MyAnimeList.net

Forums

Recent Posts | My Watched Topics | My Ignored Topics | Search

Ulubiona postać?
MyAnimeList.net Forum »» Club Discussion »» Polski FC Higurashi no Naku Koro ni »» Ulubiona postać?

Must be a Club Member to Reply
Pages (2) [1] 2 »
View Poll Results: Kogo lubisz najbardziej?
Rena Ryuuguu

19 38.78%
Rika Furude

13 26.53%
Hanyuu Furude

2 4.08%
Mion Sonozaki

5 10.20%
Shion Sonozaki

4 8.16%
Satoko Houjou

3 6.12%
Mio Takano

1 2.04%
Keiichi Maebara

1 2.04%
Inny

1 2.04%
Voters: 49

11-21-09, 12:26 PM

Tak jak w temacie, czyli:
Kogo z Higurashi lubicie najbardziej i dlaczego?

Ja mam dwie ulubienice: Rikę i Shion obie lubię tak samo, choć Rikę lubię bardziej w drugim sezonie, a Shion - w pierwszym.

Dlaczego Rikę? Hm... Jest słodka, to na pewno. 'Nippah~' i 'mi~' są po prostu urocze. Jednak bardziej lubię tą jej 'drugą stronę' - gdy mówi tym dorosłym, pełnym smutku głosem. Tak dzielnie walczyła z przeznaczeniem. Tyle cierpiała, a mimo to nie poddała się. Jej po prostu nie da się nie lubić!
Dlaczego Shion? Hm. Przyznam szczerze, że gdy pierwszy raz obejrzałam Higurashi, nie przypadła mi do gustu. Zrobiłam rewatcha obu serii i... bach! Stała się moją drugą ulubioną postacią. Dlaczego? Może dlatego, że gdy drugi raz oglądałam, bardziej, hm... 'wczułam' się w jej sytuację? Naprawdę, wydaje mi się, że jej historia jest najbardziej tragiczna ze wszystkich [no, może oprócz Riki]. Wycierpiała najwięcej. Ale, muszę przyznać, że tak bardzo lubiłam ją w pierwszym sezonie. W drugim już nie zrobiła na mnie takiego wrażenia,choć i tak nadal ją lubiłam.

Gdy pierwszy raz to pisałam, na drugim miejscu była Rena. Czemu już jej nie ma? Otóż... Przejadła mi się. Gdy drugi raz oglądałam Higu, znudziła mi si i już nie wydawała taka fajna. Fajna była tylko podczas śmiania się i biegania z maczetą. No, i 'omochikaeri~' też fajne jest. Jednak znudziła mi się do tego stopnia, że już bardziej polubiłam Hanyuu.

Teraz widzę, jak podejście do danej postaci może drastycznie się zmienić po zrobieniu rewatcha...

Teraz Wy ^^!
Modified by Yavimaya, 05-01-10, 5:24 AM

11-21-09, 7:47 PM

Yavimaya said:
Ja mam dwie ulubienice: Renę i Rikę, obie lubię tak samo.

Dlaczego Renę? Bo uwielbiam ten jej szaleńczy śmiech i jej maczetę. Jej seiyuu i 'omochikaeri~!' wymiatają >w<. Cóż... Rena jest po prostu fajna, i tyle xD.
Dlaczego Rikę? Hm... Jest słodka, to na pewno. 'Nippah' i 'mi' są po prostu urocze. Jednak bardziej lubię tą jej 'drugą stronę' - gdy mówi tym dorosłym, pełnym smutku głosem. Tak dzielnie walczyła z przeznaczeniem. Jej po prostu nie da się nie lubić!!

