutaj partnera życiowego O_O lol fangirlsm musi mieć swoje granice xD Ja cię bardzo przepraszam, ale i tak jest już monogamia xD , a więc o co chodzi ^^. Dobra może nie było by dużego wyboru gdy by wszyscy byli "wierni" ^^ Hmm powiem tak niech każdy robi tak jak uważa za słuszne i tyle:P Jak jedynie puszcza postacie i może liczy na to, że ktoś na niego zagłosuje dobrze niech mu będzie :P W każdym bądź razie ja zostaje przy swoim :P Haha i tak w pewnym momencie każdy będzie miał dylemat na kogo zagłosować bo zostaną jedynie nie znani lub brzydcy xD haha. Co do remisów^^ może by były ale i tak ktoś by wygrał xD no przynajmniej tak myślę xD Heh to rozwiązanie nie jest dobre w żadnym wypadku:P Heh no właśnie :P niestety właśnie jest tak jak mówisz :P Heh i to mnie bardzo boli T_T Nie jestem pewna co do tych pra wyborów:P Ja myślę tak wolę raz się wściekać niż bym miała się wściekać dwa razy. A więc jestem na nie pra wyborom :P Myślę, że lepiej niech zostanie tak jak jest i tyle:P Niech każdy głosuje jak uważa. A z mojej strony jedynie będę mogła narzekać >_< :P Aha wiem mój wcześniejszy post pisałam gdy była w lekko zburzonym nastroju cóż może trochę pośpieszyłam z tym:P Ale wtedy musiałam wyrzuć z siebie ładunek emocjonalny >_< |
08-31-10, 6:47 AM
|
|
|
Offline Joined: Aug 2008 Posts: 1464 |
Jaka dyskusja xD Karać na pewno nikogo za niegłosowanie na swoje postacie nie będę ^^ Ale by uniknąć takich sytuacji zmniejszę liczbę nominowanych postaci do 2. Co do jakby podwójnych wyborów to nie wchodzi w grę bo za dużo z tym roboty a to są wybory na postać miesiąca a tak to by się cały miesiąc ciągnęły xD |