dodam tylko, że uwielbiam skrajności

11-22-09, 4:29 AM

Trudno mi powiedzieć, kogo najbardziej lubię w Higurashi, bo akurat tutaj lubiłam wszystkich głównych bohaterów. XD No, ale jakbym miała już się ograniczyć do 2-3 postaci, to z pewnością byłaby to:
Rena- (jakże by inaczej) jej postać jest nie tylko ciekawa i nietuzinkowa, ale również na tyle szalona, że trudno jej nie lubić. XD No, i z tego co pamiętam, Rena była moją pierwszą ulubioną postacią w Higurashi, kiedy to dopiero zaczynałam oglądać... Poza tym właśnie też uwielbiam ten jej szalony śmiech i - jakże twarzową - maczetę. XD
Keiichi - (a właśnie - czemu go nie ma w/na sondzie/tej liście wyżej? Przecież to jeden z gł. boh.! D:) ogólnie za charakter. I wygląd. XD I także to, że taki święty to on też nie jest. (w ostatniej części, gdzie Renę dopada "wariactwo" można dowiedzieć się o nim całkiem ciekawych rzeczy.)
I na koniec nie mogłam się zdecydować. Czy Satoko, czy Rikę czy Mion czy kogo tak jeszcze lubię... Bo w sumie to przecież ich wszystkich.. ^^

Masz rację! Zapomniałam o Keiichi'm D:! Już go dopisuję ^^.
Modified by Yavimaya, 11-22-09, 5:08 AM

11-22-09, 5:40 AM

Ja lubię trzy postacie - Shion, Mion i Renę ;d *trudny był wybór, ale w końcu zaznaczyłam Shion*

Dlaczego?
Shion Sonozaki i Mion Sonozaki - pozwólcie, że o nich napiszę razem. Po pierwsze, kocham, jak w anime występują bliźniaczki. Shion początkowo niewinna i spokojna, zakochana w Satoshim, druga - Mion, zakochana w Keiichim, typowa chłopczyca, ukrywająca swoją żeńską naturę ;d Powiem szczerze, do teraz nie mogę poukładać sobie myśli, która to która była ;d W niektórych scenach było pewne, że występuje Mion, a jednak to była Shion ;d
[Rena Ryuugu - słodka i niewinna, a zarazem mordercza i brutalna. Dlatego ją lubię. Kolekcjonuje stare rzeczy xd Poza tym - jej śmiech, te piękne oczy i maczeta ... Cudo! :D

11-22-09, 11:58 AM

Zdecydowanie Rena. Zarówno za jej psycho stronę, psychodeliczny śmiech, maczetę, jak i kawaii stronę:D Omochikearii/ zabieranie do domu tak rządzi, że teraz wszystko co słodkie chcę zabrać do domu xD

Z innych bohaterów przypadł mi do gustu także Keiichi :D Jako jedyny główny chłopak w serii świetnie sobie radził. Lubię jego osobowość, tą taką 'bohaterskość' czy jak to się zwie oraz jego akcje z kijem baseballowym. Nawet swego czasu sobie go umiłowałam xDDD

Jeszcze należało by wspomnieć o Rice, bo też ją lubię, za tę jej słodką stronę (nipaah xD) i tą doroślejszą.

11-22-09, 12:37 PM

Uwielbiam Mion XD w sumie prawda, że jest chłopczycą i prawie w ogóle nie jest kawaii , ale właśnie przez to jest świetna. Ma niezłe pomysły i rządzi tym klubem gdzie grają w gry... Ach! i oczywiście seiyuu jest boska^^ Shion też bardzo lubię.

w higurashi no naku koro ni KAI nie trawię Hanyuu. Rika też mi się mniej podoba niż w pierwszej części...

11-24-09, 4:52 AM

Moją ulubioną postacią jest Satoshi
Dlaczego?
Szczerze mówiąc, to nawet nie wiem dlaczego xD Najbardziej mi się ze wszystkich spodobał, a to pewnie dlatego, że kocham postacie z blond włosami xD Oglądając anime długo czekałam na to, by w końcu był odcinek o nim... W końcu wszyscy o nim mówili, ale my nie wiedzieliśmy kim on jest x''D
Ale to nie znaczy, że nikogo poza nim. Prawie wszystkie postacie przypadły mi do gustu ;) Nie lubię jedynie Reny i Takano...

12-05-09, 10:26 AM

taaa, zaraz wszyscy będą po mnie jechać xP
moją ulubienicą od początku serii była Miyo Takano <3
uwielbiam jej charakter, głos, historię, śmiech i strój pani major ;>
poza tym tak jak ja, nie lubi Riki xD
oprócz niej bardzo lubię też Hanyuu i Renę

12-10-09, 7:59 AM

Satoko. Nie mam pojęcia, dlaczego. Po prostu tak i już xD

12-12-09, 1:36 AM

Zdecydowanie Rena-sama.
Dlaczego?
Bo jest niby słodką dziewczyneczką, ale nieraz pokazała, że drzemie w niej morderca, co bardzo mi się podoba. Chociaż i tak uważam ją za słodką Renusię i tak.
No i oczywiście uwielbiam ją za to mordowanie Ritsuko i Teppei'a, to było piękne. Twarz Ritsuko po masakrze Reny wygląda po prostu... Bajecznie, o! Uwielbiam takie sceny.

12-13-09, 5:25 AM

Rika albo Hanyuu. Trudno się zdecydować :D
Ale Shion też lubię.

12-23-09, 11:28 AM

Ja lubię Mion i Shion. Dlaczego? Bo takie 'słodkie i urocze' z nich bliźniaczki xd ale naprawdę, obydwie są charakterne, miłe w oglądaniu i mają swoje, hmm, odpały ^^" kochane dziewczyny.
Modified by japangirl1995, 05-31-10, 11:59 AM

12-24-09, 8:18 AM

Trudno się zdecydować, bo zależy z jakiej perspektywy się patrzy, biorąc na wzgląd albo słodkości postaci, albo ich skłonności do mordowania. Jeśli chodzi o to pierwsze - bezapelacyjnie wygrywa Rika swoją dwoistością wcieleń, a przy tym bajkową wręcz enigmatycznością, z kolei w drugim rankingu... wybrałabym wszystkich. No, prawie. Nie stronię od jakichkolwiek scen przemocy i nie jest dla mnie tak stricte ważne KTO w nich występuje. Byle by uderzał mocno i celnie ciął <3.

1313.

12-30-09, 5:03 AM

zdecydowanie Satoko. dlaczego? jak dla mnie jest słodka. c: ogólnie lubię jej charakter, śmiech. nie wiem co jeszcze, po prostu ją uwielbiam. :33

01-26-10, 9:32 AM

Ja również mam dwie ulubienice. A mianowicie Shion i Renę. Jednak ponieważ, że w ankiecie można oddać tylko jeden głos, powędrował on na Shion.

Dlaczego? Głównym powodem jest to, że pierwszy raz kiedy pokazali Shion, uznałem, że jest niezdolna do zrobienia jakiejkolwiek krzywdy. Po prostu jakby nie pasowała do tej serii. A tu nagle w pewnej części
Jest to jedna z najlepiej zapamiętanych scen z tej serii.

Rena również z podobnych powodów, plus jeszcze dodatkowo za jej zamiłowanie ślicznymi rzeczami. I jeszcze jej śmiech z ostatnich odcinków serii.

02-25-10, 2:34 PM

Jak dla mnie to również Shion i Rena :3 Ale głos dałam na Renę. Dlaczego?.. Hm.. chyba dlatego że zawsze mi wprowadzała ten większy dreszczyk. To samo liczy się co do Shion:]

03-24-10, 11:18 AM

Shion! Bardzo podoba mi się jej charakter i w ogóle od początku wiedziałam, że ją polubię xD

05-22-10, 6:11 AM

Rena, za 'Omochikaeri!', za niesamowity wyraz mordki, gdy się śmieje - Shion i Takano wali na łeb, i za to, że wprowadzała niesamowity nastrój - najbardziej w Higurashi przerażały mnie nie makabryczne sceny mordów i tortur, a właśnie klimat. Dla mnie najstraszniejsza scena:

Także Hanyuu, za fajną piosenkę ^^'' Auu auu, hauu, hauu au au!
Sorry for my bad english

06-01-10, 7:42 AM

Jak dla mnie Satoko. Za pierwszym razem jakos niespecjalnie mi sie spodobala, ale potem mie jakoś przyciągneła swoim temperamentem XD

06-06-10, 3:50 AM

Od początku najbardziej do gustu przypadłam mi Mion. Uwielbiam jej charakter - silna, odważna. Ma niezłe umiejętności przywódcze. Po prostu moja pupilka :)

Pages (2) [1] 2 »
Help     FAQ     About     Contact     Terms     Privacy     AdChoices